0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #420 -: Март 15, 2017, 16:51:45 pm »
Моят мъж беше от нежелаещите да дават материал в клиниката. Само като си помислел, че сестрата чакала зад вратата и му се отщявало. А клиниката беше хубава, имаше специална стаичка, може би филмчета вътре. И сестрите бяха младички. Но като се каза не, та не. Даваше вкъщи материал сам, аз отивах на работа, а после го носеше до клиниката. За около час успяваше да стигне.
Втория път обаче бяхме в държавна клиника и тогава отказаха да приемат материал, донесен отвън. Е, и там се справи и то без големи драми.
Мисля, че има и някакви специални презервативи за даване на материал, но не сме ги ползвали.
Наистина на нас ни се струва нещо малко и незначително в сравнение с това, през което минаваме ние, но мъжете са си чувствителни, момичета. Поне моят го взимаше мнооооого навътре, че на мен не ми се струваше нещо кой знае какво. Трябваше да го оставя на мира, за да намери своя начин. Всяка от вас си знае най-добре човека, но при някои наистина трябва много внимателно.

Елизабета, покажи му, че го подкрепяш и ще му помогнеш, ако иска, но все пак му кажи, че това е негова отговорност. В замяна на това ти си готова да се подложиш на безброй манипулации и прегледи.

Успех!

П.С. И после да не ми разправят, че мъжете били силният пол.  :lol:

« Последна редакция: Март 15, 2017, 17:11:47 pm от blue_sky »

Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #421 -: Март 15, 2017, 20:08:53 pm »
Блу ,какъв силен пол?!😁При нас беше същата драма.ММ изпада в паника когато трябва да влезе в сградата на болница,камо ли да му правят нещо,1 месец предварително го подготвях, че трябва да даде материал,че трябва да даде кръв за вирусологията.Тръшкаше се като малко дете😁На 2-3 пъти му разказах на мен какво ще ми правят (за цветната снимка,после за пункцията)и го попитах :Аз какво да кажа?Ако искаш няма да правим нищо!?Сам си запази час за спермограма,съответно после не каза нищо за процедурата.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #422 -: Март 15, 2017, 20:20:36 pm »
Да, мъжете явно различно го преживяват това. Мъжът ми винаги с готовност се е включвал във всичко свързано с опитите в клиниката, но още първото даване на материала там се оказа катастрофа. Беше отделил с мъка много малко количество и всички показатели в спермограмата бяха много лоши. Тогава самите биолози ни предложиха при следващите опити да дава пробата вкъщи.
Условията в клиниката бяха изрядни според мен, той обаче през цялото време ми обясняваше, че обстановката била ужасна - гадни списания, които не се знае кой бил пипал :), бяха му обяснили, ако иска, на кой канал да включи телевизора, не бил докоснал дистанционното, че било мръсно :) ...... абе ясно, че е пресилено, но факт е, че много се беше напрегнал от случилото се.
И така, при всеки следващ път, пробата се даваше вкъщи и по най-бързия начин се опитвахме да я закараме там. А то си беше екшън направо, тъй като ние живеем на около 20км извън София и да не ви разказвам какво екстремно каране с кората следваше след даването на материала  :), а аз държа плътно скъпоценната течност, че нали и температурни изисквания има :).
Та, въпреки целия този екшън, мъжът ми предпочиташе така, вместо да пробва отново в клиниката. А той често даваше материал, всеки месец почти, тъй като правех опити на естествен цикъл.

