0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Привет,

Направиха ни изследвания точно преди да започне стимулацията и се потвърди нещо, което  знаех отдавна - че имам Хепатит Б (HBsAg). (Когато го научих, преди 5 години, ходих по разни доктори, караха ме да пускам изследвания и накрая казаха, че не е активен и да не правя нищо.)

Та - сега ембриолозите поискаха становище от гастроентеролог, и съответно пак тръгнах по лекари, ходих на 3-ма: гледаха на ехографи, изследвания за ензими - всичко е в норма. Обаче на изследването за HBV DNA - резултатът е 44545. Което се оказва супер много и трябва да се лекувам.

На жена ми резултатът за HBsAg е отрицателен, като пуснахме и дали има анти тела. Резултатът е:
Anti-HBc-total: 0,06
Anti-HBs: 0
(И как така не се е заразила за 5 години, а да няма антитела ... много интересно.)

Но точно в този момент (по-рано днес) се оплодиха 8 от 12-те яйцеклетки, които са извадили след стимулацията. И сега се получава много куцо, защото докторите казват, че има риск за бебето и да не правим трансфер. (Даже и една врачка каза, че на 100% ще е заразено.) Но в същото време - навсякъде из Internet срещам, че от баща не може да се предаде.
И сега не знаем какво да правим.

===

Нещата клонят към това аз да започна лечение, жената да си направи ваксина, а ембрионите да ги замразят. И след примерно 6-те месеца за ваксината - тогава да направим трансфер. Ама те ако са заразени ембрионите - значи пак да минаваме през стимулация и т.н.?
Или ако решим сега да направим трансфера - може ли да се изследва достатъчно рано бебето за Хепатит? Та ако не дай си боже стане така - евентуално да направим аборт.
Или пък - има ли начин да се провери дали ембрионите имат вируса още преди трансфера?

Искам все пак да чуя и други мнения ... Ако някой от Вас се е сблъсквал с такъв казус - нека да разкаже, да каже и как са се развили нещата.
(Че страхът да създадеш бебе, което от самото начало да е болно ... или не дай боже да почине заради това - е много голям ...)
« Последна редакция: Август 16, 2019, 16:21:46 pm от Trayan »
*
Re: В процес на инвитро, аз имам Хепатит Б, но жената не
« Отговор #1 -: Август 16, 2019, 16:10:56 pm »
Здравей,
когато правих ин витро преди 5 години, изследванията ми бяха положителни за Хепатит Б, но не помня в какви стойности. Лекарите казаха, че съм имала досег с Хепатит Б, но не съм се разболяла и съм нещо като носител, но неактивен. Тогава имаше риск да не продължим с процедурата, но направиха консултация и ми разрешиха. Забременях и родих.

Сега съм бременна след спонтанно забременяване и на изследванията в 10-та седмица пак ми излезе положително за Хепатит Б, но никой не го е коментирал.

Ин витрото ми е правено в България, а втората ми бременност се следи в Испания.
Аз лично бих поискала второ мнение.
Успех!

26.09.2019
*
Re: В процес на инвитро, аз имам Хепатит Б, но жената не
« Отговор #2 -: Август 16, 2019, 16:43:21 pm »
Имаше си законови нареди, ако не се лъжа, ако бащата е болен. Може да давам грешна информация, но примерно при наличие на бактерии в еякулат се смята, че при обработка със swim up, отгоре остават само читави сперматозоиди без бактериите. Не знам важи ли за вирусите също. Дано не давам напълно грешна информация. Бих попитала в темата за въпроси към медицинския консултант. Отговаря д-р Даскалова, която е ембриолог и специалист по мъжки стерилитет.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: В процес на инвитро, аз имам Хепатит Б, но жената не
« Отговор #3 -: Август 16, 2019, 16:55:04 pm »
Аз лично бих поискала второ мнение.
Ами това е тоооолкова трудно. Ходихме при 3-ма гастроентеролога, които казват, че ембриолозите трябва да решат, докато ембриолозите казват, че гастроентерлозите са хората, които трябва да кажат "Да" или "Не".
You know how we feel ...

Имаше си законови нареди, ако не се лъжа, ако бащата е болен. Може да давам грешна информация, но примерно при наличие на бактерии в еякулат се смята, че при обработка със swim up, отгоре остават само читави сперматозоиди без бактериите. Не знам важи ли за вирусите също.
При мен няма бактерии в еякулата, за щастие. Но мерси за мнението :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: В процес на инвитро, аз имам Хепатит Б, но жената не
« Отговор #4 -: Август 16, 2019, 22:45:35 pm »
Trayan,

задай въпроса си към д-р Даскалова в тази тема: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=52523.0
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: В процес на инвитро, аз имам Хепатит Б, но жената не
« Отговор #5 -: Август 16, 2019, 23:03:22 pm »
Питай др Даскалова!
Не би трябвало да има проблем да се направи трансфер. Как ще се зарази жена ти, не знам. Детето, което ви пожелавам да стане, ще бъде ваксинирано при раждането. Хубаво е и жена ти да се васкинира, дори с риск да забавите трансфера. Вече законовата страна на нещата не я знам. Щом си прехвърлят топката различните специалисти искайте им становища въз основа на науката. Не може да се вдигат рамене за неща, които трябва да са им известни.
*
Re: В процес на инвитро, аз имам Хепатит Б, но жената не
« Отговор #6 -: Август 16, 2019, 23:06:35 pm »
Когато постъпих в моята клиника, ми дадоха този документ да прочета. Намерих го и онлайн. Говорят точно за законовата процедура в случаи като вашия https://newlifeclinic.bg/2018/07/25/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B2%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B8%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8-%D0%B8/
Бъди промяната, която искаш да видиш в света