0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    birzata

  • ***
  • 225
  • След лошото винаги идва хубавото !!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #300 -: Октомври 22, 2015, 22:01:36 pm »
Прясно зеле с домати
Грис халва
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #301 -: Октомври 23, 2015, 11:31:17 am »
катми
птичи гнезда със пъдъдъчи яяйца
задушени зеленчуци
лесна ябълкова торта
ще експериментирам с орехов тахан
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #302 -: Октомври 23, 2015, 11:51:52 am »
Нинка дано печката тръгне!
A , няма проблем - сложи нов щепсел и  изпекох
 тиква с дюли  и ябълки 
 и  баница с праз  и малко  сварено жито наръсих -много вкусна стана

-варено жито -според вкуса на всеки  овкусено  с ядки , канела, стафиди , мед
-грах яхния

Свински филенца за мезе

- филенца от свинско  -да ви кажа какво направих  :няколко  парчета контра филе  ги сварих  в подсолена вода . Охладих и овалях от всички страни обилно в смес от чубрица , черен пипер, червен пипер и кимион  и сложих във фолио в хладилника. Режем на тънки  резенчета като  филе /колбас и  е идеално за сандвичи , или допълнително мезе  . Малкия го яде с удоволствие , че е тънко резенче и не му се задъвква.  . Мислех да запека , след като сварих   -ще е по -вкусно , другия път така ще  пробвам . Или като роле да приготвя - ще  разстеля и начукам  да изтъня , наръся с подправки  и поставя например сланина или вратна пържола и завия като роле с конец и пак сваря така и после режем вместо колбас. 
« Последна редакция: Октомври 26, 2015, 17:02:09 pm от mishanta »


*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #303 -: Октомври 23, 2015, 14:22:27 pm »
И аз съм правила такова варено филе. Чела съм някъде рецепта и за варене в зелева чорба :) но аз само със сол си го варих. Много добра идея е ролето, защото може да се сложи и чесън.

ПП. Понеже има само една рецепта за гнезда в рецептурника викам да напиша и моята :)

Гнезда от кайма

кайма
яйца
гъби
пушено филе
кашкавал

Не пиша количество, че всичко ми е на око, няма да пиша и подправки :)
Каймата я омесвам с едно яйце, малко хляб, 1-2л. мазнина, сол, черен пипер и настърган кашкавал( това гледах Дженаро че го меси за кюфтета, той сложи и магданоз и много апетитно изглеждаше). Оформям гнезда от по 100-120 гр кайма (може да се наредят в намаслени гювечета), нареждам в намаслена тава и запичам празни докато се запекат( изври им соса, който пускат). През това време задуших нарязани гъби и нарязах филе. Напълних ги, чукнах яйцата отгоре и запекох за яйцето, поръсих кашкавал преди сервиране, просто да се стопи, не съм запичала повече.


« Последна редакция: Октомври 24, 2015, 07:10:53 am от mishanta »
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #304 -: Октомври 23, 2015, 23:22:13 pm »
през последната седмица

яйца на очи с кисело мляко
бъркани яйца с масло
домати и краставици
прясно зеле с домати
мусака с кисело мляко
трушия
скумрия с ориз на фурна
салата домати и краставици
боб със свински ребра
кисели краставици
круши, грозде, мандарини

днес

кебапчета на грил–тиган
варен боб с лятеница и лук
салата зеле и моркови
салата домати



*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #305 -: Октомври 24, 2015, 07:07:57 am »
:eat: последните няколко дни

Салата зеле с разни допълнения и майонезен дресинг
Картофи с гъби и масло във фурната
Ризото с пиле и зеленчуци
Питка Сърце
Питка мини охлювчета за Детската градина на Калина
Заготовка за торта Пеперуда

Нимика, как ти звучи Свински филенца за мезе за заглавие на твоята рецепта?
Интересна и много добра идея, нека я имаме в Рецептурника :)

