0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #220 -: Август 28, 2015, 00:42:08 am »
Здравейте :) Искам да кажа на съвсем пресните мами тук, ако някоя ползва Аптамил 1, че имам един неотварян пакет и мога да го пратя :) Ще се радвам да свърши работа, нашата бебка е на кърма, а трайността му е до 2016 г. Аз влизам отвреме навреме да погледна как сте и много се радвам на всички прекрасни бебешки емоции, които царят тук :) Ние сме добре, малката е кротко и весело бебче и лесно се гледа. Пожелавам ви лека и спокойна нощ :)
Хей, Mousyt, честит рожден ден с малко закъснение!
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #221 -: Август 28, 2015, 01:25:28 am »
Mousyt,честит рожден ден със закъснение :lol: бъди здрава и щастлива и дай боже скоро Мати да стане батко!
Catcat,радвам се,че се появи и че сте добре с малката принцеса :lol:
Аз съм на море с каката,малчо е при баба на село и е щастлив,че е по цял ден навън,лази,изправя се и скача в леглото и лети с проходилката...все още няма излезнал зъб и доста се буди нощем,но като цяло е едно усмихнато и спокойно човече :lol:
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #222 -: Август 28, 2015, 07:56:10 am »
maury, може би са малки за да играят сами. Предполагам, че никога няма да е идеална играта, я ще искат една и съща играчка, я нещо друго и все някой ще реве :) Моят син беше сам и си мислех, че защото е сам трябва да съм с него, поне до 2г. не се е заигравал самичък де :) За носенето и гушкането просто сядаш/лягаш и това е :)
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #223 -: Август 28, 2015, 11:47:42 am »
Маури, и моите са така през повечето време, когато съм с тях. Баба, дядо и тате се оправят за 20-30 минути по-добре, но тях започват да ги дърпат и врънкат за гушкане. Друго нещо е новата ни бавачка - намерихме я да ги гледа заедно с майка, докато съм на работа, а тя се оправя сама през повечето време. Играят около нея, без да ги гушка и разнася. Слушат я за всичко. Носят си шапките за слънце. Пишкат в гърнетата. А вече и ги оставяла след обяд в леглата и те си заспивали сами. Направо не е за вярване. Попаднахме на Мери Попинз! :)
 Мъж ми вика да не бързам да се радвам и да я хваля, че не се заело нататък какво ще излезе, ама аз не се въздържах да споделя с вас.
За следобедния сън обаче сложихме креватчето от бате в друга стая да спят отделно, за да не си пречат.
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #224 -: Август 28, 2015, 11:54:46 am »
Хоуп, а бебетата при вас ли са или той само след обяд спи сам? Аз много се притеснявам как ще се почувства баткото и не смея да го изместя сега и после не знам дали ще е удачно, в смисъл как ще го приеме, а бебетата ако ги кърмя ще е по-лесно да са при мен.
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #225 -: Август 28, 2015, 12:09:59 pm »
Не ,не, М-и. Нашият батко е голям. Не спи след обяд.Казвам, че ползваме неговото бебешко креватче - бебетата разделихме за след обяд, че едното спи много кратко и събужда другото, за това. Иначе баткото е на 8 и за начало баща му спеше при него в детската, но сега идва при мен и бебоците в спалнята, че да помага за нощните и ранните сутрешни успокоявания. Но вашият батко е по-малък. На тази възраст нашето момче  не е спало само. Не можахме да го отделим като малък. Не мога да давам съвети за това. Но все пак - пробвайте да го отделите още преди да родиш, а ако си свикне, няма да имате проблеми. Имаш време, опитайте. В краен случай, като нас - тате да остане при него. На  мен мама ми помагаше нощем но 3-тия месец, а те много скоро след това спряха нощните хранения. Та тате дълго време си спеше и нямахме нужда от него през нощта. Като по-малки и да се разплаче единия нощем, другият не реагираше. И дори да са се събуждали често един през друг - оправях се сама. Сега се случва плачът на единия да стресне другия и да се разреве и той, та тате ни е нужен. Ама баткото е вече много голям наистина и така от само себе си най-накрая кандиса да спи сам стаята си. То биваше пък и до абитуриент да спи някой при него. :)
Сега ми се иска двамцата малки да ги отделим от по-малки в тяхна стая, ама де да видим.
А как ви се струва на този етап за известно време за си ги "поделим" с баща им за нощния сън в различни стаи, че рано сутрин - разбирай около пет часа понякога, ако единия се събуди от нещо си, буди и другия и после няма сън за нас вече. И като зачестят такива сутрини не е никак приятно. Ш самите деца не се наспиват, а на нас колко ни е криво, не ми се говори. Нещо все ме спира, че нали са близнаци и ще са си все заедно в бъдеще. Ама пък ако така ще е по-спокойно и удобно за всички ни. Чакам съвети от другите майки на близнаци или деца с малка разлика във възрастта.
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #226 -: Август 28, 2015, 12:33:27 pm »
Аз не се притеснявам за самото местене. То ще се получи лесно. Много беше щастлив като приготвихме стаята и искаше веднага да се нанася  :lol: а тя и сега не е напълно готова, в смисъл не съм избрала килим, полилеи и т.н. Притеснява ме това, че някой ще спи при него или че ще се върне при нас като дойдат бебетата и леглото му като вече не е там, ще се сбута в нашето  :lol: Такива някакви, няма как да му откажа и той да е при нас за да няма ревност или да се чувства отхвърлен нещо. И без това ми става супер гадно като слушам подмятания, как сега бил центъра на света, а скоро ще е в девета глуха. Естествено ще направя всичко възможно да не се случи, но си ми е неприятно, защото желанията ни често се разминават с реалността.
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #227 -: Август 28, 2015, 14:05:18 pm »
м-и, и аз много го мислех нашия батко как ще се чувства, като се появи бебето. Даже тема пуснах по въпроса - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=50963.0

При нас баткото цяла година си спа сам в стаята преди да се появи бебето. Не е искал и той да е при нас в спалнята в последствие.

Недей да слушаш подмятания - много ще се забавлявате всички, няма да има пренебрегнати :) Щом от сега го мислиш, значи ще намериш начин. Не подозираш на какво си способна :)



   La vita è bella
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #228 -: Август 28, 2015, 14:11:02 pm »
Руми  :bighug: благодаря ти! Ще разгледам темата. Вярвам, че повечето притеснения са в нашите глави, но докато не се получи, ще го мисля.
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #229 -: Август 28, 2015, 17:25:36 pm »
Когато се роди Явор, преместих Мия в нашата стая, баща й отиде да спи в хола, а аз с бебето в детската. мислех си, че ще е за 2-3 месеца докато спре да се буди нощем. Ами 2,6 години след това още съм там :).
Наскоро направих опит да върна Мия в детската стая. Явор уж беше спрял да се буди нощем, но още първата вечер с кака си се събуди посред нощ. Взех го при нас на спалнята, за да се успокои. изрита няколко пъти баща си и го пропъди. На втората вечер успя да събуди всички, не изключвам и съседите в това число, та на третата вечер върнахме нещата както си бяха, за да могат всички да се наспиват. Аз исках да се пробваме още малко с идеята, че все пак ще свикне, но другите не бяха съгласни, та ще изчакаме още известно време и пак ще пробвам. Нощна птица си е моят син и това е. Преди се будеше да яде, да си играе по 2-3 часа, а сега катои че ли сънува нещо и пак се буди.
<br />[link=http:
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #230 -: Август 28, 2015, 19:50:12 pm »
Мешко, голяма схема ;) Ние обмисляме да купим по-голяма спалня, че да се съберем четиримата на леглото. Не в друга стая, а в друго легло не иска да спи нашият батко. Кой кого ще приспива и събужда не ми се мисли. Ама да се роди бебката жива и 3драва - и ние ще сме в схемите.


*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #231 -: Август 29, 2015, 23:40:10 pm »
Привет на всички :)
Като ви чета как не можете да изкарате децата от леглото и ми призлява... а аз се чудя как да науча малкия да се гушка и да спи с мен, за да може да спим заедно а не аз да спя права докато го приспя :lol:
От известно време на малкия му излезнаха едни пъпчици на ръцете. По една на брой на всяка ръка супер симетрично 8O Отначало бяха малка червена точка и така са си повече от 10 дни и си мислех, че е съвпадение просто че са така или че е нещо от дъвкането на пръстите и ръцете. Днес обаче забелязах че са се "подули" сякаш, станали са по-големи и плътни. Не виждам да го дразнят нещо, и пак подчертавам че са точно само и единствено тези две пъпки (по една на всяка ръка на едно и също място) - няма други по тялото. Някой някакви идеи?
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #232 -: Август 30, 2015, 00:24:57 am »
Ех, hope, явно не сме само ние, успокоих се. Пу-пу, дано така да се задържи новата бавачка, трудничко е с две дечица иначе. И аз съм на вълна връщане на работа. За момента още го мисля, но така или иначе ще трябва да се случи от началото на 2016-та. Не съм им подавала документи за държавна ясла та колебанията ми са частна ясла, бавачка, баба или някаква комбинация. Има още няколко месеца, трябва да реша и да го организирам.

Момичета, я споделете как замествахте различните хранения. Аз за момента съм заменила само обедното - хапват дребосъците пюрета с месо или без според зависи какво съм им сготвила. Но ако съм на работа, трябва да заменим и тези в 9, 15 и 18 часа. Има ли правила от кое се започва?

