0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
И аз стигнах до серклаж
« -: Ноември 13, 2006, 15:10:19 pm »
Здравейте,
Моята „Одисея „ продължава, с ходене по болници и усложнения. Вече си мисля, че безпроблемна бременност няма. :(
Всичко си ми беше наред до началото на месеца, когато отидох на преглед. Оказа се, че имам 50-60% скъсяване на шийката и диагноза „ контрахирана и сенсибилизирана матка”. В началото на месеца ме хоспитализираха за серклаж. Всички ме питаха, колко чести са ми контракциите. Ами аз и идея си нямах, какво е усещането при контракция.  8O Моя корем е непрекъснато стегнат и затова не мога да усещам втвърдяването на матката (което се оказа че било контракцията). Лежах 7 дена на системи за отпускане, от които започнах да припадам, защото ми събираха границите на кръвното (55-75) при нормално за мен кръвно 60-100. Спряха ми ги. Серклажа мина най-безпроблемно от всичко, въпреки моите притеснения. Упойката беше пълна, държа ме час и половина, а интересното беше, че чувах всичко което говореха покрай мен. След 2 дена ме изписаха с цял коктейл от лекарства ( Магнерич, Спазмалгон и Но-шпа) и забраната да ставам от леглото през следващите 2 седмици. От тук нататък, през следващите 4 месеца и половина когато ми е термина, трябвало много да се пазя – предимно да лежа, да не се разхождам, да не вдигам тежко и т.н.
Серклажът не давал гаранция за износване на плода, а само увеличавал шансовете за това. Освен това не ми стана ясно дали шийката на матката ми може да продължи да се скъсява и от какво...
Чух че имало някакви колани за бременни, които повдигали корема нагоре, но още не съм открила от къде в Русе може да се купи такъв, нито съм сигурна в ефикасността му.
Има ли някоя от вас с направен серклаж? Какъв режим спазвахте до края? Какви са шансовете всичко да бъде наред?
Аз живея съвсем сама и няма кой да ми пазарува и готви, а като стана от леглото, за да хапна нещо се чувствам виновна, че не спазвам лекарските предписания и че ще стане нещо с бебето... Какво е опасно от тук нататък – болки, контракции, кървене.... За какво да следя?
Притеснено ми е сега още повече, защото преди серклажа нямах никакви оплаквания и още се чудя как се стигна до тук. Питах каква може да е причината- разходки, секс, вдигане на тежко. ... Отговорът бе: „ въпрос на полови органи” 
Толкова много, като всички вас искахме това бебе....Имам чувството, че нищо от тук нататък не зависи от мен. :?
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: И аз стигнах до серклаж
« Отговор #1 -: Ноември 13, 2006, 15:45:05 pm »
Мила, преди всичко се успокой, колкото и да ти е трудно, защото така си вредиш повече. Имам позната, която имаше също такава проблемна бременност и й се наложи серклаж, но тя износи бебето и сега е на 18 години, мома за женене. Като се има предвид, че по онова време не е била толкова напред медицината, значи чудеса стават въпреки всичко. Преди всичко трябва да се храниш добре и да почиваш. Няма ли кой да ти помага с пазаруване и приготвяне на храната? Коланите според мен са нож с две остриета. Не знам дали пък няма да те притиска много. Спазвай това, което са ти казали. А ставането от леглото, ако е внимателно, полека не би трябвало да е проблем. Все пак трябва да се храниш. Пожелавам ти всичко да завърши успешно и да нямаш повече проблеми.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: И аз стигнах до серклаж
« Отговор #2 -: Ноември 13, 2006, 16:43:27 pm »
Миличка, успокой се! Знам, че отстрани е лесно да се каже, но в името на бебето си струва. Разбира се, че трябва да се храниш, но и трябва да спазваш това, което са ти казали лекарите. Ако не можеш да помолиш за помощ майка си или свекърва си, нека съпругът ти си вземе отпуск поне за следващите 2 седмици, за да сте по-спокойни и двамата.
Успех ти желая и вярвам, че всичко ще е наред!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
Re: И аз стигнах до серклаж
« Отговор #3 -: Ноември 13, 2006, 17:19:13 pm »
Привет Елида!
Наистина всичко е много индивидуално и въпрос на структура .
Ти се пази, почивай си повече, мисли си хубави неща и без това идва зима, така че сега е момента да прочетеш многото книги, за които никога не си имала време, да изгледаш филмите, които не си могла да гледаш до този момент  :balk_105:

