0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Спонтанен аборт
« -: Май 17, 2004, 14:32:52 pm »
Здравейте ! В търсене на решение на проблема си се натъкнах на ВАС и останах приятно изненадана. Без да съм многословна ще ви кажа, че сте създали нещо прекрасно !
Сигурна съм,че тук ще намеря решение на проблема си, а той е:
Преживях 3 спонтанни аборта, няма да ви занимавам с емоционалното си състояние,но само този,който го е преживял може да ме разбере.
Ходих на лекар и там ме увериха,че СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ всичко ще е наред,но УВИ!   Моля помогнете! Всичко бих направила!
                              Предварително благодаря              ПОЛИ
*

    Анонимен

Спонтанен аборт
« Отговор #1 -: Май 18, 2004, 20:54:45 pm »
Здрасти! Може би трябва да смениш лекаря. Искай и други мнения на специалисти в областта. Не знам от къде си, но не е зле да пробваш и в София. Има много кабинети и добри лекари.
*
Спонтанен аборт
« Отговор #2 -: Май 20, 2004, 10:30:20 am »
Цитат на: Анонимен
Здрасти! Може би трябва да смениш лекаря. Искай и други мнения на специалисти в областта. Не знам от къде си, но не е зле да пробваш и в София. Има много кабинети и добри лекари.

   
Здравей!   Благодаря за отговора!
Аз съм от Варна,а тук наистина имаме добри специалисти/така си мисля/.  Притеснява ме факта,че навремето/ преди около 3 години / имах хламидии.Така и не разбрах от къде се появиха,при положение ,че съм била единствено с мъжа на сърцето си, а пък той 2 пъти си прави изследвания и бе чист :?:  :?:  :?:  .Знам, че хламидиите имат много лоши последствия. Аз например разбрах ,че съм болна ,защото имах проблеми с костите. Незнам, колко време съм ги носила, но три месеца пих антибиотик да се излекувам. Наскоро пак си правих изследване, което показа завишена стойност, но доктора ми обясни, че не съм болна, а показва, че съм ги имала :?:  :!:  :?:  Незнам, но си мисля ,че това може да е причината за абортите, възможно ли е?
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Спонтанен аборт
« Отговор #3 -: Май 20, 2004, 11:17:13 am »
Може ли да ми кажеш какви са признаците за наличие на хламидии? Или да ме насочиш къде да прочета.
*
Спонтанен аборт
« Отговор #4 -: Май 20, 2004, 11:52:28 am »
Цитат на: Lali
Може ли да ми кажеш какви са признаците за наличие на хламидии? Или да ме насочиш къде да прочета.


Здравей! Тук наистина има много полезни неща относно тази болест, но аз разбрах така:
Беше лято и както можете да предположите работих / тъй като съм от Варна/ по комплексите. В средата на лятото без каквато и да е причина се поду левия ми крак/ от пръстите до глезена/,но най- интересно то е ,че не ме болеше.Болеше ме единствено кожата ,вследсвие на подуването.Ходих по разни доктори и разбира се ми поставяха разни диагнози. / сърдечна, бъбречна недостатъчност, алергия, ухапване от насекомо и мн. др./ Най накрая майка ми ме заведе при нейната докторка/ майка ми е болна от болеста на Бехтерев/, и за мое огромно учудване след 1-минутен преглед ми каза да отида на генеколог! Това е !  Интересното е ,че аз нямах друго оплакване ,нито течение, нито парене, нито болка!?  Но те съветвам да отидеш незабавно на лекар.
*

    Anonymous

Спонтанен аборт
« Отговор #5 -: Май 20, 2004, 15:06:05 pm »
Zdrasti, az se natuknah na tvoeto pitan tyrseiki informazia za povtariashti se aborti- Moiata priatelka minalata sedmitsa abortira v 6 sedmitsa, za treti put. Predi imashe niakavi infeksii, koito izlekuva i lekarkata i (ot Plovidv) beshe kazala che e chista, a sega sled poslednia abort niama obiasnenie zashto pak se sluchi. Az chetoh po internet che v povecheto takiva sluchai si e chists sluchainost, no puk i che pri povtariashti se aborti vse pak veroiatnoistta za uspeshna bremennost e 65 procenta!!!Taka che ne gubi nadejda...
*
Спонтанен аборт
« Отговор #6 -: Май 20, 2004, 15:43:52 pm »
Здрасти!
 Аз съм си правила  много изследвания ,за бактерии, хормонални ,но според доктора всичко е добре/ а аз му вярвам, тъй като е много известен във Варна/.
Не губя надежда, но това ми действа убийствено в емоционално отношение/ от едната крайност на другата /. Знам, че точно в този момент трябва да бъда спокойна, но...!?
Сега с нетърпение и малко страх чакам края на месеца!
*

