0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #260 -: Януари 10, 2019, 13:02:07 pm »
На хапчета гледат ли хормоните толкова? Не знам. Аз съм свикнала на тукашната система и протоколи на работа.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #261 -: Януари 10, 2019, 13:34:56 pm »
Моят репр. док. много следи хормоните, затова се притеснявам ако не му харесат съвсем, че може да ме отложи... пък ще съм направила всички предварителни изследвания, но каквото стане...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #262 -: Януари 10, 2019, 14:04:18 pm »
Тогава трябва да обсъдите от кой ден започваш и да се надяваш да се падне добре :) Късмет!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #263 -: Януари 10, 2019, 14:04:43 pm »
Аз вирусологиите ги правя преди да отида за самата процедура, излизат за ден-два според зависи.Така че не виждам защо ще ги пускаш толкова рано, все пак са си пари.

Иначе чак толкова много не вярвам да следи хормони, в смисъл ще ги пусне 2 пъти вероятно.

Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #264 -: Януари 10, 2019, 14:22:27 pm »
Така ми казаха 10 дни преди Ц да пусна всички изследвания, а хормони между 1 и 3 ден... Ще стискам палци Ц да не подранява и хормоните да са ОК... Толкова много неизвестни има дори когато човек има начертан план... Единственото успокояващо в случая е, че все пак се действа... Усмихнат ден, момичета и ви благодаря, че ми давате кураж!  :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #265 -: Януари 10, 2019, 14:51:32 pm »
Само да кажа, че докато стоим и си пишем, микробиологиията да е излязла. Като мастър на микробиологиията:
Пуска се сутрин: гледат я на 24 час, после на 48 и ако се наложи правят антибиограма. Отнема до 3 работни дни.
Освен това може Митко лично да иде, ако се забавят резултатите и да попита има ли растеж. Аз го правя вече три пъти, ходя на 48 час. Освен това, Мише, процедурата ти започва в края на месеца, има време за микробиология и лечение.
Ще загубите три дена, ама може и важни проценти.
Не те убеждавам в своето мнение, ама знам колко е важен и 1% повече морфология, когато тя е много по-близо до 0, отколкото до 14.
Още повече, че пак повтарям: имах какво ли не, Мишо нищо не лепна от мен. Повече ми се вярва и Митко да ОК.
Иначе да, ще започне лечение три дена по-рано, ама ако има нещо и това лечение не гарантира успех. За съжаление сметките без кръчмар знаете при мен докъде стигнаха. Не можем да определяме график за съжаление.

И сега моя отчет:
Ходих си на биорезонанса. Хората все се оплакват от биорезонанс, защото ги изкарва много болни. На мен ми намери някакви микози, ама бактерии йок. Според човека, който ме гледа съм здрава като бик (моята докторка каза, че споделя мнението му, но как да оспорим резултатите). Интересно ми намери алергени (неща, с които в момента е претоварен организма): овес, цинк и глицерин.
Овес ям постоянно, понякога и за обяд и вечеря съм на овесени ядки.
Глицерин: каза от измиващи препарати. Ама даже не е от това. Купих си един крем, който се води с най-високо съдържание на глицерин. И се мажа с него през час.
За цинка нямам обяснение.

