0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    balmi

Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #20 -: Ноември 16, 2006, 17:00:53 pm »
Господи.... и аз бях хукнала към Якентро, въпреки, че родителите ми и съпругът ми са категорично против.
*
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #21 -: Ноември 16, 2006, 20:42:58 pm »


  Време е и аз да се включа в тази тема ,защото като чета мнението на Настя и чак ми става смешно.Просто се въздържах до сега.
   Нищо лошо за "професионалистите "от клиника Щерев  ,но жалко за момичето и за изхабените нерви и средства .Едвали е с толкова проблеми като нас,но уви.
   Ще започна с това че разбрах от "Зачатие"за Солун.Преди пункцията дори не съм ходила до там,ама то и няма защо.,никой не ми поиска имунологични или генетични,но аз си ги бях вече направила така ,че им ги пратих с тези които ми изискаха:полови,щитовидни,мъжки хормони,вирусулогия,инсулинов тест,кръвна картина,хидросалпингография,дилатация и още няколко.
  Незнам ти кога прави опита си но аз го прави преди около2 месеца,при д-р Даскалов в Пловдив и  съм толкова доволна и благодарна на този всеотдаен човек,че нямам думи.Незнам какво означава за Настя че всички там се стимулират по един и същи начин,защото за съм с хашимото,антифосфолипиден синдром и генетични свързани с тромбофилия,едвали схемата при мен ще е същата като при нея .Аз започнах от 20ден на предния цикъл с малки дози декапептил за хипофизата и фрафсипарин за разреждане на кръвта,пия преднезолон от тогава и аспирин за блокиране на антителата .Итова го определиха от клиниката като взеха под внимание всичко което им пратих.
    ДОкумент в който всичко е описано "къде е правена стимулацията,колко яйцеклетки са извадени,колко са трансферирани и на какъв стадий на развитие и какъв протокол е приложен ми е даден от там след трансфера.Честно казано касова бележка или фактура не ми дадоха ,а ма и  на наум не ми беше дошло до сега за това докъто не прочетох темата,ама 1 кас. бележка няма да ги направи някой доктори по големи спесиалисти отколкото са,не мислите ли.Все пак по важното е ние пациентите да си тръгнем от там довеолни и ощастливени отколкото с кас. бележка с която ще се удостоверява ,че сме ги спонсорирали за пореден път.Незнам какво имаш в предвид че не са ти показали нищо ,но на мен и напункцията и на трансфера ми показваха всичко и ми обясняваха какво се случва,сложиха ми оплодените в спец. лепило Ембрио гел  и след трансфера преди да стана, ми ги показаха на УЗИ.
Можеби е мн. важно кой ти прави стимулацията ,щото както каза д-р Даскалов "Аз съм само изпълнител ,аз им казвам какво виждам ,какви са ти стойностите на хормоните и те решават какво ще се прави и как ще се продължи."
  Заради данъците могат да не ти дадът фактура или кас. бележка,но не и документ от клиниката за извършената процедура.
    Това че държавата им позволява със закон да правят процедурата с донорски яйцеклетки при момичета,който немогат сами да си ги произведат може само да бъде светлина в тунела за такива семейства.
  Точно днес има пусната тема в АРТ от момиче което моли за яйцеклетка.Нека не мислим само за собственото си благополучие.
     Ще ми се да докажа ,че няма такова нещо като да използват нашите хубави яйцеклетки за да ги даряват или продават на други,но не мога защото нямам доказателства,но ити неможеш да докажеш обратното само можеш да се съмняваш.А самия факт че не практикуват да хиперстимулират пациентките си говори сам по себе си че не гледат на нас като на евентуални донори.Когато ние бяхме там подготвяха 2 момичета едновременно и аз чувах Албена като говори с тях по тел. -тя беше по цял ден снас  и цяла вечер,навсякъде-магазини,заведения,бузуки.Та 2те  момичета бяха донорка и приемно момиче.А в Солун си изкарахме повече от страхотно, сякаш бяхме на почивка и между другото направихме и ИКСИ.Щастлива съм че се насочихме на там.Сега разбирам че тук цените скачат ли скачат нагоре и защо немога да го разбрта,или поскоро мога но няма да коментирам.Замръзиха ми ембрион  стадий блостоцист за 5 год. без да ми струва нищо ,а чувам че в някой клиники момичетата   плащат по 300-400лв. за 6 месеца-това прави 4000лв. за 5 год.
   Надявам се да не съм била много жлъчна,и да помогна на тези който се интересуват и да не остават хората с погрешни впечатления.
  Всяка клиника си има свойте доволни и недоволни пациенти ,да не забравяме. :)
*

    гост

Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #22 -: Ноември 27, 2006, 01:33:57 am »
Ще отговория на Настиа защото смятам,че е много хубаво да се пише, но вярни и точни неща.
Отговарям първо като българка второ като работеща в ЯКЕНТРО - СОЛУН.
Аз съм кординатор за България и мисля, че съм полезна за пациентите който се обръщат към нас.
Работя почти 5 години и малко пациенти имат икономическата вазможност да дойдат просто на преглед при Професор Прапас повече от пациентите си изпращат иследванята по е-маил и аз ги консултирам и им отговарям.
Той ви посъветва да си направим пълни имунологични и генетични изследвания  или едно ин-витро и ако то е минало добре и нямаме (+) резултат се правят тогава имунологични и генетични иследванята. Това е практиката .До колкото си спомням ти провери и цервикалнят канал дали е отворен .В клиниката не си идвала.
Настина хубаво е да използваш точни наименованя като Др. Прапас е одавна Доцент а вече и Професор.
Дали в Гърция ще направят някой мед. център -научен след като не може да обясни някой неща,като рялни резултати, произхот на яйцеклетки и ембриони.
Хубаво е в българските клиники да вземат някой от полужителните неща от Европа.
Та в България няма нито закон за IFV а какво да кажем да дарителски яйцеклетки ,сперма и ембрионина , на каде ли сме тръгнали!
Не сме отказвали издаването на какъвто и било докумет.
Цените са приферентни за българи.
Всеки пациет има болничен лист.
Не работиме само със споменатите лекари.
Аз като кординатор се опитвам да откря в България лекари които не са корумпирани с добро име и в това мое дело ми помагат пациентите които са най -добрят показател.
Имаме пациенти от :Гърция,Франциа,Италия,Турция,Сърбия,Македония,България и от каде ли не.Не се интересуваме от икономичня им статост
Не вярвам,че клиниката се издържа от българскят пациент.
За всички момичета- в Европа има малко държви в който е позволено даряването на генетичени продукти с закон едната е Испания ,Гърция и още една или две.Дано никоя от вас да не стигне до там.
В повечето случай това са жени с заболяваня,изчерпен яйчников резерф и загубено време с многобройни инсеминаций и търсене на причината и когато стигат при нас на 40 и години шанса е от 5 до 10%.
Какво ли би направила ти Настиа?
Много от момичетата който ми пишат предпочитат да дойдат и стимолацията да им бъде направена от Професора, но това са средства непосилни за повечето от българските семейства.За пргледите от не получава никакво възнаграждение.За това работиме с български лекари който са обучавани при нас.
Неуспеха на две или три момичета ни показа на кой от лекарите можем да се довериме и на кой не.
И защото постояно чета Зачатие и изказвам мнение по някой въпроси като предварително се консултирам с двамата Доценти смятам че мога да съм полезна.
Някога минах по вашият път, но сега мога да мина хиляди пъти по същият с всяка от вас.

При хидросалпингс успеха от IFV е 7 %. Остановява се при стимолациа или хистероскопя.
Успех на всички !

*

    гост

Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #23 -: Ноември 27, 2006, 02:04:51 am »
Нешо което забравих.
Не сме те карали да правиш иследванята ти при нас .
Дадохме ти бланките какви генетични иследваня са ти нужни.
Защо ли пишеш нещо което има никаква истина?
Може би е хубаво да ми напишеш нещо и на личниа ми е-маил но нека да бъде истина и ти да си го изпитала а не някой друг.
Пожелавам ти УСПЕХ !
Албена
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #24 -: Ноември 27, 2006, 14:05:11 pm »
Искам да попитам Албена от клиниката в Солун, ако може да разкаже малко повече за начина по който се практикува процедурата инвитро там, за лекарствата - кои се предпочитат и защо, за протокола  при стимулация кои е предпочитания и защо, на кои ден правят ЕТ, кога се предпочита трансфер на бластоцист и при кои случеи, за лепилото за ембриони, за метода ако го прилагат разбира се - "hatching" и има ли някакви новости които вече се прилагат от досега познатите извън стандартния протокол. Благодаря ще бъде полезно за всички малко повече информация, защото ми се струва че в България освен старата техника с която се работи в повечето клиники за инвитро е остарал и подхода. Благодаря предварително.


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #25 -: Ноември 27, 2006, 17:44:50 pm »
Нешо което забравих.
Не сме те карали да правиш иследванята ти при нас .
Дадохме ти бланките какви генетични иследваня са ти нужни.
Защо ли пишеш нещо което има никаква истина?
Може би е хубаво да ми напишеш нещо и на личниа ми е-маил но нека да бъде истина и ти да си го изпитала а не някой друг.
Пожелавам ти УСПЕХ !
Албена
След всички правописни грешки, които си допуснала, не мога да повярвам, че си учила нещо свър3ано с медицина :x
*
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #26 -: Ноември 27, 2006, 17:59:38 pm »
Искам да попитам Албена от клиниката в Солун, ако може да разкаже малко повече за начина по който се практикува процедурата инвитро там, за лекарствата - кои се предпочитат и защо, за протокола  при стимулация кои е предпочитания и защо, на кои ден правят ЕТ, кога се предпочита трансфер на бластоцист и при кои случеи, за лепилото за ембриони, за метода ако го прилагат разбира се - "hatching" и има ли някакви новости които вече се прилагат от досега познатите извън стандартния протокол. Благодаря ще бъде полезно за всички малко повече информация, защото ми се струва че в България освен старата техника с която се работи в повечето клиники за инвитро е остарал и подхода. Благодаря предварително.
Марина, всичко е строго индивидуално. Лекарствата едни и същи навсякъде. Ра3ликата е, че на всяка жена органи3ма и отговаря по ра3личен начин, на ра3личните лекарства. 3атова, това го определя лекуващия лекар.
Кога да е пункцията или трансфера, определя също лекаря, след като те следи на видеи3он.
Не съм Албена, но ти отговорих, 3ащото това се 3нае от всяка жена, която вече е правила ин витро или икси.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #27 -: Ноември 27, 2006, 18:16:59 pm »
По въпроса за лепилото - използва се и в Бългаиря, само че не се говори за това. Т.е. не се шуми много.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #28 -: Ноември 27, 2006, 18:28:03 pm »
Ganka, къде се използва това лепило? Единствено в сайта на Щеревата клиника прочетох, че вече и те го имат.
« Последна редакция: Декември 01, 2006, 18:33:26 pm от ocean »
*
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #29 -: Ноември 28, 2006, 19:05:16 pm »
ЗАщО NASTYA СЕ ВЪЗДЪРЖА ОТ ОТГОВОР?
 :oops:
http://www.vocalicious.com/empty_arms/empty_arms_mod.html

We we waited for 33 entire months our marvel and passed from all these stages.
Wishes the Virgin Mary she gives in all of you the child that so much lahtarate and you wait for.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #30 -: Ноември 28, 2006, 21:48:26 pm »
Ocean, до колкото знам и при Владимиров също. А предполагам и Стаменов. Но за Владимиров го знам от пациентка негова.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    гост

Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #31 -: Декември 01, 2006, 00:08:22 am »
Здравейте момичета !
Ще се опитам Перла да не допускам правописни грешки .