Ние вече отделихме близнаците в тяхна стая, но .... те още хапват нощем по няколко пъти и заради това ги разнасяме между тяхната и нашата спалня постоянно. Всичко това само защото съм мързелива майка, спи ми се и ги кърмя в моето легло докато си подремвам. Обикновено все едно бебе има при нас и като се събуди другото просто ги сменяме. Да ама последните няколко дни девойка се е изхитрила и не иска да си спи в леглото - слагаш я заспала дълбоко, не е като да е заспала преди минути, и се буди. И така по десетина пъти докато баща и се откаже и я върне на спалнята. Виж, като я слага на спалнята изобщо не се буди хитрушата. И така в някои моменти се оказваме с 2 бебета на спалнята. Тесничко си е, да ви кажа, хем спалнята ни е 180Х200, не е никак малка. А и бебоците като се въртят по някое време се намират един друг, ритат се и се будят взаимно. С две думи, забавляваме се по цяла нощ. Иначе ревът на единия не буди другия засега, Чувала съм, че с времето това се променя и започват да се будят. Дано докато му дойде времето да спрат да се будят нощем, че хич не ми се иска да ги разделям.

Mousyt, това с пъпчиците много мистично ми звучи. Моята девойка се сдоби с 1 подобна на лакътя дето ту се възпалява и уголемява, ту се свива и става почти незабележима. Мислех си, че нещо я е хапнало, но вече месец не се маха. Питах и педиатърката, каза изядено било, но не можа да обясни защо не изчезва. И на нея не и пречи по никакъв начин, дори когато на мен ми изглежда ужасно. Аз нямам обяснение за това.
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #233 -: Август 30, 2015, 10:08:25 am »
Моусит, не ми приличат на нищо тия пъпчици...най-безобидно пробвай с тридерм веднъж дневно,защото е хем против гъбички,хем против бактерии и алергии..
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #234 -: Август 30, 2015, 10:26:10 am »
Възможно е да е ухапано такава пъпчица. Моят син имаше кърлеж, който отстраних вероятно доста скоро след захващането, но повече от 2м. и му стои пъпчицата.
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #235 -: Август 30, 2015, 11:50:24 am »
Mousyt, и на мен ми по метода на изключването ми се струва, че по-скоро е ухапано детето. А повярвай, доооста пъпки видях напоследък.   Все пак, ако не минат пъпчиците до месец, вървете на кожен лекар, той най-добре ще каже.
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #236 -: Август 31, 2015, 08:27:37 am »


Момичета, я споделете как замествахте различните хранения. Аз за момента съм заменила само обедното - хапват дребосъците пюрета с месо или без според зависи какво съм им сготвила. Но ако съм на работа, трябва да заменим и тези в 9, 15 и 18 часа. Има ли правила от кое се започва?


maury,  не помня колко са големи децата, но в 9 могат да си пият АМ, в 15 или каша или шейк с плодово пюре и АМ в съотношение 50:50 и после в 18 пак АМ. Това ако са под 1 година, както предполагам. След това вечер може да им се дава и супа, а сутрин попара или кус-кус и т.н..
Успех с връщането на работа.
<br />[link=http:
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #237 -: Август 31, 2015, 12:58:42 pm »
Привет и о нас.Завърнахме се след кратка почивка.Искам още да ви кажа хич не ми стигна.Бяхме една седмица на Черноморец и си изкарахме много добре.Моника се влюби в морето и едва я изкарвахме от него.Абе супер беше.

*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #238 -: Август 31, 2015, 14:56:38 pm »
Привет на всички :)
Като ви чета как не можете да изкарате децата от леглото и ми призлява... а аз се чудя как да науча малкия да се гушка и да спи с мен, за да може да спим заедно а не аз да спя права докато го приспя :lol:
От известно време на малкия му излезнаха едни пъпчици на ръцете. По една на брой на всяка ръка супер симетрично 8O Отначало бяха малка червена точка и така са си повече от 10 дни и си мислех, че е съвпадение просто че са така или че е нещо от дъвкането на пръстите и ръцете. Днес обаче забелязах че са се "подули" сякаш, станали са по-големи и плътни. Не виждам да го дразнят нещо, и пак подчертавам че са точно само и единствено тези две пъпки (по една на всяка ръка на едно и също място) - няма други по тялото. Някой някакви идеи?

има един вирус - Коксаки ,дали пък не е това.Ама пък щом няма хищо друго,може и да е полазено от нещо.
<br />
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #239 -: Август 31, 2015, 15:13:19 pm »
Привет девойки!
Мерси на всички за мненията. И аз мисля, че е по-скоро нещо ухапано, дори вече виждам отгоре като черна точица в средата, ама пък си мислех да не е нещо друго... Ще почакам и ще видим :)
z22, коксаки не е, защото го изкарах миналата есен и знам какво е, и не мога да си представя по-ужасно нещо да се случи на някого, никому не го пожелавам! Скоро ще стане година и още не са ми се възстановили напълно ноктите на краката :(
ММ ще заминава за чужбина за продължителен период от време и тези дни съм пак в някакъв имунен срив - явно успешните ми опити да си контролирам емоциите избиват все някъде :? Но се надявам целия стрес и прочие да са за добро...
magi_st, добре дошла :) Тайничко ти завиждам за моренцето, но се радвам че сте изкарали добре и на Мони и е харесало.