0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните 104
« Отговор #980 -: Декември 29, 2020, 23:12:59 pm »
Лина, добре е бебокът, всяка нощ между 12 и 3 си прави купон, даже и не мога да си представя какво прави, но няма спане, хълца много , от което на мен ми става лошо, нещо като морска болест ме хваща  :D. Иначе определено ще инвестирам  в slow cooker още тези дни, проучвам ги вече.

Робин, щом бебето е добре всичко ще е наред, може да е от разтягане на матката. Мен все нещо ме боли, вече и не обръщам внимание.

Яничка, да за кето е идеален, взе да му писва малко еднообразието , та ще видя да разнообразя, много ки е трудно като аз самата нямам апетит и не кога да гледам храна.
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #981 -: Декември 30, 2020, 09:21:05 am »
Няма да забравя като забременях с Моника как рязко спрях да готвя.Много ми се гадеше и една манджа я готвих половин ден, защото все ми се повдигаше.Накрая моя мъж ме изгони  от кухнята и докато родих той готвеше.С близначките беше подобно  :lol: Ядях салати, месото само на скара, много червено цвекло ядях и домати със сирене.А колко газирана вода изпих, мале, мале...

Всичко минава, като се родят бебчетата с магическа пръчка изчезва и хрема, и гадене и не ядене.Аз и след двете секциота бях гладна като вълк и не ми се повдигаше вече  :lol: С яденето наваксах следващите месеци  :lol:

*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #982 -: Декември 30, 2020, 12:05:25 pm »
Слънце, 20 седмица съм, след увеличаването на магнезия съм без оплаквания, явно действа :)
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #983 -: Декември 30, 2020, 12:14:06 pm »
Робин, щях да пиша и забравих.От 4-ти месец бях с постоянни контракции с Моника.Бях на магнезии до раждането.Ако имаш оплаквания още питай доктора за Диаспорал.На прахчета е и се усвоява по-добре, но е по-скъп.Леле кога стана 20-та седмица?

*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #984 -: Декември 30, 2020, 12:58:31 pm »
Аз периодично имам силни болки. Режат целият корем. Направо не мога да дишам. Ама нали обичам да анализирам и за седмица успях да разбера, че не са контракции, ами са от бебето. Просто тя в даден момент си опира краката или главата в нещо и започва да боли жестоко. Ставам веднага макар това да усилва болка и започвам да ходя като междувременно галя корема с леки тласъци, за да я разместя. Обичайно успявам за около 2-3 минути.
Магнезият си го пазя, ако наистина ми потрябва.

Иначе при мен спане няма. Вече съм като зомби. Тя не иска да спя нито надясно, нито по гръб, а само наляво се схващам за около 2 часа. Обаче като се завъртя наляво и започва да подскача щастливо, че е наместена удобно. Е хубу де, ама мама кога да спи?!

Хелиантус, с кето може да се готви много разнообразно. Съвет: вземи си Instant Pot. Това е най-яката покупка, която съм правила за кухнята си. После купихме за майка ми, свеки и брат му на мъжът ми. Всички готвим само с него и фурна.