После ходих при докторката. Наистина съм в цикъл (като водопад съм, след инвитрото не съм текла така). От стрес е предизвикано. Според нея съм вдигнала ТСХ или Пролактина. И е 100% така, уж се успокоих, но ми хлопа сърцето.
Пия си последния антибиотик и малко ще си починем. Каза ми, че държи да я уведомя какъв срок за лечение ми дава хомеопатката, защото много искала да ме забремени с близнаци. Много съм благодарна на докторката, все се опитва да ме учи на разни неща и ме успокоява. Та така, видя ли чиста микробиология бягам при нея. Иначе сама си уредих едно пътуване до Белгия да ме викнат на командировка сигурно другия месец. Да си събера главата, аз обичам там да съм си сама. Разхождам се, слушам улични музиканти. Абе, кеф. Март ще направим едно пътешествие с приятели из близките страни, ще кръстя двата бонбона и междувременно ще се излекувам. Какво да ви кажа: ревах, ревах пък ми омръзна и спрях 😁 а в събота съм и на ходжата, с връзки предредих 3 месеца чакане. След седмица и на хомеопатка.  Експедитивна съм.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #266 -: Януари 10, 2019, 15:39:42 pm »
Тери,не си губиш времето изобщо  :D Аз продължавам с депресиите, днес в facebook още една позната,с която не сме се виждали доста време качила снимка с едно хубаво беменно коремче и като ревнах.....имам чувството че никога няка да станат нещата, първият път толкова лесно забременях,а сега нестава и нестава. Яд ме е на всички, ходя на АГ правят ми само най-обикновен преглед и не ми пускат никакви изследвания(назначавали се такива само при три и повече спонтанни аборта) Уж все всичко е наред и все нищо.Вече нямам и очаквания след всеки опит направо се настройвам и си чакам цикъла. И на приятеля ми се дразня,как леко приема всичко и нз имам чувството че никой не ме разбира. А колко често си мисля ако не беше станало така как сега щях да си гушкам бебчето и а още повече се вкисвам
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #267 -: Януари 10, 2019, 16:03:24 pm »
Джулия, от колко време пробвате след аборта? Не е нужно да чакаш някой да ти назначи изследвания, можеш и сама да си пуснеш някои основни. Аз започнах след изследванията още след първият аборт. Също така винаги можеш да посетиш и репродуктивен специалист за мнение. Разбира се може всичко да се окаже излишно, но ако мислиш, че това ще те успокои.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #268 -: Януари 10, 2019, 16:10:40 pm »
Тери, стига с овес, яж малко месце :) Добре си направила с командировката, само би помогнала. Чак толкова ли ти влияе стресът?! Нямате ли домашно винце, край огъня да пиеш по чашка, две вечер, знаеш ли колко освобождава стреса и напрежението.

Джули, защо не направиш консултация с репродуктивен лекар.  Нищо не губиш. Съгласна съм с Хелиантус.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #269 -: Януари 10, 2019, 16:53:40 pm »
HELIANTHUS от 6 месеца правим опити . АГ то ми казва че всичко ми било наред и сега съм решила да като ми дойде да пусна хормони, тъй като в момента,в който започнахме пак опитите за бебче цикъла ми се побърка,преди ми беше бетон на 30 дни,а сега си идва когато иска..та ще започна с едни хормони
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #270 -: Януари 10, 2019, 17:09:05 pm »
Без да искам да обидя някого АГ - то няма как да знае дали всичко е наред без никакви излседвания. Щом има промени в цикъла ти задължително пусни хормони полови и щитовидни. АГ и репродуктивен специалист са две различни неща. Ето аз например на АГ съм ходила стотици пъти в живота си, но никой не беше видял, че имам деформирана матка. Също след диагноза от АГ по едно единствено ехографско изследване години наред си живеех си мисълта, че имам поликистозни яйчници.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #271 -: Януари 10, 2019, 17:50:23 pm »
Тери, започваш да се съвземаш и вече имаш много хубав план - това е голяма стъпка напред ;) За стреса, много добре те разбирам - когато човек е твърде емоционален, особено по толкова болезнен въпрос е възможно и други аномалии да му се случат в организма... Важното е бързо да вдигаш глава...

