0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Седмица 27.11 - 03.12.2006
« Отговор #20 -: Ноември 28, 2006, 10:30:19 am »
И наща одисея продължава, забелязах от вчера едни мънички червени пъпчици по дупенцето около 10-на и сега се мажем с едно лилаво лекарство и сме много смешни с лилЯво дупе :lol:
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмица 27.11 - 03.12.2006
« Отговор #21 -: Ноември 28, 2006, 10:35:16 am »
Вени, много искам да ви видя всичките, че и бебешорите, обаче полета ни е директно до Варна и няма как да дойда до София. Имаше вероятност да пътуваме и до там, но просто сме вързани в България с транспорта. Нямаме такъв, откакто мъжкото подари колата ни на свекърва ми.
Стефи, щом си яде детето, не го спирай. Може само да я държиш малко по-малко, за да избегнеш повръщането или евентуално да я оставиш да се храни по-бавно, т.е. на почивки.
Силви, недей да сменяш често козметиката. От това също може да имаш проблеми. Аз ползвам за малкия шампоана на Пенатен с лавандула и един крем за подсечено дупе на Пенатен и до сега не съм имала проблеми. Честата смяна и прекаленото мазане също може да ти създаде проблеми. Аз ползвам само Памперс и до сега не съм имала проблеми с тях.
Наде, на мен ми се случи да изкарам разстройство и не съм кърмила по това време. Цеди се, изхвърляй кърмата, но недей спира. Просто като премине - продължавай. С хапчетата ще си навлечеш по-големи проблеми. Аз затова вече 10и месец се мъча и не съм пила нищо.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Седмица 27.11 - 03.12.2006
« Отговор #22 -: Ноември 28, 2006, 10:41:48 am »
Стефи, щом си яде детето, не го спирай. Може само да я държиш малко по-малко, за да избегнеш повръщането или евентуално да я оставиш да се храни по-бавно, т.е. на почивки.
Силви, недей да сменяш често козметиката. От това също може да имаш проблеми. Аз ползвам за малкия шампоана на Пенатен с лавандула и един крем за подсечено дупе на Пенатен и до сега не съм имала проблеми. Честата смяна и прекаленото мазане също може да ти създаде проблеми. Аз ползвам само Памперс и до сега не съм имала проблеми с тях.
Наде, на мен ми се случи да изкарам разстройство и не съм кърмила по това време. Цеди се, изхвърляй кърмата, но недей спира. Просто като премине - продължавай. С хапчетата ще си навлечеш по-големи проблеми. Аз затова вече 10и месец се мъча и не съм пила нищо.
Абсолютно подкрепям Гането!
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Седмица 27.11 - 03.12.2006
« Отговор #23 -: Ноември 28, 2006, 12:25:07 pm »
Наде, не спирай кърмата! Нали това е най-ценното нещо на кърменето - да даваш антитела, които да го предпазват от вируси. Ако трябва спри за малко, но не я спирай. Прочети малко в кърмаческия на мамата или пусни тема там ако трябва, там са корифеи и ще ти помогнат! Абе тия педиатри спирането на кърмата за нищо го нямат!  :x Някои се чудим какви фокуси да направим за да я увеличим пък те ... нямам думи !!!

Силве, ние сме ги къпали от самото начало с Мустела олио за баня, без изплакване. Дават го за нежна и чувствителна кожа. Едва от месец сме на Bubchen шампоана.
« Последна редакция: Ноември 28, 2006, 12:28:26 pm от cygnus »
*
Re: Седмица 27.11 - 03.12.2006
« Отговор #24 -: Ноември 28, 2006, 12:38:18 pm »
Слънце, витамин D и рахит

Вярно ли е, че през леки форми на рахит преминават немалко бебета? Какво се има предвид под „лека форма” на рахит?
Рахитът е заболяване, при което има нарушена минерализация на растящите кости на детето. През последните 10-20 години неговата честота занчително намаля. Подобри се начинът на живот, храненето и отглеждане на малкото дете. Все още обаче съществуват леки форми на рахит. Тяхната честота е трудно да се определи, защото те невинаги се регистрират, именно защото са „леки” прояви на заболяването. В ранната кърмаческа възраст те се изразяват в изпотяване на главичката и мокрене на възглавничката. Във втората половина на първата годинка децата могат слабо да забавят моторното си развитие. Опората на крачетата се забавя. Може мускулният тонус леко да се намали и умения, които детето е усвоило до този момент, да се „забравят”. Проседяването се забавя. Ако детето се е научило да седи самостоятелно, започва да се свива, като „джобно ножче”, ако е пълзяло – да спре да пълзи, или ако е проходило самостоятелно, да иска отново да бъде подкрепяно за ръчичка.

