0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #940 -: Юли 12, 2017, 17:03:54 pm »
Благодаря момичета
 :bighug:!

Маги_ст, питах за цветна снимка не заради течността, ами защото одавна си мисля, че може да има проблем и с проходимостта, знам ли вече и аз.

Лошото е, че не мога да си позволя лапароскопия на този етап, защото след двете секцио, като приключим с опитите за бебе, ми предстои и незабавна лапароскопия заради пъпната херния, която получих през "щастливата" втора бременност и една ингвинална херния, която имам от преди първата бременност, та ще ми дойдат свръх коремните манипулации за период от три години и половина...

Точица, мен с тази течност ме притеснява цялото това напрежение и болка, но силно се надявам да е еднократно нещо просто и да си мине от самосебе си скоро, а не да се окаже поредния проблем, просто нямам нерви вече 😔...
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #941 -: Юли 13, 2017, 22:06:58 pm »
Здравейте :))) Отдавна съм член на сайта, а от скоро и на форума.( но от много много отдавна го следя) Е и ние с моята половинка решихме, че искаме бебче. Повече от 2 години пиех Линдинет 30, защото имах много болезнен и продължителен цикъл. След приема му всичко е както трябва, нямам никакви здравословни проблеми като цяло. :) Е от този месец вече не пия хапчета и започнахме усилено да работим за малкото човече. Надявам се често да се включвам в дискусиите и скоро да се похваля с  :bfp1:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #942 -: Юли 14, 2017, 00:55:09 am »
Добре дошла и успех пожелавам!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #943 -: Юли 14, 2017, 09:39:25 am »
tedit0u, добре дошла!
Успех и скоро да се похвалиш  :wink:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #944 -: Юли 15, 2017, 12:18:42 pm »
Успех и от мен tedit0u.
Vistal, аз имах сходни оплаквания, силни и постоянни болки в кръста, които не се повлияваха от обезболяващи лекарства. Нямах предтсава, че имам гинекологично възпаление. След рутинен преглед и цито+микробиология ми изписаха свещички и всичко си дойде на мястото. А аз не подозирах, че проблема е там!!!!
Стискам палци да откриете причината. Желая ти всичко да се подреди и скоро  :bfp1:
Успех момичета, а аз отново съм на бойното поле с нови сили :D
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #945 -: Юли 15, 2017, 17:38:04 pm »
Lady01, пкк е наред, урина стерилна и обикновена наред, црп, наред, а микробиологията е чиста на практика, само лактобацилите са редуцирни и за това Лактажин за 7 дни ми изписаха. За сметка на това болката и напрежението в кръста, над опашната кост и отпред ниско, си продължават, а взех и да пишкам често, не като при цистит, ами все едно има натиск/напрежение на пикочния мехур и всеки път като ми се пишка се чувствам така все едно съм стискала часове наред, което усещане продължава като се изпишкам също след това.
Според гинеколожката всичко това най-вероятно е от напрежението, което създава тази течност зад матката, понеже съм и с обърната такава, защото според нея данни за инфекция от преглед и изследвания няма.
Цитонамазка правих март месец, предполагам за това не ме е накарала да я повторим още...
Като свърша с Лактажина, ще пусна хламидия, уреаплазма и микоплазма (пусках преди година) и вече не знам какво друго мога да направя повече.
« Последна редакция: Юли 15, 2017, 19:12:39 pm от marsi »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #946 -: Юли 15, 2017, 18:42:01 pm »
Vital, ако искаш си махни изследването, че се вижда освен името и ЕГН. :)

Иначе за първи път ми стана ужасно тъпо и се почувствах като втора ръка човек, заради това, че имаме репродуктивен проблем. Един от най- добрите приятели на мъжа ми не ни казал, че им се е родило дете, защото ние сме нямали. Все едно ще го урочасаме или няма да се зарадваме за тях. Много е неприятно усещането. Майка му е репродуктивен специалист, малко поне трябва да е наясно, особено като се има предвид, че той работи също в клиниката, макар и да не е медицинско лице.
Оплаках си се. Иначе късмет на всички :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #947 -: Юли 15, 2017, 19:14:15 pm »
Vital, ако искаш си махни изследването, че се вижда освен името и ЕГН. :)

скрих личните данни

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #948 -: Юли 15, 2017, 20:17:24 pm »
Pav-la, благодаря, усетих се аз, ама късно, пробвах да го махна, ама нещо не успях...
За другото, тъпо наистина, много е кофти така, дано все пак скоро всичко да се нареди и за вас и да не се налага да се чувстваш никога повече така!