26.09.2019
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #985 -: Декември 30, 2020, 16:00:44 pm »
Благодаря за съвета, Яничка! Сега ще го разгледам този instant pot. Иначе да кетото е разнобразно, но той не може да яде някои неща и от тази диета.
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #986 -: Януари 03, 2021, 20:24:56 pm »
Момичета, да ви споделя моето терзание (още не съм се включила в темата официално), просто питам опитните.
Знаете моята сага с бактериите. Точно преди инвитрото имах най-лошата бактерия за бременност: Хемолитичен стрептокок от група Б.
По време на инвитрото ми вляха венозен антибиотик и бях 4 дена на Зинат, което мисля овладя тогавa нещата, но след биохимични ми се появяват пак бактерии. Забелязвам, че течението ми е жълтеникаво, което беше и цвета при стрептокока. Кринона си излиза в рядко млечнобяло, но течението  е едно жълтеникаво, гъсто и лепкаво, малко като дъвка.  Не е много, но имам всеки ден поне веднъж. Нямам сърбеж, дискомфорт или зачервяване.
Та съм се притеснила за този стрептокок, в Интернет пише ужасяващи неща. При раждане разбирам, че се влива венозно антибиотик, но пише доста страшни неща и преди раждане. Струва ли си да настоявам сега за антибиотици като знаем как не ми помагат и като нямам някакви оплаквания (разбира се след потвърждение от микробиология). Ще говоря с Докторката в сряда, ако всичко с бебето е наред, по този повод, но се терзая. Намерих си за какво да се притеснявам.
« Последна редакция: Януари 03, 2021, 20:57:19 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #987 -: Януари 03, 2021, 20:50:14 pm »
За антибиотик в ранна седмица знам, че не е добре.
За течението - и аз имах такова при вагиналният прием на прогестерон.
Иначе имам приятелки, които родиха нормално в Англия със стрептокок, като им правеха някаква процедура преди раждането, но не съм много наясно.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #988 -: Януари 03, 2021, 21:02:58 pm »
Тери, като ти взимат цитонамазка си искай и МБ с броене. Ще е вкичко наред с бебето. Ако не е кой знае каква инфекция, нищо няма да правиш. На мен др Даскалова ми беше изписала едни неща- биозин маъ беше с лектоферин ли с какво, (как се забравя!)  пробиотик и си бях ок, а имах и симптоми. Бях с е.коли и май още нещо.
АБ няма никакъв проблем.
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #989 -: Януари 03, 2021, 21:12:08 pm »
В Пловдив няма микробиология с микробноброене. Само в Геника Онова изследване за 160лв, които с радост ще дам, но то това, че сега имам една стойност, не означава, че другия месец няма да е съвсем друго положението.
Мен не ме притеснява бременност с бактерии, притеснява ме бременност със Стрептокок, не знам от всичките ми видове бактерии как се пръкна баш той сега, като Стрептокок ми е излизал преди само веднъж на микробиология.

Иначе чета, че при раждането се влива антибиотик, но мен ме е страх преди това влизал в околоплодни води, мъртви раждания. Абе нямах си работа и аз и днеска се разрових в Интернет... Добре, че се води, че шанса е много малък за такъв развой на нещата.
Яна, мерси, че писа, като прочета, че и други са си го имали и всичко е било ок, събирам кураж, че то в интернет винаги се намират само лошите истории, никой няма да вземе да напише тема:"Имах Еди какво си, но всичко беше наред", освен, ако не продават билкови екстракти в тази тема.

Д-р Даскалов е спрял да изражда ми каза една приятелка и много ми обърка плановете за бъдещето😀
« Последна редакция: Януари 03, 2021, 21:14:00 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #990 -: Януари 03, 2021, 21:16:46 pm »
Тери, аз също по време на второто ин витро, се оказах със стрептококи. Пих 10 дни зинат и след като ги изчистих не са ми се появявали. След това през бременността микробиологиите ми бяха чисти. Така че дано и при теб са напразни притеснения.
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #991 -: Януари 03, 2021, 23:22:32 pm »
Тери, тук не се взима МБ без симптоми освен в 9м, за да се знае какво да се прави при раждането. Ако имаш тежка инфекция, ще знаеш. Ако не е нищо особено, тогава не е проблем.
Питах и лекаря си тук какво ако имам стрептокок, засамото раждане е важен резултата.
Тери, при бременност теченията са особени, така че на познатите ти течения не обръщай внимание.
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #992 -: Януари 04, 2021, 00:26:33 am »
Това за влизането в околоплодните води ми е малко съмнително. Знам, че антибиотика го вливат малко преди да започнат индуцирането. Защото тези приятелки, които бяха със стрептокок ги предизвикаха, за да могат да контролират приема на антибиотик. Та не знам за колко време стига до околоплодните води и какво значение има ако стигне, но по логика съдя че не може да е чак толкова страшно, защото на Димана й вкараха венозно 2 тежки антибиотика по-малко от час след като се роди. Така че дали тамън се ражда бебето и докопва антибиотик през околоплодните, или е на часове и вкарват венозно - не ми се вярва да е кой знае каква разликата.
И потвърждавам, че нито в Англия, нито в Испания правят микробиология по време на бременност. И цитонамазка не се прави. Аз с последното течение отидох в спешното. Направиха ми пълен чек, тест за околоплодни води и от прегледа заключиха, че съм с кандида. Не са ми правили никакви изследвания. Само ми назначиха лечение.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #993 -: Януари 04, 2021, 09:58:29 am »
Teri, от сега нататък ще имаш какви ли не странни течения.Разбирам притеснението ти, но както са писали и момичетата организма на майката е така създаден, че да пази това нещо в корема и.
Моля те спри да четеш.Не казвам да не се осведомяваш, а да си сложиш някаква цедка на това което четеш като информация.

*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #994 -: Януари 04, 2021, 13:50:20 pm »
мен също много ама много ме беше страх да нямам някаква бактерия, или нещо недоизлекувано и да предизвика , нещо което не трябва. Ама безумен страх!  Седнах и реших да се терапирам малко. Това, което направих аз Тери, е да си създам много сериозна цензура на информацията. Всякакви негативни, тъжни постове, лични истории, просто подминавах. Вярвах си на лекаря. КАто изследвания, даже на няколко пъти , въпреки че ме е убеждавал, че всичко е ок съм настоявала за МБ и допълнителни изследвания. Веднъж се оказах, се еколи, той ми обясни , че се съмнява в рамус, повториме, излезна ОК. Аз бях убедена, че имам еколи , естествено. Мисълта ми е, че наистина по време на бременност теченията са странни. Засилват се с прием на млечни продукти. Пускай си контроли. Не знам колко време е валидността на средата. Ако пуснеш по куриер до мен бих могла да ти пусна каквато искаш МБ.   Тези, които са ДНК май са ако не форевър, то за много време но са и стотина лева. Много важно е психичното ти здраве. Само да ти кажа, че докато работех, нали към средата края на 7мия.. излезнах болничен качеството на съня ми беше ужас. Когато спрях голямото количество работа, значително се подобри доколкото е възможно и пристъпите на остра болка/контракции през нощта намаляха. Имало е и дни без да се натоварвам като обем на работа, но съм се притеснявала и мислила, дали ще станат проектите ми и тн, което явно е оказвало влияние. Щади си психичното здраве, зависите минимум двама от него. Прегръщам те!
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #995 -: Януари 04, 2021, 14:39:49 pm »
Аз си имам засилено течение през бременността, ако съм без ежедневна превръзка даже цапа и бодито освен бельото понякога. Не ме притеснява обаче, тъй като нямам дискомфорт. Правиха ми една микробиология при първата фатална морфология, беше Ок. Според мен ако нямаш оплаквания, не го мисли, Тери.
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #996 -: Януари 04, 2021, 15:47:04 pm »
Тери, и аз имах засилено течение през бременността и постоянно бях с ежедневна превръзка. Според мен имаше връзка с утрогестана който приемах дълго. МБ ми беше чиста и единствения дискомфорт беше от употребата на превръзки. Ако се опитах да не ползвам пък дискомфорта беше от влажното бельо от течението. Не помня колко време след раждането всичко се изчисти от самосебе си, но и аз имах опасения в началото когато се появи. Всичко ще бъде наред този път, не мисли лоши неща и не живей в страх. Чакаш тази бременност твърде дълго, за да я прекараш в страхове. Наслади ѝ се с цялото си същество и вярвай, че всичко ще бъде наред с малкото човече.

*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #997 -: Януари 06, 2021, 01:02:49 am »
Мина моята втора морфология днес, всичко е наред с изключение на това, че отново се видяха контракции, болки нямах днес, но предните дни на два пъти имах. Оставам с Магнерот 3×2 плюс Алеракт включихме. Освен това и плацентата за втори път коментирахме, че стои ниско, но докторът каза, че има време да се вдигне. Доколкото разбрах, ако не се вдигне може да попречи на нормално раждане, така ли? Иначе бебето беше много срамежливо, криеше си лицето с ръце, беше застанала с гръб и се наложи да направим 30 мин пауза за разходка и хапване, за да се завърти напред 😀
« Последна редакция: Януари 06, 2021, 01:05:52 am от Robin »
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #998 -: Януари 06, 2021, 05:40:57 am »
Робин, и моята плацента беше ниско, но се вдигна към 25-27 седмица (не помня точно, а и с един преглед месечно никой не може да каже кога е станало). КОнтракции не усещах и не улавяха, но заради болките в кръста накрая си исках магнезий и аз. И точно го спрях и след 3 дни раждането започна, но без контракции в първите часове. И аз бях притеснена за плацентата, но тук ме успокоиха доста с личен опит. Пиех също до полседно и но шпа, а преди да се вдигне плацентата повече почивах и не се товарех с нищо (пазар, пране, готвене, чистене).

*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #999 -: Януари 06, 2021, 08:50:40 am »
Робин, аз изкарах с МОника цяла бременност с ниска плацента, така и не се вдигна.Родих секцио, да предпоставка е за секцио ниската плацента.Имах и контракции от 4-ти месец началото.Лежах повече, почивах, малко се разхождах и така.