0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мъжки фактор
« -: Февруари 28, 2018, 20:48:35 pm »
Здравейте, мили! Преди малко се регистрирах и много ми се говори с хора тръгнали по нашия път. Диагнозата научихме преди няколко дни. Олиготератоастенозооспермия. Медицински работник съм, но ми отне време да науча какво означава всичко това. Искам надежда! Искаме лъч светлина за тази най- съкровенна мечта - дете. Има ли сред вас износили и родили здраво дете с тази диагноза?
Re: Мъжки фактор
« Отговор #1 -: Март 01, 2018, 10:09:05 am »
Здравей Емилия :) Първо Честит Баба Марта :)
Звучиш страшно притеснена, но искам да те успокоя, че бебенце може да имате, дали ще е инвитро, икси или заченато по естествен път, но не трябва да се отчайваш.
Това е тема, в която много момичета като теб минаваме през дългия път за така мечтаното бебе : http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=52351.820;topicseen
Аз също все още нямам деца, но силно се надявам това да стане. Иние сме с мъжки фактор: олигоастенозооспермия. Идете на уролог пуснете изследвания ( хормони, микробиология, хламидия, да го прегледат за варикоцеле) и вижте ако успеете да откриете причината и да се лекува.
Ела в другата тема, напишини какви  изследвания имате, от колко време правите опити. Може да споделяш всичко, което пожелаеш :)
 :bighug:
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Мъжки фактор
« Отговор #2 -: Март 25, 2018, 22:42:03 pm »
Какво става, Емилия, успя ли да се ориентираш из сайта?


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу