0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« -: Октомври 03, 2006, 18:42:36 pm »
Zdravejte,
Tarsja dobra IVF klinika v Evropa i po-specialno v Germanija. Ima li njakoj, kojto ima polozitelni otzivi ot takiva kliniki?

Пиши на кирилица! Има КРЕДОР!
« Последна редакция: Октомври 03, 2006, 21:57:05 pm от Lali »
*
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #1 -: Октомври 04, 2006, 15:05:36 pm »
Здравей,
zаЩо си иzбрала точно Германия?
Аz не мога никоя да ти препоръчам, но имам адресите на всички IVF центрове тук. ПиШи само zа кои градове искаШ.
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #2 -: Октомври 04, 2006, 15:23:05 pm »
Благодаря ти, ако имаш възможност прати ми линка. Аз търся някой, който е правил в чужбина и има по-добри отзиви от клиниките в България. Аз правих вече два опита в клиниката на Щерев при Д-р Савова и съм безкрайно доволна от отношението и професионализма им. Сега ми предстои да правя за трети път в същата клиника. Предния път имах трансфер на един бластоцид и два добре развити ембриона пред фазата на бластоцида, но нищо не стана. Казаха ми, че в Германия използвали лепило за закрепване, което водело до по-добри резултати при задържане.
Аз съм ходила и в Солун в тази клиника Якентро, която се рекламира в сайта, но имам резерви към нея. Ако някой се интересува по-подробно мога да разкажа опита си.
*
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #3 -: Октомври 04, 2006, 16:16:39 pm »
Ето ти линка:

http://www.kinderwunsch.de/locator/clinic.asp?svarqvp2=0&componentid=90547&sourcepageid=112197#1

А относно лепилото - тук не го вzимат на сериоzно. А и по немските форуми отzивите zа него са противоречиви.
Ако Perla се включи, може да ти каже мнението на нейният док zа лепилото.
Пожелавам ти успех при следваЩия опит!
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #4 -: Октомври 04, 2006, 17:00:39 pm »
Nastya, аз също се вълнувах от това лепило и знам, че в БГ не се ползва. Даже съм си мислела да си го набавям някак, но като няма опит в прилагането му, няма смисъл. Бях задала въпрос към специалистите, които участваха в деня на репрудоктивното здраве в Плевен (10.06.2006 г) и мнението беше, че няма еднозначно мнение за резултатите от това лепило.

Правила ли си генетични и имунологични изследвания?
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #5 -: Октомври 04, 2006, 17:15:51 pm »
Да, правила сам всякакви имунологични и генетични изследвания.
Аз ходих в Якентро в Гърция и там ме посъветваха преди да предприема инвитро да направя такива изследвания. Дадоха ми пълен списък с изследванията като ми казаха, че в БГ няма къде да ги направя, а там цените бяха страшни. Аз въпреки всичко намерих къде в БГ да го направя, съветвала съм се и с Доц Конова от Плевенския Имунологичен Център. Ако някой се интересува, знам кое изследване къде в София може да се направи.
Re: Якентро, Солун
« Отговор #6 -: Октомври 04, 2006, 18:58:43 pm »
Получих като Лично съобщение въпрос за мнението ми за Якентро.
Пиша отговора си и за останалите, които се интересуват.

След като прочетохме в Зачатие за добри отзиви за тази клиника и се свързахме с хора, правили инвитро там, аз се обадих в клиниката и си запазих час за консултация, така че с мъжа ми запрашихме по-най барзия начин с колата за Солун. В клиниката работи една българка, Албена, чиято работа е да набира клиенти от България и да се грижи за пристоя им в Гърция.
Срещнахме се с др Прапас в частния му кабинет. Той ни посъветва да си направим пълни имунологични и генетични изследвания. Изглежда много опитен и уравновесен. След това накратко имахме още няколко срещи с Албена, направихме всички изследвания и след като те се оказаха положителни ни изпратиха протокола за инвитрото.
Относно стимулациите те работят с трима доктори в България -Киров, Димов и Дамянов. Започна ходене по мъките и среща с тези доктори. Според мен и тримата са много зле и нямат достатъчно опит със стимулациите. Сега след като съм правила два опита в клиниката на Щерев и тримата ми се струват просто аматьори в областта.
Схемата за лекарствата в Якентро е на всички еднаква, а при Щерев схемата на всички е различна и индивидуална и зависи как се развиваш от самото начало и какви са показателите от изследванията.

В Якентро всичко е толкова съмнително покрито, че направо ме плаши. Няма никакъв документ или следа, че сме ходили на преглед, няма никакви документи за това, че сте правили пункция или трансфери. Никой не ми показа какво се вижда на видеозона. Имаме приятели, които правиха там и само им казаха след пункцията, че не са имали никакви фоликоли, при положение че стимулацията им я направи Дамянов и през цялото време ги убеждаваше, че имат осем фоликула. Направиха им пункцията без дори да видят колко е естрадиола, а той се оказа недостатъчен около 300?!, което пак не е сигурно дали това е така. Още две момичета ходиха и пак им бяха казали, че нито един от фоликолите им не са се оплодили или че има само един хубав. Няма никакво доказателство дали това е така или са ги изполвали някаде другаде.
Когато ги питам защо не ми дават документи ми отговарят, че е заради данъците. Аз лично не стигнах до пункция, защото ми се стори много съмнително и ако се случи нещо с мен нямам никакво доказателство въобще, че съм била там. Дори не те регистрирват като посетител. Тази клиника е специализирана в трансфер на донорски ембриони за пациентки от Европа, които не могат да произвеждат собствени яйцеклетки и аз се съмнявам, че те използват нашите добре оплодени яйцеклетки за нелегален трансфер на донорски яйцеклетки. Още повече от исканите имунологични и генетични изследвания ясно се вижда, дали донорът има генетичен или имунологичен проблем.
Така, че решете сами дали да ставате донори без ваше съгласие и дали въобще искате да се подлагате на тази нелека процедура при съмнителни обстоятелства.
Ако някой се интересува повече, мога да разкажа и още!
 
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #7 -: Октомври 04, 2006, 19:25:44 pm »
Извинявай, ако е прекалено личен въпросът ми, но какво налага инвитро? И защо искаш точно в Германия?
И аз като Таня съм в Германия. Тук не препоръчват да се прави инвитро, освен ако няма някакъв супер невъзможен проблем за решаване. Когато ние търсихме клиника, нашия лекар ни предложи само стимулирана инсеминация с обработка на материал. Това не е ли добър вариант за вас? Излиза сравнително евтино и е доста по-безопасно, ако мога така да кажа.

П.С. Искрено ти съчуствам за това, което си преживяла в Солун. Явно и такъв бизнес има вече - инвитро с донорски яйциклетки, само че на някой друг :x
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #8 -: Октомври 05, 2006, 09:57:12 am »
Въ3държах се от отговор още вчера, като ти прочетох темата, 3ащото, ако потърсиш в старите теми, там съм отговорила на едно момиче, което като теб живее в БГ, а се интересуваше от клиника в Австрия. Там съм ра3ка3ала подробно, какво е моето мнение.
Ти търсиш добра клиника в Германия, но а3 не мога да кажа, че клиниката, в която а3 ходя е добра, понеже не съм била никъде другаде и нямам виждане как е.
Как да ти кажа, че моята е добра, като имам 3ад гърба си вече 6 трансфера?
От3ивите....много положителни. И лекарят и целия екип, са много мили, но 3ащо не се получава?
Линка, от сайта, който ти е дала Таня, чета и а3. Много ра3ли4ни постинги, могат да се прочетат там. Кой 3абременява от първи път, кой от шести, седми или и3общо никога и се отка3ват, или продължават в Австрия, Чехия.
Скъпо е тук.
3а хора, които печелят левове, да 3аплащат с евро на собствена и3дръжка е скъпо. Гаранция, че ще стане с един опит няма.
А3 чета в 3ачатие и подобен немски форум. Тук не се прави нищо по ра3лично от БГ. Дори тук е 3абранено от 3акона, да се оставят ембрионите, да се ра3вият до бластоцист и да се връщат, повече от три.
Като частен платец, предполагам, че сте такива, след като живеете в БГ и не плащате немски 3дравни осигуровки, ще ви струва около 5000? 3а ин витро и около 6000? 3а икси.
Ако, след всичко, което ти ра3ка3ах, все още искаш да пробваш тук, кажи, да ти дам адреси на клиники.
А3 примерно, намирам чешката клиника, до границата, добър вариант 3а такива, които си плащат на 4астно. Там са немско говорящи. На нивото на немските клиники. Правят бластоцисти и е сравнително по евтино.
3а лепилото също съм чела противоречиви мнения. Моят лекар, го отрича, като ка3ва, че не е дока3ано още по3итивното му прилагане.
Тъжно е това, което ра3ка3ваш 3а Гърция.
Спомням си 3а едно момиче от Дира, което 3абременя от първия път там.
*
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #9 -: Октомври 05, 2006, 17:03:03 pm »
Направо ми настръхна косата като прочетох zа гръцката клиника... Ако неЩата в действителност са такива - думи нямам  :x!
Гледах едно предаване тук zа това, как румънки се подлагат на стимулации, zа да продават яйцеклетките си на репродуктивни клиники в Англия, но те поне го правеха съzнателно. Ама zа такъв вариант (като в таzи клиника), дори и преz ума ми не е минал!!!
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #10 -: Октомври 05, 2006, 17:19:57 pm »
Може и да не е така, аз нямам твърди доказателства, но факта че всичко е толкова потайно и всички останали факти ме доведоха твърдо до тази мисъл. Най-лошото е, че ние българите сме доверчиви и поради това, че сме и бедни и търсим по-евтини начини, сме идеалната мишена за такива неща.
Както вече споменах аз направих два опита в клиниката на Щерев. Направиха ми перфектни стимулации, имам документи за всяко едно плащане, снимки от видеозоните, докторите подробно ми обясняват какво се случва с мен, имам и от двата пъти снимки на оплодените ембриони и винаги са искали и моето съгласие какво да ми трансферират.
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #11 -: Октомври 05, 2006, 17:39:31 pm »
Перла, благодаря много и на теб и на Таня за съветите, които ми дадохте. Всъщност аз повдигнах темата, защото аз по-скоро исках да се убедя, че шансът ми не е много по-добър в чуждите клиники, от колкото в тези в Европа. Аз лично предпочитам да продължавам опитите при същите лекари, защото виждам, че всеки път резултатите са все по-добри и те познават най-добре състоянието ми.
Аз разпитвам за Германия, тъй като пътувам в командировки в Германия и Холандия, имам повече познати там, освен това се приказва, че в Германия много успешно прилагат задържане на ембрионите с така нареченото "лепило".
Ще ми бъде много приятно да се запозная с всички вас и да обменим опит. Аз още преди да пиша се запознах в сайта с твои публикации по тези теми, както и за твои опити. Ще ти стискам палци да стане следващия път!

