0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #40 -: Август 04, 2017, 16:56:14 pm »
Eфра, здравей, на мен тонове ми мерят от 33та седмица. Подуването и крампите също ги имам. :) Махнезий пиеш нали?


*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #41 -: Август 04, 2017, 17:37:28 pm »
Здравейте,дами :)
Ефра,ти си една типична бременна и всичко,което ту се случва е като по учебник :)
Аз днес бях на преглед. Въпреки,че всяка вечер съм с подготвителни контракции,главата още е високо в таза,то си има време де , в 36,1 г.с. съм.  От вторник намалявам магнезия ,докрая на др седмица ще го спра,салбутамола също го спрях постепенно. :) Гледам да оцелея и на стажа,за да си го завърша. :) Абе бременеем си яко :)
Любовта е сила !

*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #42 -: Август 06, 2017, 07:52:23 am »
Ефра, имаш спазми (крампи). Знам, отвратително е и понякога боли с дни след това.
Аз получавам киселини, но не от храната, а от липсата на място вече.
Мъничко ми остана от подготовката на стаята и пазара. Вече съм по-спокойна.

Остана да купим нова пералня, та да ви попитам за мнение - някой ползва ли комбинирана пералня със сушилня и какви са ви отзивите?
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #43 -: Август 06, 2017, 08:32:20 am »
 yollie извинявам се занабутването в темата,  писах ти лини!
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #44 -: Август 06, 2017, 10:25:09 am »
Йоли не си купивайте комбинирана и ние мислехме така,но разпитахме много хора,които имат и казаха ,че не вършат работа дрехите излизат мноооогоо намачкани и недоизсушени и се чупели бързо.Затова ние взехме пералня и сушилня отделно и ги сложихме една върху друга в банята взехме пералня на горение и сме много доволни и сушилня на Аег.
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #45 -: Август 06, 2017, 12:16:47 pm »
Йоли, аз имам комбинирана, от доста години. Не може в никакъв случай да замести истинска сушилня. Върши работа да се изсуши нещо набързо ако нямаш време да чакаш. Ако имате място, купете си отделно сушилня.

Имам 2 въпроса, момичетата, които пият магнезий, до коя ГС се пие ? Аз вече се следя в болницата и там не ми дадоха магнезий, но продължавам да си го пия, защото ми действа добре.

Има ли някоя от вас с гестационен диабет? Откриха ми преди седмица и сега съм на диета.

Тук (Франция) тонове с едноплодна бременност не се мерят, поне на мен не са ми мерили с предишната. Сега с двупвлодна ми казаха, че почвали от 35 ГС, може и акушерка вкъщи да идва.
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #46 -: Август 06, 2017, 14:07:04 pm »
Здравейте момичета,
да пия Магнезий но само по едно саше на ден и се чудя дали не идва момента за увеличаване. Сутринта се събудих с болка в корема, като изтръпване от дясната страна. Предполагам това е може би фалшива контракция. И аз се чудя до кога се пие магнезия?!

Миракъл и аз бях пробвала Клеева тинктура но беше доста възпален гастрита и не ми действаше.

Шуши, това с учебника ще го приема като комплимент. Дано и раждането мине като по учебник. :goodluck:

Йоли, и ние мислехме да взимаме комбинирана пералня със сушилня но мн наши познати а и самите продавачи в магазините ни разколебаха. Всички казват, че лесно се чупят. Имаме по отделно но сушилнята аз лично я ползвам само през зимата а през лятото предпочитам дрехите да ги пече слънцето.

