0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Кулинария в извънредно положение 😷
« Отговор #20 -: Април 22, 2020, 18:41:01 pm »
Аз не обичам месо и се виждам в чудо какво да готвя вече.
Вчера хладилникът беше напълно празен: 2 яйца и един кашкавал. Нищо друго. Направих кашкавал на фурна. Добре се получи. Другата опция беше да го панирам.

Тези дни правих картофени гнезда с плънка яйца.

Сега готвя крем супа от червено цвекло. Ще се изяде за две хранения. После пак ще се чудя.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14917
Re: Кулинария в извънредно положение 😷
« Отговор #21 -: Април 23, 2020, 00:30:42 am »
teri_90, предлагам ти днешната ни вечеря - карфиол огретен с кашкавал.
Рецептата е на Иван Звездев, много е сполучлива.
https://zvezdev.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D1%81-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%84%D0%B8%D0%BE%D0%BB-%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BB
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Кулинария в извънредно положение 😷
« Отговор #22 -: Април 23, 2020, 00:45:43 am »
Тери, аз правя и тиквата крем супа на Симеон, че той пък е месар и да хапне нещо без месо. Слагам тиква, праз и марко картоф. Черен пипер, сол и мащерка. Готвя с масло и после слагам и сметана.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Кулинария в извънредно положение 😷
« Отговор #23 -: Април 23, 2020, 14:31:03 pm »
  :eat: седмица назад и днес

* Пилешка супа
* Боб чорба
* Таратор
* Салата от марула със всякакви добавки
*Печено агнешко с картофено пюре
* Сандвичи топли с шунка кашкавал и студени
с варено яйце, да оползотворим великденските, сирене, Колбас и свежи зекенчуци
* Панитани кашкавали хапки със сусам
* Френска селска торта с бисквити ЗАКУСКА РЕЦЕПТАТА ТУК
* Козунак
 
Заповядайте рецептата за

Панирани кашкавалени хапки със сусам!

Необходими продукти :

* кашкавал, добре узрял и по възможност един час преди панирането да се сложи във фризера!
- за панировката
* студена вода
* яйца
* галета
* сусам

Начин на приготвяне:

*Кашкавала се нарязва на квадратчета около 4 на 4 см. Последователността на панировката е следната -
*вода
*брашно
*яйце
*галета + сусам
Овалвам всички квадратчета и след това
ги пържа до загар с малко мазнина в тиган с незалепващо покритие!
Да Ви е сладко 🍽️
« Последна редакция: Април 23, 2020, 14:33:14 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Кулинария в извънредно положение 😷
« Отговор #24 -: Април 23, 2020, 14:45:33 pm »
Тери, ориза със спанак, сметана, кашкавал и яйце, който споделих във фейса е много сполучлив и като направиш една тавичка поне за 2 яденета ще имате :)
Пробвай и крем супата с карфиол и печени чушки.
Картофи със сирена броколи.
Патладжаните със сирене и доматен сос, по-нагоре съм писала за тях.

Иначе днес менюто е пиле в сладкокисел сос и рибена чорба.
*
Re: Кулинария в извънредно положение 😷
« Отговор #25 -: Април 23, 2020, 19:27:25 pm »
Минах двете страници и огладнях  :lol: Пак.
Записах си идеи. Едвам удържам килограмите в тази изолация.

Аз напоследък готвя с ютюб. Със Звездев най-вече, голяма ми е душичка. Днес правих неговите кюфтета по чирпански и станаха убийствени.

Иначе за закуско-обяд имахме палачинки, но ги готви половинът. Аз бях на онлайн обучение и скатах едно готвене.
*
Re: Кулинария в извънредно положение 😷
« Отговор #26 -: Април 23, 2020, 20:10:57 pm »
Аз предлагам моите броколи.2 пакета замръзени броколи(като им изври водата намаляват обема си доста) се слагат във фурната с 4-5 нарязани скилидки чесън.Като са полуготови слагам 2 пакетчета топено сирене,след десетина минути вадя,намазвам хубаво със сиренето понеже е размекнато вече,слагам настърган кашкавал да се запече и воала.
*
Re: Кулинария в извънредно положение 😷
« Отговор #27 -: Април 23, 2020, 21:25:18 pm »
Чудесни идеи с броколи и карфиол, ще се пробват задължително. Малкото ни момченце много ги харесва. Аз правя задушени зеленчуци: картофи, моркови, броколи и карфиол и той си пробира само броколи и карфиол :)



   La vita è bella
*
Re: Кулинария в извънредно положение 😷
« Отговор #28 -: Април 24, 2020, 00:46:09 am »
Вчера телешко на скара и картофи. От останалото телешко ще направя искендер кебапа на Стефи.
Днес домашна пица за обедозакуска, брънч, така наречения.
За вечеря грах с картофи.


Слънце, с пресни е по-вкусно. Аз правя нещо подобно. Бланширам броколите. Правя един сос от сирена. Слагам синьо, разни други, каквито имам и сметана. Нареждам броколите в тава, заливам със соса и слагам мялко кашкавал и пармезан и във фурната. Като хванат коричка ги вадя.
« Последна редакция: Април 24, 2020, 00:49:59 am от Pav-la »
*
Re: Кулинария в извънредно положение 😷
« Отговор #29 -: Април 24, 2020, 10:19:09 am »
Да, и аз използвам пресни броколи. На Бг пазара ги има целогодишно.
Крем супа от броколи също много уважават моите момичета.

Днес ще готвя канелони болонезе и един ориз със зеленчуци, че да има и за утре на обяд храна  :lol:
*
Re: Кулинария в извънредно положение 😷
« Отговор #30 -: Април 24, 2020, 11:57:43 am »
Направо ви завиждам, моето дете яде 5 манджи и друго не иска и да опита.Голяма мъка, викане, каране е дори да си вкара нещо различно в устата.

Ние сме на кюфтета с бял сос и крем карамел с козунак.Направих и една яйчена салата с останалите яйца.
Закуските са:
-баница с одрински кори
-п0алачинки
- макарони
- мекици
-солени гофрети по рецепта на Марси
« Последна редакция: Април 24, 2020, 11:59:49 am от magi_st »

*
Re: Кулинария в извънредно положение 😷
« Отговор #31 -: Април 24, 2020, 12:31:58 pm »
Маги, кажи моля те за крем карамела с козунак, че и аз имам малко останал. :)
*
Re: Кулинария в извънредно положение 😷
« Отговор #32 -: Април 24, 2020, 15:29:05 pm »
Нищо особенно не е, за мен си е чист хлебен пудинг това :)  Ей това направих аз, като го сложих в тавичка за манджа не за кекс.
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/446/%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8%D1%88-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D1%83%D1%85-%D0%BA%D0%BE%D0%B7%D1%83%D0%BD%D0%B0%D0%BA

*
Re: Кулинария в извънредно положение 😷
« Отговор #33 -: Април 24, 2020, 15:41:43 pm »
Аз го правя по същата рецепта,изобщо от Супичка съм правила много рецепти.Само слагам по-малко козунак ,за да е по-сочно.
И с кроасани става хубаво.
*
Re: Кулинария в извънредно положение 😷
« Отговор #34 -: Април 24, 2020, 16:41:30 pm »
благодаря, ще го пробвам :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14917
Re: Кулинария в извънредно положение 😷
« Отговор #35 -: Април 29, 2020, 00:31:16 am »
още една рецепта, подходяща за всички любители на безсмесните ястия и чесъна :)

„Шкембе чорба“ с гъби кладница

Мирише като шкембе, ама по-хубаво, има вкус на шкембе, ама е по-вкусно -
това със сигурност е нашата любима „Шкембе чорба“ с гъби кладница

Необходими съставки
•   гъби кладница - 600 г
•   зеленчуков бульон – 1 кубче „Маги“ + 800 мл вода
•   масло - 80 г
•   прясно мляко - 400 мл
•   брашно - 2 с.л.
•   червен пипер - 1 ч.л.
•   чесън - 3-4 скилидки
•   ябълков оцет - 2-3 с.л.
•   сол

Начин на приготвяне
Измийте и нарежете на парченца гъбите. Загрейте маслото в дълбока тенджера на котлона. Задушете гъбите и подправете със сол (и черен пипер по желание). Сипете брашното и разбъркайте добре. Добавете зеленчуковия бульон.
Оставете да къкри на умерен огън, докато гъбите уврят напълно - около 20-тина минути.
Накълцайте скилидките чесън на ситно или ги пресовайте. Поставете чесъна в купичка и добавете оцета. Разбъркайте и оставете сместа настрана.
Когато гъбите се сготвят напълно, налейте прясното мляко и усилете котлона.
Оставете супата да заври повторно и добавете червения пипер.
Гответе „шкембето“ с гъби кладница още минута и свалете супата от котлона.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Кулинария в извънредно положение 😷
« Отговор #36 -: Април 29, 2020, 09:13:06 am »
Аз преоткрих бебешките десерти тези дни :)
- грис с мляко
- грис халва
- бисквитена торта
- мляко с ориз
Направих някаква измислена салата с майонеза, месото от две сварени пилешки бутчета, един ситно нарязан лук, царевица и варени картофи.Общо взето събрах каквото имам в хладилника.

*
Re: Кулинария в извънредно положение 😷
« Отговор #37 -: Април 29, 2020, 10:42:29 am »
На мен ми писна да готвя и ям филии с масло. Мишо си прави омлети, ще закудкудяка скоро. До петък няма да стъпя в кухнята освен за отваряне на хладилника за масло.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Кулинария в извънредно положение 😷
« Отговор #38 -: Април 29, 2020, 14:20:38 pm »
ооо фалшивата шкембе чорба е мнооого добра. в къщи класическа не обичаме, но тази е на почит :)
*
Re: Кулинария в извънредно положение 😷
« Отговор #39 -: Април 29, 2020, 15:00:28 pm »
На мен отдавна ми е писнало да готвя. Искам на ресторант!
Заради детето готвя, няма как.

Направих кебапа и стана чудесен.

Днес ще ядем свинско филе миньон на медальони с гъби на фурна. Имам малко картофена салата от вчера останала.

Трябва да измисля какво да готвя за поне 3 дена, че откачам. Мъжът ми се връща на работа от 11ти и за него за обяд трябва да мисля, за детето, а аз ще минавам на режим, че съм 5+ от началото на карантината. Още и от раждането имам. Въобще...