 
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #12 -: Октомври 05, 2006, 17:58:36 pm »
Ганка, благодаря ти за съвета. Не се притеснявам да разкажа защо правя инвитро, въобще не смятам, че трябва да се срамуваме от това, а напротив да търсим начини.
Аз както се казва от както тръгнах по доктори от здрав човек, станах болен. Близо две години докторите казваха, че няма причина аз и мъжа ми да не можем да имаме по естествен начин дете, мъжа ми има занижени параметри, но докторите казваха, че и с такива става, но по-трудно. След това ми казаха, че имам един микроскопичен полип и той може да е причината, така че го премахнаха с лазарна хистероскопия. Пак не ставаше. Всички останали изследвания бяха наред, перфектна проходимост, никакви бактерии, редовна уволация и т.н. Направих една инсеменация и един-два месеца след това получих силен вътрешен кръвоизлив, в следствие на спукана фоликулярна киста. Направиха ми животоспасяваща операция, тъй като кръвоизлива беше много голям. Слава богу, операцията мина добре, но след това получих сраствания и непроходимост на тръбите. Освен това вероятно от хормонален дисбаланс получих Луф синдром и сега фоликолите не ми се пукат, а стават на кисти. Лекарите смятат, че вероятно имам и ендометриоза. При първото инвитро яйцеклетките не се оплодиха с нормално оплождане, а само с ICSI, така че сега правим опити само с ICSI. При втория път имах осем добре оплодени яйцеклетки и ми направиха трансфер на петия ден - един бластоцид и два много добре развити, но още не бяха станали на бластоциди. Надеждите на лекарите бяха много големи, дадоха ми голями надежди, но ощте на петия ден хормона Бетачехаге (на бременността) беше много нисък, въпреки че Прогестеронът ми се вдигаше.
За това разпитвам толкова за това лепило, защото търся причина кое води до незадържането на оплодените яйцеклетки в мен.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #13 -: Октомври 05, 2006, 20:29:16 pm »
Какво да ти кажа - от здрави, много от нас стават болни когато тръгнат да се занимават точно с този проблем. Изключително много съжалявам за всичко, което ти се е наложило да преживееш.
Как може да се съмняват за ендометриоза и да не са проверили дали има такава?
Колкото за закрепянето - дори и да има някаква гаранция, а такава с това лепило мисля, че няма, то има още куп други фактори, които могат да ти пречат да задържиш оплодената яйцеклетка. Направи генетични изследвания. Щом си в клиниката на Щерев, казаха, че там правят такива - защо не поискаш да ти направят. Много често при повечето момичета тук, това се оказва основния проблем. А и казват, че много често такива повтарящи се прекъсвания на бременност се дължат на генетичен проблем. Не знам, ако искаш потърси там също някаква причина. Или изследвай щитовидната жлеза. Хубаво ще е ако няма нищо и се окаже мал шанс, а сега на третия опит да е успешно. Нали казват - три пъти за щастие :) Мога само от все сърце да ти пожелая много късмет и кураж!
Иначе, наистина ако имаш желание - бих ти дала и адреса на моя лекар, но е невероятно скъпо за неосигурени както ти е писала Перличка. А щом не става с инсе, доста по-скъпо ще е и почти невъзможно.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #14 -: Октомври 06, 2006, 08:04:29 am »
Настя, радвам се, че си ме ра3брала правилно, какво искам да ти кажа.
Не съм сменила клиниката, точно поради тая причина, че тук ме по3нават добре.
И а3 като Гането, ще те посъветвам да продължиш с и3следванията и следващия път да се похвалиш с добрата новина.
Ние с Таня сме в Аугсбург. Обади се ако идваш в тоя район да се видим и 3апо3наем.
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #15 -: Октомври 06, 2006, 09:56:35 am »
Благодаря много и на двете! Аз съм правила вече всякакви генетични и имунологични изследвания.
Вчера бях на контролен преглед и най-новото, което вече прилагат в нашата клиника е, че при следващия ми цикъл в периода от 19-21 ден ще ми взимат клетки от ендометриума, които ще ги замразят и когато оплождад яйцеклетките, ще слагат от тези клетки още от първия ден в инкубаторите, за да могат да свикнат със средата, в която по късно ще бъдат трансферирани.
Прилага ли се този метод при вас и ако имате информация какво ви е мнението!