Сега имам едно друго чудене... трябва вече да запишем бебо на педиатър. Най-близко ми е 17 ДКЦ но нашия личен лекар е в 25ДКЦ в Младост. Там ми направи впечатление д-р Маргарита Азади, има мн деца. Жената работи от понеделник до петък по цял ден, като има 1 час обедна почивка и в събота е до обяд. Това мн добре ми звучи но ми е далече/трябва с метрото или с кола да пътувам до там/. А в 17 ДКЦ съм набелязала като за начало д-р Бойка Иванова, има добри отзиви но при нея е със записване на час. И се чудя ако нещо стане сутринта с бебо и тя е втора смяна и няма свободни часове, аз като ида, 20 майки ли трябва да чакам, които са със записан час а съм отишла преди тях? Това ме притеснява! Вие какъв съвет бихте могли да ми дадете и ако някоя от вас е при някоя от тези д-рки или за др д-рки в тези две ДКЦ-та като мнение.

Приятна прохладна неделя  :P
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #47 -: Август 07, 2017, 03:04:45 am »
Здравейте момичета :)
онзи ден писах ли писах тук, и ми изчезна поста.. И как да не те е яд!
При мен, като и при вас, са непрестанни болежки, неразположения, вече съм и със скъсена шийка, преди почти 2 седмици беше 2.40см.. Сложиха ме на прогестерон, вагинално, по едно на ден до 36гс..
Тук ( в Сащ) незнам защо, на 100 места се следим.. НА едно място ходя при лекарка, гинеколожка, която ще ме изражда ( аз съм за секцио, та тя ще ме оперира) и на друго ходя да ме гледат на видеозон..
Това добре, ама ми се струва, че моята лекарка е по-малко загрижена за моето състояние, отколкото другата, която следи бебока..
Имам контракции, във влагалището ми е непрестанно някакво напрегнато, като подуто, предполагам от тежестта на растящото бебе.. Скъсява ми се шийката, заради всичко написано дотук... а тя.. ама грам не е притеснена! Едва ли не аз трябваше да я притискам да ми изпише нещо, против контракции.. И така и не разбрах, изписа ли ми нещо или не..
Седи и ме гледа и премига, аз си се оплаквам, тя си кима с глава... и айде чао??
Като бях бременна с близнаците, бях на някакво лекарство против контракции, знам, че изписват .. но тя измънка само някакво си за високо кръвно? Което било и за контракции.. Моето кръвно е ниско 100/60 последния път.. За какво ми е хапче за високо кръвно?
Много съм объркана сега, да я сменям ли, къде да ходя и аз.. като сме в нов район и не знам нито при кой да отида, нито дали пък и те няма да са същите..
Засега гледам да се пазя, нито ходя по разходки, само из нас шетам, и то едва-едва, докато стана на крака и корема ми става на камък..
Работя от вкъщи, та и това засега ок, ама пусто седя на един стол, и ще трябва да го измисля някак да съм полу-легнала.. и то скоро.. С мъжа ми обсъждахме един реклайнър, и някак да лежа.. Луда работа..
На 28 седмици ще ходя за захарния тест, че с момчетата имах гестационен диабет.. И то ми го откриха няколко седмици преди да родя  :? та и аз пазих диета.. Сега отрано искат да ме тестват.. После в 29-30 седмица пак на преглед за дължината на шийката, при другата лекарка.. И така..
Никой не изписва магнезий, или нещо за отпускане на мускулатурата.. Аз пия по един магнерот, който си донесох от България. Сега обаче нямам крампи.. Като се прибрахме края на Юли, имах няколко поредни вечери с адски крампи, мускула на единия ми крак ме боля с дни..
Последно да попитам тук.. какво правите против проклетия запек? Направо съм се видяла в чудо, онзи ден направо мислех, че ще родя от зор, няма облекчение никакво..
Пия всякакви ненормални неща, и само след комбинация на може би не толкова позволени по време на бременност лаксативи, успявам да отида №2... Споделете при вас какво работи..

Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #48 -: Август 07, 2017, 08:52:09 am »
Гальонди,

Явно в различните страни имат коренно различни практики, съдейки от това което мои приятелки ми разказват. И тук се следим на много места и трудно се попада на свестен лекар. Ако имаш притеснения смени лекаря. Магнерота, който пиеш би трябвало да помогне малко за контракциите и крампите. И в Бг не изписват така лесно хапче против контракциите, освен магнезий. Някои лекари казват, че подготвителните контракции са нещо съвсем нормално, държат мускулатурата в тонус за естествено раждане. Предписват нещо против контракции само ако сметнат, че са прекалено интензивни. Това се преценя при записа на тоновете през 3ти триместър.

