0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #440 -: Март 24, 2016, 19:06:37 pm »
Аз чакам да не ми дойде след седмица и само се вглеждам в някакви болежки в яйчниците или гърдите.Всеки месец едно и също и само разочарование.Другия месец ще правим инсе дано се получат нещата най накрая.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #441 -: Март 25, 2016, 07:00:09 am »
При нас нищо интересно, не става и не става и започвам да се замислям за избор на клиника, отново, изследвания и т.н.
И при нас. Само дето нямаме финансовата възможност за клиника и процедури. Замислям се дали вече да не спираме с опитите - тази година навършвам 40, за кога вече бебе? 9г. като не стана, та сега ли?

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #442 -: Март 25, 2016, 08:23:34 am »
Теди, пари и ние нямаме.Имам заповед от фонда тя си ме чака, така че съм една стъпка напред.Но истината е че финансово ще ни е голям зор а и с пътуванията трябва да го измисля.Дала съм си още малко време, но до края на годината трябва да съм тръгнала в някаква посока.

Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #443 -: Март 25, 2016, 11:34:11 am »
Здравейте, голямо затишие тук, наистина.

Мира, с теб какво става? Лили, вие кога щяхте да правите пак опит?

При мен също нищо ново, не става и не става. От хистероскопията насам имам вече 5 неуспешни опита, сега съм в цикъл и след него правим шести опит. Тези отпреди хистерото не знам дали да ги броя... Ако не стане, отиваме пак при докторите.

Сега се чудя, ако и този месец не стане, каква да е следващата стъпка. След хистерото докторката ми каза, че доколкото е успяла да забележи, тръбите са ми ОК, поне тази част към матката. Не съм много наясно доколко изобщо може да се види при такава процедура, де. 2014 като ми махаха яйчник с лапароскопия са гледали тръбите и са били ОК тогава, но оттогава почти 2 години са минали вече. Док ми говори директно за диагностично лапаро, аз не знам дали направо това да направим или да си поискам първо една цветна снимка, пък после ако все пак има съмнения за нещо, тогава да пристъпваме към лапарото. Вие как мислите, че е по-добре - направо лапарото или първо снимка, пък после  - в зависимост от резултата?

Успех на всички пожелавам, дано тази година е успешна за всички очакващи положителния тест.


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #444 -: Март 25, 2016, 11:37:40 am »
Аз сигурно първо бих искала цветна снимка.Правила съм лапароскопия, бързо се възстанових, но си е операция.

Не чакайте повече цикли ми направо взимайте мерки.

Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #445 -: Март 25, 2016, 12:36:50 pm »
DreamOn,

При мен нищо не се случва интересно и затова и не пиша.
Изкарах тежък бронхит почти месец и сега лека полека се възстановявам от него, защото съм доста отпаднала. След третия антибиотик ми се появи много висок пулс и след консултация с добър кардиолог се оказах на терапия с бетаблокер за поне месец. Док каза, че съм карала много лош вирус, който е натоварил и сърцето. Всичко това значи, че трябва първо да вляза отново във форма и тогава да мислим за подновяване на опитите с инвитро. Това ми действа доста подтискащо, честно казано, но се надявам скоро отново да съм във форма и да продължаваме напред.

Аз също бих поискала първо цветна снимка, преди да се съглася на лапаро, ако бях на твое място. Стискам палци всичко да е наред и скоро да се похвалиш с мечтаните две чертички!
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #446 -: Март 25, 2016, 13:19:49 pm »
Маги, Мира - мерси за мненията. И аз натам клоня. Ще поискам първо цветната снимка, пък после ще видим.

Мира, много, много неприятно. Дано се възстановиш бързо и скоро и ти да имаш с какво да се похвалиш!


Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #447 -: Март 25, 2016, 14:20:13 pm »
Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала тук, но тъй като напоследък все повече ме занимава мисълта за второ бебе (което не се получава, стана вече година ни нещо), та реших да надникна. Всъщност, май има причина да не става, при рутинен преглед (профилактичен от работа), на ехографа гинеколожката ми каза, че вижда два миомни възела, единият от които 4 см, което май си е много. Понеделник съм на преглед при репродуктивен специалист. Той и ми прави първото лапаро, след което веднага забременях. Надявам се нещата да се развият добре и този път.
Относно цветната снимка-аз правих преди време такава, и съм получила спазъм на тръбите, в резултат на което заключението от снимката беше, че двете ми тръби са запушени. Лапарото беше именно с цел отстраняване, за щастие се оказа, че са здрави, премахнаха ми два възела и тогава (явно матката ми е склонна да образува възли) и после забременях спонтанно. Та мисълта ми беше, че понякога директно с лапарото се спестяват много нерви, да не говорим че по време на процедурата съответно могат и веднага да се направят корекции, ако са необходими.
Успех на всички с бебеправенето!


Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #448 -: Март 25, 2016, 20:06:04 pm »
Здравейте отново дами,тъй като не можах да намеря такава тема,искам да попитам-кога най-рано се вижда сърдечния ритъм на бебето(запазила съм си час за 07.04)тогава трябва да съм в 6г.с.и 4д.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #449 -: Март 25, 2016, 22:26:21 pm »
cvetenceto29, сърдечни пулсации в 7г.с. с вагинален ехограф, на прегледа би трябвало да се чуе сърчицето :)

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #450 -: Март 25, 2016, 23:04:26 pm »
DreamOn аз съм на ЕЦ,реално всеки един месец съм в бойна готовност,но последните 2-3 месеца все имам някакви пречки,заради които отлагаме.В повечето случаи ФСХ ми беше доста високо,но последните 2 месеца имам подобрение и се надявам скоро да стигна до пункция.Ако не извадим хубава Я ще продължа с леки стимулации



Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #451 -: Март 27, 2016, 15:43:04 pm »
Здравейте момичета, за съжаление този месец нямаше резултат при нас, дойде ми на 34-ти ден.....дано др месец имаме повече късмет....вече по-сериозно ще се захванем :D.......веднага след като ми свърши менс-та ще започнем поне през ден да правим опити....тъй като с тезе тестове за ову само се обърквам.........възможно ли е наистина + резултат от ову тест на 27-ми ден и на 34- ти да ми дойде???
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #452 -: Март 27, 2016, 16:00:50 pm »
Монси, съжалявам, че не се е получило този месец :(

Възможно е да има късна О, но лутеална фаза под 10-12 дни е предпоставка да не може да се забременее.
Бих ти препоръчала да направиш тестове за О и следващия цикъл и ако се повтори положителен тест толкова късно да се обърнеш към АГ или ако не ти се губи време директно се обърни към АГ да направите фоликуметрия и да пусне изследвания на хормони.
Не искам да те притеснявам! Възможно е да е нещо инцидентно!
Успех!


Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #453 -: Март 28, 2016, 08:27:54 am »
вчера трябваше да ми дойде. след овуто се появиха . - подуване на корема, наболявания ниско долу, наедрели гърди и болки в тях - и си мислех, че всичко ще е дойде лелката...  дойде, но не истинска менструация, а кафяво течение, което започна с кафеникаво зацапване. И това кафяво течение го имам само като отида до тоалетната. Това изобщо не може да се нарече цикъл. До сега винаги съм се хвалела, че М. ми е точна като часовник.винаги ми е идвало с ярко червена кръв..това вече продължава 1 ден Понеже правим и опити за бебенце ,това може ли да е притеснитело ... иначе всички симптоми като болки и така на татак изчезнаха напълно.. според вас какво може да е това явление   :oops: :(
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #454 -: Март 28, 2016, 09:36:59 am »
malkata322 това "явление" може да е: цветна бременност, задържан фоликул, киста, хормонални проблеми, резултат от други здравословни проблеми и т.н. Няма как да гадаем каква е причината, пожелавам ти да е бременност, но ако имаш съмнения най-сигурното е кръвен тест - във всяка една лаборатория го правят, резултатите излизат сравнително бързо. 


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #455 -: Март 28, 2016, 09:47:08 am »
Здравейте отново дами,тъй като не можах да намеря такава тема,искам да попитам-кога най-рано се вижда сърдечния ритъм на бебето(запазила съм си час за 07.04)тогава трябва да съм в 6г.с.и 4д.

Здравей, чухме сърчицето преди броени дни. Аз съм в 7+4
« Последна редакция: Март 28, 2016, 09:51:34 am от chris08 »

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #456 -: Март 28, 2016, 09:55:14 am »
Честито на всички с положителни тестове бързо се прехвърляйте в другата тема с бременните мамчета.

Аз да споделя за тия Ову-тестове.Значи правила съм няколко месеца и никога не ми показа кога ми е овулацията.За това отидох няколко поредни да ме проследи гинеколог.Оказа се по съвсем различно време на 12-ти ден, а не на 14-ти, но пък цикъла ми е стандартен 28 дни.

Бих препоръчала няколко месеца следене при доктор, най-добрия вариант е.

Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #457 -: Март 28, 2016, 10:10:38 am »
Лили, стискам палци за хубава яйцеклетка и две чертички съвсем скоро!

malkata322, може да е бременност, може да е какво ли още не. И аз препоръчвам да направиш тест, най-добре кръвен, и ако е отрицателен, да търсиш причини за това течение.

Аз май нещо ще се разболявам, точно като се оправи времето. Тюх... Ще се мъча да го боря, за да не ме пребори то, че няма да е никак приятно...


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #458 -: Март 28, 2016, 10:34:22 am »
DreamOn дано да те прескочи, макар че в това променливо време вирусите са в разцвета си  :( Аз преди седмица бях много зле, хем все се хваля с имунната си система. Редовно пия имуностимуланти и последните 2-3 години не съм се разболявала. Хубавото е, че доста бързо се оправих и то без лекарства, но все пак трябва да се внимава с тези вируси.
Да ви се похваля - освен шепата добавки, които пия + пчелния прашец, от този месец включвам и пчелно млечице. Имах една капсулка дълбоко замразена във фризера, която стои там поне година и сега се чудя дали още е годна за консумация? Някой има ли опит с пчелното млечице да даде инфо?


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #459 -: Март 28, 2016, 11:21:27 am »
Malkata322, при мен още преди опитите за забременяване цикъла започна да ми идва като първо имах 1 ден кафяво зацапване. Като започнахме опитите, съм имала случаи и по 3 дни зацапване преди истинския цикъл. В началото си мислех, че е бременност и питах тук момичетата, но после разбрах че така си ми идва. При теб може да е бременност, но дори да не е, според мен не означава задължително проблем. Аз до последно преди да забременея си имах по 2-3 дни зацапване преди цикъл и се оказа, че на много жени така си им идва. Пък и тук с момичетата сме си говорили, че при опити за забременяване, цикъла често се променя и се появяват странни симптоми.