0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
седмица 18.09-24.09
« -: Септември 18, 2006, 22:04:35 pm »
Понеделника вече почти отмина, а ние още сме  без седмична темичка!:)
Аз като никога имам малко време да седна и да пиша, че с това цедене 7 пъти на ден почти не усещам как минава времето. Освен когато имаме колики. Тия колики ни съсипват. Чувствам се ужасно като гледам как детето ми пищи и се превива от болка, а аз нищо не мога да направя. Пробвах какво ли не, даже някакви капки на Астра Зенека (минифом) от Швеция ми носиха, ама каква ли полза.
Вени, аз срам не срам, че още не съм ти благодарила лично за Богословова, ама сега да ми препоръчаш някой хомеопат щом трябва първо консултация. Че искам да я пробвам тази Хамомила или нещо друго хомеопатично ако ни препоръчат, че  традиционната медецина вече я изчерпахме.


Re: седмица 18.09-24.09
« Отговор #1 -: Септември 19, 2006, 07:59:47 am »
Здравейте Мами бъдещи и настоящи,
Хайде и аз да се включа в седмичната тема с моите проблеми.
От началото на бременността ми все нещо се случавше и се наложи от 3 месец да си остана в домашни условия за по-сигурно.Предпочетох си детенце пред работата и не съжалявам, но сега почвам да се дразня от глуавите опити на моя шеф на намърда за постоянно на моето место свои хора.В бачкането станало някакво разметсване и назначили нови шефове, пластовете и надолу се местят, но като цяло моята длъжност си е 1 единствена и само аз разбирам какво правя и защо, просто защото другите нямата нужната квалификация.
Та, издразних се на това, че на мое място искаха да сложат моя предшественик за временно уж докато се върна, а в един момент както в петък мъжа ми занесе 45 дневния ми болничен в понеделник назначават човек, който хал хабер понятие си няма от дейността, но има яки връзки и както изглежда тенденцията е да ме изместят някъде си за сега, а после...........
И така сега вместо да си мисля само за хубавия предстоящ миг в главата ми се върти какво ли не.Вярно с болничните и майчинството имам доста време и може би ще измисля дори по-добър вариант от сегашния , но ми стана криво за начина, по кйто за пореден път нагаждач се намърдва на мое място, незвисимо че вече нееднократно съм доказала че ме бива, но.................
Gabi32 сега чета някакво ръководство на д-р Спок и съм точно на главата за хранене и вчера за коликите четох, че бебока можел да се повлияе от хранителния режим на майката.Трябвало да се изключат пикантни храни, краве мляко и разни други такива неща.
Аз нямам опит с коликите , но дано това ти помогне, ак не си го пробвала вече.
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Re: седмица 18.09-24.09
« Отговор #2 -: Септември 19, 2006, 11:48:18 am »
Мацки, не се шашкайте и го давайте по-оптимистично.
Габи, стискам палци хомеопата да успокои коликите на бебо. Миличкото, колко ли го боли душицата. Но ще му мине с времето. Просто при някои деца е така.
ТианА, и ние онзи ден имахме спор в къщи: секцио или нормално раждане. аз съм твърдо за секцио, но мъжът ми не е съгласен да чакаме там 2-3 години за второ. Нашия иска веднага да работим за второ. Смята за глупаво да се пазим, при положение че толкова време сме се борили за дете. Та даже да правим ново икси пак е съгласен. Нему се чака. Аз обаче искам да ми се роди живо и здраво бебето, което нося в момента, пък за второ ще му мисля по-натам.
Силви, не си тормози главицата с такива незначителни неща като мястото ти в службата. В крайна сметка да постъпват както искат. Поне за мен най-важно е бебето и него трябва да пазиш, а не служебното място. Когато човек е умен,способен, то за него винаги има работа. Не се дразни, че назначават нов човек. Те трабва да си вържат гащите и е нормално. Има много време до твоето завръщане и тогава му мисли. И аз в момента си обучавам заместник. И съм доволна, щото не искам да ме тормозят, когато си остана в къщи. А след 2 години......еееее живи и здрави да сме.

