0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Албена, чета, че те веднъж са се гушкали. Явно неговите родители са Ок. Каква точно е разликата ако се повтори това?! Става много често или? Нямам идея аз как бих постъпила, но наистина може да се направи по леко различен начин ако ще донесе спокойствие. Примерно да се уговорите с девойката да спят на отделни легла. Сещам се, че и ти имаш момченце, значи пак има възможност да са тримата, а не сами.
*
На мнението на Мели съм. Аз не бих забранила така категорично гостуването. Бих го позволила, с определени условия. И да, 9-годишна възраст въобще не е ранна за сексуално възпитание.

Като чета Блу скай, започвам да подозирам, че имам немска жилка  :lol:

Аз съм либерална майка по отношение на сексуалното възпитание и съм го започнала от ранна възраст. Възпитавала съм дъщеря си, че нито сексът, нито голото човешкото тяло са повод за срам.
Много говорене и малко забрани. Забраните провокират любопитството още повече. Почти няма гадже - сериозно или не, което да не ни е гостувало. Градила съм връзката с дъщеря си на база доверие. Не че е длъжна да ми дава отчет кога прави секс или пие алкохол - и вашите деца ще го правят, със или без вашето знание. И няма да е след 18-годишна възраст, сори. Обаче е добре да не отрязвате достъпа до информация, която те могат да ви дават сами.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
не разбирам защо смесвате непрекъснато сексуалното възпитание с поощряването на интимна близост с противоположния пол на възраст под 10 години?

може и да водят промискуитетен полов живот германчетата на 13 години, светът се е достатъчно обърнал с хастара навън вече и каруцата за всичко я впрягаме преди коня - защо не и за това, но дори и от гледна точка на чистата математика, 9 не е равно на 13. разликата е огромна, когато става дума за възраст и то точно тая възраст.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
поощряването на интимна близост с противоположния пол на възраст под 10 години?
Не разбрах добре аз - поканата вкъщи ли имаш предвид, като казваш поощряване?
« Последна редакция: Април 28, 2016, 16:51:50 pm от Елфи »
*
Джам, не иде реч за поощряване на каквото и да било (поне според мен), а за това коя е адекватната реакция на нещо, което си се случва, все тая дали на нас ни уйдисва на мирогледа и настроението. Поне аз така разбирам на Албена чуденията в момента, но може и да не я разбирам правилно.

Как да поощря, или да не поощря вече наличната сутрешна ерекция на сина си, благодарение на която редовно опикава около кенефа, понеже още няма техниката да насочи струята накъдето трябва в тази ситуация? Да се скарам за нацапаното, или просто да го измия после, без да му създавам чувството, че нещо нередно и лошо е направил, в добавка - свързано със собственото му тяло същото? Естествено, че ако баща му, или друг мъж на възраст сътвори това - ще крякам, понеже те могат, ако се постараят и да не цапат все пак ;) Гледам го, че вече се попипва съвсем съзнателно в тези зони и се усеща, че от това има кеф. Правила съм забележка единствено в посока, че това не е възпитано да се прави на масата и в присъствието на други хора, но не съм и намеквала, че е лошо да се прави по принцип. Понеже не е лошо по принцип и е част от опознаването на тялото му и дето има един лаф "първият секс на всеки човек е с него самия".

Естествено, че и аз като повечето родители - не горя от желание "да му светя" на интимното съзряване, да го направлявам, да се чудя как, кога и кое да обясня по подходящ начин, да мисля дали с това и онова няма да навредя повече, вместо да помогна и пр. Особено ми е трудно и защото е от другия пол все пак и съвсем не съм сигурна кое, как и докъде вкл. по тази причина. Естествено е предполагам и по този въпрос да копирам модела, по който аз съм отгледана, който в общи линии е: "няма тема табу, твоето тяло не е нещо срамно, сексът и интересът ти към него - не са осъдителни..." и в този ред. Освен това - така мисля е и най-лесно за мен самата като родител, пък и мога да казвам нещата както са, а не да мисля някакви версии и усукванки всяка следваща година, или гробовно да мълча по тия "срамотни теми".  :lol:

"Сексуалното възпитание" в тази тема влезе по една проста причина. Ние - виждаме сексуален елемент в тази покана за "нощувка заедно", а главните герои на случката - всъщност - не. Затова и мамите кършат пръсти "какво да обясняват", а хлапетиите се цупят, че им е отказано някакво желано от тях забавление с ранг "пижамено парти с класа" в общи линии. ;) Може и да го има момента, как тази, онази, трети и пети - вече са го правили това, само нашите са такива, че не ми дават и съм назад... Всичко друго е, ама не и мисли за секс в реалния смисъл, че чак толкова тревоги да има по такъв повод.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
поощряването на интимна близост с противоположния пол на възраст под 10 години?
Не разбрах добре аз - поканата вкъщи ли имаш предвид, като казваш поощряване?

да - в конкретния случай. защото момичето не иска да покани момчето у дома, за да играят, а за да "се гушкат" и да развият отношенията си на "гаджета" на едно ново ниво. затова не бих поощрила тия щения чрез изпълнение на желанието за съвместно преспиване - ако и да са на отделни легла.

не ме разбирай криво - и моят син е преспивал при момичета, хем таман две на куп, и изобщо не ми е минавало през ум, че може да има някакъв интимен подтик. но в описания от Бени случай, поне аз разбирам, че ясно става дума за такъв. затуй не бих го стимулирала - рано е още. това не значи, че съм против сексуалното възпитание или че не провеждам такова. но сексът не изчерпва цялата палитра на интимността между двата пола, както знаете. и в книжките не почват първо с тая част.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
но сексът не изчерпва цялата палитра на интимността между двата пола, както знаете. и в книжките не почват първо с тая част.

Спести ми писането. Сексът не изчерпва цялата палитра на интимността между двата пола, пък до някое време в цялата тази палитра - сексът го няма изобщо като осъзнато нещо (в смисълът, който ние разбираме). Но следва да отрежем "цялата палитра", понеже в нея се прокрадва и неосъзнат сексуален елемент? И можем да обясним, че всичко друго си е ОК, освен този елемент на 9? Можем ли? Или някак ще се получи, че ВСИЧКО това просто не е ОК? Аз залагам на второто.

И друго ми стана странно покрай тази тема. Тук сме жени на години, правили сме секс доволно много и дълго, не вярвам на някоя от вас животът и връзката й да се въртят около секс главно. Мисля, че от тук списващите - моята връзка е най-прясна, по тази причина дори - сексът е от главните неща все още, НО...дори и при мен (нас) не е чак толкова. Водещи са ония от "цялата палитра" упомената от Джам всъщност, пък сексът се явява "черешката връз тях". На мен не ми е трудно да допусна, че деца на 9 години просто тази "черешка" хич не я броят и мислят, или че усещането "хубаво ми е", когато се гушкат е толкова по-различно от това на Дани когато спи гушнат в мен. Физически е приятно и в двете ситуации и не е непременно сексуално натоварено това приятното. Емоционално - да. Но емоциите както се разбрахме не са "само секс".

Припомних си покрай този разговор тук, една случка преди много години. Всички още бяха живи и здрави в семейството ми и сме се събрали на селската къща по Коледа. Баби, дядовци и родители си лягат, аз и първият ми братовчед (аз накъм 16 тогава, той на 18) - отиваме на селската дискотека. Пием джин, Коце хич го няма в пиенето и го влача аз към къщи по нощите "мата хари". Майка ми като е оправяла легла из къщата - за нас е оправила една голяма желязна спалня, антична, 180/200 - отделни завивки и всичко. Катурвам драгия братовчед там и се плясвам в съседство и си спим кротко и мирно ние... До момента в който баба ни влита в стаята и излива огън и жупел на тема "каква е тая срамотия да спим ние в едно легло"  8O 8O 8O Ние клепаме махмурлийски естествено и не схващаме защо е това крякане. Станах, пих 2 кафета и си спомням онова гнусно чувство, като се замислих за повода за такова събуждане от страна на баба ни. Гнусно ми стана, защото на 16 вече, набързо ми се изясниха "моралните съображения" за крякането й. И не знам дали повече ме ядоса изкривената й по въпроса психика, или фактът, че щом се запени така - е допуснала, че можем с братовчед ми "да се онодим" понеже сме хем тийнове, хем сме в едно легло. Не вярвам и това да е допуснала да ви кажа, дори за секунда - ами дертът беше какво биха казали ХОРАТА, ако видят/чуят за това безобразие. ;) Дълбоко и органически не понасям хора с подобни "мисловни" уколни.... Реално ситуацията беше - двама спали на едно легло - голямо, широко, ама с общ дюшек. Аууууу анатема! Тия двамата (ние) две години преди това и още 10 преди тях се биехме до синьо и пр. класики. Баба ни ни къпеше голи, по ред на номерата в старата баня с дървения бойлер и пр. Та въпросът тук е дефект в нашите глави, не нещо децата да не са ОК ;) И ако за нещо биваше някой да ни се кара онзи ден, определено беше в посока: "Не е ок, цяла бутилка джин да пиете двама души!". Майка ми и баба ми се караха до нова година по темата кой и как възпитава деца и кое е редно, нередно, морално и пр.

В общи линии - статистиката не е в полза на тезите на баба ми.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Разбрах, jam.
Аз бих предложила на детето да го покани на гости, без приспиване.
Често казано, моята не е канила деца с приспиване (май по-късностанаха модерни в Бг) и не сме имали такива драми.
Идеята ми беше да не се преекспонира проблема, защото децата не го виждат по този начин.
Разговори биха помогнали, а не рязко да се забрани това и онова.
Т.е. реагирайки остро и със забрани, се изостря любопитството на децата да разберат що е туй, дето кара косите на мама да настръхнат.

Джей, ако е същата онази баба дето се възмущаваше на готовата храна за РД на Дани и режеше салата в легена и смяташе, че жените трябва да упражняват къртовски труд, защото са жени....е, тя не е мерило, мисля, че още тогава си разбрала.

Мисля, че новото ниво в техните "отношения" би било само гушкането. нищо друго. Защо не предложиш "кино вечер" в която да се гушкат докато гледат филма и после всеки на дюшека си? Това е компромисно решение мисля аз.
[/url][/url]
Ей,такова нещо не ми е дошло още до главата  :lol: инак в къщи редовно спят и момчета и момичета,е на отделни легла разбира се :) последния път спа с приятеля ѝ дето ги отгледахме заедно вече са на 13 г. реших да вляза да видя спят ли вече към 01.30 и баща ѝ ми казва да не се сбъркаш от гледката :lol:...е,спяха си децата всеки в леглото си :lol: след време ще видя как ще е :lol: но,наистина не бих отказала и бих обяснила притесненията си...на съседката щерка и е колкото моята,на 10 г.бе влюбена в съученик,целуваха се в училище,той редовно преспиваше у тях,защото пръв приятел с брат ѝ те са близнаци,а на Весела и се изправяха косите да не отиде посред нощ в стаята на Яна,та слагаше момчетата да спят в хола,да ги наблюдава по отблизо...та е нормално да има такива притеснения,аз още не съм се сблъсквала с това,няма гадже,няма цикъл още и за това се бъзикаме с баща ѝ,че е със спирала и не е страшно да спят момчета в стаята и все още... :lol:
*
Джей, ако е същата онази баба дето се възмущаваше на готовата храна за РД на Дани и режеше салата в легена и смяташе, че жените трябва да упражняват къртовски труд, защото са жени....е, тя не е мерило, мисля, че още тогава си разбрала.

Тя разбира се, ама мисля една такава баба стига на всеки в тоя живот  :lol:, добре че и другата ми не беше такава. Тя беше точно обратния вид (светла й памет!). И точно, защото тази описаната не е мерило, ами е "антимерило" - не тя, ами мисленето и поведението й, та затова и ми изплува моментално споделената случка. Реално - аз и братовчед ми не бяхме направили нищо нередно и "неморално" в тази ситуация, ако не беше безумната й реакция на същата - никой от нас не би си и помислил дивотиите, които СЛЕД това избухване нейно - неизбежно превъртяхме наум. Щото нали...няма как да не ги превъртиш в търсене на някакво логично обяснения за това нейно поведение.
Все още редовно и доста бая по-млади от нея хора, вкл. и на моя възраст срещам, с ей такова мислене и поведение като нейното. Ако нея мога да я оправдая донякъде с ЕГН и "в такива времена са й формирани възприятията" и пр. тези дето са над под половината й години, учили, ходили по света и не са тъпи нещо - просто не моА ги разбера. Никак.

