0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #640 -: Ноември 20, 2019, 20:18:16 pm »
Мис Каприз, добре дошла и успех. Дано не се задържиш дълго.
Може ли да ми кажете какво общо има цветната снимка с ин витрото? Реално с тръбите няма да работим. Докторската спомена, че има теория (или нещо такова, недоказано твърдение), че лошата проходимост на тръбите се отразявала на имплантацията и задържането на плода. Аз ще си питам другата седмица, но да кажете и вие ако знаете. При опит от фонда ако искам да замразя ембриони трябва да си ги до платя, нали? Ние едва днес го обсъдихме. Сякаш все си мислех, че половинката ще се откаже, че няма да ходи на лекар, че няма да си пие лекарствата (броя му хапчетата, пропуснал е само ден), че като види що пари са изследванията и прегледите ще се дърпа. Но не. С лека ръка плаща всичко, стриктно си спазва режимите, изследва се и дори беше изненадан, че попитах какво ще правим ако този опит е неуспешен. Сякаш някой ми е подменил съпруга.

*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #641 -: Ноември 20, 2019, 20:23:32 pm »
Лято,много е общото между тръбите и инвитрото,ако са със сраствания може да стане извънматочна,ако има хисросалпингс той е токсичен към ембриона.Все пак ембрионите няколко дни плуват и не се знае накъде ще тръгнат,при инвитро има риск от извънматочна малко по-голям от естествено забременяване.
Не се плаща замръзяването и един ЗЕТ,на заповедта пише ,че имаш до 5000 за процедура +свеж ЕТ и 500 лв за ЗЕТ.
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #642 -: Ноември 20, 2019, 20:57:52 pm »
За тръбите Слънцето е обяснила, иначе Фонда поема до 200 лв, за замразяване, които не стигат.

*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #643 -: Ноември 20, 2019, 21:02:47 pm »
Добър вечер от Пловдив!
Аз малко ще съм телеграфна, но пиша от телефона, че тази вечер сме на хотел тук и е доста неудобно.
Мина ми прегледа при Д-р Даскалов. За впечатления от докторите няма да разказвам, които ги е виждал знае  :D
Потвърдиха нуждата от изчистване на това чудо в матката. Цикъл няма как да тръгне така. Явно наистина вътре има парче от плацентата. Така че другият петък и това ме чака.
Според доктора имаме фертилен прозорец и аз съм хепи да го чуя това, защото в Испания отрекоха тази имформация.
За капак имам високо кръвно засечено от вчера, но аз се чувствам зле от поне 3 седмици, така че най-вероятно е от тогава. Та и на кардиолог ще трябва да ходя.
Да похваля Доктори Даскалови и екипът им, че вече и испански владеят  :lol:
В петък ще направя обременяване и в събота си отиваме вкъщи.

Успех на всички!

Забравих да напиша, че ще направя няколко фоликулметрии, за да се види има ли проблем с дължината на цикъла ми или не.
« Последна редакция: Ноември 20, 2019, 21:04:57 pm от yanicka »

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #644 -: Ноември 20, 2019, 22:30:51 pm »
Мис Каприз, аз ако видя кръв на 3ти ден след трансфер на бластоцист и ще скачам до небето. Прекалено рано е да е от цикъл това кървене, аз бих го приела като имплантационно. Имаме едно момиче Alexa_C, тя имаше имплантация с обилно кървене. Но спешно се обади в клиниката и й назначиха ударно витамни Ц да стопира кървенето. Бебчето се задържа, но имаше усложнения от друго естество. Така, че е важно кървенето да се спре, докато не се знае резултата от трансфера.

Лято, а защо докато чакахте не ти направиха цветната снимка, ами сега ти секат мерака. Много странно. Иначе, ако се работи прецизно, инвитро не се прави без цветна снимка. Преди цветна снимка също трябва да ти пуснат микробиология, уреаплазма, микоплазма и хламидия. В Надежда не го правят, но аз да ти кажа да си ги пуснеш, ако решиш, защото трябва да се провери как ти е средата, за да не ти качат болестотворни организми към матката и тръбите по време на Цветната снимка. Относно ембрионите. Фонда поема 200 лв за замразяване на ембриони, всичко отгоре си поемаш ти. Ако имаш много ембриони и примерно ти излезе 600 лв замразяванто, 200 са от теб. Фонда също поема един ЗЕТ. А тези 5000лв са за стимулацията, пункция, оплождане и отоглеждане на ембрионите. Ако се изисква по-силна стимулация и надвишите като сума тези 5000лв, ще трябва да си доплатите.
Лейди, не се отписвай. Другия месец е Коледа. Има време за едно чудо. Разбирам те колко ти е криво сега. И мен доста пъти все ме връщаха, колко съм ревала от инат като дете, че не му се случват нещата, както иска и когато иска. Много чака и ти.
Ще си почакаме още малко заедно. И после ние ще сме другата вълна бременни. Круела ни повлече крак. Хайде дано е Хрис следващата.
Кукапетал, каква красота само  8O 8O 8O Спомням си преди година ли беше, преди две ли, покрай Коледа мъжът ти се сецна, всичко вървеше на зле. Пожелавам ти тази Коледа да е различна като си вземеш другия месец бебетата.

И аз май ще трябва да посещавам скоро сем. Даскалови. Вече 4ти ден имам и аз не знам какво. Не е кървене, защото нямам капки, просто едно бледо кафяво на салфетката. И не е от някоя инфекция, защото си усещам, че матката контрахира. А цикъл все още йок. 30 ден ми е, което е при мен вече закъснение. Няма шанс за бременност, защото от 2 месеца не сме правили секс след ужасния цистит, който изкарах. Нещо много сериозно съм си прецакала хормоните, защото сърцето ми бие учестено, задъхвам се, а като цяло не се чувствам зле. Като децата, на които много им се спи съм. Хем съм скапана, хем не мога да легна. А ако легна сънувам, че работя. Ей досега пак работих. И как да ида да си изследвам хормони и да се лекувам, като знам, че проблемите идват от преумора, а до Нова година просто няма шанс положението да се промени.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #645 -: Ноември 21, 2019, 08:28:48 am »
Благодаря за отговорите. Досега не сме правилен цветна снимка, защото вчера ми беше първият преглед. Андролог ни оправи документите за фонда, аз само записах час, защото беше нужно да имам лекар в болницата. Бяха ми споменали за тази снимка, но то беше още преди да знам, че ще се насочвам към фонда и мислех, че важи само за домашните опити. Така или иначе за мен е по-добре дълъг протокол, тъй като съпругът има още хапове за 2 месеца. Поне да подобри показателите. Просто ми споменаха, че има шанс и за къс протокол и аз май се самонавих, че щом всичко дотук стана бързо ще избързаме и сега. Мислех си, че ако дойде януари и всичко мине успешно ще имам термин за рождения ден на малкия, а това го приемам като да му откраднем празника. Все пак всичко върви добре засега и дотук няма изненади. Тери, аз съм така от години. Сутрин се будя в 5, защото вечер дори и кафе да пия заспивам преди детето. Понякога в 20 и 30 вече спя. Сънувам разни неща и се будя недоспала, но не мога повече да заспя. Ставам и пускам пералня, правя си кафе и се наслаждавам на тишината от терасата. Даже си мислех, че е време да намаля кафето, но как ще издържам са не заспивам на работа?

*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #646 -: Ноември 21, 2019, 08:37:56 am »
Цветната снимка за мен е задължителна преди ин витро, дори проблема да е в мъжа.По-добре един дискомфорт и забавяне от колкото няколко неуспешни опита, заради една цветна снимка.

Проверете си щитовидната, ако скоро не сте пускали хормони.Много често тя има общо с недоспиване, хронична умора и т.н.

*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #647 -: Ноември 21, 2019, 09:43:52 am »
Аз ще я направя де, просто не знаех каква е връзката. Иначе щитовидната тая година два пъти я проверявах. Последно преди седмица и всичко там е супер.

Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #648 -: Ноември 21, 2019, 10:05:46 am »
Тери, моята кръв не беше на трети ден след ЕТ, а вечерта след трансфера. От тогава никакви симптоми(днес е 4 ден),но някак започнах да го приемам, че не е писано да стане този път.
За цветната снимка мисля,че е задължителна при изследване за стерилитет. Тръбите в някои случаи могат много да навредят на ембрионите. Това беше първото изследване ,което направих.
Да ви кажа пък с моя сън какво се случва, по цяла нощ сънувам "мръсни " сънища. Събуждам се, защото знам,че сега не е редно. Странно нещо са тези хормони!
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #649 -: Ноември 21, 2019, 10:17:54 am »
Ако има прокървяване след трансфер веднага, може катетъра да е засегнал нещо и от там да има малко кръв.Понякога при изваждане се получава.

*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #650 -: Ноември 21, 2019, 10:42:58 am »
Щом е веднага след трансфера и е спряло, изобщо не бих го мислила даже.
И аз мисля, че ТСХ нещо ми се е прецакало. Утре ще ида да го пусна, все пак вече 6 месеца не съм се изследвала за нищо, бива ли толкова дълга почивка. Дано се окаже наред, че нямам време да ида на лекар, за да ми коригира дозите.

Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #651 -: Ноември 21, 2019, 11:08:21 am »
От всичките хормони шийката е много чувствителна. От катетъра ще да е. Не го мисли. Бременността не е задължително със симптоми. Дано за е станало.

Лято, както е казал Шекспир 'Не със бързане, човече, с бавен ход се стига по-далече'. Ще стане, ще минеш инвитрото, но не форсира нещата, дори само в главата си. Пренавиваш се.