Моята седмица е изпълнена с много емоции и хубави събития. В Четвъртък съм на фетална морфология при доц. Томова и чакам с нетърпение прегледа. В Събота сме на сватба, а пък е неделя с мама летим за Турция. На почивката в Мармарис, която спечелих пролетта от FoxLife tur.
Животът е прекрасен с голямо "бебешко" коремче!!! Това е най-прекрасният ми период в живота и му се наслаждавам максимално.
Хубава седмичка!

*
Re: седмица 18.09-24.09
« Отговор #3 -: Септември 19, 2006, 14:37:58 pm »
Габи, направо не ти завиждам с това цедене, аз не успях да се справя. Все още правя опити да кърмя, а после дохранвам.
Имам един неприятен въпрос към вече мамите. Предпазвате ли се от забременяване?
Приятна седмица на всички.

Тиана, проблема при нас е, че малката отказва да суче, пък и аз нямам достатъчно кърма. Така, че единствения изход е да се цедя докато устискам.
А за предпазването, аз също се пазя. И честно казано много държа на това. Аз бях със секцио и ако забременея в следващите няколко месеца ще трябва да правя аборт. За мен това би било много по-голям кошмар отколкото факта, че трябва да се пазя няколко месеца.


*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: седмица 18.09-24.09
« Отговор #4 -: Септември 19, 2006, 16:09:13 pm »
Здравейте и от нас :bighug:
Тиана, ние не се пазим, защото няма как да забременея, нали бях с хидросалпингс и ми махнаха тръбите.Той моя мъж с целия си акъл ме пита/след раждането/, дали има вероятност да забременея без тръби :rockon: mf_bounce8 и ме остави безмълвна.

Габи, много ми е мъчно за малката Юлия, и за коликите.Надявам се скоро да преминат.При нас пък Тони много ми повръща, пробвах само на кърма, пак същото, смених АМ, пак няма ефект.Като че ли най-добре се повлиява от малки порции,по-често.За разлика от него, Бобчо папка като за последно  :lol:, на мама лакомника вечно гладен.
ами това е от нас
ЦелуФки на всички
Ема2 :babyboy: :babyboy:
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
Re: седмица 18.09-24.09
« Отговор #5 -: Септември 19, 2006, 16:24:35 pm »
Габи, много се радвам, че си доволна / то не че човек може да не е доволен от Богословова/ Я, кажи какво стана?
За хомеопат отиди при Гълъбов - това, че неще да суче също се лекува чрез хомеопатия! Ето ти номера му :9589795 - звънни му сутрин!
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: седмица 18.09-24.09
« Отговор #6 -: Септември 19, 2006, 18:01:13 pm »
Вени, на Богословова съм благодарна както за професионализма с който подходи към състоянието ми, така и за спокойствието и, което предаде и на мен. А иначе аз както бях обявила и казах, че искам да раждам нормално и тя се съгласи. Обаче три дни след термина записа на тоновете, който ми направиха не беше добър. Веднага ме приеха в болницата. Все още нямах никакви признаци за раждане. Според ехографа големината на детето беше над 4480 гр. (Тя се роди 4250, но пък дълга 54 см, явно от там и грешката) На другата сутрин ми направиха тест с окситоцин, при който тоновете отново паднаха. Тя ми каза, че при това положение и при тази големина на бебето се налага да направим секцио. И така след 2 часа се роди Юлия. През цялото време беше много спокойна, вкл. и по време на операцията когато аз загубих доста кръв и предаде това спокойствие и на мен. Въпреки, че доста си поревах, но то беше повече от емоции, не от страх.
Освен това, понеже знаеше, че искаме още деца, ми чисти и някакви сраствания около търбите.

Ема, благодаря ти! И на мен ми е ужасно мъчно и се чувствам отвратително безсилна да и помогна.

Oganche, и аз бях на мнението на съпруга ти, но ти си знаеш най-добре. Така или иначе както установявам две деца с много-малка разлика биха се гледали доста трудно. Миналата нощ спах 2 часа. Ами ако имаше още едно например прохождащо дете около мен?! Мале, не ми се мисли.


