0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: И аз стигнах до серклаж
« Отговор #40 -: Февруари 05, 2007, 22:17:26 pm »
А в какви случаи се слага силиконовата пластина? Манипулацията ще ми прави моята лекарка, която ми направи инвитрото. Притеснява ме престоят след това, ако се наложи... и инжекциите. Кога са ти слагали тази пластина? Преди колко време?
Re: И аз стигнах до серклаж
« Отговор #41 -: Февруари 06, 2007, 13:49:52 pm »
Сложиха ми пластината преди около 10 месеца. Когато се сложи върши същата работа все едно са те зашили. По-добро е от зашиването.Само че трябва да се поръча предварително от фирмата вносител. Матката се травмира по-малко, а манипулацията по слагането е много по бърза.След това веднага се прибрах в къщи. Не е имало никакви инжекции пих само гинипрал на хапчета. Говори с докторката ти дали е запозната.
Re: И аз стигнах до серклаж
« Отговор #42 -: Май 28, 2007, 12:03:31 pm »
Привет и от мен,
много ме заинтересува силиконовата пластина като вариант при серклажа, защото може би и на мен ми предстои такова "чудо" :(. След седмица и половина ще разбера със сигурност какво ме очаква. Можеш ли да споделиш откъде си я поръчала (ти ли я поръча или твоя доктор), ти ли я плащаш или се поема от Касата и нещо повече за нея? за колко време пристигна доставката?

*

    ganowa

  • *
  • 13
  • Моето слънчице Даниел!!!
Re: И аз стигнах до серклаж
« Отговор #43 -: Май 28, 2007, 15:02:32 pm »
Здравейте! Имах 3 спонтанни аборта. През 4-тата бременност ми направиха серклаж, но не съм напускала болницата, бях постоянно на системи и хапчета. Имам по-малка матка по рождение и ако не беше серклажа нямаше да имам бебе (вече почти на 3г). Никакви физически натоварвания и почти пълен покой (ставане само до тоалетната и до масата за хранене), това беше при мен и въпреки покоя едва стигнах до 31г.с. но всичко завърши ОК. Пожелавам успех на всички!!! :wink:
Re: И аз стигнах до серклаж
« Отговор #44 -: Юни 11, 2007, 09:42:58 am »
Привет отново,
оказа се, че на мен ми не размина тази "процедура" :D. Направих консултация с още един доктор, преди да отида на препоръчания контролен преглед и при моя, и двамата казаха, че няма да има проблеми - просто при мен "отворът" е малко по-голям от този при вече ражадалите жени.
Много благодаря на Mecana :) за информацията и вярвам, че ще бъде полезна и на други бъдещи мами.
*
Re: И аз стигнах до серклаж
« Отговор #45 -: Ноември 07, 2008, 19:25:54 pm »
момичета и аз влизам в темата след направен превантивен серклаж в Шейново в 17та седмица. Благодаря на всички и особено на Juli7 които писаха как са се чувствали след това, колко време са кървили и препоръките за режим след това. предварително прочетох тук за антибиотика и настоявах да ми изпишат, въпреки че лекарите смятаха че нямам показания. пегръщам ви всичи и благодаря че ви има :bighug:

Косето е на небето.
*

    mama_eli

Re: И аз стигнах до серклаж
« Отговор #46 -: Декември 21, 2008, 14:26:14 pm »
Здравейте!Много се радвам,че има такива форуми като този!Аз съм бременна за втори път и също ми направиха серклаж,тай като миналата година загубих близначета :(.Сега сам в 19 г.с.,а серклажа ми направиха в 17-тата седмица.Нашето маниче май е по-голямо за седмицата в която трябва да сме,но да ни е живо и здраво това не ме притеснява.Този път докато разбера и успея да се зарадвам от двете чертички на теста още в 5 г.с. кръвнах малко и от тогава до сега съм на хапчета.След серклажа ми изписаха Магнерод,но - шпа и Рутаскорбин и май 4е ще ги пия до края на бременността си.Всичко съм готова да направя само да е живо и здраво бебето ни!
Успех и лека бременност на всички!
Re: И аз стигнах до серклаж
« Отговор #47 -: Март 01, 2010, 17:03:10 pm »
ЗРАВЕЙТЕ!ИСКАМ ПОВЕЧЕ ИНФО ЗА СИЛИКОНОВАТА ПЛАСТИНА АКО МОЖЕ, ЧЕ НЕ РАЗБРАХ ОТКАДЕ СЕ ПОРЪЧВА И ДАЛИ ВСЕКИ ДОКТОР МОЙЕ ДА Я СЛОЖИ.
ИМА ПО-ГОЛЯМА ИЗДРАЖЛИВОСТ ЛИ?