Елизабета, препоръката ми е да обсъдиш предварително с биолозите, защото има определени изисквания за даването на материала и транспортиране на пробата, които е по-добре те да ти обяснят изчерпателно, за да е коректно изследването все пак, иначе се обезсмисля.
Успех ви желая!
« Последна редакция: Март 20, 2017, 13:45:24 pm от marsi »

Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #423 -: Март 15, 2017, 21:19:07 pm »
Гледам че темата за сперпограми е започнала.. таа и аз да се включа, но с питане. Решили сме че и този месец ако не станеее.. мъжо да си направи спермограма.. искам да ми дадете съвет къде да отидем да направим и колко струва?
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #424 -: Март 15, 2017, 21:26:41 pm »
В репрудоктивна клиника задължително. 😊Която си изберете.Мисля че ММ плати окло 60 лв за обикновенна
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #425 -: Март 15, 2017, 23:20:48 pm »
В репрудоктивна клиника задължително. 😊Която си изберете.Мисля че ММ плати окло 60 лв за обикновенна
Струва ми се, че такава е цената с оценка по Крюгер, а на обикновената цената е малко по-ниска, но може и да греша де, трябва да се провери в конкретната клиника.

Kikcheto, по-добре е да се направи спермограма с оценка по Крюгер, разликата в цената не е голяма, а има допълнителна информация за морфологията на сперматозоидите.
Не знам в кой град си, ето списък на клиниките в страната:
Клиники по стерилитет в България

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #426 -: Март 16, 2017, 00:08:44 am »
Здравейте,

При мен ситуацията си е все така сбъркана...
Последно ми дойде на 08.02., до момента цикъл нямам, цервикален секрет като за овулация, който обаче тече вече 28 дена (само дето така и не съм имала ову този месец), гади ми се от вчера, корема ми е издут, гърдите леко болят, но почти незабележимо, кръста ме наболява, ям шоколад като за световно, ту имам менструално напрежение, ту не и от няколко дни само привечер съм с 37-37.2 за малко (телесна температура това)...
По-шантави симптоми не съм имала в живота си...

П.С. И моя мъж се опъва за спермограма в момента, въпреки, че преди години си прави профилактично веднъж...
« Последна редакция: Март 16, 2017, 00:52:52 am от Vistal »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #427 -: Март 16, 2017, 02:12:26 am »
А защо не направиш тест?

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #428 -: Март 16, 2017, 08:31:52 am »
Blue Sky,
Струва ми се безмислено да правя тест, защотото от 8 до 22ри ден на цикъла правих тестове за овулация, всичките отрицателни, а на 23 ден бях на гинеколог, който след ехографски преглед заключи, че месецът е бил ановулаторен.
Не мога да разбера само защо не ми идва още.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #429 -: Март 16, 2017, 09:40:48 am »
Vistal, преди време беше писала, че на последния УЗ преглед е установен задържан фоликул, според мен е най-добре отново да отидеш на преглед и да се провери какво е състоянието в момента. Принципно задържаният фол. може сам да се резорбира, но съществуват и други варианти.

Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #430 -: Март 16, 2017, 11:28:51 am »
Vistal хвани и направи един тест!
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #431 -: Март 16, 2017, 12:17:10 pm »
Момичета засега всичко ,мина добре с материала ,казах на мъжа си ,че немога да му съдействам :oops:Стана сутринта и аз му подадох чашката ,за 5 мин.беше готов и вече тръгнал за клиниката .При нас проблема е ,че той не обича да обсъждаме и разнищваме теми и проблеми .А аз съм много притеснителна и нетърпелива и всъщото време гледам да не го притискам и натоварвам .Все още не сме се чули ,че отиде направо на работа .Предполагам ,че е стигнал навреме .Сега само се моля изследванията да са добри.
<a href="http://www.mamaibebe.com"><img src="http://www.mamaibebe.com/ticker.php/pregnancy/167461.gif" alt="Линийки от www.mamaibebe.com" border="0" /></a>
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #432 -: Март 16, 2017, 12:28:11 pm »
Елизабета, жела я Ви добри резултати,но това което описваш е добре да го промените,защото ако тръгнете в посока по-задълбочени изледвания,инвитро или живи и здрави да имате бебче .На теб ще ти трябва подкрепа.Решения и  разнищване на проблеми се прави от двама,иначе защо да сте заедно?Там където приключват възможностите на единия,започва другия  :D...или поне аз така ги разбирам нещата
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #433 -: Март 16, 2017, 12:34:39 pm »
Marsi,
На 6тия ден от цикъла февруари месец ми установиха задържания фуликул, на 23тия ден ходих пак да го видят дали е още там, оказа се, че още го има, нараснал двойно. АГ каза, че вероятно заради него няма ову този месец, да изчакаме цикъла да дойде и като ми свърши пак да отида, да видим дали и след този цикъл още ще е там, ако да, щяла да ми даде да пия нещо, за да се спука.                                                                                                              Да, ама то като не ми идва...                                                                          Знам, че след    ановулаторен месец е възможно малко да се забави цикъла, както и заради самия задържан фуликул, ама чак толкова да се бави... Само остава и без цикъл да остана просто...
« Последна редакция: Март 16, 2017, 12:41:23 pm от Vistal »
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #434 -: Март 16, 2017, 13:32:58 pm »
Ето ме и мен :D
Колко много сте писали само.
Моята първа инсеминация е факт :).Бях много спокойна,всичко мина бързо и безболезнено.Тест след двайсет дни.Казах си,че няма да възлагам големи надежди,ама имам една такава олигофренска усмивка :lol:
Стискайте палци,момичета.
Елизабета,дай му на твойто момче да разбере,че трябва да се стегне и да бъде до теб.Аз също много го пазя,да не го занимавам,но го отчитам за грешка и то голяма.Точно днес не почуствах неговата подкрепа и мисля ,че е защото не  говорим достатъчно за това какво е положението и какво следва
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #435 -: Март 16, 2017, 13:39:52 pm »
Елизабета, радвам се че сте успели навреме.

Момичетата са много прави, това е борба за двама(ако сте двойка).Понякога всеки от нас има нужда от рамо, от помощ, от подкрепа.А къде да я откриете ако не при мъжът до вас.А когато децата се появят, съвсем се задълбочават тези проблеми.

Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #436 -: Март 16, 2017, 16:45:22 pm »
 Прави сте момичета но ние сме заедно от 16 години имаме едно момче на 9 години . Много сме различни и да винаги проблемите ни са идвали от там ,че не обсъждаме и не разговаряме достатъчно. Аз го осъзнавам ,но той вижда всичко по различен начин и не обича много да говори за разлика от мен  :) . А знаете ли ,че въпреки различията ни и двамата страшно много искаме още едно дете .Сина ни поиска за рождения си ден за му родя бебе и за Коледа .Цялата ми надежда е в тези резултати някак си имам чувството , че трябваше да почнем с тази спермограма .Преди 10 години не беше проблем и след една година опити без да го обсъждаме веднага си направи изследване даже аз не съм си правила никакви изследвания и нещата се получиха въпреки ,че пак мина доста време докато забременях. Но сега някак си се го отлагаше неговото изследване и на мен ми образуваше голямо напрежение .
<a href="http://www.mamaibebe.com"><img src="http://www.mamaibebe.com/ticker.php/pregnancy/167461.gif" alt="Линийки от www.mamaibebe.com" border="0" /></a>
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #437 -: Март 16, 2017, 20:18:08 pm »
За съжаление, вторичният стерилитет се среща често.  :(

Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #438 -: Март 17, 2017, 10:52:42 am »
Резултата от спермограмата много добър единственно искам да питам ,нещо което ми направи впечатление а нямаше някаква норма .При морфологията дефекти на главите 80%.Това нормално ли е.
<a href="http://www.mamaibebe.com"><img src="http://www.mamaibebe.com/ticker.php/pregnancy/167461.gif" alt="Линийки от www.mamaibebe.com" border="0" /></a>
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #439 -: Март 17, 2017, 11:02:05 am »
Аз не бих казала, че всичко е ОК по спермограмата.Имате морфология 5%, което е малко.Да по СЗО трябва да е над 4%, но за по нашите критерии в БГ трябва да е над 14%.Реално с тази спермограма всеки лекар ще ви изпрати директно към ин витро процедура.Спермограмата по СЗО ли е или по Крюгер?
« Последна редакция: Март 17, 2017, 11:08:03 am от magi_st »