*
Re: седмица 18.09-24.09
« Отговор #7 -: Септември 19, 2006, 21:16:09 pm »
Еми, оригвай в  средата на яденето и в края пак и чак тогава оставяй да легне. Преобувай преди ядене. И наща Мима е така, почти цялото пране е нейно. И след ядене не го оставяй да се заиграва,, защото много рипат с краката, притискат стомахчетата и естествено връщат. Надявам се да спре скоро това повръщане.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: седмица 18.09-24.09
« Отговор #8 -: Септември 19, 2006, 23:51:47 pm »
привет от нас с Марти - днес ставаме на 3 месеца и имаше купон с мъничка тортичка, но Марти проспа купона, хихи.
мамите на бебета над 3 месеца - споделете с какво занимавате малчовците, какви играчки сте им взели? това ми е новата тема от интерес. аз днес му купих една активна гимнастика на Фишер Прайс, но засега не посяга, само зяпа и то не много за дълго.
на каква възраст започнаха да посягат към играчки?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: седмица 18.09-24.09
« Отговор #9 -: Септември 20, 2006, 00:46:08 am »
По въпроса за пазенето - докато кърмим още не ни разрешават никакви противозачатъчни, пазенето е само с презерватив. А на мен лекарката ми даде и един спермициден крем. За съжаление и пред мен стои тоя проблем - налага ми се заради секциото да се пазя, че иначе лошо. Казаха ми една година :?
 Оги, не ти препоръчвам секцио по простата причина, че възстановяването след него е доста по-дълго от при нормалното, стига да няма някакви усложнения естествено. А и се иска много повече пазене. Аз още не смея да си се товаря както преди. Да не говорим, че тежко не вдигам изобщо - само малчо и количката :D Дето са 20 кила :lol:
При нас повръщането си продължи доста време. Забелязвам, че откакто давам по-различна храна се промениха нещата. Вече не е толкова често и ако случайно не го уригна по време на хранене, да прекъсна да си почине и тогава наново, случва се да върне. А когато не иска да се храни и се дърпа се е случвало да повърне доста сериозно.
Jami, ние активно хващаме играчки след 4-5 месец. А отскоро и дърпаме, късаме каквото докопаме. Иначе всичко ни е все в устата. Мъчат ни много зъбите, но пък си нямаме ни един. За сега са ни най-интересни играчките, които дрънкат, хъркат, звънят. Всякакви музикални играчки :lol:
Имаме си сериозен проблем - опитва се да спи по корем, но явно позата му е неудобна и пищи. Какво мога да направя по този въпрос? Имате ли идея? Върти се много на сън и в крайна сметка даже подпирането с възглавници не помага :( А много ме е страх да не стане някой проблем... Ако знаете нещо или сте чули, дайте идея, че вече не знам какво да правя. А и да не говорим, че сън не виждам, защото той ме стряска. :balk_144:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: седмица 18.09-24.09
« Отговор #10 -: Септември 20, 2006, 09:06:54 am »
Здравейте в новата седмична тема и от мен. Имам питанка- от няколко дни ме боли зъб, за който установих че се клати /кътник/ и то доста. Та въпроса ми е да ходя ли да ми го вадят или може да се отложи това във времето? Притеснявам се, че този зъб може да е огнище на някава инфекция, абе от най- малкото май взех да се шашкам. Не смея и лекарство да пия никакво, а снощи почти не съм спала от болка  :(
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    piera

  • ****
  • 896
  • Keen on boots
Re: седмица 18.09-24.09
« Отговор #11 -: Септември 20, 2006, 10:01:21 am »
Здравейте и от мен, момичета!Вчера се върнах от София-ходих на фетална морфология при д-р Мазнейкова :D :D :D  МОМИЧЕНЦЕ е бебчето! Докторката каза, че е здраво и няма опасност за бебка и за мен.Чухме сърчицето с Доплера,направи ми и запис на диск.Много съм щастлива,че засега всичко е наред ( а и тайничко се надявах,че ще е момиченце :pipy_longstocking:).
Пожелавам весела седмица на всички  :bighug:
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Re: седмица 18.09-24.09
« Отговор #12 -: Септември 20, 2006, 10:06:48 am »
Та въпроса ми е да ходя ли да ми го вадят или може да се отложи това във времето? Притеснявам се, че този зъб може да е огнище на някава инфекция, абе от най- малкото май взех да се шашкам. Не смея и лекарство да пия никакво, а снощи почти не съм спала от болка  :(
Mini, отиди на стоматолог да те прегледа. Щом боли....не е на добре. Ако се налага, го извади. По-добре една упойка да ти бият, отколкото да се мъчиш, притесняваш и да стане по-голяма беля. Със зъбите шега не бива. Мисля, че за бебо упойката не е фатална, но питай стоматолога.

