0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mishanta

  • *
  • 7227
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #300 -: Октомври 29, 2017, 08:27:43 am »
И ден ,и нощ, като армията е гладна  :lol: нон стоп!

Деси, ако намериш праз, направи го на кавърма!
Може и с ориз, картофи .... Най-лесно е в гювеча, всичко на късове и готово!

Алекс, много се радвам , че са ви харесали  :P
Сподели какво подреждаш в гювечето за "Сирене по тракийски"!

 :eat: петък
Салата от моркови, ряпа, цвекло и зелени ябълки с маслини
Гювеч
 
 :eat: събота
Трано /домашен кус кус /
Картофена салата с червен лук
Бързото Ропотамо на Цигу
Печена скумрия на скара /донесоха гостите /
Бърза питка със самонабухващо брашно
         
              *** Сладоледена торта ***
- пълна импровизация, но много добре се получи

 :lol: отварям фризера да прибера сладоледа и виждам
замразени парченца от блатове за торта , да живее Джейми Оливър  :lol:
и съветите му, и като ме осени тази идея!

Във форма за торта с подвижно дъно сложих стреч фолио и намачках блатовете,
малко обикновени бисквити, пакетче Орео , подарено на децата и скрито ,
тези не се мият от зъбите и не ги давам :oops: пазя ги за такива измишльотини,
омесих ги с малко прасковен сок/прясно мляко също може/ за спойка и загладих като блат!
Леко размекнат сладоледа наредих на топки отгоре и натиснах
да стане равно, отгоре малиново сладко тук там и после с вилицата разнесох,
наредих цели орехови яки за украса и прибрах във фризера!


 :eat: неделя
Хрупкави пилешки хапки със сусам
Млечен сос с чесън
Кекс с ябълки Кекс с банани и парченца шоколад
« Последна редакция: Октомври 31, 2017, 06:05:15 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09 :heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #301 -: Октомври 29, 2017, 10:02:54 am »
Няма бе, само нощем  :lol:
Това ни беше менюто последните 3 дни, не сме го погълнали за ден :lol:

айде да не е само спам и от мен един импровизиран десерт (тиква, прясно мляко, яйца и захар) от остатъците от хелоуинската тиква, която баща им издялка :lol:
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #302 -: Октомври 29, 2017, 10:11:16 am »
Мише, задължително ще пробвам тази сладоледена торта... :)
Инак гювечето го редя по следния начин: натрошено сирене, гъби ( пресни предварително задушени или от буркан), домати на кубчета, луканка, кашкавал и яйце подправки по желание :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #303 -: Октомври 29, 2017, 16:44:02 pm »
-гъбена супа
-макарони със сирене
-подквасвах кисело мляко, ужасно трудно се намира прясно, но поне става по- хубаво от купеното, а и тук е доста скъпо, освен, че не е хубаво
за тази вечер
-салата
-телешки бавети с ешалот
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #304 -: Октомври 30, 2017, 09:04:09 am »
Ние тези дни сме наследното:
Закуска:
- бананови палачинки по поръчка на Моника
- макарони
Обяда е каквото намерим  :lol:
Вечеря:
- пиле с картофи на фурна
- зелева салата
- шаран с ориз и орехи на фурна
- свинско с картофи, моркови и грах(надявам се да го има още 2 дни)
- маслени сладки с форми на чудовища за Хелуин :)

*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #305 -: Октомври 30, 2017, 13:12:50 pm »
В последните дни:
 
- ориз на фурна с грах, моркови и пилешко месо
- задушен във фурната карфиол
- кебапчета и кюфтета печени на скара
- салата домати и краставици
- хляб в хлебопекарната
Напоследък използвах готовите смеси за хлебопекарна на София Мел: бял и ръжено-пшеничен, хлябът е много вкусен. Бяха ми останали малки количества от различни опаковки и вчера импровизирах със смес от ръжено-пшеничен + брашно от лимец + малко типово - чудесно хлебче се получи :)
- често правя веселите гофретки по желание на децата (и баща им  :)), но тъй като не обичам сладко днес измислих солен вариант, за да си хапна и аз  :), за база използвах рецепта за солени мъфини. Получиха се много вкусни гофретки :)
« Последна редакция: Октомври 30, 2017, 13:26:07 pm от marsi »
 
     
*

    mishanta

  • *
  • 7227
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #306 -: Октомври 30, 2017, 14:43:54 pm »
Марси, страхотна солена хрумка за веселите гофретки  :balk_47:
Коя рецепта точно използва!?

Алекс, моите не ядат луканка и много рядко взимам, но ще си набавя
и ще направя такива гювечета  :flower:

 :eat: към вчерашното меню добавям
Пиле фрикасе

 :eat: днес
Маринивани камби
Свинско с кисело зеле и ориз
Круши


Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09 :heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #307 -: Октомври 30, 2017, 15:25:20 pm »
за днес и надявам се утре - пиле с булгур и зленчуци :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #308 -: Октомври 30, 2017, 15:26:02 pm »
        * Гофрети *

Мише, това е рецептата:

1 1/2 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. зехтин
2 яйца
2 ч.ч. брашно
4 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
Сложих натрошено сирене към 200 гр., затова сол не съм слагала. Може да се добавят подправки по желание, нарязан на ситно колбас, кашкавал.
« Последна редакция: Февруари 09, 2018, 06:14:53 am от mishanta »
 
     
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #309 -: Ноември 01, 2017, 16:41:26 pm »
Днес сме на топла питка и свинско със праз лук  :D
Десерт - "Пенсионерски кекс с локум" /така го нарича свекървата/  :wink:
Салата - шопска  :D

*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #310 -: Ноември 01, 2017, 21:45:25 pm »
вчера децата и баща им правиха мини пици с хелоуинска украса, днес дояждахме каквото беше останало, а утре самоотглеждащите се девойки си поръчаха чили кон карне.
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #311 -: Ноември 02, 2017, 08:42:15 am »
Пълнени чушки, зелева салата и печена тиква!

*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #312 -: Ноември 03, 2017, 11:16:21 am »
Момичета, напоследък почти не ям месо и ще се радвам, ако някоя от вас сподели повече такива рецепти. На месоядните им готвя, разбира се. Просто аз почти съм спряла месото поради различни причини.

За днес ще взема менюто от Павла - гъбена супа и солени макарони на фурна. И салата ядем всяка вечер.

*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #313 -: Ноември 03, 2017, 14:35:26 pm »
Супа леща и салата за днес.
Иначе за утре започвам с готвенето. Менюто, което измислих-
за аперо- блини с рикота и маскарпоне с пушена сьомга, със същия крем с прошуто, с пате и с едно пастетче, което купувам и много харесвам с пипер
салати- зелена и руска
за предястие- пиле в палачинка
за основно- руле от свинско филе миньон с гъби и топено сирене, завито в бекон и шарен ориз с гъбен сос
за десерт- брауни със сладолед от крем англез и карамел

Блу, аз много харесвам канелони с крема сирене (маскарпоне и рикота, ако няма крема сирене) и спанак, запечени с бешамел и кашкавал.
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #314 -: Ноември 03, 2017, 23:27:43 pm »
Павла, и аз обичам, обаче малкият скакауец се е запънал и не ще спанак. Но мерси за идеята! Синът ми много обича и трябва да направя скоро пак.

Мише, благодаря за рецептата за свинското! Мъжът ми много обича праз (чак се научи да си прави сам баница с праз по рецепта на тъща си, майтапя се, че е готов за български паспорт), обаче имам само гювечета. Голям гювеч не съм си купила още, въпреки че през лятото бяхме в Троян и много ги заглеждах (ама нали не ям месо, та само за зеленчуци не бях сигурна дали има смисъл). Имам йенска тенджера.
Сложна работа! Имам един колега, който от над 30 г. е вегетарианец, но обожава да готви и за семейството си готви и месо. Трябва да го питам каква е хватката, че да не ми се налага да готвя по сто манджи.

« Последна редакция: Ноември 03, 2017, 23:31:33 pm от blue_sky »

*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #315 -: Ноември 04, 2017, 19:18:04 pm »
За днес: Спагети "Болонезе" :) /за Стаси само спагети с домашна лютеница, в която сложих 2 кубчета пасирано пилешко месо/ :wink:
Тракийски гювеч със заешко на фурна :)
Салати: Китайско зеле и домати и краставици :)

*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #316 -: Ноември 04, 2017, 19:24:51 pm »
през последната седмица

зелеви сърми в гювеч
зеленчукова супа
кебапчета и наденички на оребрен тигас със салта боб и лютеница, зеле с моркови
пилешки гърди със зеленчуци по китайски
крем-супа от броколи
пържен шаран с картофено пюре и салата домати
постен арабски кекс
мляко с ориз

днес

панирани пилешки крилца с млечен сос и салата домати и краставици


*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #317 -: Ноември 05, 2017, 12:04:16 pm »
и ние сме на зелеви сърми в гювеч и супа топчета :)
салатите са от цвекло, моркови, зеле, карфиол, печени чушки и т.н., каквото има в хладилника :lol:
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #318 -: Ноември 05, 2017, 16:56:15 pm »
Вчера мусака и грис за десерт

Днес лазаня със спанак и рикота

*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #319 -: Ноември 06, 2017, 11:37:47 am »
Вчера за Мерал и Моника боб, малко зелева салата и за десерт бисквитена торта.
За мен: Ориз от карфиол с чушки и царевица и карфиолени пръчици с пармезан.

Блу, тази рецепта за Фалшив ориз от карфиол става за постно ядене.Много е лесно и става вкусно, аз не вярвах.Карфиола се реже на розички и се измива и подсушава.Слага се в кухненски робот или блендер и се смила, става на много ситни трохи.В дълбок тиган се запържва лук, чушка, моркови, гъби(каквито зеленчуци имаш) докато омекнат.Прибавяш карфиола и бъркаш.Аз подправих само със сол и черен пипер.Като е почти готово(опитваш го няколко пъти, карфиола да става за ядене, но леко да хрупа), правиш кладенче/дупка по средата и изсипваш 3-4 разбити предварително яйца.Бъркаш ги само тях докато станат като бъркани яйца на тиган, като станат такива разбъркваш цялата смес с яйцата и готово, става за ядене.Аз сложих малко заквасена сметана, че мис е мотаеше в хладилника, а ако се сложи и соев сос, ще е още по-хубаво.
« Последна редакция: Ноември 06, 2017, 14:50:56 pm от mishanta »