0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета. Най-накрая събрах смелост да Ви попитам нещо, а не само да следя коментарите Ви.

Бременна съм 12г.с. след инвитро и ми предстой Ж.К. Чакаме близнаци. До сега всичко е наред и съм нямала абсолютно никакви проблеми.

Казуса ми е следния: Преди 10години забременях, но направих аборт. Дали сега след като чакам близначи, всичко това би имало значение, като се има предвид, че се случи преди 10г?
Страх ме е да споделя с лекаря от ЖК, тъй като не искам съпруга ми да разбере. Но въпреки всичко ако тези обстоятелства биха имали значение за развитието на бременността, бих ги споделила с лекаря.
Ако някой може да ми даде съвет ще съм много благодарна.

« Последна редакция: Март 23, 2017, 15:26:33 pm от cveti_88 »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: Спестяването на информация - опасно?
« Отговор #1 -: Март 23, 2017, 14:57:59 pm »
Цвети, здравей!

Най-напред, честита бременност! Желая ти успешно да я износиш докрай и да родиш леко!

Според мен, като забременяла с близнаци, особено след инвитро, е добре да не разчиташ само на стандартен гинеколог от женска консултация по здравна каса, а да намериш някой с опит в проследяване на многоплодна бременност. С лекаря е добре да се сподели цялата информация, която е свързана с твоето гинекологично здраве. Информацията, споделена от пациента с лекаря, е поверителна и лекарят няма право да я разпространява.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Спестяването на информация - опасно?
« Отговор #2 -: Март 23, 2017, 15:07:12 pm »
Благодаря!
ЖК ще ми бъде в инвитро клиниката в София.
Знам че е добре да се споделя информацията и че е поверително, но се опасявам че те тези неща ги отбелязват в досиетата ни (така да ги наречем) и дори и акушерка може да го види. Така че май не си е много поверително  :(
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Спестяването на информация - опасно?
« Отговор #3 -: Март 23, 2017, 15:49:23 pm »
Ние процедираме по следния начин. Окуражаваме пациентите да споделят всичко с нас, защото информацията е важна (в твоя случай - за настоящата бременност). Обикновено провеждаме разговорите "на четири очи". Когато някой пациент сподели информация, която не иска да се знае от роднините му, я отбелязваме в служебния файл (там кодирането на точно тази информация е с цифри и букви и е неразбираема за други хора). И така информацията ни седи пред очите, но никой друг не я вижда. Акушерката също е обучен професионалист и спазва правилата за конфиденциалност, така че не би трябвало да те притеснява, че може да види служебното досие.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу