0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Хора, знаете ли нещо срещу бълхи.Моника е нахапана отново, жестоко.Единия и крак е дупка до дупка, направо ужас.Пръскаме с едни препарати от ветеринарната, избираме къде да излизаме, някакъв ужас е.Да в града ни има, ама не мога да ходя да пръскам градинкити или да я държа в къщи в тая жега.

*
Хора, знаете ли нещо срещу бълхи.Моника е нахапана отново, жестоко.Единия и крак е дупка до дупка, направо ужас.Пръскаме с едни препарати от ветеринарната, избираме къде да излизаме, някакъв ужас е.Да в града ни има, ама не мога да ходя да пръскам градинкити или да я държа в къщи в тая жега.
Аутан. Промоутърки ми бяха казали, че е против всички кръвосмучещи, вкл. и бълхи. Друго, което ми идва е гривнички на крачетата по време на разходка или онези миризливите лепенки , залепени някъде на дрехата на гърба , за да не може да ги стигне . на поличка от вътрешната страна напр.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Етерични масла от мента и лавандула са естествени репиленти. Отделно бълхите бягат, като дявол от тамян от оцет.

Много ми е мъчно, че в това хубаво време има толкова болни дечица. Бързо, бързо да се оправят!


Всеки миг е още един шанс...
*
Проблема е в целия град.Хем пръскаха, но пак има бълхи масово.Нещо я беше нахапало в двора на яслата, предполагам бълха, сега сме си я внесли в къщи.Взехме от ветеринарна аптека разни препарати и ще се пръска, то е ясно.За нея ще взема гривничка, да я пращам с нея на ясла.Няма как да я предпазя иначе.Много страшно е нахапана този път, щом аз се изплаших и звънях на личната, считайте.

Благодаря за съветите.Имам сапуни лавандула, пръснала съм ги из апартамента, дори под възглавницата и слагам, те са много малки парченца ама на.

Ох ужас!

*
Сестра ми се оплака, че тяхната котка, която не излиза никога навън е пълна с бълхи, не могат да я изчистят. Сега са взели нашийник и някакъв препарат. Ужасия е. Ще идват насам в събота и се тревожат, да не би да напълнят нашите котки с бълхи и съответно от това да пострада малката.
« Последна редакция: Юли 01, 2016, 13:11:57 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Синеочка, направо е пропищял града.Ние в Кайлъка не ходим, заради бълхи, а това е най-прохладното място цяло лято.Избягвам всички площадки зелени площи и какво ли не.И къде да си заведа детето, то не остана?

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Да ме прощават котко- и куче-любителите, но докато е пълно по улиците с бе3домни животинки, няма как да няма бълхи, кърлежи, да стъпваме в ... няма да уточнавам какво, да ни е страх да не глътнат яйца на пара3ити (па3и Боже!). И а3 обичам живинки - особено котките, ама или удома да ми е - обе3пара3итено, чисто, или хич.  Ако пробвате гривничките, моля споделете. Малко ми е страшно да е в контакт с кожата на малко дете - все пак е някакъв препарат. Иначе с мъжа ми сме пол3вали Аутан и срещу комари е ефективен - даже и вечер на я3овир ;) Ама децата не сме пръскали.
При нас имаме друг проблем - комшията има 100 котки и редовно ми минират райграса. Преди да пусна детето да играе оглеждам навсякъде, чистя (голяма гнус), пока3вам къде да не стъпва... Голяма файда, че имаме двор, тревичка :( Ако има някаква машинка, като те3и дето гонят мишките, ама срещу котки - веднага я купувам.


*
Бебе, има такива машинки.Със сигурност има, защото леля ми си взеха за тяхната къща, че имат гнездо с пилета, а котката на съседите искала да се катери при птичетата :) Ще я питам и ще ти кажа, но може и от Англия да са я поръчали.

*
Бебе, докато няма драконовски санкции за ХОРА - изритващи на улицата кучетата и котките си - така ще е. Понеже сещаш се, че те не падат от небето тия животни все пак. И като изхвърлиш едно некастрирано такова на пътя, за 12 месеца негов престой там -  си + 10 котенца улични поне. Само от една женска. За кучетата - същия филм. Ама всичкото това - си го правим ние самите, не са ни криви животните.
Аз на село имам подобен проблем с дворните котки, или по-скоро имах. Бяха поне 20 преди 3 години, спрях да ги храня, нищо че ми е жал и ги обичам, ама...не им помагам така. Спряха и да идват толкова. Сега има 3 "стационарни" - 2-ма мъжкаря и една женска. Те са свикнали с мен, тях ги храня и съответно в храната - бухам всичко за вътр. паразити, сложила съм им нашийници против бълхи и така. Имат бебета сега - 4 бр. - също ги обезпаразитих и ако са наооколо след година - дано успея да ги заведа да ги кастрират. Друго - не знам какво да направя в случая, а и не мога на цело село за безпризорните котки да се погрижа аз.  :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Маги, много ще съм благодарна 3а машинката, ако кажеш.
Жбрул, не ги храня, ама хич. Най-нехуманно обмислям даже с пиратки да ги стряскам, че ми писна от ла.на по тревата, препикаване на про3орци и т.н. Ама ме е страх, да не в3еме някоя да иде до пиратката и да осакатя гадинката. 3а бонус има и няколко кучета - едно да джафне и се почва едно надлайване. Айде приспивай деца после. Той дядото, дето ги гледа, си ги храни, ама понеже е самичък и събира кой каквото и3хвърли. Дет' викаш, докато има кой да и3хвърля...


*
Бебе и в БГ има различни, само напиши в нета машини за отблъскване на котки и ти излизат.Някакви вълни там пуска тя.

Иначе темата за животните и хората е безкрайна.Нашите и двете котки са улични, едната подхвърлена ей така. В предишния квартал където живеех, редовно осъмвахме с нова доза кученца.До нас са гробищата и хората си изхвърляха кучилата там, щото велика мисъл, все щели какво да намерят да ядат там.Няма да ви казвам кви смесени породи съм виждала.А разправията с местния кастрационен ми беше редовна в един момент, накрая стигнах до отдел Екология в общината, защото не бяха кастрирали женските, а само мъжките(много умно, няма що), и пролет и есен имахме кучета.А откакто моя мъж работи по селата се уверявам, че сме тъпа нация.Значи кучката не се кастрира щото не било хуманно, ама да хвърлиш кучетата/котетата в реката е хуманно.Та болна тема ми е на мен това!

*
Бебе, ако не си храня "стационарните" - няма как да ги обезпаразитя ;) Не знам дали имаш опит с котки баш, но понеже аз цял живот гледам такива (у дома имам предвид, не дворни) - можеш в спешното да стигнеш при опит, да му натъпчеш зорлен някой хап на такъв дзвер. (твоя си домашния)
Иначе, аз идеално ти разбирам и яда и тревогата по казуса с котките, опасностите ги знам може би по-добре и от теб... Просто вметката ми беше, че не бива срещу самите животинки да се настройваш негативно, защото всичките ни неприятности с тях - си идват от нас самите. От мърлявщина, криво разбрана "грижа" и пр. Нищо друго нямам предвид :)
А е много непосилно за бюджета на човек Х, да се заеме лично с безброй безпризорни животни. Мислила съм смятала съм... Примерно. Имам 3 дворни на село, мога да ги хвана и заведа в клиника и да ги кастрират, ок. Около 150лв. струва процедурата с всичко, обаче постоперативно - поне няколко дни това животно трябва да се наблюдава, следи за инфекция и др. Дворна котка - аз няма как, опцията е няколко дни престой в клиниката, което + 200лв. поне. И така за 3 котки на двора ми - 1000лв. Еми не мога да си го позволя на фона на всичките си други разходи. Разпитах по някоя общинска програма за такива неща....не искам да споделям какво ми казаха хората дето пряко имат отношение - все едно да ги дам на Д-р Менгеле тези котки, пък ако някоя оцелее нали...

То у нас кое ли е по реда си, че и тези неща де, но просто - да си изливаме беса върху самите животни е нелогично. Казвам го с цялото си уважение на отговорен котколюбец, който няма силите и средствата да реши кардинално проблема. Каквото мога - правя, ама е доволно недостатъчно и ми е ясно. :?

