0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #960 -: Юли 04, 2019, 22:49:54 pm »
Момичета, изморих се вече. Отново съм с бактерии. Отново ешерихия коли, отново няма лактобацили. И отново няма симптоми, ни течение, ни нищо.  и този път съм развила някакво чудовище
 1/ На директната микроскопия се наблюдават епителни клетки и
Грам /-/ отр.пръчковидни бактерии.Липсват лактобактерии.
2/ Не се изолираха гъби.
3/ ИЗОЛИРА СЕ в масово количество Escherichia coli - следва антибиограма


   Микробиол.- вагин. :
   ампицилин= R             аугментин= R             цефуроксим= R           
   гентамицин= S            амикацин= S              ципрофлоксацин= S       
   бисептол= S             
    левофлоксацин - S  цефтазидим - R
     цефтриаксон - R  цефепим - R
Щамът е с ФЕНОТИП НА РЕЗИСТЕНТНОСТ ESBL - широкоспектърна бета лактамаза за всички цефалоспорини от трета и четвърта генерация.

   Микробиол. - цервикална :
    НЕ СЕ ИЗОЛИРАХА ПАТОГЕННИ БАКТЕРИИ  И ГЪБИ.

Какво е това резистентносъ ESBL  8O 8O 8O
Тъжното в случая е, че преди микробиологията сложих 2-3 кутии Гинофит. Знам ли какво да правя сега.  Защо всичко трябва да е толкова трудно при нас, няма веднъж да вървим направо без да правим крачки назад. Как си удрям главата в стената, че съм правила цветна снимка и че пих антибиотика след нея... Откъде тези бактерии. 100% не съм се замърсила аз, спазвам строга хигиена. Имам чувството, че съдбата ни зашлевява шамар след шамар и просто не знам как да лекувам тези бактерии този път. Наистина нямам идея
« Последна редакция: Юли 04, 2019, 23:10:41 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #961 -: Юли 04, 2019, 23:25:54 pm »
Тери, направо не знам какво да кажа... Не е справедливо, явно трябва да минете през още изпитания. Нямаме избор, трябва да намериш сили и да продължиш борбата. Наистина не знам какво да кажа...  :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #962 -: Юли 05, 2019, 00:01:32 am »
Ех, Тери.

Еxtended   spectrum   beta   lactamases е ESBL. Означава това, което е описано. Резистентност към цефалоспорини.
Знам, че си мислиш за ЦС, но така се работи по цял свят. С АБ се покрива винаги.
Не се заразяваш от никъде, според мен си се самозаразяваш. Имаш супер инфекция. Хубаво е, че е  безсимптомно всичко. С Петрова си поговорете да се пише до агенцията, за да изразят с тълкуване на твоя казус.
Иначе може би ще се наложи да пиеш АБ. Ако е така се заеми да си оправиш зъбите едновременно.
Състави план. Трябва ти план. Няма тези тъпи бактерии да те спрат да си прибереш снежковците.
Силно те прегръщам!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #963 -: Юли 05, 2019, 08:22:14 am »
Имам чувстовото, че съм в улица без изход. При Петрова няма да ходя сега. Не видях никаква полза от лечението с традиционна медицина. Да знам, че рискувам бактерията да се качи и в цервикалния канал и на 90% съм сигурна, че ще се случи, но ще рискувам, защото не мисля, че ще се промени нещо с антибиотик.
Писах на хомеопатката ми, надявам се да ми отговори, защото е мега заета и на някои хора имейлите просто ги прескача. Ако прочете съобщението, знам, че ще ме приеме, защото съм в процедури. Но ако не го прочете, ще прибягна до антибиотик.
Не осъзнавам само дали това е нова инфекция или от старите. Съмнява ме, че е нова, защото реално хранителното ми "натравяне" не е било натравяне, а заразяване с Ешерихия коли. Имах всички симптоми: кръв в изпражнения, повръщане, температура, силни болки в стомаха и никое лекарство не помагаше. Стомахът все още ме боли, ако ям нещо пържено или тежко. Така, че със сигурност я има в стомаха. И точно тогава ми се появи кофти течението за 2 дена, което след това напълно изчезна, сега всичко е наред като количество, цвят, консистенция, затова очаквах чиста микробиология честно казано.
бяхме говорили с Мишо, че ако не е чиста, ще пробвам без антибиотик и ако не стане: Турция, защото там не искат микробиологии. Но пък ме притеснява, че там искат да правят тяхна цветна снимка на техен терен, което е по-лошо от трансфер с бактерии.

