0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

« Последна редакция: Април 12, 2016, 00:09:15 am от marsi »
*
Re: може ли коментар и по моята графика
« Отговор #1 -: Април 11, 2016, 10:31:48 am »
Здравей, viliana87,
има някакъв проблем, този линк не е работещ, би ли написала с кое име си регистрирана в овулационния календар и ще погледна (пробвах с viliana87, но не се получи)  и погледни още веднъж настройките в профила си:

Овулационен календар -> моят профил ->  слагаш отметка след  Желая графиките ми да бъдат видими от другите потребители -> Запиши промените

Re: може ли коментар и по моята графика
« Отговор #2 -: Април 11, 2016, 11:36:53 am »
здравей отметнати са полетата там ще погледна пак но ги отметнах в календара се пиша VilyStoyanova
*
Re: може ли коментар и по моята графика
« Отговор #3 -: Април 11, 2016, 13:50:10 pm »
Здравей, коментар засега не може да бъде даден,т.к. си едяа 2 ден от цикъла. С каква продължителност ти е по принцип МЦ?


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: може ли коментар и по моята графика
« Отговор #4 -: Април 11, 2016, 14:08:03 pm »
Вече са видими графиките.
Синеочка, ето линк към предишната й графика:
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=95919&userLoginName=vilystoyanova
Има изразена двуфазност, според мен овулацията е била около 14 ден от МЦ. Като цяло е по-висока базалната температура, но това вероятно е свързано с начина на измерване, обикновено при ректално измерване е по-висока.
Ако използваш дигитален термометър, добре е да изчакаш 2-3 мин. след сигнала и тогава да отчетеш стойността.
За по-точно определяне на овулацията може да включиш и тестове за О. като започнеш с тестовете около 11 ден от цикъла.
« Последна редакция: Април 11, 2016, 14:15:29 pm от marsi »

*
Re: може ли коментар и по моята графика
« Отговор #5 -: Април 11, 2016, 14:19:09 pm »
Да и аз бих заложила за О, около 14-16 ден. Аз бих съчетала меренето на БТ с тестове за О.
 
Забелязах, че сърцата са предимно в седмицата след мензиса. За по-пщголям успех е добре да се работи във фертилните дни (това са дните с висока вериятност за зачеване -около 3 преди О и 2 след). Или горе долу, започвате към 7-8 двн от МЦ и давате през ден до около 20.

Успех ти желая. Може да се включиш в темата Правим опити за бебе. Ето линк към нея: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51415.0


Всеки миг е още един шанс...
Re: може ли коментар и по моята графика
« Отговор #6 -: Април 11, 2016, 15:26:46 pm »
благодаря много за обърнатото внимание по принцип МЦ ми е на 28 дни но последните 3 месеца ме изненадваше и затова почнах да меря БТ ректално с живачен термометър този път ще си купя и тестове да съм сигурна  :D малко ме притесняваха зацапванията 2 дни преди менструалното кървене и тази висока температура по време на МЦ нали обикновено трябва тя да се понижи  бих се радвала ако заедно с тестовете за О. и БТ (които ми предстоят този цикъл) и вие изкажете мнение защото не съм много наясно отново благодаря за вниманито
« Последна редакция: Април 11, 2016, 15:30:26 pm от viliana87 »
Re: може ли коментар и по моята графика
« Отговор #7 -: Април 11, 2016, 18:01:45 pm »
Здравейте а бихте ли погледнали моята графика на името на SteliNiki цикалът  ми е на 30 дена и меря температурата вагинално с електронен термометър но ме притесняват ниските стойности във втората фаза...и едно въпросче относно тестовете за уволацията ако фуликула е задържан и не е минала уволацията ще отчете ли отрицателен резултат след положителния :-)
*
Re: може ли коментар и по моята графика- viliana87
« Отговор #8 -: Април 12, 2016, 00:04:06 am »
viliana87, температурата е по -висока не само във фоликулна фаза, а и след овулация, т.е. има изразена двуфазност на графиката, и това е добре. Може да има някакъв страничен фактор за тази температура. Спазваш ли изискването БТ да се измерва сутрин непосредствено след събуждане (преди ставане от леглото, след поне 3 часа сън), тъй като след дори и минимално раздвижване БТ се повишава, а и при ректално измерване БТ е по-висока, или пък нещо с термометъра. Живачният термометър е добре да се държи към 10 мин. при отчитане на резултата.
Включи този месец и тестове за овулация, успех!  :)

*
Re: може ли коментар и по моята графика- viliana87
« Отговор #9 -: Април 12, 2016, 00:09:40 am »
линк към графиката: http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=-1&userLoginName=steliniki

SteliNiki, за съжаление възможно е ову. тестовете да отчетат пик на LH, а овулация да не настъпи (фоликулът да не се спука).
До към пет дни след овулация температурата трябва да се повиши (рязко или постъпателно). При тази графика засега БТ не се е повишила категорично (ако е правилно измерването и е наред термометърът), но все пак е добре да продължиш с измерването още поне 2-3 дни, тъй като има някаква тенденция за повишаване в последните три дни, да проследим как ще е в следващите. При използване на електронен термометър трябва да държиш 2-3 мин. след сигнала.

SteliNiki, тази тема е за коментар на графиките на viliana87, общата тема за коментар на графики е тази:  Дайте да ви видя графиката - 12 тема, може да пишеш там или си направи своя тема (за коментар на графиките на SteliNiki).
Успех! :)
« Последна редакция: Април 12, 2016, 00:25:38 am от marsi »

Re: може ли коментар и по моята графика- viliana87
« Отговор #10 -: Април 12, 2016, 08:08:00 am »
Благодаря :-) днеска се покачи още температурата а Viliana87 ми е сестра така че мисля че няма кой знай какъв проблем че съм писала в нейната тема но ще си направя моя ;-) ... Възможно ли е да имам проблем с прогестерона или като цяло с лутеалната фаза с тези стойности :-(
Re: може ли коментар и по моята графика- viliana87
« Отговор #11 -: Април 12, 2016, 09:47:06 am »
Marsi измервам БТ ректакно с живачен термометър сутрин преди ставане може високите температури да са от изстинка но има ли възможност да съм задържала филикул и затова да е така denis ми е писала на лично съобщение че има проблем с графиката било или задържан фоликул или киста и тотално се обърках  и още нещо няма проблем че  SteliNiki пише тук  понеже и двете сме нови и много не са ни ясни нещата благодаря за търпението
« Последна редакция: Април 12, 2016, 09:51:17 am от viliana87 »
*
Re: може ли коментар и по моята графика- viliana87
« Отговор #12 -: Април 12, 2016, 16:25:04 pm »
Ние тук във форумите може да правим някакви предположения (много внимателно!).
Само по графика според мен не е редно да се правят категорични изводи, за съжаление този метод не е много прецизен, тъй като може базалната температура да се повлияе от множество странични фактори (затова и попитах дали са спазени някои от изискванията при измерване).
За евентуалния задържан фоликул, да възможно е, както са възможни и други варианти. БТ би могла да се повлияе от: инфекция, поддържан стрес и напрежение с неспокоен сън, промяна на стайната температура, неточен термометър, и др.
 
По-информативно е, ако се съпоставят резултатите от тестове за овулация (т.е. да се уточни денят с пик на LH) и измерването на БТ.
Ако има нещо смущаващо в графиката (особено ако има повтаряемост в няколко цикъла, т.е. не е нещо инцидентно), то би трябвало да следва консултация с репродуктивен специалист.
Най-пълна информация би дала една фоликулометрия (започва с преглед на 2-3 ден от МЦ и изследване на хормони, още един-два прегледа преди О. с проследяване стойностите на естрадиола и определяне предполагаемите дни за овулация, следва отново УЗ преглед, на който се търсят признаци за настъпила овулация, и изследване на прогестерон на 7 ден след доказана О., по нивото на прогестерона се съди дали има добре работещо жълто тяло).

Разбира се, може да се използват и домашните методи за определяне на дните за овулация (калкулатор, тестове за О., графики). Ето една полезна статия от библиотеката на сайта:
Яйчници и овулация. Методи за определяне на овулация.

П.П.
...ако искате и двете пишете в тази тема   :)
« Последна редакция: Април 12, 2016, 20:23:39 pm от marsi »

Re: може ли коментар и по моята графика- viliana87
« Отговор #13 -: Април 12, 2016, 17:15:44 pm »
отново голямо благодаря за вниманието ще видим какво ще покаже и тая графика  Marsi ще се радвам ако заедно наблюдаваме графиката понеже не съм от опитните  :?  а нормално ли е толкова висока Т по време на менструация разгледах много графики и да има и по високи но в повечето случай на 2-3 ден от МЦ спадат а при мен вече 3 ден и все си е 37
Re: може ли коментар и по моята графика- viliana87
« Отговор #14 -: Април 12, 2016, 20:24:53 pm »
Наистина благодарим за търпението :-) и maris тези дни ще погледнеш ли пак моята графика да видиш какво се случва че изобщо не съм наясно :-) ... И неможах да разбера веднага след уво ли температурата трябва стане 37,00  или бавно се покачва до деня на менструацията ...тотално се обърках навсякаде различни неща пише
*
Re: може ли коментар и по моята графика- viliana87
« Отговор #15 -: Април 13, 2016, 00:35:32 am »
SteliNiki, в някои случаи БТ рязко се повишава след овулация, но може и постъпателно да се повиши за няколко дни. Добре е да се повиши до към пет дни след овулация, а сред това да запази високите си нива, като е допустимо леко колебаене с 1-2 десети от градуса. След това, ако няма бременност, БТ се понижава в края на цикъла или в началото на следващия цикъл.
По-долу сложих линк към статия, в нея има едно изображение на графика при 28-дневен цикъл


или разгледай темата с бременните графики (не всички графики се отварят, но една част от линковете са работещи, ще добиеш представа за динамикатата на базалната температура):
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=9986.0
« Последна редакция: Април 13, 2016, 23:10:01 pm от marsi »

*
Re: може ли коментар и по моята графика- viliana87
« Отговор #16 -: Април 13, 2016, 01:06:06 am »
отново голямо благодаря за вниманието ще видим какво ще покаже и тая графика  Marsi ще се радвам ако заедно наблюдаваме графиката понеже не съм от опитните  :?  а нормално ли е толкова висока Т по време на менструация разгледах много графики и да има и по високи но в повечето случай на 2-3 ден от МЦ спадат а при мен вече 3 ден и все си е 37
viliana87, би трябвало да започне да пада температурата, ще проследим в следващите дни, макар че има и такива графики, при които се запазва по-висока температура в началото на цикъла. Ето една от темата с бременни графики, при която е по-висока температурата във фоликулна фаза:
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=vaseto_dani

Ще проследим динамиката на температурата в този цикъл, и дано да има изразена двуфазност (БТ в лутеална фаза да е с 0.4-0.6 градуса по-висока от средната температура във фоликулна фаза), в предишната ти графика има двуфазност. Добре е да включиш и тестове за овулация.
Другият вариант е за твое спокойствие тези дни да отидеш на УЗ преглед, ако имаш такава възможност, за да се провери дали всичко е наред с фоликулите.
« Последна редакция: Април 13, 2016, 08:31:35 am от marsi »

*
Re: може ли коментар и по моята графика- viliana87
« Отговор #17 -: Април 13, 2016, 08:26:13 am »
Момичета, може за се включите и в общата тема
Правим опити за бебе - Тема 8
тя е за оказване на подкрепа и споделяне на всичко около опитите за бебе - симптоми, емоционално състояние, всичко което ви вълнува около забременяването  :)

Re: може ли коментар и по моята графика- viliana87
« Отговор #18 -: Април 13, 2016, 12:57:42 pm »
Marsi  съгласна съм с теб че има и по високи БТ разгледах доста графики благодаря за успокоението тоя път ще включа и тестове а от следващия цикъл ще отида и на УЗ да се успокоя напълно благодаря че ще проследим заедно графиката тоя цикъл и да днес падна малко но това може да е от измерената по рано БТ по принцип я меря в 8:30 ,но днес се събудих по рано в 7:15 я измерих дано не е от това
Re: може ли коментар и по моята графика- viliana87
« Отговор #19 -: Април 13, 2016, 17:42:02 pm »
А аз не смея много да се успокоявам въпреки че днес т ми беше 37,00 Денис ме посъветва да пусна прогестерон и Е2 което изобщо незнам какво :-) ... Надеждите ми нещо се поизгубиха за този месец