Благодаря, Марси!

Иначе аз наред с тези поредни проблеми при мен, си чакам цикъла идната седмица. Имах някакъв спад в БТ на 36.8 по никое време и реших, че ще ми подрани МЦ (тези дни си прегледах календарчетата от 2007-ма до сега с интервалите между МЦ през годините  :D и се оказа, че въпреки, че по принцип обикновено имам дълъг цикъл не малко пъти ми е идвало между 24-30 ден), та реших, че с оглед на факта, че овулацията подрани поради бързо нарастналия фуликул предположих, че и цикълът ще подрани, но БТ се вдигна след този еднодневен спад и явно няма да подранява чак толкова много, макар, че яйчниците пак са ми се напрегнали много, но поне да изчака да си свърша лечението с Лактажина.

Странно нещо е организмът на човек, лекарите биха казали, че човек на който му идва в интервал от 24 до 51 дена, обилен и дълъг цикъл, има хормонални проблеми и не само, въпреки, че винаги ми е бил такъв МЦ (даже ме бяха карали 7 месеца да пия противизачатъчни без дори да ми тестват хормоните, и в месеца, в който ги спрях, от следващия почна да ми идва пак по същия дълъг и шашав начин). След това друг гинеколог все пак реши да ми тества хормоните, защото тъкмо се бях омъжила и в бъдеще бяхме с планове за бебе, и разбира се всичко беше в норми, и хоп две бременности от раз. Та идеята ми е, че нищо не е такова каквото изглежда и докторите, пък камоли ние знаем толкова малко за чудото на човешкия организъм...

Дано скоро да се включат още момичета с добри новини, че да разведряваме темата по-често!
« Последна редакция: Юли 15, 2017, 22:06:57 pm от Vistal »
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #949 -: Юли 16, 2017, 18:01:12 pm »
Благодаря ви много за подкрепата. Искам само да ви попитам дали съм постъпила грешно като не съм изчакала 1-2 цикъла след като съм спряла противозачатъчните и тогава да започнем с бебеправенето? Трябваше ли да изчакам според вас или не е нужно  osi_10
« Последна редакция: Юли 16, 2017, 18:02:46 pm от tedit0u »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #950 -: Юли 17, 2017, 00:54:21 am »
Аз лично не виждам причина защо да чакаш 1-2 цикъла, не твърдя, че разбирам, но според мен не е проблем, че не си изчакала...
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #951 -: Юли 17, 2017, 07:53:30 am »
Благодаря ти за отговора Vistal. То вече човек от толкова много информация кое как трябва и не трябва да прави се обърква. Просто решихме, че искаме бебче, спрях хапчетата дойде ми цикъла и оттам нататък е ясно какво следва  :D
Аз си записвам кога сме го правили :oops: :D , но не съм си правила разни тестове за овулация и тн. Просто си го правим, когато ни се прави.. не по задължение :) Предполагам това е правилния начин.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #952 -: Юли 18, 2017, 22:00:09 pm »
Къде сте всички бебеправещи?

Нас семейно ни тресна ентеровирус, точно в седмицата, в която мъжа ми си взе отпуска, направо супер  :D, иначе чакам до края на седмицата МЦ, че да отида на ехограф за потвърждение или отхвърляне на наличието пак на полип, та общо взето, това е при мен.

Вие как я карате? Някоя да се похвали с добри новини вече :)?

Даная, какво стана с плацентата, закрепи ли се вече?
« Последна редакция: Юли 18, 2017, 22:36:59 pm от Vistal »
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #953 -: Юли 18, 2017, 23:58:43 pm »
Ох,Вистал мила.Моите проблеми край нямат уж да,но един край на плацентата си остана ниско и с допълнение на контракциите,които имам създава проблеми.Отгоре на всичко лекарката ме заби ,че виждала нещо като миомен възел,който бил пораснал,но не била сигурна та се чудя тя досега как пък никой не го е вядял вкл и тя.Дано не е това.Бях на инжекции ще видим дано се оправи всичко най-после от кога чакам спокойствие.Надявам се да нямаш полип и най-накрая да се успокоят нещата при теб и да ме зарадваш с +.Стискам палци на всички.Ще успеете,милички.Само имайте нужното спокойствие и ако се налага ходете на лекар. :pink_dust_1: :green_dust_1: прашец за всички и успех на всички.
*