Тери, да минават последните дни и отиваш да пиеш горещо вино по базарчетата. Ще се наспиш тогава.
Успех на всички!
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #652 -: Ноември 21, 2019, 13:18:26 pm »
 Здравейте, поздрави за хубавите резултати  :bighug:
 Мис Каприз, добре дошла и скоро да ни ръсиш с прашец ти пожелавам ;-)
 
 Аз още чакам цикъл :-( .
 Последните два месеца ми беше по 25 дни, обикновено ми е 29 дни. А днес ми е 33 ден от МЦ и още нямам покачване на БТ  за това и не знам дали и кога ще ми дойде.
 Миналата седмица нали ходих на ендокринолог за да се "успокоя", че топлите вълни и ниската БТ са ми от ниското ТСХ 0.15 е ми не.. ендото каза, че вълните не можело да са от ЩЖ, а най вероятно съм влизала в менопауза.
... ТБ не съм правила  то с тая температура средно 36.5 и нищо не очаквам. Явно е ановулаторен... сега просто се моля да ми дойде  :witch:
« Последна редакция: Ноември 21, 2019, 13:20:04 pm от Hris_80 »
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #653 -: Ноември 21, 2019, 15:34:20 pm »
азтърсих се за енергизиращи витамини, че аз наистина карам по цял ден на кафета и по цял ден ми се спи. Предложенията на гугъл бяха с Б 12. Е, да, но аз буквално преди 5 дни го изследвах и беше в идеалната среда. Наистина, от какво ли може да е тази жажда за сън. А следобеда умирам за вода. Цял ден не пия и стане привечер изпивам 2 литра наведнъж. Снощи и мъжът ми ме питаше какво ми става, че само на вода налитам. Говорихме за солена храна, но не. Ние и двамата сол не ядем и не слагаме почти в храната. Вчера си пържих яйца и грам сол не добавих, но 3 големи чаши отидоха само докато се храня. То няма лошо да пия вода, но защо само вечер? Сутрин като си пия витамините и чак ми се гади от водата, едва отпивам няколко глътки. А вечер се наливам и си лягам веднага.
« Последна редакция: Ноември 21, 2019, 15:36:03 pm от Лято »

*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #654 -: Ноември 21, 2019, 18:19:48 pm »
Лято,просто е,дехидратация,нормално е щом не пиеш вода часове наред и по вякое време да лочиш здраво,водата се пие и когато не си жадна,ожаднееш ли значи си се дехидратирала.Пии си през целия ден за да не се наливаш вечер,когато и ще ставаш до тоалетна по никое време и ще си развалиш съня.
Хрисче,много,много стискам палци!
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #655 -: Ноември 21, 2019, 19:01:47 pm »
Хрис, аз лично имах топли вълни от нисък тсх. Да ти идва и да правите бебета.


*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #656 -: Ноември 21, 2019, 19:18:34 pm »
Хрис, ендокринолозите масово казват че си измисляме или че тези симптоми не са от щитовидната. Няма да те успокоят, а и аз като Павла бях с топли вълни.

*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #657 -: Ноември 21, 2019, 19:49:13 pm »
Здравейте, момичета.
При мен нещата рязко се влошиха днес. По препоръка на Д-р Даскалов отидох на кадриолог, като преди прегледа кръвното ми вече беше над 160 горна граница с пулс 95. Вчера горната беше 145. Та кардиоложката каза да отивам в спешното и да видят какво ще правят с кюртажа.
Утре ме приемат в Шейново и най-вероятно 3 дни ще съм на венозни антибиотици. Очаква се в понеделник да ме изчистят. Но всичко зависи от кръвните изследвания.
Принципно ми дадоха възможност да избирам и ако искам да се прибера в Испания и там да правя всичко. Но мен ме е страх и изобщо не й вярвам. Два месеца ме държат с плацента в матката. Как да им вярвам, че няма пак да направят някоя беля?! По плана, който ми дадоха за кюртажа в Испания, изобщо не предвиждат да ми дават антибиотик, а инфекция очевидно е тръгнала и никой не знае какви ги е свършила за толкова време.
Да се свършва, че ми стопи всички нерви този ужас.
Мрън!

26.09.2019
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #658 -: Ноември 21, 2019, 21:26:47 pm »
 Благодаря момичета то каквото има да става ще става, ама ми е тъпо тая последна седмица. Чакам цикъл както чаках деня на теста след трансфера.
 Благодаря ви още веднъж, че отделяте от времето си да ни вдъхвате кураж.

 yanicka, не знам какво да кажа... пиши, ако разбереш нещо. Силно, силно ти стискам палци.
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #659 -: Ноември 21, 2019, 21:29:32 pm »
yanicka действай в Шейново,това не е шега работа.   Стискам ти палци всичко да мине възможно най леко. 🤗🤗