М-и, тези снимки няма да ти ги простя и за "наказание" изтривам дублираната.
Добавям Гнезда от кайма и я качвам и нея :)
Чудесна рецепта, а морковите, много добре са гланцирани,  ще ни ги разкажеш ли кое, как при тях?
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #306 -: Октомври 24, 2015, 10:03:43 am »
Мише  :bighug: морковите смятах да ги глазирам с малко захар или балсамов оцет накрая, след изпаряване на водата, но не знам мъжете как ще ги приемат, те и така не ги ядоха де  :lol: Задушени в тиган с капак, малко мазнина, малко вода и щипка сол(който обича може чер пипер, аз готвя изключително без подправки, то май се и вижда  :lol: ). Снимката не е дублирана ами на дребният не му сложих гъби(сега тях не яде  :lol: ).
Ще ви напиша и една рецепта за канелони със сирена и спанак, но след обяд. Сега още мисля обяд  :oops:
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #307 -: Октомври 24, 2015, 15:34:02 pm »
Вчера
Сиренява супа
Пъстърва на фурна
Задушени картофи
Салата Карфиол
Салата червено цвекло и ряпа

Днес
Кюфтета с бял сос
Свинско със зеле
Същите салати
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #308 -: Октомври 24, 2015, 16:25:47 pm »
- принцеси със сирене и яйце;
- принцеси с кайма и кашкавал;
- палачинки;
- сандвич с масло и шунка;
- крем супа зеленчукова;
- печени свински пържолки;
- скумрия на фурна;
- пица изчисти хладилника;
- канелони;
- боб.

това ни беше менюто през изминалата седмица  :)

*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #309 -: Октомври 24, 2015, 17:23:34 pm »
И после аз съм готвела много  :lol:
Свински кавърма кебап
ориз с масло за гарнитура

             Канелони с рикота и спанак

Канелони-8бр.
Рикота-250гр
Спанак 400гр
Чесън-2-3 скил.
Сол
Олио 2-3л.
Масло 30гр
Брашно-2-3с.л.
Прясно мляко 500мл
Моцарела 125гр
Запържвам чесъна, добавя се спанака, когато се изпари течността се охлажда и се добавя рикотата, сол на вкус.
Запичам брашното, слагам маслото и наливам прясното мляко. Овкусавам. Наливач малко сос в тавата, пълня канелоните, заливам с останалият сос. Накъсвам топка моцарела отгоре и запичам.

пп. Канелоните ми дойдоха малко още 4-6 тръбички можеше да напълня. Другият вариант е да се намали спанака.

* преди да ги залея


* и готови
« Последна редакция: Октомври 26, 2015, 17:08:25 pm от mishanta »
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #310 -: Октомври 24, 2015, 17:32:26 pm »
И понеже и свинска кавърма не видях в Рецептурника, ако не ме набиете ще ви напиша и една такава от мен  :lol:

Свинска кавърма

Продукти:
500-600гр месо
2-3 глави лук
2 моркова
черен пипер на зърна
1 дафинов лист
сол
олио
1-2 зърна бахар
2-3 скил. чесън
1с.л. брашно
1ч.л. червен пипер
Накрая поръсвам с магданоз

Режа месото на кубчета и всичко друго  на ситно(това не защото така би трябвало, а защото така ще се яде у нас  :lol: ).
Задушава се месото в мазнината докато се изпари течността. Слага се чесънът да се запържи, после лукът и морковите заедно. Като се изпари течността сипвам брашно и червен пипер, разбърквам и наливам вода да се покрие ( в случая 1л.) Като кипне слагам сол чер. пипер, бахар дафинов лист и захлюпвам да си къкри час-час и нещо.
Оризът ми е на пара след като е готов слагам масло и сол.
пп. В кавърмата може да се сложи и чаша вино, която да се остави да изври още в началото преди да са сложени зеленчуците. Планирани бяха и печени пиперки да добавя към края, но ги пропуснах  :oops:
« Последна редакция: Октомври 26, 2015, 17:13:50 pm от mishanta »
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #311 -: Октомври 24, 2015, 20:29:38 pm »
сьомга на скара
салата зеле и моркови
хайвер





