0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Nickname

спонтанен аборт
« Отговор #20 -: Юни 12, 2004, 11:44:33 am »
Здравейте! Едва от няколко дни съм регистрирана като потребител в този форум, но от доста време чета и препрочитам вашите писма. В тях открих моите проблеми, страхове и притеснения. Моята история е подобна на Вашите. Омъжена съм за страхотен човек от близо 10 години. В началото се предпазвахме от забременяване, тъй като бях студентка, а исках да имам време сама да отгледам така желаното дете. От около 5 години започнахме с опитите, като до преди година не сме правили никакви изследвания. Когато посещавах гинеколог, винаги ми казваха, че няма проблеми, и точно когато със съпругът ми решихме и той се подложи на прегледи и изследвания, се случи чудото... Оалко е, че радостта на беше кратка, тъй като в 9г.с. ми съобщиха, че плода няма сърдечна дейност и...последва кюртаж. Приех сравнително силно, макар че ве обвземаше ужас и страх. Успяхме бързо да се съвземем и след четири месеца бях отново бременна. Страх ме беше дори да се зарадвам, но се оказа, че всичко върви добре. Помня как съпругът ми беше безсрайно щастлив, когато видя на УЗД как бие сърчицето му, как рита с крачета...В петият месец, получих съвсем слаби болки, и при прегледа се оказа, че имам "пролабирал мехур". Лекарят ми ми даде надежда и направи всичко необходимо, за да спасим бремеността- направиха ми серклаж и ми вливаха няколко лекарства, за да се предотврати инфекция. След две седмици в болница се прибрах в къщи с надеждата, че всичко ще бъде наред. Лошото е, че въпреки всичко, инфекцията се е развила и в 24 г.с. ми изтекоха водите и загубих бебето. Приех го много тежко и вече близо четири месеца след това, все още не мога да се съвзема. Преди седмица роди моя приятелка, и въпреки, че бях безкрайно щастлива за нея и здравото й бебе, в същото време ме обзе онова гадно чувство- че аз загубих моето момиченце и нямам дете. Аз също трябваше да родя в началото на юни. Сигурно знаете как се чувствам, та нали повечето от Вас са го преживели. Вече изпих три опаковки противозачатъчни и с лекарят ми уточнихме, че вече не трябва да се пазим. Питам се, дали е рано- около четири месеца след кюртажа, макар, че лекарят ми се е консултирал с доцент от София, който препоръчал само три месеца предпазване.
Бих искала да споделя още много неща, защото знам, че Вие ме разбирате, но може би някой друг път. Не знам за Вас, но мен ме боли, когато всички около мен казват "не се притеснявай, има време /та аз съм на 29 год./, не плачи и т.н." А ад понякога искам някой просто да ме изслуша и да изтърпи моите сълзи.
Май много се увлякох, но мъката не може да се идкаже с два реда.
ЧАО и успех на всички. Исками се скоро, всички от този форум да кажат "Чакам, а после- ИМАМ здраво и хубаво бебе.
...О миличка
« Отговор #21 -: Юни 12, 2004, 12:18:04 pm »
знам колко е гадно , но и при мен беше такава ситуацията пролабирал мехур в 20 г.с. Но всичко в тази насока се прави до 16 г.с. - трябва да се наблюдава и не на 1 месец а по на често . Защото аз видях на УЗИ пролабиралия  мехур и ми течаха по малко от околоплодните води  , а 5 дни по-рано нямаше нищо .Честно казано не знам защо се случват такива неща . Психологическия товар е много голям , а татковците колкото и да тъжат , болката на майката е мъчителна .
И мен ме интересуват причините за спонтанните аборти ..но май е съдба понякога .
Съветите след като излязох от болницата бяха , че до 6 месеца трябва да се предпазваме от следваща бременност .
 Но май има различни мнения. други казват , че на матаката и женския организъм им трябва около 2 месеца да се възстановят . Това беше като светлина в тунела за мен , така ми бяха потънали гемиите - чувствах се като парцал. И аз честно казано почнах да се обърквам - колко месеца трябва да има въздържание.?????

