0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 16
« Отговор #220 -: Май 06, 2017, 10:00:30 am »
Добро утро! макар и навъсено и мокро,все пак е Гергьовден!! Хубав празник! :D Честито на всички именници,да са живи и здрави! :D
Не унивайте,след дъжд винаги има слънце!! :lol: Че и дъга може да се види!! :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 16
« Отговор #221 -: Май 06, 2017, 10:05:56 am »
Честит Гергьовден! Честито на всички именици днес!  :)

Вчера всички наши гимнастички- и индивидуални, и ансамбъл, се представиха много добре, във временното класиране са на челни позиции. Дано и днешният ден да така успешен!

Весели празнични дни!  :)
На Теди лека работа!  :)

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 16
« Отговор #222 -: Май 06, 2017, 10:21:50 am »
Здравейте, мили мои!
Тук пак вали и е хладно, или както писа бившата ми снаха „някой да каже на това време, че е май, не март“. Сменят и прогнозата гадовете - първо за утре не даваха никакъв дъжд в Димитровград, сега разправят - следобед щяло да превалява. Да видим до утре сутринта какво ще измислят. Много ми се ще да успеем да отидем и ние с Ники. Понеже наскоро Жековата Диди ми припомни, колко прекрасен е парк „Пеньо Пенев“ и искам да го покажа на детето.
Кафе си имаме и както обещах е време за:



На всички имащи повод да празнуват днес - честит празник!



Леки и топли почивни дни ви желая!
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 16
« Отговор #223 -: Май 07, 2017, 07:10:07 am »
Добро утро, мили раздумковци  :D
Вчера пътувахме до едно село близо до Пловдив, там чакаше едно агне. По пътя нещо се случи на колата, чуваше се странен шум и като спряхме, се оказа, че ауспухът се е скъсал по средата на колата. Е, лешоядите в лицето на пътната помощ сами дойдоха още докато се чудехме какво да правим и ни натовариха до един сервиз в Пазарджик. Там ни закърпиха и продължихме по пътя. Цената, която ни поискаха, беше по 2,5 лв. на км и по 10 лв. за товарене и разтоварване на колата. Оказа се, че са надписали 10 км - после видях точното разстояние на google maps и платихме близо 160 лв. Не че е много различно дали ще е 160 или 140 или там някъде. Нямахме друг вариант да се придвижим и да продължим пътя. И така, приключения  :lol:

Хубав неделен ден ви пожелавам!

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 16
« Отговор #224 -: Май 07, 2017, 16:27:01 pm »
Злати, аз като една свекърва.  :D Ти си човек, който обича природата. Извеждай винаги малката шушулка! Ако духа и вали, просто сложи покривалото на количката. Тъкмо тя ще се успокои и няма да се побърквате и двете по цял ден вкъщи. А и за теб малко разнообразие.

Зайо, няма ли застраховка към СБА за такива случаи?
На нас ни се е случвало колата да закъса на магистралата (докато преместваме багаж, че и колело). Електрониката понякога сдаваше багажа. Та, викахме си местното СБА (мъжът ми има застраховка към тях, след като веднъж преди много години заключи колата, а ключът остана вътре) и не се плаща, ако си застрахован. Дадоха му и резервна кола, която беше достатъчно голяма, че да побере целия багаж. Веднъж ми се е случвало и на мен (на една бензиностанция на магистралата към Кьолн). Сега сме вече само с една кола, де, но определено от застраховките тази е наистина смислена (немците обичат да се застраховат).

Честит празник на всички (макар и на патерица)! Онези двете гълъбици с еднаквите имена, чиито мъже и синове са Георги, почти не пишат вече тук. :-(

Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 16
« Отговор #225 -: Май 08, 2017, 06:37:28 am »
Добро утро, мили раздумковци  :D
Блу, нямаме такава застраховка. Бих направила, но за чужбина. У нас все ще се оправим някак си - България е малка и навсякъде имаме познати. В този случай дори нямахме време да помислим какво да правим - пътната помощ дойде сама.
Хубав понеделник ви пожелавам!

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 16
« Отговор #226 -: Май 08, 2017, 07:23:27 am »
Добро утро!  :D Поредния почивен ден,само остава да познаем,слънчев или с валежи!! :lol: Или ,на половина!!! :wink: Зай,неприятности неприятни,но понякога се случват.За жалост .струват пари!! :( Радвайте се на понеделника! Все пак трябва да почиваме!! :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 16
« Отговор #227 -: Май 08, 2017, 08:08:54 am »
Добро понеделнишко утро!

Зай, това си е направо кожодерство. На нас досега май не ни се е случвало да ползваме подобни услуги (пу-пу).

Блу, аз съм си достатъчно вироглава и си правя каквото знам, но тук все ми се повтаря, че влажното време не е ок за толкова малко бебе и да си я държа тия дни вкъщи. Даже педиатърката ми каза да изчакам да поспрат тези целодневните валежи. То реално и посред лято може да вали, та едва ли ще се затворим. Иначе, ниски температури не ме притесняват - бебата изобщо не обича да й е топло. На вятър съм я вадила - то беше 26 градуса, грехота е да я държа вкъщи.
Днес и утре уж ще са по-обилни и продължителни валежите, та се си викам, че ще издържа. Хубаво е, че вече приятелите "се престрашават" и все някой се обажда да сподели едно кафе с нас :)

Успешна седмица и спокоен почивен понеделник на всички! :)
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 16
« Отговор #228 -: Май 08, 2017, 09:32:11 am »
Злати, наистина е малка още, но това пък за влажността никога не съм обръщала внимание.  8)

Рачо, при мен вали, ама това не е нищо ново. :-)

Зайо, ами проучи и си направете, щом си решила.

Хубава седмица ви желая! :-)

Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 16
« Отговор #229 -: Май 08, 2017, 11:21:55 am »
Злати, аз само за мъглата и вятъра го знам това "правило", не и за влагата. Те в Англия трябва изобщо да не излизат тогава 😊 Вие си знаете обаче най-добре.

Зайче, много неприятно. То всъщност има ли някаква друга опция като ти се случи такова нещо? Май към някои застраховки има по една пътна помощ безплатно годишно, но и аз не знам дали имам такава.

Нашият тате е в командировка и ние планираме каране на тротинетки и колелета с племенниците. Само ще се облечем по-добре, че наистина е студено навън.
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 16
« Отговор #230 -: Май 08, 2017, 12:24:46 pm »
Мая, а тя мъглата не е ли пак свързана с влажност? Може и аз нещо да не съм разбрала, не знам. Мислила съм си и аз за такива страни като Англия, но може би има значение това, че там по принцип климатът си е такъв и хората са се приспособили, знам ли. Та, искат, не искат и бебетата и децата трябва да свикват. Абе, ще ги преглътна още два дни, пък после като му скъсаме въжето... :D
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 16
« Отговор #231 -: Май 08, 2017, 14:54:40 pm »
Ами мъглата е пълна с боклуци, а дъждът обратно, пречиства въздуха. Затова след дъжд в толкова свежо.

За мъглата:
http://m.rozali.com/zdrave/zaboliavaniia-zdrave/muglata-opasna-za-zdraveto.html

Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 16
« Отговор #232 -: Май 09, 2017, 06:21:27 am »
Добро утро, мили раздумковци  :D
Злате, мъглата е различна в различните държави. В Букурещ миришеше на маргаритки. Тя е просто облак, но когато въздухът е мръсен (каквито условия има в Софийското поле), мъглата задържа замърсяванията и затова е вредна. В Стокхолм съм попадала на вятър и мъгла - уж несъвместима комбинация, но си я имаше. В Англия е още по-ветровито времето и съответно се радват на чист въздух. При нас просто условията са такива, че се задържа мръсния въздух и мъглата хич не е приятна. Да не говорим, че са малки деца и особено бебета е рискова.
Качила съм си на телефона една програмка и гледам чистотата на въздуха: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.insdio.aqicn.airwidget.Asia
Данни само за София, какво да се прави. Затова път са в реално време. В Рим ги показваха веднъж дневно осреднени, а в Милано ги бавеха няколко дни - именно заради мъглата, да не се види колко е мръсен въздуха.
А, тук има и за Бургас: http://aqicn.org/map/bulgaria/

Хубав ден ви пожелавам!

« Последна редакция: Май 09, 2017, 06:24:15 am от little_rabbit »
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 16
« Отговор #233 -: Май 09, 2017, 09:54:47 am »
Добро утро, раздумковци мили!
Зай, кафето ти изглежда, като любимото ми - с мляко и пепелник ( :wink:)
Време е за веселите сандвичи:



Това време е крайно врем да реши пролет ли е или не съвсем. Все пак в неделя успях да го издебна и да си осъществя плановете. Ходихме с етървата до Димитровградския пазар. Тоест тя ходи, пък ние с малката останахме да се разхождаме в най най-прекрасния парк в Бг. Вярно, че сега се вижда разрухата и западналостта по него. Но пак си има своята красота, а и аз го виждам такъв, какъвто беше навремето, когато бях дете:







Да, знам, че повечето от вас вече ги видяха тези снимки, но ... Беше приятно слънчево и топло преди обед, много зелено, много миришещо на пролет и пееха птички. Малко по-нагоре в парка не се чуваше градският шум - тишина и спокойствие.
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 16
« Отговор #234 -: Май 09, 2017, 11:13:18 am »
Зайче, благодаря за програмката, ще си я инсталирам веднага.
Пеше, много е пораснала Ники  :)  и все по- красива  :)
А при нас втори ден дъжд и студ, уф. За следващите дни прогнозата е по-добра, дано.

Аз още се вълнувам от страхотното представяне на нашите гимнастички на отминалия турнир в София. Освен медалите,които спечелиха тук, някои от тях получиха друго много високо отличие - носител на Световната купа. Оценяването е резултат от сумиране на показателите на всяка гимнастичка за представянето й в четирите Световни купи от началото на сезона, последната от които беше тази в София.
Най-висока оценка и купа в многобоя спечели Невяна Владинова, а също купи за два от уредите: топка и лента. Другите две състезателки, получили такава награда, са Аверина (Русия) за обръч и Харнаско (Беларус) за бухалки.
Нашият ансамбъл спечели купата за многобой и за съчетанието с пет обръча. В композициите с три топки и две въжета отличието взе ансамбълът на Украйна.
И да допълня още, че преди тазгодишния успех, последната българка, носителка на Световна купа, е била Лили Игнатова, която е печелила този приз през 1983г. и 1986г.
И така, приключиха състезанията от веригата Световна Купа, предстои Европейското първенство след десетина дни. Успех на индивидуалните ни състезателки и на ансамбъла!  :)

Приятен и успешен ден на всички!  :)
« Последна редакция: Май 09, 2017, 11:53:03 am от marsi »

Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 16
« Отговор #235 -: Май 10, 2017, 06:29:36 am »
Добро утро, мили раздумковци  :D
Пеше, пепелникът е чист. Направо да си го напълниш с бонбони ;)
За съжаление всичко се разпада, запада и се прецаква. В малките градове е по-видимо, но и в по-големите се случва. Трябва да се вземем в ръце - от нас зависи.
ММ има нов телефон - Рево. Доста е добър за парите си. От Леновото имаме оплаквания, беше на гаранционен ремонт, днес трябва да си го вземем.

Хубава сряда ви пожелавам!

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 16
« Отговор #236 -: Май 10, 2017, 08:57:05 am »
Дано вашето утро е добро, раздумковци!
Благодарение на Зайко си имаме кафе, време е и да хапнем:



От одеве пиша и си загубвам писаното (два пъти), та няма да пиша трети. То и без това само оплаквания, не ви трябват.

Нека ви е лек и прекрасен денят!
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 16
« Отговор #237 -: Май 10, 2017, 09:51:28 am »
Добър ден, момичета и Рачо!

Смайли, Зай, много полезна и интересна информация, благодаря. Тези нюанси на мъглата ме впечатлиха, аз нямам такива богати наблюдения :)

Пеше, много сладка госпожица е Николетка. Били сте по нашия край :). Аз не съм си ходила от Август, миналата година и вече нямам търпение да възобновим "хайманосването" надлъж и нашир, този път заедно с бебата.

Хубава и малко по-слънчева сряда! :wink:
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 16
« Отговор #238 -: Май 10, 2017, 10:39:14 am »
Добър ден!! Тук май ще има слънце!! :D Само дето,точно като се водихме на ясла валя най-много!! :wink: Пеше,хубава разходка с хубава компания!! Супер! :lol:
Зай,я дай малко инфо за Рево-то на лични,че и аз съм на такава вълна!!Старото Леново е вече за пенсия!! :lol:
Хубава сряда,девочки!!
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 16
« Отговор #239 -: Май 10, 2017, 11:14:55 am »
Зайче, и на мен ще ми е полезно да разкажеш за Рево-то, че нещо съм се замислила за смяна
на телефона  :).