Недостатъчното образуване на витамин D в кожата поради липса на облъчване със слънчеви лъчи се сочи като една от причините за рахит. От друга страна, съветва се бебето до 1 година да не се излага на преки слънчеви лъчи. Как тогава да се спази съветът бебето да се извежда на слънце като профилактична мярка срещу рахит?
Рахитът е хиповитаминоза D. Този витамин може да се синтезира в кожата под влияние на ултравиолетовите лъчи с дължина на вълната 296-310 nm. Тези лъчи не преминават през стъкло или през завивки. Така че, за да се образува витамин D, е необходимо, когато детето се извежда навън, крачетата и/или ръчичките да са заголени. През лятото е уместно да се излага на слънце докъм 9-10 ч. сутрин. След този час е опасно директното излагане на слънце. Ултравиолетовите лъчи достигат до кожата на детето и при шарена сянка. Опасно е детето да се пече на слънце, особено около обяд, когато лъчението е най-силно. Това може да доведе до изгаряния на нежната бебешка кожа. Детето може да получи топлинен удар или да се дехидратира (обезводни), което е твърде опасно за него!

Ако майката кърми бебето, тя трябва ли да приема допълнително витамин D?
Това зависи твърде много от сезона. През лятото, когато майката извежда детето навън, тя си синтезира необходимото количество витамин и може да не приема допълнително витамин D. През зимните дни обаче е уместно кърмещата майка да приема допълнително витамин D.

Профилактиката с витамин D гарантира ли, че бебето няма да се разболее от рахит?
Профилактиката за това е профилактика да не позволи да се развие заболяването. Отделен въпрос е, че бебетата имат различни нужди от витамин D. При естествено хранените деца нуждите от витамина са около 400-600 IU дневно. В кърмата, освен че се съдържа витамин D, съотношението на калциево-фосфорните соли е такова, че те се усвояват бързо от организма на бебето. Изкуствено хранените бебета също имат по-големи нужди от витамин D. Деца, които боледуват и не могат да се извеждат навън, също имат по-големи нужди от витамин D. И мургавите деца имат по-големи нужди от витамин D, защото слънчевите лъчи по-трудно проникват през пигмента в кожата им. През летните месеци обикновено профилактиката с витамин D се прекратява, защото детето си доставя витамина само под влияние на слънчевите лъчи. Затова профилактиката на рахита трябва да бъде строго индивидуална, определяна от лекуващия лекар. При правилно провеждана профилактика детето не би трябвало да се разболее от рахит. Необходимо е да се отбележи, че съществуват и други, редки форми на рахит, които би трябвало да се уточнят от специалист. При тях тази профилактика не може да предотврати заболяването.

Кога трябва да започне профилактиката с витамин D при бебета, родени през лятото?
Като се има предвид, че новороденото дете не се разголва достатъчно и не може да се разчита на ендогенно образуван витамин D, то профилактиката на рахите би трябвало да започне от 30-ия ден.

Как адаптираните млека, обогатени с витамин D, помагат в профилактиката на рахита? Заменят ли медикаментозната профилактика?
Адаптираните млека съдържат допълнително витамин D в малки количества (например в 100 мл приготвено мляко има 40 IU витамин D), което помага в профилактиката на рахита, но това не е достатъчно. При изкуствено хранените деца калциево-фосфорните соли се усвояват по-трудно. Затова при тях трябва да се прави допълнителна профилактика с витамин D.