Спокойно и с увереност тръгни към следващите си опити.
Заинтригуваме факта дали след явно недостатъчно свиване на шийката на матката следващата бременност със серклаж ли трябва да се износи , но май има и други методи - смисъл може да се повлияе и с лекарства (предполагам) но този спонтанен аборт не означава , че следващата бременност непременно ще бъде трудна и тежка , но трябва да се наблюдава естествено за да се вземат мерки по-рано .
По пътя на логиката аз си правя заключения , че щом моя организъм е тръгнал сам да изхвърля плода значи нещо в цялата комбинация не е било наред . Защото има хормон в нашия организъм , който се отделя с такава цел - раждане . Аз имах признаци - боляхаме бъбреците ..поне таки си мислех , а то е било кръста , имаше отделяне на коластра - което уж било нормално , ама не е !!!!!щото означава че бебето идва и организма ти се подготвя за следващ етап
Ей такив анеща , които ми се сториха нормални ...ама не били !!!!
И един съвет дай Боже всекиму да стане родител ....като се появи следваща бременност ...лкягаш и активно си почиваш и се грижиш за себе си - емоционално и физически - това ти е работата да износиш бебе и да го отгледаш. Никакво каране на кола - мързелуване и по-малко домакинска работа и психическо натоварване .
Тия съвети и аз трябва да ги спазвам ...да не ги забравям
Чао и от мен
спонтанен аборт
« Отговор #22 -: Юни 13, 2004, 12:08:08 pm »
Благодаря ти pipilota за милите думи. Що се отнася до необходимостта от "серклаж" при следваща бременност, дори тя да протича добре, при установена вече цервикална недостатъчност, мисля, че това е единственият начин да се избегне следващ спонтанен аборт, разбира се, ако няма проблеми от друг характер . Моят лекар ме уверява, че това е единственият ми проблем, но следващият път- независимо дали имам показатели или не /предният път нямах, въпреки, че бях на преглед не веднъж месечно, а на около 10 дни/, ще ми направи "серклаж" още в 13-14 г.с. Имам позната, която след проблем като нашия- "пролабирал мехур" и кюртаж, след два месеца отново забременя, рано й направиха "серклаж" и сега очаква раждането- мисля, че е в 8-9 месец вече, а при това- въобще не се пази и лежи- разхожда се непрекъснато. Но... това за всички е различно.
Аз съм решила да не чакам 6 месеца, вече минаха 3.5 и започвам с опитите. Ще се моля следващият път всичко да е наред. Нека бог помогне на нас и всички други момичета, които чакат и се борят за така желаното и мечтано бебе, чудото да се случи- не само да забременеят /защото и това хубаво нещо понякога завършва зле/, но да чуят детския плач и едно следко гласче да казва "мама и тати".
УСПЕХ НА ВСИЧКИ.
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
*

    ganowa

  • *
  • 13
  • Моето слънчице Даниел!!!
Горе главите момичета, стават чудеса!!!
« Отговор #23 -: Октомври 12, 2004, 12:29:41 pm »
Здравейте!!! На някой може да се стори смешно моето послание (за чудесата), след толкова тъжни отговори, но прочетете моята история и ще разберете! :lol:
Три поредни години правих 3 спонтанни аборта ( 3,4,5 месеци)  :( !
Не ми даваха никакви обяснения освен-писано било, следващия път ще стане! Психически рухнах :evil: !
Тогава реших- няма да слушам никой доктор!!! Бях прочела толкова много неща по тези въпроси. Не изчаках препоръчителните 6 месеца, а след 3 цикъла забременях на своя глава :oops:
Отидох в София в Майчин дом, направиха ми серклаж :x ,лежах почти 5 месеца (през седмица на системи), без да излизам навън(аз съм от провинцията) :o !!!
На 31.08 се роди живо и здраво моето малко момченце в седмия месец(1.850кг) :D  :) !!!
Седяхме още 25 дни да наддаде на кг и преди 2 седмици ни изписаха! Няма по-щастлива мама от мен, след всичко преживяно, преди и по време на бременността ми.
Искрено ви го желая и на вас, защото знам как се чувствате.
Повярваите и ще стане, само имайте доверие на д-рите си!!!
Въпрос??
« Отговор #24 -: Октомври 12, 2004, 13:16:15 pm »
А защо в седми месец се е родило бебето.....?? Извини ме за въпроса , но не мога да си обясня дали при цервикална недостатъчност  има някаква вероятност без серклаж да се изкара една бременност и като ти направят серклаж нали след като се махне тогава започва родова дейност, разбира се ако бебето не бърза .....
*

    ganowa

  • *
  • 13
  • Моето слънчице Даниел!!!
Спонтанен аборт
« Отговор #25 -: Октомври 12, 2004, 15:37:25 pm »
Аз имам по-малка матка(хипоплазия-по рождение). Тя се разтяга до едно положение и когато вече неможе да се разтяга започват контракциите. Почти през цялата бременност бях с контракции на системи. От края на 6 месец те непрекъсваха и ми включиха 2 наведнъж системи. Те действаха 10 дни.Така стигнах до 31седмица. След като не се влияеха контракциите ме прегледаха, вече имах 3см разкритие с конеца. Много е важно със серклаж да си под непрекъснато наблюдение. От конеца се получават различни инфекции(не е страшно). Д-ра трябва да е много добър и съвестен! Ако имаш други въпроси пиши!
...
« Отговор #26 -: Октомври 13, 2004, 18:21:05 pm »
ако искаш на лично съобщение ми отговори :
Би ли описала цялата процедура по слагане на серклаж и махане ???
Спонтанен аборт
« Отговор #27 -: Ноември 05, 2004, 12:30:41 pm »
Пипилота, Яна, какво става с вас? Правите ли опити? Аз ще започна от другата година. Иначе всичките ми изследвания за сега са нормални. Имам завишен само МАТ - това са антитела на щитовидната жлеза. Те биха могли да бъдат причина за миседите. Сега пия селен и аспирин за профилактика, както и Дуфастон от 15 да 25 ден на цикъла за подготовка на матката за инплантирането.
Матей - 1.04.2006 г
Здравей Вени
« Отговор #28 -: Ноември 05, 2004, 12:44:08 pm »
Здравей Вени! Аз вчера започнах поредния нов цикъл, и макар да ми беше гадно, някак по- лесно го приех. Казах си- по- добре така този месец, защото- нали правих цветна снимка- колкото и да няма влияние- все пак, за всеки случай сигурно е по- добре.
Реших да си направя малка почивка от доктори и изследвания през следващите 2-3 месеца, защото това много ме натоварва психически. След нова година- ще видим.
Поздрави!
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
Спонтанен аборт
« Отговор #29 -: Ноември 06, 2004, 13:33:33 pm »
А, какво се установи от снимката?
Матей - 1.04.2006 г
Спонтанен аборт
« Отговор #30 -: Ноември 08, 2004, 09:26:09 am »
Със снимката всичко е добре- пътищата са проходими, няма запушвания. Необичайното при мен е, че размерът на матката е малко по- голям от обичайното. Казаха ми обаче, че това вероятно се дължи на предишната ми бременност и не трябва въобще да ме безпокои.
Поздрави!
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
Спонтанен аборт
« Отговор #31 -: Ноември 24, 2004, 14:09:05 pm »
Какво стана този месец? Хайде, че то и моето време идва - да не станем от един клуб - месец ....?!!
Матей - 1.04.2006 г
Re: Спонтанен аборт
« Отговор #32 -: Май 21, 2010, 13:40:29 pm »
Здравейте,
бих искала да помоля за съвет,защото вече съм на ръба на отчаянието.Та проблема ми е следния : на 28 години съм физически здрава,но имам 6 спонтанни аборта винаги в почти един и същи период 6г.с - 8г.с.Две от бременностите ваичко беше наред,но в един момент вече нямаше сърдечен пулс.От направените ми изследвания нищо нередно не се вижда.Изследванията са следните:ТСХ 1.55mlU/l,пролактин 21,00ng/ml,прогестерон 23,45ng/ml,токсоплазмоза отрицателна,trombophilia което е нормално,но нямам данни в цифри както и chromosome на мен и на съпругът ми при които няма аномалии(извинявам се че последните две са на латиница,но не съм сигурна за българското им наименование,правени са в Англия,но както казах нямам други данни за тях.По време на бременности пиех фолиева киселина и дуфастон,а при последната ми казаха да взимам и аспитин 75мг.Молбата ми е ако някои може да ме посъветва какви още изследвания могат и трябва да се направят,понеже тук(живея в чужбина) лекарите ме уверяват че това е всичко възможно?Благодаря Ви предварително и се надявам на отговор.
*
Re: Спонтанен аборт
« Отговор #33 -: Май 21, 2010, 19:53:10 pm »
Милата, представям си през какво си минала :( Трябва да се направят генетични и имунологични изследвания. Генетични - тризомия 21, тризомия 18 и 13. Също листериоза, рубеола, цитомегаловирус от инфекциозните, херпес симплекс. За имунологичните не знам дали се правят в Англия, май още не се практикуват много.
По слънчевата страна на улицата
*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Спонтанен аборт
« Отговор #34 -: Май 21, 2010, 20:05:29 pm »
От имунологичните си направи Антикардиолипинови антитела и НК клетки.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Спонтанен аборт
« Отговор #35 -: Май 24, 2010, 08:23:36 am »
Милата, представям си през какво си минала :( Трябва да се направят генетични и имунологични изследвания. Генетични - тризомия 21, тризомия 18 и 13. Също листериоза, рубеола, цитомегаловирус от инфекциозните, херпес симплекс. За имунологичните не знам дали се правят в Англия, май още не се практикуват много.
Тези генетични, за които говориш, са за ембриона. Тя очевидно няма тризомии. Кариотип са и направили т.е. и транслокации няма. Цитомегаловирус няма причина да с прави - първо много хора са носители ( http://www.marchofdimes.com/professionals/14332_1195.asp) и второ дори и да си носител каво точно ще направиш? Рубеолата може да е причина за едно, но не мисле, че може да е за 6 помятания, понеже тя се преболедува и после имаш имунитет.  

