0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #480 -: Април 13, 2019, 15:36:53 pm »
Тери, не се хвърляй в дълбокото с хистероскопии и антитела. Повечето неща са важни при неуспех със задържането, а не при неуспех с имплантирането. Аз примерно бях на поддържаща терапия с Овитрел след инсеминацията заради лошия имунен отговор, който пречи за имплантацията, но понякога пречи и на износването.
Знам, че имаш какво да губиш, но все пак защо пък да не рискуваш. Аз бих направила биопсията и ЕРА теста. Според мен, може и да не съм права, прекалено много се презастрахова докторката ти, а ти нямаш проблеми. По- естествено ако е... Не знам какво да ти кажа, но ако е както трябва уцелен имплантационния прозорец и ако се развият до 5ти ден, то другото е божа работа. Поне ще знаеш, че всичко е направено.
Пробвай веднага пак и после си дай малко домашни опити време.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #481 -: Април 13, 2019, 15:41:26 pm »
Тери при лоша СГ малко оцеляват до 5- ти ден. Няма значение, че са ИКси и е избран най-хубавите сперматозоид. Аз така направих две биохимични, след ИКси. Според мен един трансфер, но оставени до 5- ти ден и ако тогава няма бременност ЕРА тест. Хистероскопия защо? Да огледате матката? Говори с докторката си, но и Павла е права, този път доктора ме остави максимално на естествено мен, само един кринон вечер и фраксипарин. Няма естроферм, няма нищо друго. Колко висок ти беше пролактина този път?

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #482 -: Април 13, 2019, 15:57:07 pm »
20, при горна граница 23. Само с 3 съм го бутнала, но си мисля, че и сестрата има лека вина, защото ми ровичка суматоха време във вената, докато потече кръв и болеше.
Странно ми е, че нито д-р Петрова, нито д-р Мели или д-р Даскалов са намирали Пролактина ми за проблем. Може би не е чак такъв проблем, какъвто ги изкарваме ние, когато е на горна граница.
Ще направим още един трансфер и тогава ЕРА тест. Много натоварващо е да се ангажирам сега с пътуване до София на повикване.
Ще искам на 5 ден и този път без подтискане на О. Само на една подготовка за трансфер докарах до етап почти да трансферира е и тогава пак изкарах едни фоликули. Явно не се получава при мен блокирането и това бърка сметките след това
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #483 -: Април 13, 2019, 16:56:54 pm »
Тери,моите две хистеро са правени от доцент и професор ,но не репродуктивни,имай предвид че това олющва малко  или много лигавицата,като нямаш нищо в матката не мисля ,че има смисъл.
Моя лекар също не отдава голямо внимание на пролактина в горна граница.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #484 -: Април 13, 2019, 19:54:04 pm »
Тери, според мен е добре да опиташ пак на по- естествен цикъл. Мисля си, че те претоварват с неща. Една инжекция за таймиране на О. изчакване на ембрионите до ден 5 и трансфер с прогестерон. Ще стане, а ако е от СГ, то тогава е друго и не зависи от лекарствата или от теб.
Иначе за биопсията. Аз я правих на 200км от нас. Само веднъж ходих. Прави се няколко дена след О, а ти можеш да си я следиш в Пловдив.
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #485 -: Април 13, 2019, 20:19:44 pm »
Да кажа и аз при мен как беше. На мен ми ги върнаха на 3 ден, защото според мен не бяха сигурни дали ще издържат до 5 ден. Върнаха ми две хубави (никой не каза перфектни ли са или не) и другите две които не се развиваха много добре не оцеляха за замразяване. Когато говорехме с докторката, каза че иска да ги изчакаме до 5 ден ама явно се презастраховаха с връщането на 3 ден. Друго да питам аз - в повечето случай не се ли замразяват на 5 ден? Защо при теб всичките са ги замразили на 3, а не изчакаха до 5 дневни? Според мен както казват момичетата оставете ги да станат 5 дневни и тогава трансфер. И друго, аз ако бях на твое място щях направя пак трансфер и ако тогава не стане малко домашни опити и нова заповед. Трябва да продължаваме напред, не можем и нямаме право да се отказваме. А и друго в Щерев моята каза че всеки път слагали лепило. Каза че и на мен ще сложи. То си е безплатно и го слагали на всички.Нз как се слага това лепило и какво представа и при трансфера не разбрах сложи, не сложи ли. По този въпрос съм много не компетентна.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #486 -: Април 13, 2019, 21:11:32 pm »
Слънце, и на мен ми казаха "6 ембриона с добро качество", но добро означава ли отлично? Чета в интернет, че в другите клиники говорят на жените за фрагментации на ембриони, за някакви категории качество. Сигурно трябва да се изисква тази информация изрично от ембриолозите.

При нас за лепило не се говори, явно не се прилага.

Според вас НВ-ВМ режим оказва ли влияние и на ендометриума като качество? Така и никога не разбрах как така не трябва да ям сладко, за да не вдигам инсулина, но не пречат въглехидратите. И така и не разбрах как така инсулинът натоварва панкреаса ми, но нямам ИР и не важи за качеството на яйцеклетките ми.

Ето моя план, дано докторката да го одобри:
- да изчакаме до бластоцисти
- да правим асистирано излюпване (пише го в сайта като информация, така че мисля, че го правят)
- да направим трансфер на ЕЦ
- да добавим Медрол (в неделя изведнъж вдигнах температура. Тогава трябваше да се загнездват ембрионите. Тогава ви написах, че или се имплантираха, или тялото ми ги уби, защото усетих, че нещо се случи, все едно имах инфекция в тялото и трябваше да се боря с нея)
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #487 -: Април 13, 2019, 21:59:46 pm »
Ама като цял мен ме гложди въпроса, защо като сте с мъжки фактор и ембрионите са се развивали добре не ги оставиха оше първия път до 5 ден и тогава да ти е трансфера и другото айде добре върнаха ти ги на 3 ден ама защо не оставиха другите до 5?
Тоя медрол и аз го пих и към десетия ден тръгнат да се разболявам. Нали уж от него отслабвала имунната система и по лесно чуждото тяло можело да остане в тялото ти. И на мен преди пункция още ми дадоха да попълня лист информирано съгласие и там имаше за услуги които се плащат допълнително при нужда, както ти казваш има асистирано излюпване (хетчинг май го водят)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #488 -: Април 13, 2019, 22:09:28 pm »
Тери, да се прилагат кортикостероиди без инфо за рецептивността на матката не е добре. На мен ми беше изписан заради повишени разни неща, а после на биопсията се оказа, че даже е противопоказно. Другото ти е добре като план.
Прегледах си документите за ин витро (ние подготвяхме, даже резервирахме специален инкубатор, че и платихме за него, че имал по- добре резултати).  Там имам план за ЗЕТ. Естествена, но таймирана О, трансфер на 5ти ден и прогестерон. Нищо друго.
Пробвайте така. Защо ти и ВМФ? Аспиринът е добре за лигавицата, а другите за други неща, но за мен имаш излишна терапия.
Режимът ти е станен. Отдавна те питам за него. Въглехидратите са си въглехидрати. Като пиша от компютър ще ти пиша пак за него, но не мисля, че там е проблемът, макар и странен.
Понякога е просто късмет. Лошото е като все теглиш късата клечка.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #489 -: Април 13, 2019, 22:15:59 pm »
Ами, Слънцемое, то е до практика на клиниките. В Щерев не замразяват изобщо на 3 ден каза Мишето, пък при нас практика е да замразяват на 3 ден, само качествени ембриони, за които са сигурни, че ще се размразят. Просто практика. Например в на Мишето случая в друга клиника биха ги замразили бързо-бързо на 3 ден, за да е сигурно, че ще се стигне до трансфер, както в друга клиника биха чакали моите до 5 ден, защото имах 7 броя.
Но наистина се чудя какво носи това да ги чакаш до 5 ден - освен информация има ли поне един читав. Иначе реално губиш по пътя някои, които евентуално в майчина среда може би биха се развили.
Но наистина в интернет намерих случаи с мъжки фактор и перфектни ембриони на 3 ден и нито един жив на 5ти, защо така 2 дена са само това.
Павла, на кое казваш ВМФ? Иначе явно в Щерев и Селена по подразбиране включват кортикостероиди. Аз като говоря за хистероскопии, май искам да кажа биопсия. Манипулацията, която проверява какво се случва в матката като микроорганизми.
В моята клиника освен хетчинг друго като допълнителни неща не се изследва. няма лепила, култури и т.н.