    Анонимен

Спонтанен аборт
« Отговор #7 -: Май 20, 2004, 16:01:50 pm »
Навремето, когато бях малка, си спомням, че баба ми си донесе хламидии от един санаториум - вероятно от басейн или обща тоалетна чиния. Така че те не се предават само по полов път. Изследването за хламидии в София струва 17 лв., ако ти вземат кръв, но със сигурност знам, че е по-сигурно, ако се изследва вагинален секрет.
*
Спонтанен аборт
« Отговор #8 -: Май 20, 2004, 16:31:43 pm »
Във Варна струва м/у 15-20лв., зависи къде го правиш. Аз съм се изследвала и по двата начина. Но все още не мога да си обясня факта , че на мъжът ми му нямаше нищо ,възможно ли е това?
.
« Отговор #9 -: Юни 02, 2004, 13:21:53 pm »
http://www.medinfo.bg/doctor/statii/ag_1.htm

http://www.medinfo.bg/doctor/statii/ag_10.htm

http://www.medinfo.bg/doctor/statii/ag_place.htm
надявам се че скоро време ще мога аз или някой друг да пуснем повече инфо относно общите изследвания , които трябва да направи една двойка желаеща да има деца .
По скоро напиши какво си предприемала ти като изследвания на себе си и на съпруга ти .
Освен хламидията и хормоните .
Zdraveite i ot men
« Отговор #10 -: Юни 04, 2004, 11:38:31 am »
Registrirah se edva dnes, sled dulgi kolebaniq, dali da spodelq i moqta istoriq.  :roll:
Zabremenqh bez problem, s muja mi bqhme mnogo shtastlivi. V chetvurtiq mesec poluchih silno kurvene i vednaga otidoh v Maichin dom. Prieha me i kazaha, che imam otlepvane na placentata i trqbva da leja za zadurjane. Nepriqtna rabota, no shtom shte pomogne... I se zapochna, sistemi injekcii, lejane po cql den, i taka 2 sedmici, a kurveneto ne spirashe. Togava lekuvashtiq mi lekar se seti da pusne mikrobiologiq na sekret. Otkriha mi trihomoni... Strannoto e, che ne bqh imala nikakvi simptomi, a ginekolojkata pri koqto hodih predi da zabremeneq ne beshe gi otkrila. (oshte se chudq dali da otida pri neq i da q uduhsa :evil: ).
Zapochnaha s novi lekarstva, antibiotici... nqmashe nikakva garanciq, che infekciqta ne se e kachila i v matkata. Beshe jivot den za den, do edina vecher prez koqto poluchih jestoki kontrakcii i... vsichko svurshi :cry: . Na drugiq den mi napraviha kiurtaj. Rezultatite ot histologiqta pokazvat, che bebeto e bilo infektirano. Edva li e nujno da vi razkazvam kak go prejivqh...
Inache vsichko drugo mi bilo nared :!:  :?:
Sega piq protivazachatuchni i chakam da minat 6-te meseca prez koito ne trqbva da zabremenqvam, za da moje organizma mi da se vuzstanovi. Napravih si vsichki vidove izsledvaniq, na hormoni, kruv, toksoplazmoza, hlamidi, umairam ot strah, che sledvashtiq put nama da uspeqt da mi namerqt navreme neshto drugo.
Veche hodq pri ginekolog, na kogoto vqrvam..., no se chudq, shto za ginekolozi sa tezi, koito edni trihomoni ne mogat da otkriqt??? A te se vijdat na mikroskop  :evil:
Ta taka, pazete se ot nekudurni ginekolozi, hodete samo pri provereni lekari...

Uspeh na vsichki!
.
« Отговор #11 -: Юни 05, 2004, 13:22:21 pm »
Същата работа като при мен - некомпетентно отношение на гинеколози, липса на желание за по-обстойни изследвания ....и резултата изтекли води в 20 г.с ....загуба на бебето ...и много , много мъка ......и безсилие от това че не съм направила и невъзможното да запазя бебчето си. И като погледна в очите на дъщеря ми и мъжа ми чуствам една голяма вина , че не съм ги направила още по-щастливи.
*
Re: .
« Отговор #12 -: Юни 08, 2004, 10:45:24 am »
Здравейте и съжелявам ,че дълго време се изгубих от хоризонта!
Вече сигурно се побърквам от многото разнообразна информация по моя проблем. 6 месеца откакто направих аборта ,а още не мога да се съвзема. Не ми се говори с никой /освен с вас/ ,отбягвам хората ,приятелят ми постоянно ми се кара ,че не излизам /освен на работа/. Не разбирам много ,но май съм в депресия. Сигурно и затова в момента не мога да забременея!?
Относно видовете изследвания ,които съм си правила /станах специалист/ ,всички показват ,че нямаме проблем /и аз и приятелят ми/. Правила съм почти всички видове кръвни и генекологични ,а може би трябва да отида на психолог!???!
Само пред вас мога да споделя ,но нещо вътре в мен обвинява свекърва ми за всичко.
Кажете ми как може при веста за първо внуче да реагира така сякаш сме и казали ,че някой е умрял! Как може да кажеш на човек ,който преди час е направил аборт ,че някаква гледачка казала ,че трудно ще имаме дете! Сърцето ми се разкъсва от болка и гняв ,но знам ,че трябва да съм силна и да преживея този кошмар.
ПОЗДРАВИ И МНОГО СЛЪНЧЕВИ ЦЕЛУВКИ!!!
До Поли
« Отговор #13 -: Юни 08, 2004, 13:24:51 pm »
В този хубав и прекрасен живот няма смисъл да обръщаш внимание на злобни хора. Та теагирала неподобавощо свекърва ти - ми нейна си работа ..следващия път (дано е скоро ) последна ще научи. Ти изживей щастието си - пък ако може и да не и кажеш , докато тя не те попита. Бъди ЕГОИСТ - това означава да умееш да се грижиш за себе си (ако ти си пълноценна личност , то ще успееш чрез знанията си да се грижиш за любимия ) и за най-близките  хора , които искренно се вълнуват от твоята личност. Няма да прогониш хорската завист и злоба , но ги игнорирай и дистанцирай  носители - ти живееш заради твоето и на любимия щастието - а не за свекърва ти ......в крайна сметка ти си се омъжила за сина и и единствено неговото мнение и твоето тежат в едно младо семейство.
За психологическата натовареност - намери една посока , занимание ,  на което да се отдадеш. В моето лутане осъзнах , че трябва да се примиря с фаталната случка и да се съвзема - защото любимите ми хора имат нужда аз да съм силна и смела и да съм стълба на семейството (аз да съм човека за тях , който ги събира около масата и който ги чака всеки да се прибере след  приятни занимания или работа ).
Започнах по-активно да говоря с момичетата и да следя какво става по форумите , опитвам се да им помагам (ако някой пожелае) и така си запълвам свободното време .
В случая при теб щом си имала няколко спонтанни аборта изясни ли се причината - обща (освен инфекцията) ? Нещо за цервикална недостатъчност ? Знам ли ......Аз затова исках скоро да пуснем списък с полезните изследвания...
Примерно , когато се получи спонтанен аборт в по-късните месеци , освен на някаква инфекция да се наблегне и в други неща ...аз едва след като направих спонтанен аборт разбрах , че е можело до 16 г.с. да ми направят серклаж (зашиване на шийката на матката ) който предпазва плода , защото шийката не може да се свие сама (и има данни за такава недостатъчност в 8 г.с.)- това е лаишко обяснено - цервикална недостатъчност.
И друго ...изследване за рубеола ...това е доста важно изследване , не да се стархуваш дали някое дете болно от шарка (поне от рубеола )  няма да мине покрай теб или кой знае откъде може някой да ти лепне по време на бременност - после пак ужас ...рубеолата уврежда плода фатално , следва прекратяване на бременноста.
Увлякох се . Поздрави и усмивки от Пловдив .
.
« Отговор #14 -: Юни 08, 2004, 13:32:46 pm »
http://www.infotel.bg/rubrics/medicin/medicinastr2_10.htm
Намерих ви инфо , в което се описва емоционалния стрес ..интересно четиво е ..... :lol:
*