Относно лаксативите, те са противопоказни, защото активират перисталтиката и предизвикват контракции. Против запек на мен ми помагаше да хапвам повече плодове с фибри, редовно да пия по чаша вода веднага след като стана от сън и от грубите овесени ядки да си правя закуска. Но и с тях трябва да се внимава, незнам колко ти е чувствителен стомаха, те също могат прекалено да активират перисталтиката.
« Последна редакция: Август 07, 2017, 09:00:04 am от Mirracles »
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #49 -: Август 07, 2017, 15:31:04 pm »
Здравей Гальонди,
относно запека, аз консумирам много прясно и кисело мляко,мюсли, праскови, диня, пъпеш и др. Ако имате череши също или компот от череши, сладко от роза също. Разхлабващо ми действа и червеното цвекло, аз си го мариновам. Пия много вода, взела съм си еднолитрово шише и сутрин го пълня и до края на деня съм изпила 2 такива шишета и знам, че няма да се обезводня. Изписаха ми това https://www.epay.bg/v3main/sale/user/view?saleid=1967826296 то е по-скоро билково, направено от артишок. Освен на хапчета го има на капки и за чай. Оказва се че действа отводняващо, разхлабващо, прочиства токсините в организма и е благоприятно за черния дроб.
Пробвай с много вода, плодове и мляко. Там ако имате някой бг или гръцки магазин все ще намериш кисело мляко или йогурт.

Относно доктора, аз бих потърсила друг. Нямаш ли някой познат, който да е в бг и да се прибира към Щатите и да ти донесе магнезий? Няма ли на близо някоя бг общност или поне от съседните ни държави и да се свържеш с някого и да ти донесат. Ако има бг или православна църква там все ще намериш с добро желание да ти донесат, ако разбира се не намериш др доктор да ти изпише магнезий.

Пожелавам ти успех! :goodluck: :hug2:
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #50 -: Август 07, 2017, 16:07:59 pm »
Магнезий не се ли продава в аптеките? При нас е без рецепта и аз продължавам да си пия и си го купувам директно. Една от причините е, че ми помага и против запека! Понеже пия и желязо, а то запича доста, съм точно добре. С първата ми бременност бях постоянно със запек и ми се бяха появили хемороиди. Много е гадно, оправих се месеци след раждането чак.
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #51 -: Август 07, 2017, 16:42:06 pm »
За запек, споделям на мен какво са ми казали, че е ок и какво прилагам, когато имам период на затегнат стомах:
- Фрутилакс - сироп от сливи и други плодове. Безобиден е, но не е с моментално действие
- Мелилакс - микроклизми с мед. Действат в рамките на минута, но медът е алерген
- Глицеринови (детски) ссвещички - не предизвикват колики и спазми заради намалената доза и имат моментален ефект
Иначе, пиенето на много вода, хапването на фибри и плодове е добре за превенция, но хормоналният запек трудно се повлиява само от това.

Момичета, днес бях на последния ми преглед при АГ. Всичко е нормално, до момента нито веднъж не сме засякли контракции. Явно моите са по-рядко. Изследванията са ми ок като цяло за този срок на бременността. Измерихме юначето цели 3150 грама! Урааа!!! Коремът ми е цели 109 см, но кг си седят +11, дано не мърдат много в следващите две седмици!
В петък съм на преглед при професора дето ще ме изражда и ще пиша пак.
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #52 -: Август 07, 2017, 20:39:37 pm »
Аз може би от високата доза магнезий,но нямам запек засега. В редки случаи имам проблеми и ги решавам или с мн вода и плодове или със свещички .
С мен пак драми...петък се забавлявах вечерта,излизахме с приятели- беше страхотно,почувствах се нормално и не се натоварих въобще,но през нощта носът ми прокърви..сефте,ама след час пак прокърви и измерихме кръвно 140/100. Качихме се на колата и айде в аг то. Приеха ме,пускаха ми изследвания. Повторно не съм го вдигала,слава богу всичко с нашата принцеса е наред, 2,600 кг е вече. Но ме пратиха вкъщи да си полежа още седмица две с редовни прегледи,поне 2 седмично и така. Пратих днес мъжът ми да говори с доцентката на стажа ми,защото ми остават още 2 седмици до завършването,които аз не мога да изкарам...слава богу,ще си взема заверка и всичко ще си е наред. Този проблем ме мъчеше много и се радвам,че се реши.
Сто пъти доктора за 2 дена си смени мнението за начина на родоразрешение,че взех да се побърквам вече...продължавам си до края на седмицата с магнезия,за да издържа до 37 г.с., въпреки че ако питате мен аз скоро няма да родя нормално.
Любовта е сила !

*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #53 -: Август 08, 2017, 08:35:39 am »
Шуши, в крайна сметка знае ли се как ще раждаш? Това за стажа е супер, че е намерило решение, поне да не се тревожиш.
Мами, да ви питам как ви е кожата, за стриите какво правите?
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #54 -: Август 08, 2017, 14:11:18 pm »
Йоли,не е ясно как ще раждам.
Петък съм пак на преглед и така. Като цяло докторът ме гласи за след седмица за индукция или секцио съответно...на мен нещо не ми се вярва ,ама ще видим.
Аз за стриите се мажа с икаров,ама все по-рядко. Засега нямам стрии,дано да си остане така.
Любовта е сила !

*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #55 -: Август 08, 2017, 17:21:15 pm »
А защо за индукция?  8O

*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #56 -: Август 08, 2017, 17:59:20 pm »
Здравейте, момичета,

Лориан, аз мисля, че пиенето на магнезий няма да ти навреди. :wink:

Шуши, ти пак си имала кофти преживявания. Стискам палци и всичко ще е наред. :) Какво е това индукция, наистина?

Йоли, ти къде реши да раждаш? :)

И аз бях на последен преглед при АГ. Нямам контакции. Ще си пия магнезия и желязото до края понеже съм секцио и реално няма нужда да спирам нищо.  :lol: Сега ще пускам пак СПИН и Васерман, че тези от първия триместър са изтекли, а в МД София ги искат.

Гальонди, и аз имам крампи - напоследък намаляха. Освен магнезият за тях ми помагат и йога упражненията. Има едни упражения специално за прасци и ходила. Те раздвижват лимфата и правят краката по-гъвкави. Откакто ги правя, в комбинация със студени душове, положението с крампите е по-добро. Ако искаш ще ги потърся в нета. :)




*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #57 -: Август 08, 2017, 18:42:54 pm »
Индукция е предизвикване на нормално раждане със система с окситоцин,при наличието поне на 2 см разкритие. Четвъртък влизам в 37 г.с. ,петък съм на преглед и ще видим какво ще каже докторът :)
Любовта е сила !

Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #58 -: Август 08, 2017, 19:36:26 pm »
Гальонди аз също съм приемала хапчета за високо кръвно,което действа и за контракции.Моето кръвно е под 90/60 и мойте притеснения бяха какво ще се случи с него,но доки ми беше обяснил,че действа спрямо кръвното,ако то е високо,в противен случай не.Е започнах приема,първия ден ме болеше главата,но не съм сигурна колко е било от хапчето,след това се чувствах перхектно без контракции.Коринфар бяха лекарствата
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #59 -: Август 08, 2017, 22:57:37 pm »
Аз много добре знам какво означава индуцирано раждане, защото и двете ми са такива. Но в 41 и 42 седмица. Затова се учудих закъде се е разбързал докторът.