P*S* Питах на Павла топката онзи ден бременна ли съм. Каза 'не мога да ти кажа', 'попитай пак', 'не', днес реших пак да я попитам ще забременея ли следващия трансфер, казах си: "Това е, Господи дай ми знак", показа: "Със сигурност", ако беше казала "Не", след като поисках знак,сигурно щях да се разрева и аз като Павла.
Дълъг ми е постът, както винаги, май само аз не се извинявам за дългите си постове :D
« Последна редакция: Април 13, 2019, 22:34:40 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #490 -: Април 13, 2019, 22:47:50 pm »
Оффф аз все гледам и търся под мухата слон, ама не са ли по качествени на 5 ден? Факт че съм чела,че с не хунави върнати на 3 ден има бременност ама то това си е май чист късмет. Може би заради С на мъжа. Ддз при нас си платихме допълнително подбиране на сперматозоиди (МАКС май се водеше) и какво само 3 и четвърта по късно оплодена Я. Айде аз да питам защо ме са се оплодили другите 3? Дали при теб (визирам клиниката в Пловдив) не е такава практика, за да останат ембриони за трансфер, пък дори и ма трети ден и ок нека да са по сигурно че ще се размразят. Плюс това всички клиники са печатници за пари (колкото и грубо да свучи). Има за повече трансфери ти си плащаш, по голяма бройка повече пари за наем. Факт че нямаме избор и си плащаме за всичко за да имаме дете...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #491 -: Април 13, 2019, 23:00:54 pm »
Попитах в темата на клиниката ни и казаха момичетата, че стандартно на 3 ден, но докторката е казала, че при нужда чакат на 5 ден и може да се приложи ПИД. Според мен при мен ще реши, че ще се наложи. Кортикостероиди предписвали при ДЯ.
Не съм сигурна, че всички са печтници за пари. Като институция да, но някои лекари имат сърце. Ню лайф все още е малка клиника, вече започва да страда от прекалено голям наплив на хора и малко персонал, но лекарите са хора. Поне там. Може би като станат прекалено много пациенти и се получава практиката на конвейр заради липса на време да обърнеш внимание на пациентите си. В някои клиники чакаш по 1 година за час, което предполага, че тези хора няма да имат време за теб. Все пак нямат 100% успеваемост на процедури през тази година и става едно затлачване на пациенти. Но това не спира хората да си чакат.
А за мен мистерия твоя отговор на стимулацията. Ти имаше ли генетично изследване на MTFHRR?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #492 -: Април 13, 2019, 23:16:47 pm »
НМХ, Тери, автокоректор.
Биопсията и микроорганизми не знам какво общо биха имали? По подразбиране не е добре да се включва нищо. 
Никой не иска неуспех. Какво означава печатници да пари? Успехите са тези, които привличат пациентите.

Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #493 -: Април 13, 2019, 23:26:54 pm »
Тери чакам си изследванията. Нали тромбофилоята са генетичноте?
Павла както Тери е казала, много хора, по малко внимание, малко на конвейер  е всичко. Аз откога питам моята за ЦС, тромбофилия чак сега, нищо не ми изписа за подобряване на качество на Я. Има страшно доволни от нея. И да факт е че има доктори със сърце и приемат по навътре твоя случай ама не всички са така. Факт че и при Тери с хиляди изследвания за 2 път не става ама може би е мал шанс и не достатъчен късмет в случая.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #494 -: Април 13, 2019, 23:29:35 pm »
Тери,може съвета ми да не е най-правилния,той е и непоискан ,но ти се събра много.Ти си направила всичко нужно,няма спестена стотинка,пропуснато изследване.Цялата ти енергия се хвърли в каузата,дай си малко време,прави любов с мъжът си,пии коктейли,вино и квот ще да е,намери си друга кауза,дори и за един месец.Поеми въздух психически,на правилния път си,просто отбий в дясно и почини.Прекрасно момиче си,заслужаваш, ще стане.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #495 -: Април 13, 2019, 23:54:35 pm »
Теринка, миличка, съжалявам  :bighug: Бях сигурна, че ще е положителен  :(. Нищо не мога да те посъветвам, но те прегръщам и знам, че ще стане много скоро ❤️
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #496 -: Април 14, 2019, 00:33:59 am »
Щом и топката е казала, това е. 
Тери, знам колко е трудно, но опитай се  да не покриваш всички бази. Съвсем наблизо е темата за бременни, която ще изпълниш с всякакви въпроси за всичко, за което се сетиш. Ще ти дишам във врата и ще те тормозя с моето- дай го по- лежерно. Нито пролоктинът с 3 над нормата, нито прецаканата четка за зъби, нито плодовете или липсата им е проблемът.
Просто така се случва. Хората не сме задачи, че да имаме еднакво решение. Кажи защо при нас не се получава? Супер СГ и всичко в норма при мен. Просто така.  Но стана. При вас също ще стане. Скоро ще е. Главата горе и влизай в следващата битка!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #497 -: Април 14, 2019, 09:32:05 am »
Тери, много съжелявам мила.🧸🥺🧸 мъжете са все такива-във вкъщи и не знам какво. Нали го имам същото до мен. То няма какво да кажем или направим за да отмине болката... поплакваш, изтупваш прахта и напред. Не мисля че храненето е проблема .
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #498 -: Април 14, 2019, 10:50:22 am »
Ох, Тери! Съжалявам, мила!  :bighug: :bighug: :bighug:
Нямам думи, а си мислех, че това е твоят месец.... :(
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #499 -: Април 14, 2019, 11:15:13 am »
Няма начин, ставаме и продължаВаме. Просто един страх, че може би някъде в мен може би има проблем и не е само мъжки фактор.
Сега трябва да стана да си разходя Кринона, защото до сряда се водя на лекарства.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света