Отговарям на Марина 15
Инвитрото в "ЯКЕНТРО" не се различава от това, което се прави навсякаде и в България.
Между IVF и ISCI цената е една.Решението кое от двете да се направи е в зависимост от спермограмата на съпруга и броя на яйцеклетките.
Предимно в Гърция се използва за стимулаця - Menogon цената му е 10 ЕUR на amp. и е 5 пъти по- евтин от използвания в България Pyregon и Gonal-F.Те споделият, че разликата между Мenogon и другите два препарата е малка и незначителна. Споделят, че най добрят препарат е Humegon, който вече не се намира .
Използват и Аrvecap или Dekapeptyl.  Цената му е 40 EUR за 7 fl.Както и Оrgalutran или Cetrotait, който е 50 ЕUR .
Pregnila ot 10000 IU, който се поставя 32-36 часа преди пункцията на фоликулите. Тези препарати не се използват и за след ембрионият трансфе какта в много случай в България.
 Протоколът на стимулаця се определя от тях и е в зависимост от възрастта на пациенката както и нейния проблем.
На пациенката се изпраща протокол, който я упътва за стимулацията, която и престои.В него е описано по разбираем начина поставяне на симулационния препарат както и  времето, в което се поставя .Евентуалните прегледи, които ще и бъдат направи:УЗ и контролен естрадиол и прогестерон . Изпращам подобен такъв, за да съм достатачно изчерпателна.

IVF               № 2
ДЪЛЪГ ПРОТОКОЛ    
 

• 20ят ден на предишния  цикъла х 1amp. Arvecap.
GnPH се поставя подкожно (s.c), всекидневно сутрин с инсулинова спринцовка в горната част на ръката или коремната област. Поставянето му  започва  от 20-ят ден  на предишния цикъл  и  продължава  през  цялото време на лечението.Спира се  само по преценка на лекарите.

• 2ят ден новият на цикъла – кръвен тест за естрадиол (Е2) , прогестерон и ултразвуков контрол

• 2ят - 5ят ден от цикъла
½ amp.Arvecap сутринта ( s.c) 
+ Gonal – F; Puregon  или  Menogon – i.m  вечер
225 IU Menogon -отговарят на 3 amp. Поставят се в една спринцовка с 2 amp. разредител  вечер с едно обождане.
Паралелно съпругът започва да взема х 1 tab Vibramycin – до деня, в който съпругата ще постави  HCG (Pregnyl)

• 6ят  ден от цикъла – кръвен тест за естрадиол Е2, прогестерон и ултразвуков контрол – фоликулометря.
½ amp.Arvecap сутринта ( s.c)
 Давате кръв в Кл. Лаборатория .
Според резултатите ще продължи същата доза на Arvecap (1/2) и дозата на гонадотропина Gonal – F; Puregon  или  Menogon – i.m, вечер ще се нагласява по преценка на лек. лекар.

• 9ят  ден от цикъла – кръвен тест за естрадиол Е2 , прогестерон и ултразвуков контрол - фоликулометря.
½  Arvecap  сутринта ( s.c)
 Давате кръв в кл. лаборатория .
Посещавате лекуващия Ви лекар за да  ви  направи  УЛТРАЗВУКОВ КОНТРОЛ. Οт резултатите  ще Ви се съобщи  понататъшното Ви лечение с Gonal – F; Puregon  или  Menogon – i.m , вечер и  евентуалния ден на ПУНКЦИЯТА.


Pregnyl - 10000 IU – i.m. Поставянето на препарата става вечер 10.30-11h→Аспирацията на фоликулите ще се осъществи 32-36 часа по-късно от 8.30 – 10.00 h сутринта.




Протоколите, които се прилагат и са подробни са само за Български лекари, които наблюдават стимулацията и винаги при всеки УЗ  и  хормонален контрол са консултират и с Професора.Той назначава по- нататъшните дози и прегледи. 


В деня на пункцията съобщаваме на семейството колко яйцеклетки са извадени и какво е качеството на спермалния материал.Много пъти намираме голяма разлика между резултатите, които са направени в България и при нас.
ЕТ зависи от някой показатели като:брой на яйцеклетките,спермограма-брой, клетъчност и качество на ембрионите.Качествата са три А,АБ,Б и ниско.
Трансфер се прави и на 2,3,4,5 ден.
От миналата седмица 8 от всички положителни резултати са на 3- 4А клетъчни ембриони.
 STOP  при липса на яйцеклетки в деня на пункцията и на втория ден при липса на ембриони.


Не се смята,че бластоцитния трансфер е най-добрят подход.Всяко семейство е  с индивидуален трансфер.
При хиперстимулация не са прави трансфер.
При жени склонни и получили хиперстимулация по време на стимулациония цикъл правят /costing /.Така, че тя да може да направи пункця и трансфер.
Трансферират се 3 ембриона- това е законното разпореждане в Гърция.
Тези, които остават след трансфера и физиолагично се развиват до бластоцист се замразяват за 5 години, без да се доплаща за това.
Ако те бъдат използвани през тези години се заплаща само трансфера.
При всички случаи се използва този гел, който е като капка, която след трансфера се показва на УЗ на пациенката при пълен пикочен мехур.
Вярваме, че и в Балгария се прави, защото не е нещо ново.
За метода hatching - лазарен .Да имаме го, но той не са използва при всички пациенти само по показание и преценка на биолозите. При прекалена плътност на обвивка на ембриона.Опитът им до сега не показва очакваните резултати.
До скоро не показваха на снимка и ембрионите ,но поради многобройните пациенти които го изискват и това се прави напоследак.Стига семейството да го желае.
В клиниката работят малко хора.
Само професорите правят пункции и трнсфери.Имаме и 4 биолози, на които смятам, че се дължат добрите резултати на клиниката ни.
. Клиниката разполага с дарителки на яйцеклетки - момичета от 20 до 28-30 годишна възраст.Те се стимурират не повече от 2 или 3 пъти годишно и са само дарители.Те правят всички необходими изследвания  както  имунологични и генетични  Периодично се проверяват за HIV и т.н.Смятаме ,че морфологията на яйцеклетката е най-добра при младите жени, без никакви проблеми, която се променя с времето.

Личен съвет към всички момичета-Открийте лекаря и клиниката, където и да се намира той и тя, на които да вярвате и да можете да се доверите.Постояното търсене на най най-доброто не винаги ще ви доведе до желания успех.
Мисля ,че бях максимално изчерпателна.
Успех на всички и весели празници!
Албена
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #32 -: Декември 01, 2006, 11:51:15 am »
Много благодаря за изчерпателния отговор, искам да разбера само от Албена има лекар в София , който да работи с вашата клиника в Солун и да следи пациентите или са само в Пловдив са тези които работят с вас?


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #33 -: Декември 01, 2006, 22:08:40 pm »
Албена,
исках да те попитам - ако сме решили да правим инвитро във вашата клиника, то кога се налага да бъдем там? Само при първия преглед и после за пункцията и трансфера, а през останалото време ще следят резултатите от стимулацията в Пловдив? Или?
*
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #34 -: Декември 28, 2006, 14:03:29 pm »
Балгарите сме едно племе дето нииде по света го няма....На кои му пука за 2,3,4 или 5 правописни гре6ки?Та вав вестниците не допускат ли гре6ки?Нали се пи6е на кирилица какав е проблема ПЕРЛА?4ете6 го пак кои кво е у4ел и колко,коя си ти 4е да дава6 оценка?Моми4ето наи подоброно обясни как процедират вав клиниката (болницата)кадето работи,никои не кара на сила да ходи там.....Спрете да се хва6тате за маловажни гре6ки ,4е някои си допуснал 5 правописни гре6ки.Ама това сме ние балгарите наи добри сме в клуките и в критиките,няма скоро да прогресираме по тоя на4ин с този остарял манталитет
        Поздражи на вси4ки и успех
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #35 -: Декември 29, 2006, 14:34:26 pm »
Мисля да прекратя спора и смятам че най-доброто е да гледаме важните, а не маловажните неща. Да не затъваме в  дреболии, всеки може да приема нещата, както си иска и да мисли каквото поиска, доколкото културата и възпитанието му  позволават. Правила във форума няма за правописните грешки и жаргона, а и не може да има - всеки ги допуска. Ако не се разбира, просто няма да можем да го прочетем и това е. Хайде през новата година да станем по-великодушни и приемаме хората около нас с повече уважение и толерантност!!! И  на всички много радост и здраве!!! :lol:


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
Re: IVF Kliniki v Evropa i po-specialno v Germania
« Отговор #36 -: Април 11, 2007, 21:43:43 pm »
В Германия има много добра клиника.Аз лично бях там преди два месеца.В момента съм бременна.Тя е в град Байройт.Адреса е www.ivf-todorovi.com