0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #480 -: Март 28, 2017, 16:56:40 pm »
И аз да се включа в темата с позите. Струва ми се рано, но на дясно не мога добре да спя. Тази сутрин един дискомфорт, бодежи като че ли и като се завъртях на ляво и всичко се успокои. Според мен не е от бебо, още е мн малък. А как обичах да спя на дясно и по корем, вече ми липсва.
А със спорта не знам как ще стане. Прави ми впечатление, че след като измия съдовете и се уморявам, та камо ли нещо повече. Понякога даже от мн лек физ. труд и ми се доспива. Като хапна пак ми се спи. Почти постоянно ми се спи. Нещо да не би да ми липсва? А относно плуването и аз имам такива притеснения. Има една инструкторка, която води водна аеробика за бременни http://www.vodna-aerobika.com/bg/kakvo-predlagame/25-vodna-gimnastika-za-bremennihttp://shterevhospital.com/consultations/%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B8/%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80/%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8/ Незнам, чудя се. Мисля за сега само повечко ходене, пък за друго ще видим.
Взех си мюсли,до сега не бях пробвала но щом е добре за бебо и мен ще го ядем.
« Последна редакция: Март 28, 2017, 17:53:58 pm от Ефра »
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #481 -: Март 28, 2017, 19:51:03 pm »
Ефра ,браво за мюслито. Аз толкова пъти съм се опитвала да го ям и преди,и сега- не става. А сега закуската ми трябва да е тесто- под всякакви форми. Това дете е цялото на баща си. Аз попринцип и с един банан,ябълка,мюсли бисквити се задоволявам,но сега няма такъв вариант. Пробвах,и след час изпадам в хипогликемия и ми трябва тесто. За умората,аз бях така до 14 г.с. сега имам маалко повече енергия,но е доста по-малко от обичайното ми състояние,а и липсата на кафе...пия безкофеиново. Знам,че мога да пия кафе,ама ми е толкова гузно,че се губи удоволствието.
Любовта е сила !

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #482 -: Март 29, 2017, 13:28:12 pm »
Ето ме и мен :)
Мели, за социалните контакти да поясня - става дума след раждането да не се затваряме вкъщи онези заветни 40 дни.
Бебешок, това с бутането ме потриса направо! За жалост го има навсякъде - в магазините, в метрото, отврат, какво им става на тези хора?!  :?
Шуши, лекичко ти завиждам за усещанията. Аз от миналата седмица не съм имала повторно такова. Вечер си имам болежки, но те може да са от всичко... И аз като пошетам малко, след като съм разходила кучо и съм била 9 часа на работа, вечер се чувствам като парцалче. А защо не си пиеш по 1 кафе - позволено е и до определено количество кофеин не вредиш на беба. Аз така се чувствам с чаша вино - душа го, близвам си, ма не е същия кеф, както когато си "нормален" човек  :lol:
Тути, защо не вземеш и нещо хомеопатично? Дано се оправиш скоро!

В понеделник ни беше първия час при Диди Димова. Беше много интересно дори за мъжа ми. Разказа ни неща, които дори не съм предполагала, че са важни и че мога да имам влияние над тях. Да си призная - нямам търпение да мине една седмица и да се видим отново с нея.

Капарирахме и количка - Муци Ево е модела, на който се спряхме. Вярвам, че сме направили добър избор, въпреки че не изръшках всички магазини и форуми.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #483 -: Март 29, 2017, 14:44:11 pm »
Ето ме и мен :)
Мели, за социалните контакти да поясня - става дума след раждането да не се затваряме вкъщи онези заветни 40 дни.

Ааааааа, ясно, нямаше да се сетя, но аз и никога не съм приемала сериозно тези неща, та затова не можах да включа. Моите бебета бяха вечно на двора, от първите си дни. :)

В понеделник ни беше първия час при Диди Димова. Беше много интересно дори за мъжа ми. Разказа ни неща, които дори не съм предполагала, че са важни и че мога да имам влияние над тях.