То сега да не излезе, че агитирам да си превръщаме жилищата в своеобразни бардаци, в които малките ни, или малолетни деца да си правят безразборен секс с други такива, понеже тя природата ги подтиква за тия неща...  :lol: Не разбра се. Но пък и изпадането в другата крайност и хиперболизирането на някаква съвсем логична, нормална случка в развитието на децата - не е решение. Вени е дала съвсем разумно предложение за реакция в случая на Албена. Не става да обявим гушкането за нещо порочно и нередно по принцип, понеже се развивали тия деца и майката природа ги подръчква да се гушкат и не само от приятелски чувства, ама с това сме наясно повече ние, а не толкова те самите засега. Отглеждаме ги с приказки за принцове, принцеси, сватби и любов, ама когато реално ги сръчка Купидон, пък било и лекичко още - аре потрес от наша страна по темата. Малки били за тия неща. Ми малки са за да правят секс, деца и общо семейство - да. Ама те и не искат засега да правят това, а си изживяват първото подобие на любов към другия пол, по начина по който те сега го разбират. И това е хубаво и израз на нормално здраве и развитие, че се случва, не нещо за порицаване и забрана.

То, че е най-лесно за нас, да забраним всичко, което потенциално ни тревожи, заплаха е за децата ни, вместо да се гърчим в мислене как, хем да им дадем каквото искат/им е нужно, хем да изолираме всички рискове потенциални казвайки им ОК за нещо - ясно, че най-лесно е с "Не може!". Ама най-добре не е, със сигурност. В добавка, една такава ситуация за нас е "бе ще мине" и някак е маловажно, поради нашата възраст, натрупан житейски и емоционален опит. Ако някоя от вас моЕ се тръшне по очи за мъж сега, така както от сърце и искрена вяра, че ако не е тоя - светът свършва го е можела на 16 - евалата!  :lol: Ставаме цинични с времето и по тези въпроси. Трябва да си даваме сметка, че децата ни тепърва ще го минават този път и куп неща, дето за нас са ясни и супер незначителни, в същи момент за тях може да са най-важното в точно този момент от живота им.

Над 22-годишна съм била и живееща от доста време в друг град, сама и оправяща се с всичко, когато горко ревах на рамото на мама за гадже (това преди мъжа ми). Тя беше една драматична връзка, с нерви, събирания, раздели, куп изневери (негови) и мои надежди хлапашки, че АЗ този човек ще го вкарам в пътя, ей така щото го обичам... Да съм била малоумна, да не си давам реално сметка колко не става човека - напротив, ама въпреки това лИбофффф бе. И страдам аз, ама зловещо на принципа: "Убий ме обичам тЪ!" и рева на мама, че "Никога просто няма да обичам някой друг така и като не сме заедно и някак всичко друго ми е безсмислено...". Аз въпреки, че съм гад в доста отношения - като обичам, обичам много, до дъно и без условия.
Майка ми разбира се е била наясно, че това ще мине и замине и днес ще ми е смешно даже (да, така е), но тогава реагира все едно наистина тая моя любовна драма за нея - е не по-малко важна отколкото за мен. (била й е със сигурност, но по отношение на това как детето й максмиално бързо да спре да се трови, а не нали....каквото на мен ми беше фиксацията).ТОВА беше най-важното. Реакцията й на пълна подкрепа, разбиране и нула подценяване на това мое изживяване тогава. Увери ме, че още от любов никой не е умрял самоволно, ако не тръгне да се самоубива, та няма и аз да съм първата и ме търпя дни наред, да й пиля аз с часове за драмата си (пък аз както не мога нали  :lol:). От толкова тръш и говорене - накрая така си излях всички емоции по въпроса, че рационалното ми мислене взе превес. Отръсках се, прекратих този път цирка завинаги, смених и адрес и телефон даже, но съм убедена, че ако не беше майка ми и адекватното й поведение тогава - още месеци сигурно щях да се панкавя с тази си безумна връзка. Надявам се е разбираем споделения пример, въпреки че е за ситуация с вече доста по-големичко дете. Много неща зависят от нашите реакции и при малките ни и при не толкова малките ни вече деца.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Момичета,
Благодаря на всички за съветите и коментарите.
Да обобщя
1. както някой правилно са ме разбрали - нЕма никакъв проблем в гостито с пресиване, имаме матраци няколко на брой, моите деца спят в една стая на двуетажни легла, мога да опъна матрака за младежа при тях. Проблема е, че дъщеря ми съвсем съзнателно казва, че искали да спят  заедно и да се гушкат.  А аз цяла нощ ли да стоя будна и да дебна дали няма да се погушкат на едно легло? :D
Естествено, че е ходила на гости у приятелки с преспиване, това наистина е разпространено тук, както Деси казва, и е канила нейни приятелки, но не е изявявала така остро желанието си да се гушка с тях.
Аз реагирах малко остро оня ден, можеше да замажа положението с  ще видим, ще помислим....
Засега се забрави темата, ще видим кога отново ще повдигне въпроса :D
Определено при следващия път ще се обадя на родителите да си поговорим.