Вярно ли е, че бебетата, които наддават по-бързо на тегло, са по-застрашени от рахит? Те от по-висока доза витамин D ли се нуждаят?
Да. Рахитът е болест на бързо растящия организъм. При бебетата, които наддават по-бурно на тегло, има по-голяма вероятност да развият рахит. При тях нуждите от витамин D са по-големи. Затова такива деца би трябвало и през летните месеци да се профилактират с малки дози витамин D. Това се отнася и за новородените.

Трябва ли бременната жена да приема витамин D?
Профилактиката на рахита трябва да започне още по време на бременността на майката. Детето е интимно свързано с майчиния организъм. През пъпната връв от майката в плода преминават калциево-фосфорни соли, както и малки количества витамин D. Ако те са в недостиг при майката, това ще се отрази и на плода. Затова е необходимо майката да получава поливитамини, които съдържат и адекватни дози витамин D. Необходимо е тя да води хигиеничен начин на живот, с ежедневни разходки по възможност на чист въздух.

Доц. Богдана Василева, педиатър ендокринолог, Медицински център „Детско здраве”, София
Сп. „Мама”, август 2006 г.


Ultra,
няколо линка към теми във форуми, касаещи по-малка фонтанела
роди се с по-малка фонтанела....
фонтанела
преждевременно затваряне на фонтанелата
*
Re: Седмица 27.11 - 03.12.2006
« Отговор #25 -: Ноември 28, 2006, 12:49:56 pm »
Моят опит с "Мустела":
От раждането на сина ми съм опитвала 7 продукта, от един от тях получи обрив – лосионът за тяло Hydra-Bebe Moisturizing and softening body lotion.
Всички останали ползвам без проблем и до днес (крем за защита от околната среда „Cold cream. Environmental protection cream”, шампоан-пяна „Foam shampoo for newborns”, душ-гел „Dermo-cleansing gel for hair and body”, цинково кремче „Vitamin barrier cream”, почистващ флуид без изплакване „PhysiObebe. No rinse cleansing fluid”, слънцезащитно мляко за бебета „Very high sun protection lotion”).

Момичета, не се отказвайте толкова бързо от кърменето! Аз направих мастит на 40ия ден на бебо и се наложи да пия антибиотик (съвместим с кърменето). Кърмата ми намаля и синко се дереше от глад и ме биеше даже, че не пускам мляко. Но нещата се нормализираха благодарение на това, че бях упорита - правех компреси, масажирах и цедях непрестанно в продължение на около седмица. Давах често да суче, за да може сукането да стимулира увеличаване на кърмата. Оттогава не съм имала НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ вече цяла година.
*
Re: Седмица 27.11 - 03.12.2006
« Отговор #26 -: Ноември 28, 2006, 13:36:03 pm »
Ох аз немога да пия антибиотик съвместим с кърменето защото имам алергия към него. Сега пия бисептол, дано се пооправят нещата. Днес сме малко по добре от снощи да видим... :?
Купих така хваленото италиянско Colic Baby сиропче да видим дали то няма да намали коликите. Поне да мога да се цедя като хората, че от това реване и друсане на ръце явно немога да се изцеждам добре.
Силве Ако ти остане време прати ми Мylcon няма да ми е излишен. :D
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмица 27.11 - 03.12.2006
« Отговор #27 -: Ноември 28, 2006, 13:45:41 pm »
Verdi, благодаря за информацията, поизясниха ми се нещата, ама ще се притеснявам още - наддали сме 1600 г за един месец (вече сме 4500), а обиколката на главата с 3 см. Поти му се главичката и се стряска и трепери често. Докторката се опасява да не развие рахит и увеличихме вигантола на 2 капки дневно.
Що дебелее така това дете? Ядем вече само 6 пъти, долу-горе през 4 часа, като обикновено го дърпам след 20 минути сукане, а аз ям както преди да забременея и се старая да се ограничавам :(
Стефи, ето сайта на ортопеда, да разгледаш, има и интересни линкове там:
www.einet.bg/~alexiev
« Последна редакция: Ноември 28, 2006, 13:50:15 pm от ultra »


