0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ако изобщо е възможна промяна, чрез натиск от родителите ще стане. Да следят редовно какво се дава, да се организират и да действат колективно чрез представители. Но това изисква усилия на доброволни начала, присъствие в училището на родители, които не работят денем... И постоянство в дълъг период от време.
*
Цигу, не е нужно да са всеки ден в училище родителите. По правилник в ръководството на училището влиза и родителски комитет, които има правото и задължението да присъства на всеки учителски съвет, съответно взема решения и изказва мнение. Обикновено във всеки клас се избира т.нар.Родителска тройка, а от всички Тройки се избира председател, който представлява родителите. Трябва да се провеждат и родителски заседания, на които директорът е длъжен да присъства, като оредставител на учителите.Това на теория..
На практика(поне при нас) нито един родител не желае да се занимава с таЗ тежка задача. Надявам се в София, да е по-различно.
« Последна редакция: Август 21, 2015, 17:34:05 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Мда, нашата директорка е много зла в това отношение, но какво от това, ефекта е да кажем ... до някъде, защото плодовете които дават са банан, ябълка, мандарина, грозде и круша. Това поне е докладвано от детето до сега, но за сметка на това в дните в които не е плод, което при нас е фифти фифти е баничка (да кажем става, защото си я изяжда, въпреки че е закусила, значи й е вкусна), филия с "школад" и сандвич с маргарин и гаден салам или краставица отгоре, които й казах да не взима, защото в началото взимаше и оставяше на масата в стола. Сега взима само когато едната й приятелка поиска допълнително филия с "шоколад" и тя й я дава.
Абе трагедия, та да си кажа честно по-добре да не им дават "мялко" в училище, че не е ясно какво ще им дадат, а моите деца обичат и като нищо ще си го изпиват/изяждат :lol:
*
Зори, извинявай, чак сега видях какво си ме питала.
Беше хубав апартаментът, близо до Солун, но плажът можеше и да е по-добре. Мъжът ми беше доволен, защото нямаше много народ,  а той е алергичен към тълпите. Веднъж ни препоръчаха Неа Каликратиа, ходихме, но беше много туристическо. Половинката само дето не се изприщи, като видя всичките хора. Иначе като плаж и вода беше много добре там.

Така като ви слушам за закуските в училището, в нашето са доста добри нещата всъщност. Когато е тестена закуска е сиренка, кифла, рогче или нещо от този род. Никога не е имало сандвичи или сухи пасти. Когато има плод, никога не съм виждала нещо изгнило или негодно за хранене, напротив винаги са свежи и добре изглеждащи. Морковите и краставиците обикновено са обелени и се дават в пликче.
<br />[link=http:
*


ето и нашите училищни моркови. Снимах ги до десертна лъжичка за по-добра представа. Не се вижда колко са дебели, но Алекс само се е опитала да отхапе с новите си постоянни зъби, но не й се получило. Че са необелени, предполагам се вижда.

Закусва у дома. За безплатна закуска им дават всевъзможни боклуци, които понякога тя се изкушава да яде като чува от другите, че са вкусни. Солени крекери, съмнителни кроасани или меденки. И много рядко плодове или зеленчуци. Носи ми опаковките и се хващам за главата. :x



*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Да си ви кажа мен ми се е случвало  , когато вземам Калоян от детска градина , да  каже , че е гладен . Обяснила съм му , че  тогава може да хапне  плод или  някакъв зеленчук . Яде ли нещо по -сериозно , тестено  , солети и т.н . после не иска да вечеря. Най-често предлагам банан , че  е най-хигиенично    , да купим направо от магазина .
Но е имало случаи    твърдо  да реши , че иска морков !  И за да не го отказвам  - купувам и мия с шишето с вода  . В  магазинчетата до нас вече ни знаят и ни  ги  стържат и мият  , освен да си нося картофобелачка в чантата.
Но това  е различно   от предлагането  в училище , където има отговарящи  фирми , сключили договори  за определени  условия  на доставка. Така , че директорите  и домакините трябва  да следят  и изискват.

Ваканцията свършва  вече  :(
За  първи път от  както го има ,Калоян е  оставен сам без  нас   , надалеч при баба и  дядо   . Опасенията ми , че ще  тъгува за нас , се оказаха  неоснователни -такава игра  пада   с дядо  му , кара колело и тича на воля  , че  едва  ще иска ли да го прибираме . И как ще въведем ред    и дисциплина , след  ваканцията и  разглезването при баба и  дядо , направо  не знам .


Е,пораснал е Калоянчо, за това не тъгува толкова за мама и тате. А това разглезване е сладко и няма негативни последици за детето, а  само положителни в емоционалната сфера на детето, мисля аз. :)
За закуските в училище: сандвича с гадния салам отива на кучето, а съмнителните кроасани ги изкълвават кокошките на село, пък после ние си ядем от тях пресните яйчица.  :).Детето ни е прибрано и колкото и да казвам да не взима това, което няма да яде, редовно намираме в раницата подобни неща. Или грамадански ябълки, коти не е имал смелост да наръфа  после му ги белим и режем в къщи. Изяжда си тестените неща и някои плодове в училище. Иначе носи сандвич от къщи всеки ден и/или банан. Даваме пари и искаме да ни казва какво купува от лавката и забраняваме да повтаря неща, които смятаме за неподходящи. Искаме да го научим да преценява в бъдеще сам и мислим, че има резултат.Редовно докладва, че това или онова дете си купило еди-какво си и карало и него, но той отказал, защото знаел, че няма да одобрим. Купува си чай понякога,принцеса, ако е много огладнял след обяд в занималнята. Ама като разбрах какви са им цените на фона на количеството, направо съм възмутена. Ама бил гладен и много били вкусни. Добре, де, не може ли училищното ръководство да упражни някакъв натиск и за тези цени или да бъдат контролирани от Мин. на образованието - не е нормално да са по-високи от колкото павилиончетата и заведенията за бързо хранене в центъра на града.





















*
нимика, на мен колежките ми се смееха, защото докато ходеха на градина вечно чантата ми беше пълна с плодове и кутийки, преди да си тръгна от работа да ги взема, режех и носех :lol:
*
Хоуп-лов, ръководството никакъв контрол няма върху лафката. Т.к. повечето училища са общински помещенията  се обявяват от общината. Директорите до последно не знаят кой е спечелил търга. Нашата шефка например беше правила забележка за цените и предлаганите стоки, но й отвърнали най-нагло, че наемът се плаща с пари и че те също трябвало да печелят. Наши родители пускаха жалба в ХЕИ, за боклуците, които се продават. Е, глобиха ги 2-3 пъти, но след седмица старата песен. Те децата искали чипсове и кубети, плодовете не били оборотни. А какви гадни пици и принцеси предлага не е истина -само като ги гледан и получавам киселини. Иначе, прави оборот сигурно 500 лв. на ден. Децата всяка междучасие са там и сформират дълга опашка, съответно закъсняват за час най-редовно. И затова му правим забележка, но той човекът си гледал бизнеса, ние да сме си гледали уроците.


Всеки миг е още един шанс...
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
нимика, на мен колежките ми се смееха, защото докато ходеха на градина вечно чантата ми беше пълна с плодове и кутийки, преди да си тръгна от работа да ги взема, режех и носех :lol:
не съм само а3 ;) вместо 3а по-лесно да купим един кроасан или Фафла. Последният месец обаче е в 3аместваща градина и там явно си хапват по-стабилно - не си търси плодовете и може спокойно да и3кара до вечеря.


*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
А и  аз преди във Видин  така отивах да го  вземам  с кутия с нарязани плодове  .
Ще си сложа пак сгъваемото ножче :)


*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
нимика, на мен колежките ми се смееха, защото докато ходеха на градина вечно чантата ми беше пълна с плодове и кутийки, преди да си тръгна от работа да ги взема, режех и носех :lol:
не съм само а3 ;) вместо 3а по-лесно да купим един кроасан или Фафла. Последният месец обаче е в 3аместваща градина и там явно си хапват по-стабилно - не си търси плодовете и може спокойно да и3кара до вечеря.

дори и да не си ги търси - ти пак му ги предлагай! целта на плодовете и зеленчуците не е само да заситят глада...

колкото до лавките в училищата - освободете се от всякаква наивност. това е сериозен бизнес. попадането на фирма в училище е свързано със сериозни рушвети на няколко нива и борбата с лавките е обречена.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Ние имаме само обяд в училището,лавки нямат в училище,слагаме сандвич ,плодове и соленки това за цял ден,ако ходят във второ училище имат храна която влиза в цената на училището,отделно закусват вкъщи,голяма хамалогия с тая храна.
*
мда, хамалогия си е, факт :)
аз сега месец и половина докато децата са на село си правя заготовки и слагам във фризера. Знам че се губи част от полезността на храната, но няма как, иначе трудно насмогвам. Сварила съм си топчета за супа топчета и в торбичка/кутийка с наразян морков, лук и чушка замразявам, сварен боб, само с вода и отново на порции във фризера, нарязани тиквички, гъби, лук, морков и т.н. за крем супа, сварени и обезкостени риби за рибена чорба и т.н. Та се надявам поне за месец да си улесня живота  :lol:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
божке, колко е голям тоя фризер : :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

божке, колко е голям тоя фризер : :lol:
И аз щях да попитам точно същото :)
евала Стефи. Аз единствено слагам червени чушки за пълнене, че много ги обичаме и печени люти чушки.
<br />[link=http:
*
луди жени, две чекмеджета е бре и още не съм го напълнила :lol: :lol:
чушките на мен мама ми ги пече и затваря в буркани, та затова не замразявам, инак и такова щях да замразя :lol:
*
Стефке, ти изобщо спиш ли?  :lol:

Стефке, ти изобщо спиш ли?  :lol:
или не я хваща докато не направи зарзавата.баба ми в 2 сутринта е затваряла бурканите с домати   :D

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.