Бореща се за една мечта.
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #312 -: Октомври 24, 2015, 23:50:57 pm »
принцеси с кайма
огретен с броколи и картофи
грах с пилешко
салата маруля
бананови мъфини


*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #313 -: Октомври 25, 2015, 10:01:28 am »
днес:
- мъфини със сирене;
- свинско със зелен боб, картофи, моркови и т.н. :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #314 -: Октомври 25, 2015, 10:09:35 am »
грис с масло и сирене
тутманик
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #315 -: Октомври 25, 2015, 15:42:52 pm »
И аз съм правила такова варено филе. Чела съм някъде рецепта и за варене в зелева чорба :) но аз само със сол си го варих. Много добра идея е ролето, защото може да се сложи и чесън.
Точно в зелева чорба би било по-добре,ама сега още няма.В зелева чорба  баща ми кисне рибици и писле суши ,пак оваляни в подправки -перфектното филе"Елена" без е-та !

Вчера :
Агнешка дроб сърма и таратор
Мъфини с мед и тиква

Днес :
 Печена Тиква с ябълки
Зеленчукова супа с карфиол
Печен джолан
Зелева салата
Гранитура варени кестени


*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #316 -: Октомври 25, 2015, 21:10:50 pm »
М-и, опасна си с тези гъби, ами сега като съм изтрила втората снимка, какво да направим!?
Иначе, браво страхотни канелони , ще добавя и тях и кавърмата в Рецептурника :)




Нимика, как ти звучи Свински филенца за мезе за заглавие на твоята рецепта?
Интересна и много добра идея, нека я имаме в Рецептурника :)
Вероятно не си видяла въпроса ми! Моля те, отговори ми за да я кача :)

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #317 -: Октомври 26, 2015, 08:33:44 am »
Мише, няма проблем, той пълнежа е по желание и темата е свободни съчинения  :lol:

Днес макарони
кюфтета по чирпански (или нещо около тях)  :lol:
салата цвекло, морков, абълка
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #318 -: Октомври 26, 2015, 09:06:24 am »
м-и, страхотно изглеждата канелоните. Точно такива обичам аз.
Събота и неделя бяхме на патешко -патешка супа и печена патица с ориз.
Следващото ще бъде филе от пангасиус със сметана и картофена салата към него.
<br />[link=http:
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #319 -: Октомври 26, 2015, 10:04:57 am »



Нимика, как ти звучи Свински филенца за мезе за заглавие на твоята рецепта?
Интересна и много добра идея, нека я имаме в Рецептурника :)
Вероятно не си видяла въпроса ми! Моля те, отговори ми за да я кача :)


:oops: Виновна   , че не отговорих , иначе го видях ,ама въпросните филенца заслужават ли чак такава чест , че да ходят в  рецептурника :)
 А и що питаш-  с теб съм съгласна на всичко  - и до Париж да  отида ,  и преход  в Балкана да вървя  :)  , така че за в бъдеще не питай , а кръщавай смело !!!


Днес:
зеле с ориз
запечено сирене
и вероятно  фокача или бърканата  пица във вариант маргарита 

Преди дни купих парче от  риба скат - не бях опитвала   преди , ама никак не ни хареса. Не знам нормално ли е такъв вкуса  , ама  в крайната  част , които са до извивката  парчетата  -ако си представите ската- миришеха на  амоняк .Като изстине не се усеща мириса . И така не я ядохме. Иначе не е лошо месото , няма кости ,а   само хрущял . Дали нещо е поела химични в-ва  конкретно  тази риба  или си е   такъв вкуса , някой опитвал ли е ?
« Последна редакция: Октомври 26, 2015, 10:11:15 am от nimika »