0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #640 -: Януари 10, 2016, 06:57:43 am »
:eat: вчера и днес

Кус - Кус /буквички/
Тостери с шунка и кашкавал
Супа леща
Пилешки хапки с чеснов сос
Пица

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #641 -: Януари 10, 2016, 13:05:38 pm »
Попара със сухари, масло и сирене
Телешки гювеч
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #642 -: Януари 10, 2016, 14:55:26 pm »
вчера

макарони с прясно мляко
яйца с масло
салата домати
борш

днес

попара
припечени кремвирши с кашкавал
картофи и броколи на пара
салата



*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #643 -: Януари 10, 2016, 16:18:50 pm »
Печена скумрия с лимон
Довечера сме на това меню. :)

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #644 -: Януари 10, 2016, 19:32:25 pm »
Пилешка супа





Бореща се за една мечта.
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #645 -: Януари 11, 2016, 16:52:16 pm »
последните дни готвих следните неща:
афиджан със свински джолан,
палачинки,
запеканка с остатъка от джолана, че беше доста голям. Стана много вкусно и интересно. На дъното на йенска тава сложих картофено пюре със сметана, отгоре кисели краставички нарязани на лентички, запържени гъби с лук и парченца нарязано месо от джолана. Поръсих с кашкавал и го запекох, колкото да се разтопи кашкавала. 
Салатите бяха: моркови, царевица, червен лук и копър с дресинг от балсамов оцет и малко мед; зеле и моркови и мариновани чушки.
Следващото не знам още какво ще бъде, имам едни тортелини в камерата -със сметанов сос. И може би един боб, ще видим.
<br />[link=http:
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #646 -: Януари 11, 2016, 17:11:31 pm »
И ние след постните дни последните няколко на мръчки  :lol:
- друсан кебап;
- зелен фасул ахния със свинско;
- супа топчета;
- кьополу; моркови с цвекло; айсперг със сушени домати и царевица.

има и за днес де, да не решите че всичкото това за 2 дни сме го изяли  :lol:
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #647 -: Януари 11, 2016, 17:17:39 pm »
:eat: днес

Салата зеле с моркови и царевица
Месо с ориз и зеленчуци
Шоколадови мъфини /
пробвам нова рецепта, ако е сполучлива ще я споделя /
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #648 -: Януари 11, 2016, 17:19:59 pm »
аууу забравих чийз кейка, ама не съм го правила аз, мъжЪТ в къщи го майстори  :lol:
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #649 -: Януари 11, 2016, 23:37:32 pm »
телешко варено


*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #650 -: Януари 12, 2016, 11:43:01 am »
в  неделя  наготвих  и за вчера:
-кисело зеле с боб ,и печени чушки  на фурна
-печено пиле
- картофи задушени
-салата цвекло -морков-ябълка
-салата кисело зеле , салата от  домати от буркан - малкия само  това иска
-палачинки

За днес :
супа от домашна кокошка
ориз със зеленчуци и коприва
и печени ябълки или тиква - ако купя , че от няколко дни  като Душко Добродушко на Елин Пелин  си мисля за тиква

:eat:
Шоколадови мъфини /
пробвам нова рецепта, ако е сполучлива ще я споделя /

не се и съмняваме и чакаме рецептата

афиджан със свински джолан,
палачинки,
запеканка с остатъка от джолана, че беше доста голям.
Така -запеканката  звучи страхотно  , ще  я пробвам във варианта с  каквото месо ми остане :), а  какво е  "афиджан " съм в пълно неведение-и чичко Гугъл мълчи ?
« Последна редакция: Януари 12, 2016, 13:10:47 pm от nimika »


Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #651 -: Януари 12, 2016, 14:17:33 pm »
Афиджан е зимна супа, която се прави със зелев сок (разреждам го с вода, че иначе става много солено) , накълцано кисело зеле, праз, ориз и накрая се слагат сушени люти чушки. Досега винаги съм я правила постна, за пръв път пробвах с месо, ама пак се получи много хубава.  Убийствено върви с ракия, за който обича. :)
<br />[link=http:
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #652 -: Януари 12, 2016, 14:34:15 pm »
:eat: днес
Картофи в машниката
Свински хапки на тиган
Ябълкови мъфини

Нимика, не бяха моите мъфини ТЕЗИ - ТУК, липсваше им нещо! Изядоха се разбира се, но след няколко дни ще направя нов опит и ще променя няколко детайла
в рецептата и тогава ще я опиша!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #653 -: Януари 12, 2016, 18:15:28 pm »
пържени кюфтета
млечна салата
салата цвекло и моркови


Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #654 -: Януари 12, 2016, 21:31:58 pm »
Афиджан е зимна супа, която се прави със зелев сок (разреждам го с вода, че иначе става много солено) , накълцано кисело зеле, праз, ориз и накрая се слагат сушени люти чушки. Досега винаги съм я правила постна, за пръв път пробвах с месо, ама пак се получи много хубава.  Убийствено върви с ракия, за който обича. :)
О, и аз обичам такава супа, но не бях чувала името афиджан :)
Обичам и постния и месния вариант  :P

Днес
Баница с булгур и коприва
Свински пържоли с бира в йената
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #655 -: Януари 13, 2016, 05:48:42 am »
Баница с булгур и коприва

Усмивке, може ли да опишеш тази баница,
интересно ми стана  :P

 :eat: днес
Акция празен хладилник
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #656 -: Януари 13, 2016, 08:44:21 am »
Мише, взела съм рецептата за баницата от ТОЗИ сайт.
Аз много я харесвам в постния й вариант, но сигурно може да се комбинира и с непостни съставки :)


Постна баница с коприва и булгур


400 г кори за баница
600-700 г коприва (спанак, лапад, лобода)
1 ч.ч. булгур
лук - 2-3 глави стар, 1-2 стръка праз или 1 връзка пресен
3/4 ч.ч. олио
сол

Булгурът се залива с 1 ч.ч. гореща вода, покрива се плътно и се оставя да набъбне. Нарязаният лук се задушава в малко мазнина. Прибавят се ситно нарязаните зелениши и се задушават 2-3 минути. Смесват се с булгура. Сместа се посолява на вкус. Намаслява се 1 кора. Върху нея се слага втора, намаслява се и се поръсва от плънката. Навива се на руло и се поставя в намаслена тава. Като се наредят всички кори се поръсват с останалата мазнина. Пече се в предварително сгорещена фурна, на около 190 С. Опечената баница веднага се покрива плътно, за да омекне. Поднася се с кисело мляко или айран.
« Последна редакция: Януари 13, 2016, 13:49:49 pm от mishanta »
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #657 -: Януари 13, 2016, 08:50:00 am »
- рибена чорба;
- кьополу и една салата от айсберг ще спретна с к'вото има :lol:
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #658 -: Януари 13, 2016, 14:19:47 pm »
Усмивке  :thankyousign: за рецептата , веднага отива в Рецептурника :)
Много ни допадна една ястие с булгур и спанак и често го приготвям,
опасявам се обаче, че ако направя баница ще си я ям сама  :lol:
Ще чакам свекърва ми да ни дойде на гости и тогава ще я спретна,
тя ще оцени това добро дело!

 :eat: днес
Мариновани камби
Зелен боб със свинско в кукъра
Мандарини


П:П - пълна промяна в плана, вдигнах температура
и отряда за бързо реагиране сготви следното  :P
Пиле грил / готово /
Салата сварени картофи с червен лук
Зелена салата с репички и краставица
« Последна редакция: Януари 14, 2016, 14:20:06 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #659 -: Януари 14, 2016, 10:46:35 am »
Мешко , благодаря за разяснението за афиджана :) -правя подобна супа-   правя я  най-често с месца , може и остатъци от пържолки или запържени късчета месце :)

Баницата с булгур, ориз    си е много вкусна - аз не задушавам лук , а само зеленините .Може и  с остатъци от сварен  кус кус  .

вчера :сварено жито
каша фрикасе

за днес  само : принцеси с кайма и кашкавал  ,  зелева салата , салата цвекло , ябълки и   моркови  и разбира се подходящи напитки за малки и възрастни- кисело мляко / айран / вино