0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #340 -: Ноември 17, 2017, 14:41:50 pm »
Да се включа към салати с  различни идея, но малко по тежки.
Едната е с рулца от раци, кис. краставички, шунка и кашкавал с майонеза и малко кисело мляко.
Другата е с сварени шарени макарони и пак кис. краставички, шунка и кашкавал с майонеза и малко кисело мляко, като естествено всеки може да инпровизира.
Салата с майонеза и царевица.
В нас много ядем пълнени яйца с сос от майонеза, горчица и кисело мляко (може с нарязани на ситно кисели краставички). Плънката за яйцата е шунка, кашкавал, жълтъка. Пълнят се половинките на яйцата и се заливат с сос... Ммм
Ако се присетя още не що ще ви пиша.
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #341 -: Ноември 17, 2017, 22:39:47 pm »
Вчера имахме малко гости за рд на мадмоазел. Та в този ред на мисли:

Киш с праз и пушена сьомга
Тортата беше морковен кекс с глазура от крема сирене

Днес карфиол, червена леща и тиквички, всичките задушени заедно с къри (да напиша ли рецептата?). Много е диетично. :-)

Мише, как правиш пърленки? Може ли така да обичам топъл бял хляб значи?! А не е полезно, ама понякога отивам при турците и си взимам един голям сусамов геврек и с децата го опоскваме наведнъж. Мъжът ми гледа подозрително и си гризе коравия черен хляб. Истински сблъсък на културите.  :lol:

*

    mishanta

  • *
  • 7227
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #342 -: Ноември 18, 2017, 07:24:30 am »
Деси, да ви е жива и здрава, прекрасна София  :balk_5:
Щастие за четирима ви  :biglove:

За пърленката , гледахме със снаха ми едно предаване на Бон Апети в което
Лора и Стоян направиха Плосък хляб с чесън и шарена сол
и още същия ден си направихме! Толкова ни хареса на всички, че вече няколко
години петък или събота като се събираме на семейни вечери си печем!
Наричаме го -

 * Пърленка *

Рецептата е много е лесна. 
Правя тесто за мекици и пици в пекарната, най-обикновено:

300мил вода
2-3 лъжици зехтин или олио
лъжичка захар и лъжичка сол
600 грама брашно / 3 мерителни чаши или аз съм си премерила една твърда кутия
от сладолед , която ми събира 600грама и само за мярка я ползвам!

Това количество тесто разделям на две / половината остава за мекици, бухти
или прибирам във фризера за друга пърленка/
В тавата от фурната върху хартия за печене разстилам с намазнени ръце тестото,
като за пица правя му леки разрези не до долу на ромбчета и го намазвам с смес
от лъжица олио,лъжица масло и пресован чесън, много чесън, ако не обичате сложи по-малко
и поръсвам със шарена сол! Когато имам слагам и ленено семе, сусам, мак :photo:
Пека на вентилатор докато стане хрупкава :photo:


Плосък хляб с чесън и шарена сол - оригиналната рецепта и видео ТУК
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09 :heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #343 -: Ноември 18, 2017, 11:07:31 am »
Дес, пиши рецепта, дома сме фенове на карфилода  :lol:
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #344 -: Ноември 18, 2017, 13:27:32 pm »
Днес, нали е дъждовно а и имах половин торба с гъби- рижика :)
- Гъбена супа :)
- Салатка от Рижика, чесън, зехтин и копър :)
- Свинско със зеле :)
Домашен хляб :)

Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #345 -: Ноември 18, 2017, 16:06:31 pm »
Днес
Крем супа с наличните в хладилника зеленчуци
Пъстърва на фурна

Утре
Мъфини със сирене
Свински гювеч
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #346 -: Ноември 18, 2017, 18:24:57 pm »
Да допълня от преди малко: картофена салатка с лук и магданоз :)

*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #347 -: Ноември 18, 2017, 19:33:42 pm »
И аз да се включа: крем супа от чушки и много праз с минерална вода(че в наше село няма вода от три дена). Та вечеря има, ама чистите прибори са кът.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #348 -: Ноември 19, 2017, 21:54:34 pm »
- палачинки за закуска;
- пилешка супа;
- ципура с лимон и чесън на фурна;
- свинско със зелен фасул.

надявам се и за утре вечер да има :lol:
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #349 -: Ноември 20, 2017, 09:22:42 am »
Закуска, обед и вечеря събота и неделя:
- палачинки и макарони
- кой каквото намери
- леща и пица, салата домати, зелени чушки и лук.

Днес картофи с кюфтета на фурна.

*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #350 -: Ноември 20, 2017, 21:29:02 pm »
Аз от днес съм в почивка от готвенето - на гости на мама съм :)
Днес ме гощава със зелеви сърмички с кайма и ориз и свински ребърца  :wink:
Туршийка от карфиол и моркови  :wink:
Мезенца от "нашата" фирма  :wink:


Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #351 -: Ноември 21, 2017, 09:29:30 am »
Тези дни в наш имаше всински ребърца и на направих задушени картофи с шунка, кашкавал и топено сирене.
Макарони на фурна
Пържени кюфтенца и чушки с сирене и яйце.
За днес ... ще ви почета и ще си избера :Д
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #352 -: Ноември 23, 2017, 17:14:07 pm »
През последните дни

Задушено свинско с царевица и ориз
агнешко варено със зеленчуци
пилешка супа
свиски пържоли с топено сирене, кис.краставици и гарнитура картофено пюре
дроб-сърма с пилешки дробчета
паниран шаран с картофена салата и салата домати
спаначена супа
кебапчета и наденички на ребров тиган, салата боб и салата домати и краставици
бананови мъфини с крем

днес

шпецле с яйца и салата домати


*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #353 -: Ноември 23, 2017, 21:45:02 pm »
ние вчера дояждахме, но днес баща ми има рожден ден, та нашите бяха тук и мама донесе лозови и зелеви сърмички, печена тиква и гюзлеми. Салатите от мен - спанак с киноа, домати, печена чушка, сирене и дресинг от балсамико, горчица, сол и зехтин; и още една маруля с краставици, царевица и репички.
и купена торичка по случай празника :)
*

    mishanta

  • *
  • 7227
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #354 -: Ноември 24, 2017, 08:18:26 am »
Стеф, здрав да е любимия ти рожденик, поздрави го на патерица от нас  :balk_7:

Аз две седмици се влача с едни усложнения след отит и готвих на "фарове"

 :eat: последната няколко дни
Леща
Салата от айсберг с авокадо, царверица, чери и краставица
Спагети
Пилешки хапки със сусам + чеснов сос
Борито

 :eat:  за деня на християнското семейство
Туршия
Гювеч
Содена питка

 :eat: Тази сутрин направих едни "Добриники" за из път ,
отиваме на двудневно състезание на танцуващата девойка!
Стискайте палци да се представят добре, канят ги за първи път!


« Последна редакция: Ноември 24, 2017, 08:21:17 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09 :heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #355 -: Ноември 26, 2017, 15:45:13 pm »
вчера, днес и утре :lol:
- гюведжета;
- свински вратни пържоли;
- чили кон карне;
- рибена чорба;

- салата варени картофи с праз;
- спанак с домати, краставица, авокадо и царевица;
- айсберг с краставица и домат;
- червено цвекло с морков и ябълка;

- печена тиква;
- тиква с мляко и яйца, нещо като крем карамел с тиква :)
« Последна редакция: Ноември 26, 2017, 15:49:09 pm от StefiZ »
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #356 -: Ноември 26, 2017, 16:17:32 pm »
Вчера
Спагети Болонезе
Супа топчета
И двете с дивечова кайма от баща ми.

Днес
Пиле каша
Пиле супа
Крем банан

И двата дни туршия

Вторник ще ни идва на гости за вечеря шефа на мъжа ми. Как ви се струва това, което съм намислила (трябва да е бързо, че съм на работа):

Вратни пържоли в йената с червено вино
Задушени картофи с масло, копър и чесън
Салата спанак, червено цвекло и морков
Домашна туршия
Десерта, който ще приготвя предния ден - сладкиш с еклери, кисело мляко и банани.
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #357 -: Ноември 26, 2017, 21:33:19 pm »
Чудно, смайлс. При такова меню и аз бих наминала на вечеря. А тези хора как така идват през седмицата на вечеря? Няма ли ресторант за тях? Аз за такова меню сигурно ще трябва да си взема отпуска целия ден и да готвя само.

Кускус със зеленчуци и сирене

Празнувахме рд на Малечка и правих мъфини и чийзкейк (по рецепта на Петя Ст), мъжът ми прави някакви хапки и баница с праз (сигурно е единственият български зет, който може да прави такова нещо. Жалко, че българите се изложиха и не дойдоха. Иначе щяха да завалят комплименти. Хаха!).

Рецептата на карфиола с червена леща (4 порции, време за приготвяне 25 минути)

Карфиол с червена леща

2 малки тиквички
4 моркова
200 гр червена леща
450 гр карфиол
2 с.л. растителна мазнина
2 ч.л. къри на прах
500 мл вода
2 ч.л. бульон на прах
200 гр кисело мляко
1 глава лук
1/2 връзка магданоз
Сол и черен пипер на вкус

Зеленчуците се нарязват (карфиолът на розички, тиквичките на колелца, морковите и лукът - на малки кубчета). Запържва се лукът заедно с морковите и карфиола. След 3 минути се добавят лещата, тиквичките и кърито. След около още две минути приготвяте бульона и го изсипвате и него. Оставяте сместа да ври на тих огън около 10 минути.
Слагате ситно нарязания магданоз в киселото мляко и цялото го разбърквате добре заедно със зеленчуците. Овкусявате със сол и черен пипер.
« Последна редакция: Декември 04, 2017, 05:08:27 am от mishanta »

*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #358 -: Ноември 30, 2017, 19:52:23 pm »
- телешки наденички;
- айца по панагюрски;
- картофките на Мишето;

- салата печени чушки;
- пресен карфиол;
- гуакамоле.
*

    mishanta

  • *
  • 7227
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #359 -: Ноември 30, 2017, 22:56:31 pm »
:eat: понеделник - четвъртък

Пилешка супа
Туршия
Салата айсберг с разни добавки
Яйца на очи с подложка от сирене и чеснова заливка
Бързи пици
Чушки с извара
Борито
Пилешки сърца на тиган - много сполучливи, рецептата ТУК
/ добавих от мен само 2 лъжици размито брашно за да сгъстя соса /
Варен тай ориз за гарнитура
Плодове
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09 :heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)