0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Мили момичета здравейте.
От доста време не съм влизала във форума, тъй като бях малко много заета :), но ето че пак съм тук и все още си нямам бебче :(.
Е, уви при мен нещата съвсем не вървят на добре и искрено се надявам, че няма да предизвикам подигравки и смях с проблема който искам да споделя с вас. Много ми е неудобно тъй като смятам,че не е нормално за млада жена да има такива проблеми, но... не знам към кого да се обърна и с кого да се посъветвам.
Много обичам приятеля си, много ми е хубаво с него и всичко е прекрасно, но... нямам никакво желание да правя секс. Това ми се е случвало и с предишния ми партньор, но си мислех че вината е в него - че не е дотатъчно добър. Да ама не - новия ми приятел е много добър и първите 2-3 пъти ми беше много хубаво. Не мога да си обясния какво става с мен и защо нищо не ме впечатлява.
Започнах да се питам дали има начин да повиша желанието си за секс - не знам билки, медикаменти или гимнастика..... Моля ви, ако някой знае нещо добро - споделете го с мен.
Много ви благодаря.
« Последна редакция: Декември 09, 2006, 10:07:12 am от Мели »
Re: Имам голям Проблем
« Отговор #1 -: Ноември 30, 2006, 15:15:04 pm »
Според мен ти тежи психологическия натиск, че секса се прави за бебе.
Пробвай с лек спорт, някакви танци. Ако искаш и йога. Пробвай всяко нещо ,което би те тонизирало и разсеяло. Купувай се по-честичко пикантно и закачливо бельо и изгаряй от нетърпение да му го покажеш:-)))
Преди всичко се отърси от мисълта секс заради бебе.
*
Re: Имам голям Проблем
« Отговор #2 -: Ноември 30, 2006, 15:53:23 pm »
 :D Препоръчвам горещо теорията на маркиз дьо Сад. Жените имаме една ерогенна зона - мозъка. Накратко, мисли за всичко, което те възбужда, винаги, когато имаш време и на всяко място. Представяй си неща, които ти действат възбуждащо - било то хубаво бельо, прегръдки, целувки или откровени сексуални изживявания. Никой не може да сложи цензура на мислите ти, никой не може да разбере какво си мислиш.  :DВажното е да не се прекалява (например в работно време), но докато си в тоалетната например, нищо не пречи.
Освен това - шоколад, мастика, канела (само ако ги харесваш на вкус), хубаво бельо, масаж, релаксираща гимнастика.
*

    victorita

  • ****
  • 531
  • Моето малко слънце КРИСТИАН се роди на 21/01/2010
Re: Имам голям Проблем
« Отговор #3 -: Ноември 30, 2006, 16:04:08 pm »
либидото зависи от хормоналните нива-имаш ли някакви установени проблеми....
*
Re: Имам голям Проблем
« Отговор #4 -: Ноември 30, 2006, 17:17:47 pm »
victorita, и аз си го помислих това, но реших не знам защо, че хормоните са в норма.
Re: Имам голям Проблем
« Отговор #5 -: Ноември 30, 2006, 18:00:50 pm »
Често това говори за наличие на хормонален проблем, но поне е поправимо - трябва да идеш на лекар.


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Имам голям Проблем
« Отговор #6 -: Ноември 30, 2006, 19:39:17 pm »
Изследвай си хормоните.
« Последна редакция: Ноември 30, 2006, 19:43:03 pm от Lali »
*
Re: Имам голям Проблем
« Отговор #7 -: Ноември 30, 2006, 19:42:05 pm »
Щом е "Проблем", а не "проблем", значи наистина те тормози. Потърси психолог. След като само 2-3 пъти в началото е било добре, а от там насетне не е същото, едва ли ще можеш сама да се измъкнеш от фиксирането си. Потърси квалифициран лекар за помощ.
Alexandra
*
Re: Имам голям Проблем
« Отговор #8 -: Декември 01, 2006, 13:16:00 pm »
:) здравейте
Ох, да ви кажа точно тези неща си мисля и аз - първо за хормоните и после за психо проблем - именно за това ми е доста трудно да реша какво и как да го направя. С тези малки женски трикове - бельо, танци, а сега тръгнах и на йога - опитвам, но ...... май трябва да пробвам и с хормоните. Не знам защо обаче бях решила, че ако вземам някъкви хапчета или нещо което да повишава желанието ми за секс - ще си мисля повече за него ... и може би нещата ще си дойдат на място.
А мога ли да ви помоля да ме посъветвате къде ще е най- добре да се изследва? Хормони по здравната каса ли се изследват или се заплащат?
*

    victorita

  • ****
  • 531
  • Моето малко слънце КРИСТИАН се роди на 21/01/2010
Re: Имам голям Проблем
« Отговор #9 -: Декември 01, 2006, 14:29:25 pm »
най-добре иди на гинеколог-той ще те насочи
*
Re: Имам голям Проблем
« Отговор #10 -: Декември 04, 2006, 17:20:22 pm »
Благодаря ти Вики :)
Аз бях на генеколог преди 2 седмици и се опитах да споделя с лекарката за проблема си, но... нещо тя май не се заинтересува от  него. Това ми се случи и като ходих в клиника Малинов тази пролет. За това така разпитвам :), но една приятелка ме насочи към Медицинска академия мисля да проверя там. Ако обаче някой знае добър лекар който да подходи с внимание към моите притеснения много ще съм благодарна да ги сподели с мен :)
10Х
Re: Имам голям Проблем
« Отговор #11 -: Декември 04, 2006, 17:26:30 pm »
Странно как в клиника Малинов не са те разбрали, освен да не си им обяснила съвсем ясно какъв ти е проблема, обикновено Стаменов отговаря на всички зададени към него въпроси и ти разяснява всичко най-подробно.


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
Re: Имам голям Проблем
« Отговор #12 -: Декември 09, 2006, 01:00:00 am »
Да и аз останах много изненадана. Както и де е, вече си записах час при една генеколожка - д-р Тодорова - казаха ми много хубави неща за нея. Прегледа ми е във вторник и се надявам след това да имам малко повече яснота.
До скоро :)
*
Re: Имам голям Проблем /намалено либидо - бел.мод./
« Отговор #13 -: Декември 10, 2006, 15:32:22 pm »
Желая ти успех и хапвай повечко сладко!(освен всички необходими изследвания,разбира се)
Re: Имам голям Проблем /намалено либидо - бел.мод./
« Отговор #14 -: Януари 01, 2007, 12:45:15 pm »
Важен е партньорът, но има и други неща. Ако движението Ви е недостатъчно, заделете време за някаква форма на раздвижване. Примерно 1 час ходене на открито. Дневната светлин е изключително важна за правилното функциониране на епифизвната жлеза. Недостиг на дневна светлина= депресии (в това число може да се включи и намаленото либидо като частен симптом, недостиг на мотивация). Вижте днешната публикация за бабини зъби във форума.

Още- пчелно млечице, пчелен прашец (това са фитохормони, безвредни, но често с добър ефект). Нали знаете, че антибебе и естрогени, които често се прилагат за лечение на безплодие увеличават риска от карциноми на млечната жлеза до 30%, често понижават либидото. Четете внимателно индикации и контраиндикации в опаковките.

Прибавете и малко адптогени. Примерно два пъти дневно жен шен с пчелно млечице.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Имам голям Проблем /намалено либидо - бел.мод./
« Отговор #15 -: Януари 01, 2007, 13:45:52 pm »
Нали знаете, че антибебе и естрогени, които често се прилагат за лечение на безплодие увеличават риска от карциноми на млечната жлеза до 30%

Няма такова нещо. Антибебе и естрогени се прилагат в изключително редки случаи за лечение на безплодие, и то за кратко време. Напротив, много по-често се прилагат антиестрогенови препарати, например кломифен цитрат.
И рискът от рак на млечната жлеза се повишава малко, но в никакъв случай с 30%. За сметка на това пък се намалява рискът от рак на яйчника.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    desi_valensiq

  • *
  • 10
  • готино е да си важен но по-важно е да си готин
Re: Имам голям Проблем /намалено либидо - бел.мод./
« Отговор #16 -: Февруари 19, 2007, 16:33:22 pm »
ако питаш мен тоа с бельото върши работа но не винаги е достатъчно
,идете някъде само двамата например някъде където не ви познават,
направете си щур купон с всичко останало и мисля нещата ще се
променят
Re: Имам голям Проблем /намалено либидо - бел.мод./
« Отговор #17 -: Април 25, 2007, 17:38:08 pm »
На мен един догтор от Мед. академия ми каза, че е хубаво да има любовна игра, различни стойки, промяна на място, на стойка, на каквото се сетите.
Не го мисли, не лягай с него с мисълта, че не ти се прави сеь, защото отгава ще е по-мъчутелно. Свещи, масаж с ароматни масла и т.н. ще ви помогнат.
Успех...
И не мислиа, че секс=бебе.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
Re: Имам голям Проблем /намалено либидо - бел.мод./
« Отговор #18 -: Април 30, 2007, 08:43:40 am »
По отношение на хормоните явно съм някакво изключение.2 години бях с висок пролактин и 4 години с много нисък прогестерон.Но това въобще не е повлиявало на либидото ми(винаги съм го имала в по-голямо количество). :oops:
А преди 2 години ми казаха един виц(не знам как точно да го нарека,щото според английската култура си е виц,ама за нас не точно :wink:).Та действието се развива в 19ти век.Някакъв лорд се оженил и след 3 години съвместен живот,бебе все още не се получавало.Отишли на лекар и той им дал следните съвети.На всеки 3-4 месеца жената да променя обстановката в някоя от стаите ползвайки същите мебели.И да си вземат някакво коте,куче,хамстер(каквото тя обича най-много)и да се грижи ежедневно за него.Семейството напуснало скептично настроено.Но за тяхна изненада ,4 месеца след посещението при този доктор,жената забременяла.Изводът?Намери си някакво хоби,сменяйте места,позиции,ползвай еротично бельо,но не заради него,а заради себе си-с такъв цвят и такъв модел какъвто на теб най-добре ти седи.Въобще заангажирай мозъка си с други неща и изхвърли темата за либидото и бебеправенето извън главата си.Опитай се да се отпуснеш и да се наслаждаваш на моментите прекарани с любимият човек.При днешните условия на живот,много малко от нас могат да си позволят някакви други удоволствия,затова се отдай поне на последното и ще видиш как всичко поетапно ще си дойде на място.Успех!!!
Re: Имам голям Проблем /намалено либидо - бел.мод./
« Отговор #19 -: Юли 25, 2007, 17:49:58 pm »
Хормоните да изключително важни!
Преди години - доказана ендометриоза, а тя е свързана с хипер продукция на естрогени - голямо желание за секс, сега - естрадиол под нормата - и никакво желание за секс..... :D

Но ми хареса страшно много това, което Лан е казала - мозъка на жената е единствената ерогенна зона.Браво
Re: Имам голям Проблем /намалено либидо - бел.мод./
« Отговор #20 -: Март 23, 2013, 20:39:52 pm »
Аз имам подобен проблем като този на Love. При мен има липса на всякакво желание за секс, което се получи след приема на противозачатъчни, които вземах една година преди да се усетя. Преди си бях съвсем нормална, с нормално желание за секс, с редовен оргазъм. Отчаяна съм. Никъде до сега не съм прочела, че това може да се оправи. Дори гинеколожката ми ме гледа с недоверие. Опитва се да ме обеди, че се дължи на стрес и на инерция във връзката ми, но проблемите ми почнаха след като почнах да вземам противозачатъчните.Мола, ако някой има положителни резултати в лечението на такъв проблем нека сподели. Много би ме обнадеждил!
*

    Iggiberry

  • *
  • 19
  • Привърженик на природната медицина!
Re: Имам голям Проблем /намалено либидо - бел.мод./
« Отговор #21 -: Март 17, 2014, 18:39:17 pm »
Макар че темата не е активна от доста време, а и това, което ще напиша едва ли ще се приеме добре, изхождайки от името на подфорума, ще го напиша.
Имах абсолютно същия проблем и то след като по принцип съм доста сексуална и доста активна - през последните две години започна да затихва желанието ми за секс, което беше съпроводено от всички признаци на ранна менопауза. На 35 години съм.
При мен много голяма положителна промяна предизвика един курс лечебно гладуване (14 дни на вода), последвано от суровоядство. Всичките ми симптоми - депресия, нощно изпотяване, топли и студени вълни, желание за секс, всичко се повлия. В последствие започнах да пия мака горе-долу редовно и сега определено положението е съвсем различно - и желанието и удоволствието се върнаха.
*
Re: Имам голям Проблем /намалено либидо - бел.мод./
« Отговор #22 -: Март 18, 2014, 05:09:22 am »
Ако включиш и Q10 ще имаш още по-добри резултати.
Re: Имам голям Проблем /намалено либидо - бел.мод./
« Отговор #23 -: Януари 05, 2015, 00:19:40 am »
Макар че темата не е активна от доста време, а и това, което ще напиша едва ли ще се приеме добре, изхождайки от името на подфорума, ще го напиша.
Имах абсолютно същия проблем и то след като по принцип съм доста сексуална и доста активна - през последните две години започна да затихва желанието ми за секс, което беше съпроводено от всички признаци на ранна менопауза. На 35 години съм.
При мен много голяма положителна промяна предизвика един курс лечебно гладуване (14 дни на вода), последвано от суровоядство. Всичките ми симптоми - депресия, нощно изпотяване, топли и студени вълни, желание за секс, всичко се повлия. В последствие започнах да пия мака горе-долу редовно и сега определено положението е съвсем различно - и желанието и удоволствието се върнаха.
Здравей, извинявай за въпроса а преди да започнеш със суровоядството имаше ли повишени килограми или проблем с цикъл? Благодаря
*
Re: Имам голям Проблем /намалено либидо - бел.мод./
« Отговор #24 -: Септември 13, 2016, 13:08:14 pm »
Макар, че темата е стара, а аз сега започвам да разглеждам форума ще споделя и моя опит. Преди година имах същия проблем и чак се бях притеснила. Мислех, че нещата съвсем ще си заминат и вече няма да помисля за секс, а с мъжа ми само ще се гледаме. Започнах обаче да спортувам и да мисля за бебе, защото поради една или друга причина до този момент отлагах. На 37 години съм сега. Спортът и промяната на хранене - повече ядки, много плодове и други неща напълно промениха нещата. Мъжът ми тръгна на фитнес и двамата тотално се включихме в някаква нова схема на живот. Започнахме да работим и за бебе, сексът дойде и стана по-сладък.
Както казват и другите всичко е в главата, но трябва да се промени и тялото.  :lol:
Щастието ми се усмихна