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмица 27.11 - 03.12.2006
« Отговор #28 -: Ноември 28, 2006, 13:49:37 pm »
Моят опит с "Мустела":
От раждането на сина ми съм опитвала 7 продукта, от един от тях получи обрив – лосионът за тяло Hydra-Bebe Moisturizing and softening body lotion.
При нас обривът беше от: Hydra bebe face for normal skin. Реших, че може да си въобразявам, изчаках няколко дни да мине обрива и пак пробвах - отново се изрина :( Ще пробвам колд крема.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Седмица 27.11 - 03.12.2006
« Отговор #29 -: Ноември 28, 2006, 14:09:16 pm »
Ultra,
Александър дебелееше с по 50 грама на ден, първите 3 месеца. 8O 8O 8O
Сега сме на 5 и тежи 7700кг. Спря да качва по толкова много след 3я месец. Аз не успявам да следя всички теми, та не знам вие колко сте големи на възраст.
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмица 27.11 - 03.12.2006
« Отговор #30 -: Ноември 28, 2006, 14:11:14 pm »
На 1 месец е Симеон, ще взема да сложа някаква лентичка :D


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмица 27.11 - 03.12.2006
« Отговор #31 -: Ноември 28, 2006, 14:17:09 pm »
Ми време ти е да я смениш тая бременната ;)
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Седмица 27.11 - 03.12.2006
« Отговор #32 -: Ноември 28, 2006, 15:03:10 pm »
Да си кажа и аз. Днес бях на преглед, слушахме тонове и бебка е добре. Но май-ще се появим по рано от очакваното, поне така ни казаха. Вървим със седмица напред, слязла е много ниско в таза, а и аз съм с контракции :?. Изписаха ми магнерот, видяха, че нямам разкритие и ме изпратиха да дебелея в къщи :). За една седмица съм качила килограм 8O. Как стават тез работи не мога да разбера. Другата седмица ще видят как съм, но според лекарката ми, трябва да се подготвя психически да се гушкаме към края на декември :).  Ние с таткото започнахме ремонт по никое време. Тръгна мухал и сега къртим душамета. Цялата къща е нагоре с краката. Изкочиха триста неща едно след друго.Дано успеем да се справим навреме :P
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмица 27.11 - 03.12.2006
« Отговор #33 -: Ноември 28, 2006, 16:55:47 pm »
Силви, ако си взела крем от серията Стелатопия на Мустела, много се съмнявам да има проблем от него. по-хипоалергенно от това няма накъде.
аз мажа Мартин, който има много чувствителна и проблемна кожа, с това и няма грижи.

още повече, ти казваш, че пищяла при мазане. това не са реакции от крем :)
и моят пищи като му обличам космонавта, но не мисля, че е алергичен към него  :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Седмица 27.11 - 03.12.2006
« Отговор #34 -: Ноември 28, 2006, 17:11:28 pm »
Да Джам, точно от Стелатопията са тези неща.Факт си е обаче, че бебката е спокойна докато не намажа дупето с крема.Намажа ли я и почва да подскача яко и много да плаче, а преди секунди си лежи съвсем сспокойно.Държи се все едно нещо и гори.
ОФФФФФФФФФ, не знам вече какво да правя.Седя гледам всичката тая козметика и не знам какво ми иде да направя с нея.Толкова пари, а никаква работа не върши, поне при нас де.
Наде, пратих ти днес Миликона.Писала съм ти и на бележка.
*
Re: Седмица 27.11 - 03.12.2006
« Отговор #35 -: Ноември 28, 2006, 17:43:23 pm »
Моля ви се, покажете с кой крем на стелатопията мажете за да купя и аз! Дайте ми линк към картинката:
Ей ги тука са всичките:
http://www.mustela.com/ang/index_frame.asp?TargetUrl=index2.asp
Re: Седмица 27.11 - 03.12.2006
« Отговор #36 -: Ноември 28, 2006, 18:31:04 pm »
А мен ме насочиха към козметиката на Себамед. Да сте чували някакви отзиви за техните продукти, че мисля тези дни да пазарувам...
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмица 27.11 - 03.12.2006
« Отговор #37 -: Ноември 28, 2006, 18:48:06 pm »
Аз съм доволна от Себамед. Медицинска козметика, дерматологично тествана, долу-горе от класа на Мустела. Ползвам шампоан за коса и тяло и олио за мазане.
http://www.ma-mabg.com/promos.html
http://www.sebamed.com/index.php?id=231