Когато бях бременна със сина ми в 7-ия месец ме прибраха в болницата за 10 дни заради постоянни контракции и скъсяване на шийката на матката до почти изравняване. След като се прибрах в къщи повече си почивах и гледах много много да не се натоварвам. Като резултат сина ми се роди 10 дена преносен и до последния момент нямах никакво разкритие, че се наложи да ми слагат системи и какво ли още не.
Последните 2 седмици преди да родя се качвах и слизах пеша до и от 8 етаж, но без особен резултат...
Така че, запаси се с търпение и преди всичко много спокойствие , сега то най-много ти е нужно и ,разбира се, повече усмивки .

Пожелавам ти успех и лека бременност  :balk_102: :balk_103:        
Животът е такъв, какъвто вярваш, че ще бъде ...
Re: И аз стигнах до серклаж
« Отговор #4 -: Ноември 13, 2006, 17:40:52 pm »
Елида, здравей :)

мен днес ме изписаха от болницата с почти същия проблем - скъсена шийка, само дето не ми направиха серклаж :( за добро или зло. Предписаха ми същите лекарства (без спазмалгона) и трябва много да си почивам. При мен бебо е в положение за "излизане" :( ,главичката му е в/у шийката и аз чувствам почти постоянна тежест ниско долу, вече не знам как да спра да се притеснявам... Иначе моята майка е била със серклаж,но пък и ние сме били 2 :), износила ни е успешно.....

 Успех
Re: И аз стигнах до серклаж
« Отговор #5 -: Ноември 13, 2006, 17:49:52 pm »
Забравих да добавя,че трябва да се пазиш да не те боли, болката води до контрации, в следствие, на които се скъсява шийката
*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: И аз стигнах до серклаж
« Отговор #6 -: Ноември 13, 2006, 20:55:01 pm »
 :heartbeat:Мила,Елида!Спокойно,погледни на нещата от хубавата и забавна страна! :balk_21:Сега ,ако не се належиш и намързелуваш,кога? :balk_125:Навън е студено,хич не съжалявай за пропуснатите разходки!Почивай,че ще ти трябват много сили и енергия да търчиш след малкото луноходче! :lol:Желая ти много здраве, късмет и щастие! :bighug:
*
Re: И аз стигнах до серклаж
« Отговор #7 -: Ноември 13, 2006, 22:48:20 pm »
Елида, надявам се всичко да завърши благополучно. Ако действително никой от семейството не може да ти помага, дали няма някой съсед(ка), който да може? Или пък ако имаш финансова възможност, да си наемеш жена за няколко часа седмично да ти помага в домакинството.