*
Re: седмица 18.09-24.09
« Отговор #13 -: Септември 20, 2006, 10:38:47 am »
Мини,

няма проблем да се правят зъби по време на бременност. Особено пък както ти си минала първия триместър. С тези неща шега не бива, пък и как смяташ - да търпиш болката до края ли? Ако това ще те успокои - има вече много пречистени упойки, които се поставят на бременни, така че няма страшно!

А ако нещо те заболи - я зъб, я глава - можеш спокойно да пиеш един парацетамол. Позволен е.
*
Re: седмица 18.09-24.09
« Отговор #14 -: Септември 20, 2006, 10:43:46 am »
Привет и от мен,
нищо интересно при мен, освен, че от неделя вечерта съм с кофти контракции и лежа, абе малко се шашнах да си призная, но явно лежане му е майката. Та сега това правя по цял ден, ставам от време на време до компа, до масата и тоалетната, пък и да се раздвижа, че кокалите взеха да ме болят вече. Сигурно през целия си живот не съм лежала толкова през деня, колкото тия три дни :lol:
лека седмица на всички
*
Re: седмица 18.09-24.09
« Отговор #15 -: Септември 20, 2006, 12:48:52 pm »
Да се отчета и аз в седмичната тема.
И аз като Чефито започнах от неделя да усещам контракции, много се стреснах вярно не са силни но пък са ми за първи път. Лежачка му е майката, ама пуста луда глава мирно седи ли... особено пък ако има празник.
Мини някъде по твоето време и аз имах зъбобол, много се чудих да го ваяд ли кво да правя. Боля ме  една вечер, на другия ден си записах час при стоматолог, то пък взе че спря да ме боли и естесвено реших да отложа за след раждането. Знам ли ги нашите стоматолози какви упойки използват ,ние в Бургас сме прословути... :( Можеш да пуснеш и ПКК да видиш как вървят нещата там. Ако има сериозна инфекция то ще се разбере именно от нея.
Пиера радвам се, че сте добре с малката госпожица, пу пу до края лека и безпроблемна :D

Иначе ние сме добре, без да мога да се похваля или сериозно оплача от нещо. Започнахме с леките подувания по крайниците, но това било нормално. Трудно спим, вече даже и хъркам. :)
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: седмица 18.09-24.09
« Отговор #16 -: Септември 20, 2006, 16:15:09 pm »
Джамка, тефтера показа, че Мати е започнал да хваща играчки на 3.5 месеца! Подавай му дрънкалки като му ги слагаш в ръката! постепенно ще започна да хваща! за гимнастиката - сега само ще гледа, после ще започне да ги гони! Но има време!Стефи и Наде, лежете, преждевременно е гадно!
Абе, кво стана с тази Ман? Термина и е днес, а се беше ошашкала, че ще роди по-рано!
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: седмица 18.09-24.09
« Отговор #17 -: Септември 20, 2006, 16:48:16 pm »
Манката още не е родила и няма и намерение, поне вчера нямаше де :lol:

Абе хора, я кажете кога се правят записи на тоновете на бебето, аз сега съм в 35 г.с.?
Re: седмица 18.09-24.09
« Отговор #18 -: Септември 20, 2006, 17:27:22 pm »
Мини, аз също имам проблем със зъбите и моят док ме посъветва задължително да ми слагат упойка, каза, че истинското притеснение е болката, а не упойката. По- добре се погрижи
*
Re: седмица 18.09-24.09
« Отговор #19 -: Септември 20, 2006, 17:52:52 pm »
StefiZ,
на мен почнаха да ми ги правят горе-долу по това време. В началото на 2 седмици, после всяка седмица, а последната седмица - по 2 пъти.