0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #920 -: Декември 10, 2020, 18:24:09 pm »
От утре съм 18+0 точно, наистина е супер да усещам, че има някой вътре 😄 Аз засега нямам проблеми със спането, мога да заспя по всяко време на денонощието, но така беше и преди бременността. В началото даже два пъти на ден заспивах, което не пречеше и на нормалното спане нощем 😴
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #921 -: Декември 10, 2020, 18:53:00 pm »
Слънчице, а дано и нашият обича да си поспива като майка си  :D.
Робин, дано все така си спиш, аз си спях супер до преди 2-3 седмици, сега откачам. Вече направо не се издържа, като зомби съм. Много съм нервна и от неспането по- зле става. Ще си сипя и аз едно вино днес, че това не е живот  :D 
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #922 -: Декември 15, 2020, 18:10:49 pm »
Бях тръгнала да пиша, но тъкмо седна и нещо става в нас. Никакво количество алкохол не е позволено по време на бременност. С Даниел не съм близвала . Единствено безалкохолна бира. С Ангелчето чат пат съм пийвала по поводи бира и вино по чаша. Но пак са някви единични. Ако пак съм бременна, въпреки че не знам как бих оцеляла още една такава коремна операция, не бих пипнала. Не искам да звуча назидателно. По-скоро бих питала мента, глог и валериан дали може да се приема. Хелиантус, да не ти е паднал б12? Нали знаеш, че нервност е сред признаците.
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #923 -: Декември 15, 2020, 18:49:46 pm »
И мента, глог и валериан не може.
Има много жени, които си позволяват алкохол, цигари, кафе, дори от забранените храни. Въпрос на личен избор. Аз по време на бременност не съм близвала. Така съм решила за себе си. Щот после, ако стане нещо - някоя чаша вино ще ми се върти из главата докато съм жива. Това ми е втора бременност по Коледа. И таз година няма да близна.
И кафе не пия. Тотален въздържател. А как ми се хапва хамонче...
Ама елате дъ мъ видите май месец... първо отивам на щанда за суши...

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #924 -: Декември 15, 2020, 19:27:15 pm »
Аз пък съм си позволявала по половин чаша вино или половин бира. Броени пъти, но съм си позволявала. Няма доказано безопасно количество алкохол, но има теория, че алкохолът е присъствал от възникването на човечеството и при бременност чрез консумиране на ферментирани плодове или подобни. Също и кафе си пиех. Там пък даже си има определена позволена доза.
Не съм пушила, че ги отказах преди да забременея със Сими, но ако бях пушач тогава, на първите контракции сигурно щях изпуша една цигара.
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #925 -: Декември 15, 2020, 20:25:40 pm »
Аз по принцип не пия, а от както съм бременна не съм близвала,  онзи ден пак само със заканите си останах  :D Кафето също го бях тотално спряла,  но напоследък пия от време на време капучино, с много малко кафе ю, ама то с това неспане не съм човек. Мъжът ми се изнесе в друга спалня, та поне си кукувам на спокойствие.
Лина, Б12 не съм изкседвала от септември, последно беше 500 и нещо тогава, продължавам да си го приемам. Ще видя дали пак ще го изследвам.
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #926 -: Декември 15, 2020, 21:25:11 pm »
Много добра стойност, Хелиантус. Значи по-скоро не е от това. Леле, Яне, една от първите поръчки на храна , за удома, ми беше суши. :D
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #927 -: Декември 16, 2020, 01:16:11 am »
И аз не съм пила алкохол откакто видях положителния тест, кафе много рядко, въпреки че може, но пък се случва да хапвам от "забранените" меки сиренца, яйцата също не ги правя твърдо сварени/пържени.
Днес успях да се накарам да направя една сесия йога за бременни, доста добре се почувствах, че отдаван не бях правила нищо физическо. Дано не си остане еднократно само 😃
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #928 -: Декември 16, 2020, 09:06:37 am »
Аз след образуване на плацентата си позволявах бира, по една чаша.Кафето не го спрях и за секунди не съм спряла да го пия, без него не бях човек просто.

Меки сирена, сурови храни каквито и да са не приемах, а как обичам пастърма.После си наваксах!Та всеки си преценява сам за себе си.