    To4ica13

  • ***
  • 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #954 -: Юли 19, 2017, 08:11:01 am »
Vistal, пак ли вируси при теб, че дори и семейно. Стискам палци полипа да го няма и тази серия от непрятности да свършва вече.  :bighug:

Ние ходихме на лекар, всички хормонални изследвания са наред, следват генетичните... Обсъдихме варианта ин витро, тъй като и заповедтта ми скоро ще излезне... и така.
Започвам да губя надежда, че ще станат нещата по естествен път, въпреки че няма видим проблем, и все повече си мисля, че шанса ни за дете е именно чрез  ин витро. Просто.... при нас... печи го, вари го - не се получава. Този месец ще си чакам цикъла, то се е видяло че оттърване от него няма.
Успех на всички момичета в групата, дано щастието да ни сполети по-скоро!
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #955 -: Юли 19, 2017, 18:24:52 pm »
 Здравейте ,този месец съм решила да купя на ММ Ортамол Фертил Плюс ,това ми препоръча преди няколко месеца докторката след спермограмата ,но каза ,че била добра и ако желаем. Но в момента се чудя ако пристъпим към стимулация така ,че да отделям поваче яйцеклетки и да увеличим шанса за забременяване за какви лекарства става въпрос за колко ли пари ще трябва да съм подготвена . И изобщо ще ми кажете ли как сте се чувствали при стимулация .Тъй като достатъчно го отлагахме и явно по друг начин няма да стане . Благодаря ви     
<a href="http://www.mamaibebe.com"><img src="http://www.mamaibebe.com/ticker.php/pregnancy/167461.gif" alt="Линийки от www.mamaibebe.com" border="0" /></a>
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #956 -: Юли 20, 2017, 11:27:34 am »
Вистал, не е успокоение ама и ние в началото на юни се тръшнахме семейно всички ама от херп ангина.Аз бях най-зле естествено.

Точица
, и ние сме така.Другата седмица съм в София да си взема заповедта и на есен ин витро и съм си поръчала бебе!Това е положението!

Елизабета, какво сте правили до сега като изследвания?Спермограма, полови хормони на 3-5 ден при теб, щитовидна жлеза, проверка на проходимостта на маточните тръби?Има ли някакъв проблем диагностициран?Инсеминации правени ли са?Извинявам се за въпросите, но забравям много в последно време.

Успех на всички момичета и пишете.Аз нямам много време, но почти всеки ден хвърлям по едно око тук и се надявам някоя да се похвали.

Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #957 -: Юли 20, 2017, 15:01:40 pm »
Хормони на 3 ден всичко в норма ,фоликулометрия ,проследяване на овулация и на 7 ден след нея прогестерон и той в норма .АМХ помня , че беше 6,4 при норма до 6,8 .Проходимост на тръбите и двете са проходими ,преди това хистероскопия миналата година за премахване на полип  12/7 мм.Всичко нормално.Спермограма Нормозоспермия по СЗО по препоръка на лекаря тъй като е първа  за начало.Нищо не ни изписа ,но ме притесни морфологията на долната граница 5% нормални и 80% дефекти в главичката.Това е нищо не сме пили заложихме на здравословен начин на живот и хранене .Вече 2,3 години нищо .
<a href="http://www.mamaibebe.com"><img src="http://www.mamaibebe.com/ticker.php/pregnancy/167461.gif" alt="Линийки от www.mamaibebe.com" border="0" /></a>
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #958 -: Юли 20, 2017, 15:04:42 pm »
Не чакайте отивайте в репродуктивна клиника и започвайте да действате.Предполагам ще ви предложат инсеминация.Времето лети и за жените е пагубно.Каквото и да приказват забременяването след 35 става по-трудно от преди това, а след 40 вече е късмет!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #959 -: Юли 23, 2017, 10:49:46 am »
Даная, стискам палци, всичко ще се нареди!

Маги, успех на теб.

Мен днес ми падна БТ от 37.1 предишните дни на 36.8 по график разбира се, защото утре трябва да ми дойде, детето е болно пак, общо взето обичайните неща за нас...