П.П. Нямаме опция "лайк" в сайта, ама слагам един за предишния пост на Маги
« Последна редакция: Юли 01, 2016, 15:00:42 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Сис, знам, че 4 лапи обикалят градовете и безплатно кастрират заведените им животни, включително и бездомни. Знам, че бяха наскоро в Търново, Кюстендил. Сега ще потърся на страницата им дали имат повече инфо по въпроса.
Едва ли ще ти свърши работа, но все пак го слагам: http://www.vier-pfoten.bg/bg/page-3709/page-3738/page-0/
http://www.vier-pfoten.bg/bg/page-3709/page-3738/page-3741/2016/
« Последна редакция: Юли 02, 2016, 00:02:19 am от blue_sky »

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Жбрул, ясно ми е, че животните не са виновни и3общо. Обожавам котки - гледали сме и в апартамент, и в къща, че и в общежитието като студенти под 3аплаха от и3хвърляне. Сега и3чаквам децата да поотраснат и да не ги душат от любов, 3а да си в3емем пак. Ама ми идва в повече ми3ерията от коткарника и кучкарника в съседите и по улиците. Невини, невинни, ама щото удома е окосено и хубаво и 3а това си вършат там нуждите ;) Няма да ги бия, убивам и т.н. - просто търся начин да не ми се моткат по райграса. В 3еленчуковата градина да си ходят и торят - не ми пречат.
Маги, вярно в нета и3ли3ат много джаджи. А а3 в Алиекспрес само гледах, кво предлагат китайците. Обаче там няма мн добри от3иви да има файда. Та, ако може, питай леля си 3а модела и цената - да се ориентирам.


Здравейте и от мен,нямам много време да се включвам но при първа възможност ви чета! :-) дано всички болни дечица да оздравяват че каквито са жеги е мн неприятно на някой да не му е добре.
Ние сме добре растем,лудеем,викаме плачем всимко в синхром,обаче от 4-5 дена едната ми принцеса вечер не спи спокойно,вече имаме 2зъбчета отдолу и тъй като нямаше проблем с тях не съм им давала нищо за зъбите,обаче тия дни не се спи,незнам дали е от топлото или венците я болят,но другата си спинка спокойно,та какво ще ме посъветвате да мажа венците?
*
Весита, аз мажех с Калгел и с Пансорал.Реално тези кремчета помагат за 15 мин, после е същото.Аз мажех, за да заспи, да успокой много силна болка.Но може и жегата да я мъчи.Има деца който не издържат на топлото, Моника е така и се буди, върти, мрънка.

*
Весита, давам Дорми + Дентокинд за спокоен сън, става с натрупване и търпение, но определено има ефект.
За котките, никога не съм разбирала безотговорността на хората да вземат и захвърлят после животинче. Все едно да се откажа от детето си. Аз така възприемам моите котки.


Всеки миг е още един шанс...
*
Весита, последните кътници Нора ги вади с много зор. Аз много не й вярвам на хомеопатията, ама дентокинд + камилия определено помогнаха. Нурофен също давах. Температура вдигаше всеки ден, сополи също .... и невротизираше всички в яслата та  и се обадиха да я прибирам. При педиатърката бяхме -тя препоръча тази комбинация. Не съм мазала нищо, защото е невъзможно да й бръкна в устата. Посъветвай се все пак с лекар.
Таман по въшливо - котешката тема. Днес моя Убавец го водих на фризьор  .... абе голям бизнес това - две седмици чаках за час. Та се обадиха да ми кажат, че бил пълен с бълхи и ще има  + още едни 15 лв върху сметката за обезпаразитяване. Вярно е че макар и лапата да не му е стъпвала навън няма гаранцияя, че няма да въшляса. Ние сме му ги донесли гадините, и пак по- добре, щото те на него се лепятт, не на нас. Ама пак си мисля, не съм го видяла да се почесва .... Иди разбери сега колко наистина е бил въшлясал....
Животните, бездомни .... ми ние сме виновни, че ги има.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Ох, ново 20.. Направо съм в шах. От няколко дни ми правк впечатление, че гърдичките на малката, като че ли са леко набъбнали. Казах си, че така и така във вторник сме на ДК ще изчакам и ще питам, какво що! Сега обаче забелязах, изобщо не знам как досега не съм!! , че има русички косъмчета отдолу и направо ме удари паниката!! 8O  8O 8O
Моля ви, успокойте ме..възможно ли е да се.дължи на дуфастона, който пих за задържане в ранните месеци :(
И какво може да е и ако е нещо лошо..какво да правим


Всеки миг е още един шанс...
*
Синеочка, заведи я на ендокринолог, пуснете хормони. Те хората си знаят работата - не се панирай. Едва ли е от хормони, които ти си приемала като бременна. По-скоро ще е от някакви, които сега поема, а ти не си наясно с какво и откъде.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!