*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #929 -: Декември 16, 2020, 10:42:14 am »
Аз как обичам франзела, бри и отгоре пушена сьомга. Кила мога да ям.
Ама сега влизам в магазина, заставам пред щанда и им казвам: “Сега не мога да ви ям. Но се пригответе, защото като родя какво ви чака.” Въздъхвам тежко и продължавам.
Знам, че меките сирена може, ако са от пастьоризирано мляко, а то друго няма. Ама щом мога другото да не ям, мога и това.
А иначе в ресторантите при нас само като видят корема и ми издекламирват листата на безалкохолните неща и директно ми казват кое от менюто не мога да поръчам и кое могат да преработят за мен. Никъв шанс нямам да получа нещо в суров вид.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #930 -: Декември 16, 2020, 10:59:28 am »
Яна- президент! :*  И аз  С Даниел, луканки и всякакви сирена не близвах. Но истината е че ме беше страх. Безумно страх. Робин, дано да правиш пак упражнения. Много е добро. Опаковай се, слагай и шал на устата и ходи докато не се е заледило. Според мъжа ми, дупето ми било много по-слабо и стегнато от преди , и аз каточели намирам някаква разлика. Но , Яна много ме мотивираше да ходя :D Всяка обедна, след като позволиха излизането, излизах и ходех.
Стига да няма противопоказания, движението е хубаво,
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #931 -: Декември 16, 2020, 12:08:30 pm »
Аз също бях от пълните въздържатели на всичко. А доста обичам да хапвам и пийвам  :oops: :D За щастие, поне кафе не пия и не пуша, та това не ми е липсвало. Наистина най - вероятно, рядко и такива малки количества, не биха навредили, но пък защо да рискуваме и 1% вероятност. Все пак едни девет месеца без алкохол или сирене, няма да ни убият  :D Аз също пиех безалкохолна бира, когато ми се допиваше.
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #932 -: Декември 16, 2020, 20:49:39 pm »
Половин чаша вино,бира също си пиех по два три пъти седмично.Кафе на ден по два пъти ,не мога без кафе,всичко друго може ,но кафето си не давам.Като парцал съм без кафе,а и обожавам вкуса му.Но сурови риби не съм яла,луканки от време на време.
Честно казано много пъти ми е липсвало джин с тоник например,или голяма чаша вино с бри.Редовно казвах на мъжът ми,че като родя и мине кърменето ще изпия една бутилка вино сама.И като приключих с кърменето,той си иде един ден с две бутилки плодово вино Фрутино,едно Фраголино и една бяло,за теб са каза.Много мило ми стана.Сега да кажа,че десет години работих в дискотеки,последните четири бях управител и не пиех,но преди това добих тренинг,така че не се напивам от едно вино.Не съм алкохолик,но уважавам алкохола  :)
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #933 -: Декември 16, 2020, 22:26:54 pm »
Аз се сетих, че излъгах😁, някъде около 20 седмица беше когато изпих почти половин чаша малиново вино, ама то е чудно, донесоха ни го от България, от една хижа, няколко дена само го гледах , ама накрая се предадох  :D. Иначе алкохол по принцип не мога да пия, не обичам, а от повече от чаша вино ми става лошо, не се напивам просто ми става лошо. Иначе предполагам, че от половин чаша вино от време на време нищо лошо няма да стане.

Слънчице, много яко е това , което е направил мъжът ти.
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #934 -: Декември 16, 2020, 22:53:09 pm »
Сурово месо, риба и непастьоризирано мляко е по-опасно от половин чаша вино.
Такива неща не съм си позволявала. 3г бях на строг режим заради диабета, бременост и тн.
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #935 -: Декември 17, 2020, 01:04:56 am »
Хелиантус, за Трастена ли става въпрос? Страхотно е това вино. Прекаленото вманиачаване кое може и кое не може е излишно, аз не се вглеждам толкова в тези неща.
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #936 -: Декември 17, 2020, 01:43:13 am »
Робин, да за Трастена става въпрос. Страхотно е наистина! И хижата,и хижарите също, аз за съжаление вече от години не съм ходила.
Прекаленото вманиачаване наистина не е хубаво, но специално за яйцата, сиренето и суровите меса, и от съвсем малко количество може да стане беля, то при тях е въпрос точно не на количество, а на качество, защото ако са заразени съответно със салмонела или листериоза...
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #937 -: Декември 17, 2020, 08:33:13 am »
Да се обадя и аз. Докато бях бременна си купих кашон Трастена с по 2 бутилки от трите вида и само чаках да родя. Още имам една бутилка, но ми жалее да го отворя и да ми свърши. Божествено е туй винце. Като бременна венъж пих малък джин с тоник на един рожден ден, веднъж на друг рожден ден пих 2-3 чаши вино от манго (то беше като сок сладичко и леко). За храната не внимавах много, но имах няколко опита да пазя диета. Трябваше да ограничавам въглехидратите и захарите, но се е случвало да хапна някое саламче. Поне не обичам сурови храни много. Кафе пия 3 в 1 и без него не мога да посетя тоалетната, тъй че така ми започваше всеки ден. И много ходене, но не бяха разходки, а тичане по задачи. Сега не ми се тренира, а имах голямо желание преди да родя и се заричах, че ще стягам телеса. Отслабнах бързо и знам, че съвсем малко усилия са ми нужни, но в малкото дни, в които мога не ми се занимава.

*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #938 -: Декември 17, 2020, 14:52:11 pm »
Аз това не го броя за вманиачаване, а за личен избор как би искал да се чувстваш. Аз лично бих се чувствала гузна, че не мога едни супер лесни ограничения за 9 месеца да си наложа. А още по-гадно е ако нещо стане с бременността, защото първата фаза на преживяването е самообвиненията. А те могат да бъдат страшни.
Сега в Лидл има едно коледни бисквити, които обожавам. Купувам си само кутия на седмица, защото ми е гузно. Изяждам я, изпитвам вина 1 ден и после една седмица си почивам. Ама няма как иначе да е, като всички лекари нон стоп ми повтарят, че не трябва да качвам повече, а имам още 19 седмици  :bonk: Да минава по-бързо Коледа и да ги махат от магазина.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #939 -: Декември 17, 2020, 21:09:20 pm »
Със сладките неща и аз съм така, винаги съм обичала много, сега ми е малко гузно като ям. С алкохола психологически не мога и една чаша да пийна (а по принцип съм и аз голям ценител), имам чувството че давам на бебето директно така 😃 Докато с нещата за хапване я няма тази бариера. Иначе с килограмите засега съм ок, но май последните месеци се качва най-много.