Джулия, 6 месеца са и малко и много... аз след миседа, най-депресирана бях след 6 месеца неуспешни опити, тогава правих и цветна снимка и бях супер изнервена... Е, и днес след близо година и половина пак ми се реве първите два дни от Ц, но какво да се прави... Може да си пуснеш поне основните полови хормони и ТСХ... Моят Ц също се промени след абразиото - по-къс е не толкова обилен... Но обяснение няма за това...
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #272 -: Януари 10, 2019, 18:39:14 pm »
Щитовидни пусках и са в нормата,ще пускам полови хормони сега като ми дойде цикъла
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #273 -: Януари 10, 2019, 18:46:42 pm »
Джулия,хубаво е приятелят ти да приема леко нещата,двама притеснени стават много.Обикновения АГ,аз използвам само за цитонамазки.Напоследък доста АГ-та се мешат в работата на репродуктивните.Разбира се това е мое мнение,но лекар,който се занимава с двойки с проблемно забременяване би бил по-полезен,мисля.
Много ме кефи как Павла предлага винцето,ами права е жената,потвърждавам помага😊.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #274 -: Януари 10, 2019, 20:12:20 pm »
Павла, много благодаря, дано се окажеш добър пророк  :)
Слънце и луна, стискам палци да ти дойде навреме и хормоните да са ок, за да направите инсеминация.
Джулия и аз много се дразнех, че мъжа ми някак много леко приемаше нещата, сякаш не е нещо кой знае какво поредното идване на цикъла. Но в това отношение те мислят малко по-различно от нас и успяват да си позапазят психиката. Не му се ядосвай, той си го преживява по неговия си начин.
Тери, реално процедурата я водят започнала, а към края на месеца ще е пункцията, което е след 2 седмици. А ние трябва да пием 10 дни антибиотика. От лабораторията ми казаха до 5 работни дни, което значи, че ако изчакаме ще е на кантар за пункцията. Говорих пак и с лекарката и според нея, ако даде отражение антибиотика ще е след 3 месеца, не сега. Както каза Павла само, ако има температура може да повлияе още сега.
При теб дано се окаже, че е верен биорезонанса и скоро и лабораторните резултати да го докажат. А междувременно си почини колкото можеш, докато си командировка.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #275 -: Януари 11, 2019, 07:09:16 am »
Интересното е, че съм чела, че при обработка (особено ИКСИ) бактериите на мъжа нямат значение. Доколко е вярно, не знам. Но може би в закона на агенцията по даряване изискват чиста микробиология и при мъжа.
Аз другото, което си мисля е: стрептококи, Гарданела, кандида живеят във влагалището постоянно в някакво умерено количество. Как мъжете ни не се заразяват с тях?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #276 -: Януари 11, 2019, 08:42:45 am »
При тях няма къде да виреят, те нямат тази среда, която помага на тези бактерии да живеят.Само помислете къде точно да се закачат тия бактерии?То и за това много често при нас има нещо при тях не.

Да ИАТ изискват чиста микробиология и при двамата вече и за това се правят тези микробиологии.Преди не ги искаха, това е от миналата година в сила.

Аз мисля, че се сдобих с гъбички, но то беше очаквано след два антибиотика.Ще трябва да звъня на доктора да ми предпише нещо, че АГ-то за АГ-то в Плевен час мога да си запиша чак за след месец 8O

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #277 -: Януари 11, 2019, 09:18:27 am »
Маги, гадно това с гъбичките. Но ти не си ли свикнала вече, мисля, че писах тук, д-р Даскалов винаги ми изписваше и микомакс след всеки антибиотик, защото аз задължително въдя гъби след АБ. Даже, когато бях на лекар, заради цистита и той ми предписа АБ аз поисках да ми предпише и микомакс. Дори не беше чувал за него, но ми го изписа.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #278 -: Януари 11, 2019, 09:28:30 am »
Силно на всички ви препоръчвам Вагизан гел да се миете с него. Знаете моята флора: 0 лактобацила. Днес ми е 4ти ден на антибиотик и засега още поддържам положението да не гъбясам. Когато ми го препоръча докторката имах гъбички даже външни. Казвам ви мия се и те докато се мия паднаха (бяха толкова се колонизирали, че ги виждах). Струва 20 лв и стига за 6 месеца.
Джули, може да е хормонален дисбаланс, но може и да не е. При мен цикъла така се беше побъркал и сама си назначих хормонални изследвания. Подадох ги на АГ-то и той каза: "Е хормони, какво да ги гледам те всеки месец се менят" (no comment). Той никога не ми назначи нещо такова, но всъщност се оказа, че цикъла си ми беше просто побъркан, не беше от хормони. Отне 1 година отново да влезе в релси. Виж си пролактина също. Мисля, че при мен високия пролактин доведе до кофти поведение на цикъла, защото всеки месец следене на О, надяване, разочарование и то оказва влияние.

Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #279 -: Януари 11, 2019, 11:07:58 am »
Уууууу, Тери, вече му се вижда края. Дано, дано! Интересно, как биорезонанса не е хванал бактериите. А да не би пък да благоприятства претоварването на организма с овес, цинк. Няма общо, но пък знаеш ли... Интересно ми стана. Там дадоха ли ти някакви препоръки?
Маги, при последното ми обзавеждане с тези гадини, трябваше да изчакам с лечението, защото естествено се надявахме с доки бебето да е станало. И понеже беше доста неприятно и нетърпимо, два дни след интимния гел се мих със сода, разтворена във вода и буквално забравих за тях. Супер много облекчава и не вреди на пх-то.