Приятен уикенд на всички!

Офф топик
Jbrul ти занимаваш ли се на професионално ниво с нещо свързано с писане, журналистика например.
Пишеш толкова увлекателно и коректно, много по-добре от много журналисти. :)

*
Офф топик
Jbrul ти занимаваш ли се на професионално ниво с нещо свързано с писане, журналистика например.
Пишеш толкова увлекателно и коректно, много по-добре от много журналисти. :)

Не, Албена. Аз си пиша каквото ми е на акъла, обикновено не го захаросвам, пиша досадно дълго та...далеч съм от драгите журналисти. Пиша така, както разговарям с приятелите си.

Извини ме, че конкретният твой въпрос го изнесох и във "въпрос като цяло как да си реагираме на децата", но просто вашата ситуация е "златна" за такъв разговор изобщо. По нея - какво те е притеснило - схванах в първия ти пост още, но просто не е за притеснение реално. Съвсем по реда са си нещата те, ами на нас ни е зор как да им реагираме. За нашите родители беше лесно - толкова се действаше със забрани масово и това и онова не се говори, че тези ни трепети - хич не са им били достояние. Не, че не сме ги имали и ние в някакъв вид.

Хем всички искаме уж да сме честни с децата си, да си бъдем наистина близки, хем при първият повод да бъдем хем честни, хем да ни е зорно - ни влече да замажем, забраним и пр., щото така ще ни е по-лесно. Можем да го направим и ако го направим - после идва сметката. И каквото ти писах тук - не го писах толкова от позицията си на майка сега. Усърдно се върнах назад в позицията си на нечие дете. Правя го често, когато се чудя за нещо как да реагирам на Дани. Помага ;)

Убедена съм, че като се успокоиш малко - ще решиш казуса по най-добрият начин. Хубави почивни дни и на вас! :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
просто вашата ситуация е "златна" за такъв разговор изобщо. По нея - какво те е притеснило - схванах в първия ти пост още, но просто не е за притеснение реално. Съвсем по реда са си нещата те, ами на нас ни е зор как да им реагираме.

а дали пък не пресоли манджата вече? по кои разбирания и норми желанието на едно 8 годишно момиче да се гушка нощем в едно легло с момче не е за притеснение и е съвсем в реда на нещата??

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
просто вашата ситуация е "златна" за такъв разговор изобщо. По нея - какво те е притеснило - схванах в първия ти пост още, но просто не е за притеснение реално. Съвсем по реда са си нещата те, ами на нас ни е зор как да им реагираме.

а дали пък не пресоли манджата вече? по кои разбирания и норми желанието на едно 8 годишно момиче да се гушка нощем в едно легло с момче не е за притеснение и е съвсем в реда на нещата??

По биологични. Които не се вързват с разбиранията и порядките в днешния "бял свят", което биологията не я брига грам. Та нашата роля е да намерим разумния баланс, а не да се направим, че биологията я няма в пейзажа, понеже не ни изнася. ;) Та нищо не съм пресолила, не считам просто, че отричайки нещо случващо се и без това - така решавам адекватно последствията от него.