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Седмица 27.11 - 03.12.2006
« Отговор #38 -: Ноември 28, 2006, 23:30:19 pm »
Ако някой се оправя по-добре с братския език, ето ви линк към сайта на „Мустела” на руски език.
Ще ви цитирам части от рекламната брошура на „Мустела” на български език.
Козметичните линии, които предлагат, са две:
Mustela Bebe (ежедневни продукти за хигиена, къпане, смяна на пелени и защита на кожата, които са специално формулирани за деликатната кожа на бебетата)
и
Mustela Dermo-Pediatric (лечебни грижи, адаптирани към проблеми на кожата, специфични за новородените, бебетата и децата. Тези продукти са разработени съвместно с педиатри и дерматолози.):
За суха, атопична кожа - Stelatopia - три продукта:
Единият е с подзаглавие „Хигиена” и забележка „за ежедневна употреба”
- почистващ крем (Cleansing cream) – За ежедневна вана или душ. Измийте без да триете, изплакнете с вода.
Другите два са с подзаглавие „Грижа” и забележка „В моменти на интензивно зачервяване на кожата”:
- млечно олио за вана (Milky bath oil) – Идеално за много суха кожа със зачервявания. Прибавете 2-3 капачки от олиото във водата във ваната. Измийте, без да изплаквате, подсушете с хавлия.
- овлажняваща крем-емулсия (Emollient cream) – Нанасяйте върху почистена суха кожа. За лице и тяло. Нанесете отново 2-3 пъти на ден.
При раздразнение на кожата - Stelatria – един продукт:
- дермо-възстановяваща грижа (Dermo-repairing care) – Нанасяйте локално върху раздразненията по лицето и тялото /с изключение на зоната под пелените/. Нанасяйте 2 до 3 пъти дневно върху почистената и подсушена раздразнена кожа.
При обрив от пелени - Stelactiv – един продукт:
- грижа за зоната под пелените (Skin care for the diaper area) – Нанасяйте равномерно върху идеално почистена и подсушена кожа. Не нанасяйте върху мокри рани.

Всичко това на мен ми говори, че нито един от тези продукти не е за разранено дупе.

Иначе в брошурата пише следното относно алергенността: „Всички наши продукти са с висока поносимост и са хипоалергенни, тъй като съставът им е подбран така, че да се сведе до минимум рискът от алергична реакция. Всички продукти са тествани под дерматологичен контрол."

Продуктите, които аз съм ползвала, са само от серията Mustela Bebe + слънцезащитно мляко от Mustela Sun protection. Както вече писах, 6 от тях ползвам от раждането на бебето до ден днешен без никакви проблеми, а от един получи обрив.
« Последна редакция: Ноември 28, 2006, 23:34:06 pm от Verdi »
*
Re: Седмица 27.11 - 03.12.2006
« Отговор #39 -: Ноември 29, 2006, 00:58:10 am »
Момичета не искам да се меся относно козметиката, но все като ви чета и се чудя как мажете бебетата с тая химия.Само не ме нападайте , но това не е ли предпоставка за обриви и зачервявания.Лично аз докато мажех Ели съм ползвала само зехтин преварен и нищо друго - никакви кремове и пудри.Много пъти съм казвала, че даже и ги продавам разните му козметики, но нищо не съм ползвала от тях.Вярно че ако всеки мисли като мен, козметичните гиганти ще загинат, но бебе на няколко дни да се маже с козметика....няколко пъти от чисто любопитство съм питала от къде се внася при нас по скъпата козметика, отговора от складовете винаги е бил един - нали се сещаш че не е от истинския производител.Идват чужденци и се чудят как 1 крем на виши при тях е 40 евро а при нас примерно 30 лв??
« Последна редакция: Ноември 29, 2006, 01:00:40 am от nia72 »
17.01.2005                                                                              21.11.2013