Здравей,
dani8106, за цялостна оценка освен резултата от скрининга се прави и детайлно ултразвуково изследване на плода и при нужда (по преценка на лекаря) евентуално амниоцентеза или кръвен тест (Прена тест, тест NACE, ...). Но всичко това до около 19 гестационна седмица. Ти си вече в 8 месец.
Предполагам след скрининга е направен прецизен УЗ преглед на бебето и на тази база лекарката е преценила, че всичко е наред?
При моята бременност интегрираният риск за Даун излезе 1:85, това е повишен риск (получи се най-вече заради възрастта ми, която влиза във формулата за изчисление), трябва да е до 1:250.
Направих две фетални морфологии, първата беше веднага след скрининга, при д-р Марков. Последва амниоцентеза. А доста по-късно (към осми месец) направих и фетална ехокардиография при доц. Томова (по-скоро за мое успокоение), не ми каза нищо повече от това, което вече знаех от д-р Марков. Препоръчвам и двамата специалисти (за София става въпрос).
На този етап от бременността това е което си мисля, че можеш да направиш за твое спокойствие - един прецизен ехограски преглед при добър специалист.
Дано всичко е наред, спокойни оставащи седмици и леко раждане