За "разбиранията и нормите" - преди няма и 100 години цялата ни рода от всякакъв пол и възраст масово се е "гушкала" под едни общи черги. Пък мама и тати са правили поредното дете под носа на другите си такива, а последните са се правили, че спят. От което не ми е известно за някого да са последвали някакви травми и психо-отклонения. Виж в днешно време - от мноУ напън и "правилности" се сдобихме с Кончита Вурст. И трябваше да обясняваме що това ненормалното хем е такова, хем не е баш такова нали...  Та твоят "морал" в случая ми е идентичен на оня на баба ми просто. Неадекватен и "на теория". Ама аз живея 'на практика", както и детето ми, както и твоето де. Ти "къде живееш" си е лично твоя работа разбира се.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

просто вашата ситуация е "златна" за такъв разговор изобщо. По нея - какво те е притеснило - схванах в първия ти пост още, но просто не е за притеснение реално. Съвсем по реда са си нещата те, ами на нас ни е зор как да им реагираме.

а дали пък не пресоли манджата вече? по кои разбирания и норми желанието на едно 8 годишно момиче да се гушка нощем в едно легло с момче не е за притеснение и е съвсем в реда на нещата??

По биологични. Които не се вързват с разбиранията и порядките в днешния "бял свят", което биологията не я брига грам. Та нашата роля е да намерим разумния баланс, а не да се направим, че биологията я няма в пейзажа, понеже не ни изнася. ;) Та нищо не съм пресолила, не считам просто, че отричайки нещо случващо се и без това - така решавам адекватно последствията от него.

За "разбиранията и нормите" - преди няма и 100 години цялата ни рода от всякакъв пол и възраст масово се е "гушкала" под едни общи черги. Пък мама и тати са правили поредното дете под носа на другите си такива, а последните са се правили, че спят. От което не ми е известно за някого да са последвали някакви травми и психо-отклонения. Виж в днешно време - от мноУ напън и "правилности" се сдобихме с Кончита Вурст. И трябваше да обясняваме що това ненормалното хем е такова, хем не е баш такова нали...  Та твоят "морал" в случая ми е идентичен на оня на баба ми просто. Неадекватен и "на теория". Ама аз живея 'на практика", както и детето ми, както и твоето де. Ти "къде живееш" си е лично твоя работа разбира се.

Иринче, за съжаление, Jbrul е права.
Моя мироглед съвпада напълно с твоя, но света в който живеят децата ни е напълно различен и нов.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Изобщо не е права JBrul,  а с извинение, плямпа глупости. Това, че лее словото като пълноводна река, не я прави ни наъ-малко аргументирана.
Точно пък биологията изобщо не е аргумент на 8 години. Албена, най-голямата грешка, кояго може да направи човек, е да върви против здравия си разум само защото наоколо правели другояче. Това е описан в литературата синдром.

На твое място бих потърсила литература или консултация със специалист по въпроса. Какво мислят Иван и Драган изобщо не е меродавно.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!


Точно пък биологията изобщо не е аргумент на 8 години.
Е, колкото и да не ми стиска :D
Наблюдавам Дара / вече и се оформят гърди, цялото и тяло придобива женствени форми/ и от време на време се държи като истинки пубертет /, реве по най-незначителните причини за които се сещаш,  след 10 мин се хили като тиква.

Лошото е, че съчетаваме принудителна критическа с пубертет и  става.... много весело

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Албена,

виж тук за етапите на физическото развитие:
https://en.wikipedia.org/wiki/Tanner_scale

на <9 години не е типично. спрете пилешкото и готовите колбаси, ако питаш мен. твърде много естрогени се вкарват с храната...
колкото до проявите в настроението, ние сме свикнали на такива неща да лепим етикета "пуберски", но всъщност те са характерни за много, много етапи в живота на човека. никакъв пубертет не ви гони, не си въобразявай. и се консултирай с лекар.

при всички случаи, на 8 години нито тялото, нито умът са готови за размножаване (секс).

и Кончита Вурст не е продукт на строгия морал, а точно обратното.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!