0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Абе мани, на последък и не мога да спя, та вместо да се въртя в леглото мога да ставам и да консервирам  :lol: :lol: :lol:
да ви кажа, поради това, че се сдобих с домашен босилек, доста прилично количество съм направила и 4 бурканчета червено песто и за първи път варих и буркани (на котлона 5 мин. за капачка) :lol: :lol:
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
А майка ми обрала и изсушила всичкия босилек  , вместо да го замрази  и да направя сега и аз песто .

Обърнахме я  пак на готварска  тема  -   аз замразявам коприва  , пролетта пропуснах , дано сега есента  има.

Ние си прибрахме чавето , дето беше  при  баба и дядо  си -  прекарал е чудесно , да видим сега как ще  свикне  за градина и режим . Бил е  много послушен , и не мога да разбера защо  като сме  с баща му двамата не чува какво казваме ,а  там от една дума разбира  :lol:

Калоян докато беше при баба и дядо , правили бурканчета с моркови  ,  пипер , домати -за супи и яхния .  Искал да реже  , но  му оставили само да мие и  подрежда .
Та  прибираме си детето  , приготвяме му багажа му и  той  възкликна  -А , да не забравим и бурканчетата , които  правих!
Щом е помагал , негови са си .


*
Re: Август-ваканцията продължава (тема на по-големите деца)
« Отговор #42 -: Септември 01, 2015, 09:40:34 am »
Кат стана въпрос за босилек :lol: и аз имам балконски и търся варианти за относително трайно зелено песто. Ако не, ще си направя едно бурканче, че имам и лешници от майка ми (вместо кедрови ядки) и другото ще замразя.

А иначе, моето дете снощи замина на спортен лагер от плуването. В момента, в който видях колко се вълнува и колко е щастлива, че ще е сама за първи път, спрях да се притеснявам за нея.
*
Re: Август-ваканцията продължава (тема на по-големите деца)
« Отговор #43 -: Септември 01, 2015, 14:58:42 pm »
последен спам и заключвам, един пожелание да пусне септемврийска тема :D
Сия, аз си сгъстих домати, бланширах съвсем леко босилека, буквално за минутка, сложих чесъна, орехи, настърган пармезан, зехтин и пасирах. Орехите също ги запеках малко.
Напълних в бурканчетата и сварих да се консервира, ще ти кажа дали е трайно като отворя бурканче.  :lol:
можеш така, без домати, щом искаш зелено само  :)