*
Re: И аз стигнах до серклаж
« Отговор #8 -: Ноември 14, 2006, 14:14:17 pm »
Елида , такива колани има в аптеката на хотел Дунав, точно на паркинга на хотела., където е бариерата.Колана е на фирма Опо, много качествени са им продуктите, но малко скъпички.Върви и попитай ако искаш, момичето е много любезна, която работи там.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: И аз стигнах до серклаж
« Отговор #9 -: Ноември 14, 2006, 18:02:32 pm »
Ниа72,къде я изпрати чак до аптеката?!? :lol:По скоро й дай телефона на аптеката,да се консултира. :lol:
Re: И аз стигнах до серклаж
« Отговор #10 -: Ноември 15, 2006, 09:08:41 am »
Здравей Елида. Първо искам да ти кажа да се успокоиш психичски и да мислиш за всичко онова което ти предстои след 4,5 месеца, защото съм убедена , че ще износиш бременността си успешно. По въпроса за серклажа аз бях с такъв. След една неуспешна бременност и спонтанен аборт в 23 г.с., при втората бременност направих серклаж пак в 23 г.с. въпреки, че ми казаха че е късничко . Родих по нормалния начин жива и здрава дъщеря Гергана на 03.05.1999 г , която сега е в първи клас. В момента съм бременна с второто си дете и съм вече в 6 месец без серклаж и се надявам всичко да е наред . Пожелаовам ти безпроблемно бременеене, търпение и най вече спокойствие. Сега ти е паднало да почиваш така,че не пропускай този шанс.
*
Re: И аз стигнах до серклаж
« Отговор #11 -: Ноември 15, 2006, 10:22:59 am »
тел на аптеката - 833 999. момичето се казва Галя,която се занимава с тези неща.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
Re: И аз стигнах до серклаж
« Отговор #12 -: Ноември 16, 2006, 18:18:49 pm »
Здравей Елида! Аз също искам да те посъветвам да се успокоиш.
На мен ми направиха серклаж в 18 седмица, и ето вече съм в 35 - та седмица. Наистина и аз бях много притеснена от цялата процедура, от кървенето, което продължи около седмица след серклажа, но както виждаш "доживяхме" до тук :) Не вдигай тежко, почивай, но в никакъв случай не се залежавай. Аз всеки ден - от серклажа до днес - съм излизала на разходка (понякога с часове), даже пътувах до вилата 3-4 пъти. Пази се разбира се и не прекалявай с движението, но пък и не изпадай в другата крайност. Всичко ще бъде наред с теб и бебчето :)
При мен наближава моментът да ми свалят серклажа и сега пък  се притеснявам за това, з-то не съм наясно как ще протече процедурата.
Забравих да ти кажа, че до ден днешен пия магнерот, понякога но-шпа и витамини.
Пожелавам ти много спокойствие и безпроблемна бременност. :)
Re: И аз стигнах до серклаж
« Отговор #13 -: Ноември 18, 2006, 15:09:15 pm »
Juli. по въпроса за свалянето на серклажа не се притеснявай, обикновено се прави около 1 седмица-10 дни преди термина, не е болезнено и след това ти предстои най- прекрасното нещо на този свят, раждането на детето ти. Желая ти късмет, безпроблемно раждане и стискам палци...
*
Re: И аз стигнах до серклаж
« Отговор #14 -: Ноември 18, 2006, 20:29:55 pm »
Благодаря ти за отговора и за хубавите пожелания мила rosiger:) Успокоих се и за свалянето на серклажа.
Пожелавам ти много щастие и само положителни емоции :)
Re: И аз стигнах до серклаж
« Отговор #15 -: Ноември 18, 2006, 22:15:11 pm »
Juli, пожелавам ти леко и безболезнено раждане, много късмет и стискам палци ...
Животът е такъв, какъвто вярваш, че ще бъде ...
Re: И аз стигнах до серклаж
« Отговор #16 -: Ноември 19, 2006, 15:15:36 pm »
Елида мила, какво става с теб, как си?
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
Re: И аз стигнах до серклаж
« Отговор #17 -: Ноември 20, 2006, 17:30:48 pm »
Здравей Rozovelka
Като се изключи че предимно лежа  :( всичко е наред. Имам втвърдявания на корема понякога. И бебето го усещам много ниско :(- ако стоене на челна стойка ще помогне и това съм готова да опитам :) Имам непрекъснат натиск върху пикочния мехур и слаби пробождащи или пулсиращи усещания в някои дни. Доколкото разбрах при разширяване на матката е нормално да има такива "усещания" (не е точно болка). Лекарят ми каза че щом не е постоянно, няма проблеми  :?
Броя дните на календара и чакам и аз като Juli да стана поне в 35 седмица:)
Преди малко си получих епикризата. Имам "Pl. post -ниско разположена" (предполагам че става дума за плацентата) и явно бебето не си отговаря на седмиците. :( Има някакъв размер "BPD-47 mm (19 г.с)", при положение, че аз бях в 21 г.с. по време на УЗИ.
Чета с интерес отговорите ви момичета и много благодаря за подкрепата и загрижеността. Надявам се да се справя  :)
Re: И аз стигнах до серклаж
« Отговор #18 -: Ноември 20, 2006, 17:59:06 pm »
Разбира се, че ще се справиш! Ти си силна млада жена, а и каузата си заслужава. Пожелавам ти приятно 9 месечно дебелеене и много спокойствие  :D
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
Re: И аз стигнах до серклаж
« Отговор #19 -: Ноември 20, 2006, 23:07:34 pm »
Имам "Pl. post -ниско разположена" (предполагам че става дума за плацентата) и явно бебето не си отговаря на седмиците. :( Има някакъв размер "BPD-47 mm (19 г.с)", при положение, че аз бях в 21 г.с. по време на УЗИ.
Това със седмиците въобще да не те притеснява. При мен непрекъснато се явяваше разлика с по седмица или две в зависимост от видеозона, на който ме гледаха (ходила съм на различни). Най-точно ми показа на триизмерен и при феталната морфология. Така че, спокойно!!! :)
А за другото, спокойно и повече почивка и положителни мисли :) :)