елда с масло и сирене 
вратни пържоли  
и оранжева леща  дояждаме 
и за довечера, и утре заготовки за:
- баница с праз , яйца  и сирене -задуших праза да ми е  готов 
-канелони Стефи - пак задушвам каймата да е готова плънката
-зеле с ориз и свинско 
Мусака от тикивчки с кайма и булгур
Нимика, рецептата, моля   

Попаднах на страхотен булгур и ми остана половин пакет!
Аз много  обичам булгур и си го слагам в разни комбинации -  с тиквички , спанак , кайма , яйца и сирене... каквото се сетите все става . А  и се приготвя бързо . 
Вариации с булгур1.Любимия ми вариант е с яйца и сирене :
Тиквичките  -2-3  -се нарязват на кубчета  /аз ги беля  с картофобелачката   / и задушават до полуомекване с малко  мазнина  и сол на вкус. Аз обичам тиквичките  по хрупкави -така ,че гответе до мекота според вкуса ви .След изключване на котлона , изсипвате и една  чаша  булгур да  омекне  и оставяте така . Ако има вода в тенджерата , не добавяте , ако не долейте - преценете  така , че булгура да омекне , а може после да я отцедите .  Може и да се накисне булгура отделно , но така е много по-удобно .Разбивате няколко  яйца ,  + шепа  натрошено сирене   , копър  и добавяте към сместа булгур  и тиквички  , изсипва се в намаслена йена  , залива със заливка като за мусака    и  се запича .
2.  С кайма:
Задушавате глава ситно нарязан лук, чушка ,скилидки чесън  , добавяте кайма и разбъркате хубаво , 1-2 л доматено пюре или домати , черен пипер ,сол   и нарязани на кубчета тиквички и оставяте под капак , докато поомекнат тиквичките .Може и топено сирене  на малки късчета да се добави . Изключвате котлона и в топлата смес изсипвате чаша булгур да омекне  и да се задуши. Изсипвате  в тавичка, заливка за мусака отгоре или настърган кашкавал , запича се и това е .
Вариациите са различни  -правила  съм го  с булгур , яйца , сирене и спанак .  Тогава само накисвам булгура  , добавям  размразения  спанак  и сместа от яйце и сирене и запичам.
 С нашенския бг булгур като , че ли става по-плътно и вкусно яденето -някак си по се  споява и поема.С гръцкия , който си е от стъкловидна пшеница , и е по-ситен , булгура не се  усеща толкова, но пак си е вкусен .