www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Дългоочакваната бременност и раждане след стерилитет => Усложнения при бременност => Темата е започната от: Зайкова в Юни 16, 2017, 10:24:49 am

Титла: Течност, киста на жълтото тяло?
Публикувано от: Зайкова в Юни 16, 2017, 10:24:49 am
Здравейте! Последният ми цикъл беше на 11 май. По принцип е 28-дневен. На 6-ти имах съвсем леко зацапване, което помислих за предшественик на цикъла, но спря и не се появи повече.
Вчера (на 7-дневно закъснение) бях на преглед и се видя плоден сак... малък. Назначиха ми ЧГХ: стойността е 3019 mu/mol, което поне по таблиците изглежда ОК, и според изчисленията трябва да съм в 5 седмица.
Лекарката обаче подходи много предпазливо и останах притенена. Освен, че плодният сак според нея е малък, откри повече течност в дъгласовото пространство, и за капак има съмнения за кистозно образувание на жълтото тяло в единия ми яйчник :(
Знам, че е съвсем в началото, но все пак някой сблъскал ли се е с тези неща?
Ще отида на преглед след още една седмица, но искам да се успокоя дотогава, както и да знам дали има нещо, което трябва да избягвам дотогава (например спорт или секс), защото забравих да питам.
Благодаря предварително!
Титла: Re: Течност, киста на жълтото тяло?
Публикувано от: danaq999 в Юни 16, 2017, 11:19:33 am
Не съм запозната с този проблем,аз имам друг,но бих ти препоръчала да не правите секс и да не вдигаш тежко поне до следвящия преглед,за да видиш как стоят нещата.Дано всичко при теб е ок и се пази колкото може повече много е важно особено първите 3 месеца.
Титла: Re: Течност, киста на жълтото тяло?
Публикувано от: jam в Юни 16, 2017, 11:45:49 am
няма нищо, което да избягваш, освен тежък физически труд, какъвто едва ли полагаш.
Титла: Re: Течност, киста на жълтото тяло?
Публикувано от: Мели в Юни 16, 2017, 12:07:01 pm
Кистозното жълто тяло е нормална и честа находка в ранните срокове на бременността. Ако не е имало стимулация на овулацията в този цикъл, произходът на повишената течност в Дъгласовото пространство трябва да се уточни, не в спешен порядък, ако нямаш оплаквания. По отношение размера на плодния сак, на следващия преглед ще се види има ли основание за тревога или е достигнал необходимите размери.
Титла: Re: Течност, киста на жълтото тяло?
Публикувано от: Зайкова в Юни 16, 2017, 12:14:23 pm
Благодаря ви, прекрасни момичета! :oops:
Ще бъда много внимателна до следващият преглед. Честно казано, имам леки болки от едната страна - естествено ги споменах, но доколкото разбрах са нормални (стига да не са прорязващи и в комбинация с превиване, прилошаване). Имам и история с т.нар. функционални кисти - появявали са ми са се преди, но са изчезвали със следващия МЦ. Може би има връзка.
Не съм имала стимулация иначе :ask:
Много ви благодаря отново за мненията!