    Anonymous

Re: До Поли
« Отговор #15 -: Юни 08, 2004, 15:11:09 pm »
Много благодаря за милите думи!
Научих нещо ново от теб и ми се струва ,че истината е някъде там.
От 4 месеца /6 след аборта/ се опитвам отново да забременея ,но не се получава. Всеки месец имам закъснение на М. от около 4-5дена . Възможно ли е да има оплождане ,а да не мога да задържам? На какво се дължи това ,докторите могат ли да го установят чрез изследване ,лекува ли се?
Извинявай ,че те засипах с въпроси ,но ако може някой да ми каже нещо по въпроса ще съм благодарна.
Поздрави от Варна!
*
Re: До Поли
« Отговор #16 -: Юни 08, 2004, 15:36:13 pm »
Цитат на: Anonymous
Много благодаря за милите думи!
Научих нещо ново от теб и ми се струва ,че истината е някъде там.
От 4 месеца /6 след аборта/ се опитвам отново да забременея ,но не се получава. Всеки месец имам закъснение на М. от около 4-5дена . Възможно ли е да има оплождане ,а да не мога да задържам? На какво се дължи това ,докторите могат ли да го установят чрез изследване ,лекува ли се?
Извинявай ,че те засипах с въпроси ,но ако може някой да ми каже нещо по въпроса ще съм благодарна.
Поздрави от Варна!

госта съм аз -Поли
.
« Отговор #17 -: Юни 08, 2004, 20:51:51 pm »
След всеки аборт организма се настройва на нов цикъл , така че  е вероятно това да ти е новия цикъл на менструация. Възможно е да има промяна в самото протичане на менструацията , просто да се видоизмени ... така че трябва да се наблюдаваш, а също така трябва да попиташ гинеколога си дали да вземаш някакви хормони (прогестерон+ витамин А ) на 19, 20 и 21 - я ден от цикъла за подобряването му . Но за да видиш дали има бременност гинеколога трябва да ти изследва хормона на бременността в края на цикъла .......поне така си мисля и да установи има ли няма ли бременност. Но ти сега се навиваш само и се притесняваш , а няма нужда ...следвай максимата "бързай бавно ".
Обърни се към Мели за гинеколог във Варна или поне насока . Пиши и тя няма да има нищо против да ти отговори.
*

    Anonymous

Спонтанен аборт
« Отговор #18 -: Юни 09, 2004, 17:35:57 pm »
Ох, разбирам напълно как се чувстваш... Аз преживях два ранни аборта, третия път успях да износя и родя здраво момченце, но от това увереността ми в успеха на бъдеща бременност не нарасна. Вярвам, че родих единствено по Божията милост. Третия път прокървих на два пъти, на всичкото отгоре по-късно в изследванията ми се появиха някакви трихомони, мисълта за които почерни и малкото хубави моменти през бременността ми, но за щастие всичко се размина. Понеже стана дума за трихомони, лекарят ми каза, че няма как да ги пипна по средата на бременността, и то без какъвто и да било полов живот, и обвиняваше лаборантите, че нарочно ги били написали на половината му пациентки (това иначе било рядко слещана инфекция). Не че това ме успокои.
Този път взимах прогестерон по лекарско предписание (Утрогестан), не знам дали е помогнало. Много бих искала да имам още едно дете, но ме обзема ужас, че може да преживея всичко отново. Постарай се да се съвземеш, преди да забременееш отново, защото ще ти трябват много сили. Сърцето ми е с теб и дано следващия път всичко да мине леко и да родиш едно прекрасно детенце.
Даниела
..... Е сег апък и токсоплазмоза...
« Отговор #19 -: Юни 10, 2004, 11:27:47 am »
Та комбинацията е токсоплазмоза+хламидия+някакви коки  е те това е...нямам думи ..
Ама Поли малко е рано 2 месеца след аборта да почнеш опити .Вече след 6-я месец е добре . Пък и си направи и изследвания .Микробиология (от влагалището) , таз тъпа токсопламоза и т.н. поне да се занимаваш с нещо .