Ако имаш време и желание, моля те, разкажи по-подробно, и на другите бременни ще им интересно и полезно.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #484 -: Март 29, 2017, 15:16:13 pm »
Привет, по - горе една бъдеща мама е писала, че си е капарирала муци ево. Много хубава количка. Определено няма да съжалява. Аз също искам на муци, но модел иго. Обаче и двете много скъпи ми идват и не ми се дават 2000 лв :( Затова засега се спряхме на jane muum matrix 2016 soil
Но очите ми все в скъпите колички....
Аз съм в 15 г.с. и още нищо не съм усетила, все още очаквам някое поритване, но ми е и рано де.
Мен една ме изръчка грубо, направо легна върху мен и и направих забележка, че ме блъска. Гледаше като теле. Дори не се извини. Хората са ограничени в по - голямата си част.
Позитивизъм дами, сигурно имате големи коремчета вече, повечето виждам, че сте по - напреднали.
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #485 -: Март 30, 2017, 09:45:51 am »
За количката - да, скъпички са, но получихме -20% на бебеманията, а и не е нужно всичко на веднъж да си купуваш. 
Мели, аз също не съм привърженик на тези ограничения. Иначе, за лекцията, ето някои интересни моменти:
- изтичащи води - какво да правим, как да застанем. При безцветни - нещата са нормални, при розови - може да има начално разкритие на шийката, при зелени - плодът може да е стресиран. Това инфо е важно за вашия док и му казваме цвета когато се обадим, че са изтекли водите. След като изтекат, раждането трябва да приключи до 12-ия час.
- контракции със/без болка и болка със/без контакции... кога какво да правим
- тапата - как изглежда и какви цветове може да бъде...
- Бебешок, правилно си чула, че не е много хубаво да се пипа коремчето. Аз не го знаех. Диди каза, че вместо да галим, е добре да поставим ръцете си на корема. Вместо да се масажираме и мажем с масла, да потупваме леко с пръсти. Така се насищат по-добре тъканите с мазилото. А причината да не галим е, че бебчо чува това пипане по кожата като стържещ звук и не му харесва.

И още много други неща - записах 6 големи страници лекция! Няма как в подробности да разкажа всичко, разбира се. Инфото е интересно, подбрано и синтезирано. Аз ще си взема това, което смятам, че е полезно за мен конкретно. Далече съм от мисълта, че ще следвам сляпо всяка една казана дума :)
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #486 -: Март 30, 2017, 10:16:04 am »
Йоли,зеленият цвят и неговите разновидности означавата инфекция, може би това имат предвид под стресиран плод.
12 часа ми се струва много като време от изтичането на водите до самото раждане. Нека тук д-р мели каже колко точно е времето. Това е периода, в който риска от вътрематочна инфекция е най-голям и се действа бързо попринцип. Върти ми се нещо около 2 часа в главата,но пак предпочитам да чуя мнението на специалиста.

За галенето на корема -интересно,но не вярвам действително това да е причината. По-скоро с цел да не се провокират контракции.
Моята бебка я заглушавам от снощи,защото ме хвана една диария..ужас просто. Пия активен въглен и пробиотик,но за съжаление още не е спряло. Приемам съвети по въпроса.
Извън темата - стискайте ни палци,днес сме на изповядване на сделка за апартамент!
Любовта е сила !

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #487 -: Март 30, 2017, 12:07:24 pm »
Ееех, бебеманията е в София сигурно, аз не съм от този град. Дали на други лекции дават такива промоции? Много я бях харесала муци игото...
Ще се ослушвам, има време.
За коремчето и аз съм чувала, че е заради контракции, но май е за жени с чувствителна матка. При повечето не е проблем изобщо.
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #488 -: Март 30, 2017, 12:19:20 pm »
Шуши за разстойството може смекта да вземеш и сок от дренки веднага оправя , заедно с чай от джоджен.Бързо оздравяване
Аз си направих домашни капки с лайка та да видим какъв ще е ефекта на дефекта:)
Галенето и аз знам че не е подходящо , когато моето започне много да шава само слагам ръце на корема и потупна с пръсти малко и се успокоява.
По тоя повод мамите с първо спомнят ли си как и кога визуално са видели движенията в корема си на бебо в кой месец, спомням си че сина ми целия се въртеше и се виждаше по корема ама не помня кога е било,сега си усещам ритничета или юмручета (не знам кое от двете ще да е че поне беше с главата надолу на последната консултация ....), сега не знам как сме се позиционирали.Баткото ги  усети ама само дебне да види, по принцип съм 28.г.с което ще рече начало на 7 месец нали така
Дайте съвет количката кога да си я купя пред да вляза в болницата или след като изляза
Спокоен слънчев преди обед ,че след обяд го дават май да вали в София:)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #489 -: Март 30, 2017, 12:22:12 pm »
Снаха ми я капарира и в деня на раждането брат ми я взе от магазина - пазиха им я. Аз живот и здраве искам да си я прибера у дома вероятно ще направя инвестицията някъде около 8 месец, дано всичко е наред.
Като родиш вероятно няма да можеш веднага да отидеш до магазина, добре ще е да си подготвена, после ще имаш много други занимания.
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #490 -: Март 30, 2017, 12:33:24 pm »
Здравейте. И аз миналата година ходих на лекциите на Диди Димова. Същите неща ни ги обясни-за цвета на водите и т.н. Зелени води най-често има при преносени бебета. И аз преносих 2 дни, но бяха бистри. След лекцията за раждането, бях много спокойна, че знам какво да правя и как да дишам. Всичко добре, но на раждането забравих всичко, дори процесът не протече както обичайно протича.  :D Другия път, живот и здраве, бих искала таткото да присъства, защото той ми вдъхва спокойствие.

Относно коликите, има теория, че се дължат на незрялата храносмилателна система на бебето и не се влияят от това какво яде майката. Аз съм склонна да вярвам на тази теория, защото се убедих, че нито избягване на определи храни, нито капки, могат да помогнат. Още в началото майки ми казаха: "капките против колики са за успокоение на родителите".  :D Единственото, което ни помагаше: топло на коремчето, спане по корем върху мен или таткото и кърмене на поискване. Късметлии бяхме, че коликите бързо отшумяха.

Възхищавам се на тези от вас, които спортуват и се хранят подбрано по време на бременността. Аз като бременна водех толкова заседнал начин на живот и не слизах от колата. Резултатът сега е обездвижване и тромавост, и килограми които не мърдат, вероятно заради кърменето. Усилията сега, ще ви се отплатят за в бъдеще. Лека бременност на всички!
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #491 -: Март 30, 2017, 14:22:33 pm »
Тути имаш и вариант да си я капарираш и да си я вземеш когато решиш.Ние така направихме,нашата беше на промоция през февруари,оставихме 30 % и ще си я вземем през май месец.Такава услуга предлагат магазин Дундьо и Киддо,може и други да има,но тези са проверени :)

П.П
Аз пак съм с болки,Вчера доки ме накара да отида в спешния да ме прегледат и да ме приемат. Правихме запис на тонове,гледаха ми бъбреци,жлъчки и тн.-перфектни.Едната докторка само как не ме попита дали не си измислям.Пуснаха ме да си ходя,добре че с доки се разбрахме днес да отида пак.Пусках ПКК,ДКК,CRP и урина-пак перфектни.Прегледа ме-проблема определено е от серклажа,като ме натисне на определено място болката е ужасна.Към нош па добавихме още лекарства.За сега съм ок.Страничните ефекти на др. хапчета са сваляне на кръвното(аз съм с ниско),надявам се да не се проявят и да се наслаждавам на прекрасните слънчеви дни
« Последна редакция: Март 30, 2017, 14:33:11 pm от bebeshok0326 »
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #492 -: Март 30, 2017, 16:13:58 pm »
Хей Бебешок бързо възстановяване и спокойствие, малко стана:)
Аз количката съм си я харесала и мога  и по интернет да я поръчам  и мисля че така ще  и направя като излезем живот и здраве от болницата за два дни ще е у дома!!
Нещоми е депресивно  и скапано, постоянно все за нещо като се замисля и тръгвам да рева особен,о сега когато ни казаха, че на баба не и остава много...но тайкъв е живота един си отива друг се ражда:)
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #493 -: Март 30, 2017, 16:29:44 pm »
Bebeshok, дано ти помогнат лекарствата и да можеш да си се радваш на последните седмици :)

Тути,бабата на мъжът ми ,акушерка,почина на 1.12 на 94г , а на 10.12 аз забременях. За себе си съм убедена,че тя е помогнала това да се случи,че с моя нередовен цикъл...трудна работа. Тази жена за мен беше златен човек,дори когато бях с болки в началото,помислех ли си за нея и веднага ме облекчаваше. Дано бебка да е взела нейната чиста душа.

А за смекта,благодаря,въобще  не се бях сетила,понеже и попринцип не я пия :) ще си взема за вс случай.
Любовта е сила !

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #494 -: Април 01, 2017, 21:33:48 pm »
Мами трябва ли според ВАС да се чувствам гузна 4е изпий 1/2 чашка бира:(
Какво ли не изчетох в мрежата, но страшно ми се допи....
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #495 -: Април 01, 2017, 22:34:03 pm »
Тути,не си болна,бременна си. Не се чувствай гузна от такова нещо. :)
Любовта е сила !

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #496 -: Април 02, 2017, 07:56:23 am »
Тути въобще не го мисли.Аз по едно време бях "малка пианка" :D много ми се пиеше червено вино,еми пиех си по 2-3 глътки през ден през два,на повод и по половин чаша.Ако можеше и нещо по-твърдо ....😁,но отмина ,сега нищо такова не ме блазни.
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #497 -: Април 02, 2017, 09:53:53 am »
По въпроса с мамите "пиянки" да се изкажа и аз (компетентно)... хахаха
До момента няма док, който да ми е забранил по чашка винце или биричка. Още Владимиров след трансфера ми каза, че може по чаша, все пак не съм болна, а просто бременна. След това попитах и моето АГ, която потвърди. Накрая питах и Сигридов и той каза, че ако искам да си запазя разсъдъка, да пия по някоя чашка понякога  :lol: :lol:
Без чувство за срам, когато ми се допие си позволявам чашка бира или бяло вино. Но така или иначе не мога да се отпусна и не се кефя както преди. По-скоро си сипвам за "наздраве". Моят съвет е да не се стресираш излишно, все пак и ти си човек!
Аз пък имам друг проблем - веднъж седмично много ми се допушва цигарка... А по-гадно от бременна с цигара няма  8O
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #498 -: Април 02, 2017, 11:50:57 am »
Ох,Иоли знам,знам за какво ми говориш.До 4м.не бях палила,не ми се и пушеше,но след това.... то са сънища че пуша,то са задимени стай,ако някой запали от километър го надушвам :).Има дни в който го мисля от сутрин до вечер.Е паля си от време на време..после ми е гузно съответно
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #499 -: Април 02, 2017, 15:51:24 pm »
Благодаря Ви момичета:)
А за цигарите поне моя доки каза когато ми се допуши да си дръпна , да не се стискам,макар че честно да си призная в момента в който разбрах че сън бременна ги спрях и не ме дразнеше в началото , по скоро сега ме дразни цигарения дим около мен ако има такъв:)
Моя дребен до обяд не се беше мръднал а сега се върти като шугав на всички страни , взе да ме стряска вече хахахах:)Ама снощи от бирата ли не знам малко ме тормози и си спах цяла вечер  :D