pepurone ,не са ли ти правени стандартните за съсирване на кръвта - PT, INR, PTT ?
Подкрепям kriska  за антикардиолипин. НК клетките са недоказани и леченията им не са признати от официалната медицина( въпреки, че се кълнат в тях и се намират лекари, които да ги "лекуват"). Може дори да ти откажат да ги изследват, както направи моят лекар. Аз честно казано гледам да не споря вече и оставям всеки да си вярва в каквото си иска, специално за НК клетките, а само давам фактите от изследванията, които са правени до момента.

Също генетични следните :
- MTFHR ( само че дори и да го имаш, лечението е именно фолиева киселина, а ти си взимала такава)
- Factor V leiden - ако го имаш лечението е да се разрежда кръвта. Ти имаш нещо за тромбофилия, но н знам какво и затова го пиша това.
- factor II mutation - тва е за протромбин, така че ако горпосочените за съсирване са нормални, едва ли има нъжда от това.

Ами за сега друго не се сещам. Аз самата имам 4 помятания - при 3 от тях сме виждали пулс и после нищо - все в 8ма седмица. Сега тази бременност си беше спонтанна, никакви лекарства не съм взимала и  така и не разбрах как стана, а другите пъти не ставаше. До ден днешен не са ми открили проблем. Пожелавам ти успех.


Боби

ПП. Между другото тази тема е от 2004та година
« Последна редакция: Май 24, 2010, 08:34:16 am от Bobbie »


  
Re: Спонтанен аборт
« Отговор #36 -: Май 24, 2010, 10:16:47 am »
Благодаря ви момичета за съветите.Правили са ми обикновенни изследвания за съсирвате и после специализирани (така ми обясниха те,но както казах и преди не съм видяла никакви бележки с резултати и данни.Тук е така никои не те приема на сериозно до 12г.с. никакви изследвания до тогава освен ултразвък ако те решат).Изследванията по техни думи са добри - за съсирването на кръвта от специализираните ми обясниха че е този trombophilia screening до колкото аз ги разбрах.Планувам през август да се прибирам и ще си направя изследванията които ме посъветвахте.Между другото вчера ме изчистиха и изпратиха ембриона за генетични изследвания които ще са готови до 6 седмици след което ще се видя с гинеколога който ми следи историята та имам някаква надежда че ще разберат каква е причината.Благодаря ви за подкрепата и се моля на Господ това да ми е последния аборт.БЛАГОДАРЯ ВИ.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Спонтанен аборт
« Отговор #37 -: Май 24, 2010, 17:05:52 pm »
Благодаря ви момичета за съветите.Правили са ми обикновенни изследвания за съсирвате и после специализирани (така ми обясниха те,но както казах и преди не съм видяла никакви бележки с резултати и данни.Тук е така никои не те приема на сериозно до 12г.с. никакви изследвания до тогава освен ултразвък ако те решат).
Мила pepurone, не бързай да обвиняваш лекарите. До колкото виждам те са ти направили стандартните изследвания, които се правят при повтарящи се аборти. След като съсирването ти е наред и взимаш фолиева киселина, изследванията за мутациите, за които ти писах, едва ли има нужда да се правят, но попитай лекаря си за всеки случай. Колкото до изследванията по време на бременност - истината е, че веднъж като си бременна, наистина почти нищо не може да се направи, за да се спре раннен аборт,каквито и изследвания да ти правят.
 При моят 3ти аборт също го изпратиха за генетични изследвания и се оказа, че е било с тризомия 21 (Даун синдром). Това ми даде отговор за това помятане, но по никакъв начин не ми отговори защо предишните пъти пометнах. Шансът всеки път да е било с тризомия е нищожен, защото това са грешки при деленето на клетите, които са случайни и обикновено не се повтарят. Дано при теб да има някакъв отговор, който да доведе до решение на проблема. Стискам палци.


  
*

    Crystal

Re: Спонтанен аборт
« Отговор #38 -: Май 24, 2010, 19:42:52 pm »
Здравей, pepurone, бих те посъветвала да си направиш и цветна снимка, за да се отхвърли евентуална аномалия във формата на маткатаили друг проблем в матката, който не може да се установи по друг начин. Желая ти успех, не се предавай! След 3 спонтанни аборта, аз се радвам на 4-месечното ни бебе-чудеса стават, стига да вярваме в тях!
Re: Спонтанен аборт
« Отговор #39 -: Май 24, 2010, 21:47:08 pm »
Crystal,благодаря ти за съвета,но вече са ми правени изследвания на матката и всичко е нормално - форма,размер всичко е в норма единственото което един гинеколог ми каза е че може да имам слаби стени на матката,но това неможе да се докаже(каза ми да прочета статии в интернет на тази тема).Яйчниците също са нормални по размер и нормално функциониращи.За сега искам да се успокоя,да изчакам генетичните изследвания на ембриона след около 6 седмици,среща с гинеколога в Англия и живот и здраве август консултация в БГ и изследвания.Благодаря за пореден път на всички.