0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #80 -: Август 12, 2017, 19:15:04 pm »
Даная,почти всички сме имали.Както Ефра ти е споделила,аз също в началото бях с превръзки,но ме спарваха.Взех си още малко памучно бельо(друго бельо нося само по повод,защото от него получавам бяло течение) и по няколко пъти на ден в банята
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #81 -: Август 12, 2017, 19:58:28 pm »
Ефра,Бебешок благодаря.Аз нося и аз превръзки от както съм забременяла.Памучно бельо не мога да нося имам алергия и ме лови цистит някаква непоносимост имам.Притеснявам се,защото се засили както спомена ти иначе и преди си имах даже понякога е и жълтеникаво.
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #82 -: Август 12, 2017, 21:34:12 pm »
Даная и аз имам бяла течение.Даже на моменти е мн обилно.Също слагам ежедневни превръзки.Отделно което правя е пера си бельото с бебешки сапун.В четвъртък ми взеха микробиология( последната беше в края на юни) и чакам резултатите до тогава аг-то ми каза да се подловам с тетра.Също така се подмивам и с пяната на гинексид.
Ефра важното е че не си се изгорила!
Аз троша чаши на воля и уливам и аз :)
Вяра!!!Надежда!Любов!Време!
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #83 -: Август 12, 2017, 22:39:11 pm »
Девойки, през ден през два чупя нещо и изпускам.  :lol: :lol: Строших няколко любими чаши на мъжо.  :lol: :lol:
Да не ви казвам как съм започнала да забравям. Изпрах една бяла блуза на детето с едни жълти чаршафи и блузата стана жълта. Сутринта гледам, че с всичкия си акъл пак съм изпрала същата блузка, пак с жълтите чаршафи. Е сега е още по-наситено жълта.  8) 8) 8) 8) Дано ми дойде акълът като родя, че то нищо читаво няма да остане в къщи.  :lol: :lol: :lol: :lol:


*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #84 -: Август 13, 2017, 08:39:43 am »
хахаха., та ние сме си природно бедствие.
Относно течението - всяко приложение и книга за бременни казва, че течение има. При мен е слабо и не ми се налагат превръзки, но аз си използвах квотата докато бях на утрогестан 4 месеца! Към края на бременността съм и течението още не ми се увеличило, дори след последната МБ, която показа наличието на инфекция... при всеки е различно, но не мисля, че е повод за тревога.
Добре че разхлади малко времето, че да си взема дъх от тая жега!
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #85 -: Август 13, 2017, 09:22:04 am »
Здравейте  момичета,не съм за тук вече но реших да препрочета кой на къде е и как сте.Виждам че има и нови мами,на които пожелавам леко бременеене и пухкави бебчета на финала.Ние както се казва се гледаме и растем с бебче Ясен който днес става на два месеца.На АМ сме изцяло,зверски лакомо изяжда по 150 мл на 3-3.5 часа,колики имаме сутрин рано и слвд обяд,вечер от 22 до 04 спим всички спокойно.Не смея да го оставям сам че на няколки пъти ни изкара акъла от задавяне със слюнката си диването.Вдигнали сме матрачето, но явно ще чакаме да израсте проблема.Иначе вече се смее заглежда се,главичката още не може да държи но е и рано.макар да се опитва като клюкари изправен докато го чакам да се уригне.Баткот ни е при баба във Варна още ,нали е още във ваканция...Бебешок как сте Вие,да се съберем някой ден да  се видим,Йоли малко остана -спокойствие и късмет мила,Шуши не се прави на майстор а почивай повече.Радвам се за всички,времето верно разхлади и е много приятно сега за спане.Естествено малкото заспа на спалнята до нас блаженно....че в  тия жеги хич не трае милото
ПОЗДРАВИ И СЕ ПАЗЕТЕ
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #86 -: Август 13, 2017, 12:32:58 pm »
Тути,ние сме добре.Растем,киселеем,е вече малко по-малко.Ходим на Боуен терапия за коликите и ни облекчават.Хайде включвай се в темичката за бебчета [urlhttp://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=52082.120[/url]
За среща съм навита ще ти пиша на лични
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #87 -: Август 13, 2017, 16:39:01 pm »
Здравейте,скъпи мамчета и бъдещи такива :)
Днес е хлад и аз съм много щастлива :)
Но да ви помрънкам....всичко ме боли,кръста ме боли дори докато спя,краката са ми дереци,а докторът постоянно повтаря нека издържим още една седмица...вече съм 37,3 г.с. , още съм на магнезий,докторът ми замина на почивка и май реши,че ще трябва да го изчакам и тогава да раждам  (шегувам се,страхотен е човекът,просто нервите ми не издържат). Онази вечер излезнах на дъълга разходка с племеника ми и реших,че моментът е дошъл,защото имах контракции...но в моментът ,в който си седнах на д-то -всичко ми мина.
Интересен факт,както досега си вървяхме на долна граница на нормата за кг на бебка,петък доктора ме посрещна с думите - " това ще е добре охранено бебе, сега е 3,100" . направо блокирах и замалко да се скарам с него. В моята рода и на мъжа ми всички са се раждали до 3,200. Странно е,изглежда специализантката му,която.ми водеше ЖК не е мерила мн точно,защото винаги я изкарваше мъничка. Сега плановия преглед ми е на 21 и смятам,ако и тогава ми каже,че е едро бебе,да му кажа че искам секцио. Вашето мнение по въпроса?
За бялото течение - моето се редува бяло,жълто...но микрото ми е чисто. Въпреки това мисля да направя една профилактика с пробиотици.
За халтавите стави - моите винаги са били такива..не мога да обвинявам бременността за това :)
Желая лек и прохладен ден на всички :)
Любовта е сила !

Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #88 -: Август 13, 2017, 23:05:17 pm »
А какво ви е на консистенция течението-гъсто или като вода(извинявам се за тъпите въпроси), при мен преди беше гъсто като крем сега си е бяло,но воднисто някак и се чудя нормално ли е да се промени и засилва.Ще се допитам по телефона и до аг сигурно,но ще се радвам да споделите някой с този проблем имал ли е такава промяна.Благодаря!💋
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #89 -: Август 14, 2017, 08:16:40 am »
Тути, за задавянето да ти кажа какво ни посъветваха. Вземете вълшебни възглавнички (подлепващи), които да поддържат бебчо на една страна в легнало положение.
Бебешок, разкажи повече за боуен терапията, стана ми любопитно.
Мама вчера ми каза, че ми бил паднал малко корема :) Аз си усещам по притискането ниско долу. Време си е вече...
Ходих на лимфен дренаж миналата седмица за оттоците по краката и тази седмица ми предстои още 3 пъти. Имамаше моментален ефект - 1,5 см от обиколката на единия глезен! Но за съжаление до вечерта пак си се подух докато чаках за преглед...
Пера си бебешките дрешки и ми е едно такова миличко, замечтано... А трябва да се стегна, че да си довърша списанието до края на тази седмица! Стискайте палци тази седмица да ми е късметлийска и хладна (най-вече), че да успея всичко да си подготвя!
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #90 -: Август 14, 2017, 10:07:32 am »
Суши на какви пробиотици си :)
Вяра!!!Надежда!Любов!Време!
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #91 -: Август 14, 2017, 17:16:49 pm »
Kissme ,иделин белиема съм взимала последно,иначе лактажин,гинофилус.
Днес времето е страхотно,от сутринта съм по улиците :) Чувствам се добре :) сега ще си почина малко,че мн ходене и краката са ми леш и ще се захващам с чистене,че няма кой да ми свърши домакинската работа
Любовта е сила !

Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #92 -: Август 14, 2017, 18:02:51 pm »
Благодаря ти Суши :)
На мен доктора ми изписа Флуомизин заради резултатите от МБ.
Някоя от вас ползвала ли ги е по време на бремеността
Вяра!!!Надежда!Любов!Време!
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #93 -: Август 14, 2017, 21:12:09 pm »
Привет момичета :)

набързо включване и от мен, че все няма време  :?
Относно бялото течение, аз също имам такова.. При мен от самото начало беше един миш-маш от антибиотици заради инфекция на зъб, та се сдобих с гъбички, които лекувах, та после вземахме проба и се наложи пак някакво еднодневно хапче да сложа, вагинално.. Оттам си ми остана и течението, което вече не знам дали е заради бременността или си е още спомен от гъбичките.. Сега слагам и прогестерон вагинално, по едно на ден, заради скъсяване на шийката ми го изписаха, та съвсем мътно стана.. като се роди момата, ще се разправям пак, ако има нещо за лекуване..
Само за сравнение, с първата си бременност (близнашката) нямах никакво течение. Там си носих превръзките докрая обаче, заради непрестанното изпускане, при всяко кихане, повръщане, кашляне.. Не знам как точно седяха на пикочния ми мехур бандитите, но от самото начало, дооо края! все си влачих превръзките!
Сега чакам 29-30 гс да отида на преглед да мерим шийката пак, яе направо съм изтръпнала с това скъсяване.. И с момчетата имах, но бяха двама.. Сега непрестанно ми се втвърдява корема, едва се влача, боли ме и срамната кост, отвътре ми е като подуто.. каквото се сетите да боли - имам го!! направо не е за вярване..
И по същия начин съм с омекотелите ръце и крака :) или изпускам нещо или се удрям.. То е цирк!
На новите попълнения - добре дошли и Честито!

Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #94 -: Август 14, 2017, 21:26:45 pm »
Гальонди колко см ти е шийката?Моята също е скъсена иназ съм на тръни.Имам контракции от 4 м,че и от по-рано.Пия магнерот 3х2 засега съм спряла нош па и папеверин,но пак си имам втвърдявания по 5-6 до 10 на ден въпреки хапчетата...направо съм в ужас и сега това течение,което ми се вижда по-водно направо откачам нз при другите как е.Дано устискаме до 9 месец и живи и здрави бебчета.🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #95 -: Август 14, 2017, 21:40:28 pm »
Гальонди,ако имаш.инфекция мн вероятно е тя да е причината или поне предпоставката за скъсяването на шийката,така че си пусни микро и ако трябва лекувай навреме.
А за контракциите...мен толкова ме пазиха 7 и 8 месец,че два вида хапчета пих,че не знам си кво още...и сега съм в 37,4 г.с. и бебка няма никакво намерение да излиза..
Лека вечер желая на всички,аз май пак ще си будувам
Любовта е сила !

Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #96 -: Август 14, 2017, 21:48:27 pm »
Шуши дано и ние докараме до твоята седмица.Какви хапчета пиеше ти моята лекарка ми спомена за гинипрал,което било много тежко лекарство.
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #97 -: Август 15, 2017, 00:46:00 am »
Шуши, още няма място за паника. Доколкото знам последния месец бебето може да качва максимум по 50 гр на ден, максимум. Така че другата седмица съвсем няма да е голямо бебе (от 4 кг нагоре). Някога са се раждали по-малки бебета, в днешно време (заради начина на живот, храната и прочие) масово бебетата са по-едри. Не помня дали момиче или момче очакваш, но  момчетата са по-големи. За момента няма причина да искаш да раждаш секцио според мен (мнение на лаик и без да знам телосложението ти и на мъжа ти и т.н.).

*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #98 -: Август 15, 2017, 08:28:06 am »
Мамита, коремът ми се е смъкнал, имам си и контракции. Дано да изчака още седмица до датата! Ако пък не - каквото Господ рече...
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #99 -: Август 15, 2017, 09:10:13 am »
Добро утро Йоли и Шуши пожелавам ви да устискате до термина! Леко раждане и здрави бебенца!
Вяра!!!Надежда!Любов!Време!