В едно такова безвремие се намираме с него. Всички в процедури чакат нещо: заповед, пункция, трансфер, за последния трансфер чакахме 9 месеца. Мога да забременея с бактерии вкъщи без проблем, мъжът ми с тази морфология вероятно не може да ме забремени вкъщи. Можем да имаме деца с инвитро, но пък аз не мога да правя инвитро с бактериите ми. Някаква задънена улица.
« Последна редакция: Юли 05, 2019, 08:24:50 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #964 -: Юли 05, 2019, 08:38:23 am »
Теринце, миличка, съжелявам.  Много се надявам хомеопатката да не прескочи мейла и да помогне. Много те прегръщам! Аз в хомеопатията съм намирала голяма помощ, но като съм на зор не мога да чакам да натъманим лекарството и да грешим. Но пък антибиотик вече си пила и пак. Ебати, честно! Виж , оправи зъбите поне сега.  Гуш!!!
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #965 -: Юли 05, 2019, 09:41:18 am »
Тери  :bighug: ще намерите изход от тая въртележка сигурна съм. Дано наистина хомеопатката успее да прочете писмото ти и да намерите лечение. И аз мисля че в случая е добре да оправиш зъбите, докато оправите микрибиологията. Прегръщам те
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #966 -: Юли 05, 2019, 09:42:01 am »
Тогава изследвай фецес и виж. Не знам в Турция като си разкажеш одисеята дали ще я подминат. А не можеш да криеш.
Обмисли това с агенцията.
Пиши и в Турция ако искаш. Нищо не пречи да минеш първата консултация и ако решите за там, да не губете време.
Вит д взимаш ли? В кой момент от Мц си?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #967 -: Юли 05, 2019, 09:49:28 am »
Павла, то при фецес не се ли очаква да има Е.коли, нали там живее по принцип.
Ще махна зъба със сигурност другата седмица.
Взимам и витамин Д, даже сега ще го увелича на 5000 единици заради бактериите. Иначе чакам цикъл в неделя.
Разпитвам вече за Турция. И аз мисля така да направя. Да мина може би на консултация през тях след 2 месеца, ще си разкажа задължително за бактериите, не смятам безотговорно да действам. Може заради тях да не ми направят ЦС, може пък да ми предпишат някакво лечение. Знае ли се.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #968 -: Юли 05, 2019, 10:20:34 am »
Не, Тери, изследват си се патологични щамове. Ако си има, си има.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #969 -: Юли 05, 2019, 11:25:33 am »
Вече ми се изчерпват силите.Имам миома,от външната страна на матката,според доктора не е опасна.Дали е опасна зависело от местоположението й,точно там не трябвало да се пипа,и на бременност не пречила.Отлагаме трансфера,слен цикъла иска да направим едно хистеро да огледа матката.Каза,че ембрионите ми били перфектни.И от де тая миома ...
Прегледа ми досието,каза че и на последната снимка я има но е била по-малка,сега е 2 см.Дали може да изчезне от само себе си?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #970 -: Юли 05, 2019, 11:35:00 am »
Ох, Слънце, ще си другаруваме ли тук с теб още някой месец... Може да изчезне и сама, аз имах една малка и вече никой не я споменава, явно изчезна. Беше 1.5см моята. Може би от стимулацията е тръгнала и тя. Ако не е голяма, не пречи наистина. Сигурно иска да види вътре няма ли, които пречат на плода и затова да не се задържа бременността.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #971 -: Юли 05, 2019, 11:40:35 am »
Слънце, огледайте матката. Щом е на място, на което не влияе и е под 3 см, тогава няма голямо клинично значение за протичане на бременността. А има и консервативно лечение на миоми.
Ще изчакаш този цикъл. Добре, че я е видял. 
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #972 -: Юли 05, 2019, 12:07:20 pm »
Слънчицето, щом е казал че не е на кофти място не се притеснявай. Гадното е че се отлага, но пък са добри ембриончета!:* аз с Лори имах миома, беше станала май 4см накрая, и я махнаха със секциото. Важното е да се следи.
Тери , ти разбира се ще си решиш, но мисля че наистина може и там да видиш.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #973 -: Юли 05, 2019, 12:35:28 pm »
Лина,твоята къде беше?И бременноста нормално ли протече?
Ами притесних се и то доста.
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #974 -: Юли 05, 2019, 12:38:07 pm »
Добър ден момичета ! Тери мила, измъчи се и ти доста,аз ако бях на твое място вече да бях зарязала всичко (говоря за микробиологии,хомеопатки и тн),явно каквото и да правиш все си я мъкнеш тази ешерихия коли.... дай му шанс на тялото,де да знам и аз вече. То това е безумие при теб !
Слънчицето от къде пък тази миома, според мен я махни колкото и да не пречи,при бременност само ще се притесняваш.
И най накрая и аз с лоши новини,моят тест от днес по отрицателен няма накъде да стане. Тази чертичка от вчера е била изпарителна. Спрях лекарствата и чакам да ми дойде. Другия месец дано имаме повече късмет.
Въпреки лошите новини от днес ви пожелавам остатъка от деня да ви е хубав и слънчев !🤗🤗🤗
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #975 -: Юли 05, 2019, 12:45:34 pm »
Слънчице, много неприятно, че ще отлагате, но пък поне ще сте сигурни,че няма да има рискове , гадни миоми... Щом е отвън пак добре.
Мен много ме е страх да не ми се появи пак някоя миома.

Тери, много те прегръщам, изход ще се намери, дано помогне хомеопатката. Павла е права, трябва ти план...Много тъпо с тази упорита бактерия, много съжалявам за начина по който се чувстваш. Ти си много мил човек и не го заслужаваш.... Сигурно трябва да минем през тези препятствия по някаква причина.

Наскоро се бях сетила , че преди много години майка ми беше ходила при някаква гледачка, която й беше казала за мен, че аз си живея живота , за да се науча на търпение...и наистина аз съм много нетърпелива, а постоянни ми се налага да проявявам търпение...

Круела, съжалявам за отрицателният резултат. И аз днес повторих теста за всеки случай,по - отрицателен не може и да бъде. Нов месец, нов късмет.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #976 -: Юли 05, 2019, 14:16:12 pm »
Тери, не знам от къде да почна.Това което си решила за Турция според мене добро!Действай!И изследвай фецес, Павла е права, може да имаш някакъв проблем в червата и да го пренасяш!

Слънце, миомата може сега да се е увеличила, заради всичките лекарства.А и от биохимичната.Важното е, че доктора я е видял на време, направете хистерото!Важно е всичко в матката да е идеално!

 HELIANTHUS, Круела, съжалявам момичета и много ви стискам палци.Аз също не съм търпелив човек и стерилитета ме научи на търпение.А повярвайте децата ви учат на още по-голямо такова!Ще видите всички!


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #977 -: Юли 05, 2019, 14:25:34 pm »
Мина прегледът. Има сърдечна дейност и е където трябва, но е много фражилно и трябва да почивам, защото не е захванато хубаво. Не знам този номер как ще стане. Голям боец трябва да е.
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #978 -: Юли 05, 2019, 14:37:52 pm »
Pav-la честито сърчице ! Почивай повече,макар че с малчо май няма как,но при всяка възможност която ти се отдаде лягай и не ставай хах
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 23
« Отговор #979 -: Юли 05, 2019, 14:45:15 pm »
Павла, женско е значи, ако е момче щеше да се е вкопчило за теб и не се пуска, докато не си намери жена :D
Почивай, но възможно ли е с бебе на няма и 1 година, ти го носиш на ръце.

Круела, Хелиантус, пусто му търпение... Затова се кефя много на Круела. Обикалят си по купони. Слънцемое и тя така правеше. затова и не са депресарии като нас другите.

Писа ми моята хомеопатка. Всичко е запазено и тя заминава за чужбина, но каза, да се обадя на регистратура по спешност. Мисля, че се стресна от типа Е.коли, което имам. И една моя приятелка микробиоложка днес вече ми хвърли житото. Била чела за два случая с фатален край от точно това Е.коли. Не, че не съм чувала и аз, ама малко прекалено ми се струва. Предполагам, че щом в стомахът я преборих, няма чак толкова зле да стане. Започвам с алое вера и годжи бери и дано се стабилизират нещата, все пак нямам симптоми.
« Последна редакция: Юли 05, 2019, 15:45:23 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света