0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Течност, киста на жълтото тяло?
« -: Юни 16, 2017, 10:24:49 am »
Здравейте! Последният ми цикъл беше на 11 май. По принцип е 28-дневен. На 6-ти имах съвсем леко зацапване, което помислих за предшественик на цикъла, но спря и не се появи повече.
Вчера (на 7-дневно закъснение) бях на преглед и се видя плоден сак... малък. Назначиха ми ЧГХ: стойността е 3019 mu/mol, което поне по таблиците изглежда ОК, и според изчисленията трябва да съм в 5 седмица.
Лекарката обаче подходи много предпазливо и останах притенена. Освен, че плодният сак според нея е малък, откри повече течност в дъгласовото пространство, и за капак има съмнения за кистозно образувание на жълтото тяло в единия ми яйчник :(
Знам, че е съвсем в началото, но все пак някой сблъскал ли се е с тези неща?
Ще отида на преглед след още една седмица, но искам да се успокоя дотогава, както и да знам дали има нещо, което трябва да избягвам дотогава (например спорт или секс), защото забравих да питам.
Благодаря предварително!
Re: Течност, киста на жълтото тяло?
« Отговор #1 -: Юни 16, 2017, 11:19:33 am »
Не съм запозната с този проблем,аз имам друг,но бих ти препоръчала да не правите секс и да не вдигаш тежко поне до следвящия преглед,за да видиш как стоят нещата.Дано всичко при теб е ок и се пази колкото може повече много е важно особено първите 3 месеца.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Течност, киста на жълтото тяло?
« Отговор #2 -: Юни 16, 2017, 11:45:49 am »
няма нищо, което да избягваш, освен тежък физически труд, какъвто едва ли полагаш.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Течност, киста на жълтото тяло?
« Отговор #3 -: Юни 16, 2017, 12:07:01 pm »
Кистозното жълто тяло е нормална и честа находка в ранните срокове на бременността. Ако не е имало стимулация на овулацията в този цикъл, произходът на повишената течност в Дъгласовото пространство трябва да се уточни, не в спешен порядък, ако нямаш оплаквания. По отношение размера на плодния сак, на следващия преглед ще се види има ли основание за тревога или е достигнал необходимите размери.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Течност, киста на жълтото тяло?
« Отговор #4 -: Юни 16, 2017, 12:14:23 pm »
Благодаря ви, прекрасни момичета! :oops:
Ще бъда много внимателна до следващият преглед. Честно казано, имам леки болки от едната страна - естествено ги споменах, но доколкото разбрах са нормални (стига да не са прорязващи и в комбинация с превиване, прилошаване). Имам и история с т.нар. функционални кисти - появявали са ми са се преди, но са изчезвали със следващия МЦ. Може би има връзка.
Не съм имала стимулация иначе :ask:
Много ви благодаря отново за мненията!