П.С. В Аугсбург има един завод за оптични кабели - OFS, с който работя и сме дистрибутори за БГ.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #16 -: Октомври 06, 2006, 10:32:49 am »
Аз съм в Мюнхен, но ако имаш път насам - можеш и на мен да се обадиш :)
Аз не съм чувала за такова нещо, но от сърце ти пожелавам успех и да се получи!!! Дано скоро се похвалиш с успешна и безпроблемна бременност :D
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #17 -: Октомври 07, 2006, 20:23:10 pm »
Ще трябва да питам лекаря 3а клетките. Иначе а3 също не съм чувала.
Ще се радвам да се обадиш, ако идваш :lol:
*
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #18 -: Октомври 27, 2006, 14:33:54 pm »
Настя, сигурна ли си , че нямаш хидросалпингс и дали няке "черно петно" не се появява около тръбите.Звучиш ми много грамотно и интелигентно, но все пак....славата на тази клиника / в която и аз съм пациент/ е , че са добри професионалисти , но си позволяват да правят инвитро с хидросалпингс. Разбира се информират за това пациента. Провери и тази евентуална  ендометриоза не пречи ли на инвитрото ти. Успех ти желая!
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Re: Якентро, Солун
« Отговор #19 -: Ноември 16, 2006, 14:58:45 pm »
Получих като Лично съобщение въпрос за мнението ми за Якентро.
Пиша отговора си и за останалите, които се интересуват.

......В Якентро всичко е толкова съмнително покрито, че направо ме плаши. Няма никакъв документ или следа, че сме ходили на преглед, няма никакви документи за това, че сте правили пункция или трансфери. Никой не ми показа какво се вижда на видеозона...... Дори не те регистрирват като посетител. Тази клиника е специализирана в трансфер на донорски ембриони за пациентки от Европа, които не могат да произвеждат собствени яйцеклетки и аз се съмнявам, че те използват нашите добре оплодени яйцеклетки за нелегален трансфер на донорски яйцеклетки. Още повече от исканите имунологични и генетични изследвания ясно се вижда, дали донорът има генетичен или имунологичен проблем.....
 

Това направо ме разби  8O....за пореден път разбирам какви мошенници са гърците и колко много би рискувал човек да се остави в техните ръце....Благодаря за статията, аз лично бях започнала да се интересувам за тази клиника, но това определено ми изясни нещата и ме разубеди напълно.  :balk_159:

   Исках да разбера от момичетата в Германия дали успяхя да разберат нещо повече за метода при който се взимат клетки от матката на жената и се поставят в средата на инкубатора пре ембрионите. Също и какво е мнението на немските доктори за това. :thankyousign:
« Последна редакция: Ноември 16, 2006, 18:54:26 pm от marina15 »


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание