0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Маги, и аз си задавам същите въпроси, като теб. Хем искам да направя нещо полезно, хем съм силно резервирана към всякакви хранителни добавки. Все пак децата ни имат нужда от засилване на имунитета. Нашата педиатърка ми препоръча едни витамини (Junior Neo на Vision), но засега не знам дали помагат, пием ги отскоро. Друго полезно според нея е сиропът Имуномикс. При начална форма на влошаване - сополи, лека кашлица, тя ни изписва Умкалор на капки. Споделям опит, но си питайте вашите лекари кое е подходящо за състоянието на вашите деца.
Стократно се убедих, че децата много боледуват при ходене на ясла. А някои - повече от другите. Ние изтеглихме една къса и една цяла клечка  :), което сумарно си е къса клечка  :lol:. Все пак вече един месец ходим отново на ясла и сме отсъствали само три дни заради конюнктивит. Направо гоним рекорди  :D. Иначе и на нас все това ни разправят докторите - повече чист въздух, планина, море, здрава храна. Ами много ясно, така е  :). Бързо оздравяване!
*
Моята досега е пила само три пъти аб, брат й - май и той толкова, не помня вече. Но това не значи, че първата година в яслата не боледуваха често. Боледуваха си и още как. Втората година доста намалиха, а от третата големият не е боледувал. Малката ще я видим как ще е.
Няма отърване от болестите, като почнат ясла. Има много малко изключения.
Иначе нищо не давам като витамини и имуностимуланти. Не съм убедена, че има смисъл. Майка ми някакъв пчелен прашец с мед ми е пратила. Май само на меда вярвам, но все забравях да им го давам. То големият няма и нужда, де. Не е боледувал от 2 г. вече. Дори стрептококът го подмина, с който ни "почерпи" сестра му. С мъжа ми имах караница, че това се лекува само с аб. Добре, че се беше консултирал с гугъл. Личният му лекар е кардиолог, не му прегледал гърлото.

*
Здравейте! Добре дошли на новите попълнения!
Да предам малко опит и аз с имуностимулаторите. Моят син е с Т-клетъчен имунодефицит. Казано по просто има ли контакт с вирус си го лепва веднага. От бактериални инфекции не боледува често. Месеци на ред бяхме на терапия с изопринозин, но ефект не видях да има. Един ден когато бяхме пред кабинета по имунология се заслушах в един пациент с много рядък имунодефицит, който обсъждаше различните имуностимулатори. И така чух за саменто на капки. Аз като лекар бях много резервирана, но така и така за годините бяхме изпробвали всичко и реших да го взема. При нас има много добър ефект. Давам го профилактично, а когато е болен увеличаван дозата. Много често всичко минава без лекарства.
Ние сме доста по-големи и нямам представа за каква възраст е подходящо.
По принцип гнойната ангините е бактериална инфекция и не знам какъв ще е резултата при нея. Но като цяло го дават за стимулиране на цялостният имунитет.
Скорошно оздравяване!
« Последна редакция: Юни 17, 2016, 13:04:24 pm от milch »
*
Милх, благодаря за споделения опит.

Беата и аз давам Умкалор на капки :)

Момичета благодаря за мненията.Знам, че трябва да го израсте, наясно съм.Но видях себе си като малка като беше болна и ме заболя сърцето.Аз правех гнойна ангина, след гнойна ангина.Всички педиатри ме познаваха и накрая се наложи да ми махнат сливиците, защото бяха започнали да ме болят ставите. Искрено се надявам Моника да не стига до там, а да се разминем по-леко. Днес вече е в пъти по-добре, тича и дивее, но и другата седмица ще се гледаме в къщи двете.

Как издържате на жегата?Тук е малък Ад.

Здравейте,може би някой ме помнят...други не.Чак ме е срам,че 2 години и повече не съм писала,но така е когато мечтите се сбъднат те отнемат цялото ни време.Моето Николайче е на 2г и 3м от март ходи на ясла и в момента е с гнойна ангина=39,5 Т...изписага ни Панцеф,пробиотик,гринтус сироп и сега спи и оздравява.А утре заминаваме за морето...мисля да рискувам и да отидем-ако нещо се обърка ...газ и се прибираме
Николай е на 2г.4м.5д.
*
Маги, стискам палци да не се стига до вадене на сливици. Дано скоро да го израсте.
В тази жега смр си у нас голи и с пуснати ролетни щори, вср още не смея да пусна климатика, но скоро и това ще се случи. Направо не знам как виреете в Плевен с Мони, като знам, че там лятото е ад под слънцето и ви съчувствам.

Вчера изкарахме супер на рд-то, малката много се забавлява. Набара някаква кола и през повечето време не пожела да слезе от нея.

Морско момиче, добре дошла и дано намираш повече време за нас :) Голям сладур е Ники.
Дано да изкарате безпроблемно морето.


Всеки миг е още един шанс...
 :oops:
ще се постарая....като се върнем от "молетоооо" ще съм супер редовна
Николай е на 2г.4м.5д.
*
Момичета, препоръчайте някое хубаво бебешко олио. Много ни е суха кожата :( Ползвам продукти на Клоран, обаче  олиото нещо не ми харесва. Веднага попива и кожата пак остава суха и се лющи, иначе шампоанът е супер.
*
Вилия, в тази жега какво олио?!
Пробвай с хидратиращо кремче. В момента ползвам на Мустела, от Бюбхен също съм доволна.


Всеки миг е още един шанс...
*
Вилия, ние ползвахме олиото на Биодерма, дори и през лятото, защото емолиентите на Мустела и Биодерма не влияеха добре на кожата на дъщеря ми.
Eucerin Aquaphor :)


Абе с тия боледувания не знам...Ники на ясла не ходеше, скъса се да боледува. Катерина от 5 месечна сред зелени сополи и кашлица, яде пясък с лопатата, ходи боса навън, бетер циганче, облизва всички камън, два пъти е пила антибиотик - един път заради отит и втори път заради отит+лек хрип. Сополи вече не лекувам, не дърпам, то не е рев, не е чудо, не ми се занимава. Пръскам два-три пъти Муконасал, отпушва, изтича гадостта и след седмица минава. Дори вит.Д не й давам, а с Ники не бяха бъзове, не бяха чудесии. По-издръжлива ли е, по-малко ли се вглеждам, не знам.

Морско момиче, добре дошла отново :)
[/url][/url]
*
морско момиче, добре завърнала се! Няма какво толкова да се обърка. Детето си пие антибиотика, започва да оздравява, морето дори ще помогне.

Синеочка, тези возила са много популярни около прохождането и доста след това. Ако питаш моя син, и сега не би слязъл от такава количка  :D.

jasmin_veni, и двете са верни - и малката е по-издръжлива, и ти по-малко се вглеждаш вече  :). Като цяло, момченцата боледуват повече. Дано и да е само до първи клас, примерно  :wink:. (На това се надявам.) А при твоите ангажименти едва ли някой би се вторачвал в някакви си там подробности  :).
*
И ние сме в групата на болните.  :( Габи е с болест "Ръка, крак, уста", която е и заразна). В България май не се среща често, както тука в Австрия. Тук в детските градини е много често срещана, както варицелата и скарлатината. Вече не е заразна, но пък трябва да и мине обрива. Ще се гледаме двечките, само мама трябва да следи да не и свършат дните за гледане на болно дете, че са само 10 в една година, независимо от броя на децата. :?

Добре дошли на новите мами в темата!


*
Според мен е малка компилация това с болестите и децата.И е до детето и е до вглеждане.Но е факт, че ако оставя Моника със сополи на третия ден ми прави пристъп, така че нямам шанс да не се впечатлявам.Има и друго, средата много влияе.Плевен е страшно мръсен град.Тук концентрацията на фини прахови частици е много голяма, климата също е ужасен и действа зле на хора с респираторни проблеми.Така че предразположени като Моника към такива си боледуват и се усложняват.

Иначе малката е по-добре вече.Но и тази седмица ще се гледаме в къщи.

*
Соолииии. И аз да се оплача. И пак зъб в основата на всичко. Обаче сякаш е спряло да ми пука. Следя консистенция и цвят само. И в добавък обрив на гърба от препаратите във водата на сухите фонтани. Значи на живот и смърт е работата да се наджубурим и в тях.

Морско момиче, привет!

Симеочка, на този камион  все още ежедневно му се взима акъла. Тротинетката е в изчаквателен режим  :lol:
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Авалон,разхлаждате се във фонтана ли? :lol: то в Пловдив лятото си е убийствена жега разбирам го детето :lol:
Маги,гадничко е с тази предразположеност ...въоръжи се с търпение и това е :)
Синеочка и Алек е нонстоп с този камион :lol:,даже от два месеца спрях да го извеждам с количка,излизаме с камиона и той като Нора фен и на тротинетките,ама изчакваме все още и ние :lol:
Рачко,не съм чувала за тази болест :lol:
Бързо да оздравяват всички дечица :)
*
ra4ko75, каква е тази болест? И на мен ми стана интересно  :).

Маги, и при нас е така със сополите. А съм ги пренебрегнала - а сме се разхриптели и е време за вентолин  :(. Просто масовият случай е по-благоприятен. И София е с мръсен въздух. Като отидохме в Троянския Балкан за 4 дни, нито веднъж Пепи не се закашля. А тук си покашля редовно.

avallon, ще трябва и аз да се поинтересувам какво слагат в сухите фонтани в София, че ние също джапаме в тях. Досега не сме имали проблеми, освен падане по дупе  :lol:.

При тротинетката интересът се определя от собствеността на уреда  :D. Добре е да е чужда  :lol:.
*
При тротинетката интересът се определя от собствеността на уреда  :D. Добре е да е чужда  :lol:.
Така е - чуждата кокошка е патка 😂
Ние много обичаме чужди играчки, нищо че вкъщи си имаме същите, но не ги поглеждаме.
Относно количката замисляме се да ѝ купим такава, като я видях колко се радва на тази почти разбитата в детския кът.

Рачко, тази болест и за мен е неизвестна, данеби у нас да се казва по друг начин?


Всеки миг е още един шанс...
*
Значи всичко чуждо е по-хубаво от моето.Няма значение че е същото като това което аз имам точно в момента в дясната ръка, аз искам това на другото дете.Смяла съм се как реве за една буталка от тия шарените звънтящи, на друго дете, а в същото време държи своята в едната си ръка.Сега е на приливи и отливи, ту е количка дето се бута, ту е тротинетка.Най-весело е като се съберат няколко деца и всяко иска на другото играчката, но не пуска своята и вика МОЕ с пълно гърло, та чак до писък.Вече излизам само с една играчка и толкова.А и не ходя в градската градина.Не че не мога, но ставам луда.То е искам на пързалката, писъци за люлката, види някоя играчка пищи и я дърпа.Не мерси съм.Това лято ще сме квартални.

*
Това е обяснението във Wikipedia на български за това заболяване: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%8A%D0%BA%D0%B0,_%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%BA,_%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B0 Но ако знаете английски или немски отворете там, че на български почти няма никаква информация снимки. Това е типично заболяване, което се среща най-вече в детска възраст, но не са изключени и възрастните от зараза. Появъва се обрив по дланите, стъпалата и устата - отвън и вътре най-вече като пъпките са със съдържание на течност. В началото се вдига не много вискока температура и след ден-два избива и обрива. Отшумява до 10 дни, но е заразна. Не се приемат медикаменти, освен нурофен при температурата и фенистил, ако има сърбеж. В повечето сличаи протича съвсем леко, но има и рецидиви. И аз я чух за първи път в Австрия, не съм чувала и български майки да говорят за други детски заболявания освен варицела и скарлатина и затова си мисля че в България не се среща често.
А нашите се карат най-редовно и в къщи за играчките. Сега, докато пиша се карат за един мотор, не че нямаме и други превозни средства. И то в последно време е виновна Габи. Като види че батко и държи нещо неино и почва с пълно гърло да се дере и пищи, че и да удря. Добре че Марти е добричък и не и посяга, че ще си иъвадят очите. :lol: На детската площадка Марти като беше на възрастта на Габи, че и до днес искаше чуждите превозни средства, а Габи поне там не се кара и дърпа. :lol: