0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #200 -: Август 25, 2015, 21:13:32 pm »
Ами давай пример докато сте заедно :) знаеш ли колко неща вече ям, щото и детето да ги яде  :lol: Вчера си донесе пипер от градината и ми каза, че иска да го яде, яде и патладжан и ми отмъкна салатата от цвекло  8O :lol: Последните две ги ям от бременността, после проядох спанак и грис  :lol: Вечер често ядем ябълки ако сме вечеряли по-рано. Слагай една купа на масата, тъкмо няма да ги забравяте, може и да си иска сам :)
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #201 -: Август 26, 2015, 10:02:09 am »
Относно къпането, докато не падне пъпчето безспорно на чешмата, но след това за мен анатомичната ваничка беше супер удобство. Къпане на чешмата е просто измиване, а къпането във ваната си е удоволствие, особено за бебето. Не ми е тежало пълненето на ваната по никакъв начин. Аз лично обожавам ваната и понеже от години нямам такава, че сме на бойлер и няма как, адски ми липсва, така че знам колко е отпускащо и приятно и затова не съм лишавала децата си от това удоволствие.
<br />[link=http:
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #202 -: Август 26, 2015, 11:27:15 am »
Ами давай пример докато сте заедно :) знаеш ли колко неща вече ям, щото и детето да ги яде  :lol:
Абсолютно, и аз така...

Mousyt, и аз не съм от ядещите много плодове, но напоследък покрай детето наистина ям много и то най-разнообразни.
Вчера например сме яли сини сливи, смокини, круши, нектарини, ябълки, грозде. 

Мешко, първите два месеца бебчетата не разбират на кой свят се намират още и не мисля, че изпитват удоволствие от банятата. Моето стоеше като малка мишка и нищо не правеше. А майката е достатъчно стресирана и ангажирана от появата на бебето, за да си "губи времето" с такива неща, особено ако бебето е от много ревящите и така или иначе не намира свободно време. Поне така разсъждавам от сегашната ми гледна точка.
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #203 -: Август 26, 2015, 11:39:57 am »
абсолютно е така, големия "кеф", който му отнемаш с липсата на корито през първите 1-2 м. едва ли нанася трайни щети върху развитието на детето, чак звучи смешно :lol: :lol:
Деси, не съм я къпала на чешмата, а по устав, пълни корито, слагай дерящото се бебе вътре, ама сакън, да е ваничка, ми така си беше таман месец и отгоре сигурно, защото душата вярно не знаеше на кой свят се намира. Ели си се къпеше на чешмата докато се събираше (1-2м.), няма драма, няма рев, няма пълнене, празнене на корито, миене и т.н.
Така че мили момичета, правете нещата както ги чувствате, а тук просто си споделяме опит :)
И категорично не си вменявайте вина за глупсоти, че им отнемате това или онова ако задължително не ги къпете във ваничка по 30 мин., или че не сте ги кърмили до първи клас и т.н. :wink:
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #204 -: Август 26, 2015, 11:53:50 am »
Здравейте, нашите чешми са вградени в мивката, като се изгключи тази на кухнята, но тя пък е доста ниска, както при Вени. Затова ползваме коритото с шезлонгчето за цялостното къпане. Да, хамалогия е, по принцип. Таткото помага много в тази част. :-) Интересното е, че моята бебка, дори като беше много малка не плачеше като я къпем в коритото, а сега вече й е направо забавно.
« Последна редакция: Август 26, 2015, 11:56:05 am от kati_vm »
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #205 -: Август 26, 2015, 12:30:33 pm »
А моят синковец може и до годината да се скъсваше от рев, че го къпя. Отделно за къпането във ваничка ми трябваше втори човек, защото го обливахме с чиста вода накрая и нямаше как хем да държа голямо шаващо дете, хем да го поливам. На мен също ми беше супер хамалогия пълненето и разнасянето на ваната, че и изливането после, все нещо съм оляла и омокрила  :lol: Започнах да го вземам с мен на душа когато нямаше кой да ми помага да го къпя във ваната и се родихме и двамата е аз може малко недоокъпана да съм излизала  :lol: но си заслужаваше. Имам прекрасна, огромна, удобна мивка с висок чучур в кухнята, чинии почти не мия там, та си измивах умивалника и го пълнех като беше по-голям и седеше седнал, е няма такъв кеф  :lol: може и ваната да не е била ок, знам ли  :lol: не смятам да търся друга де  :)
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #206 -: Август 26, 2015, 22:21:22 pm »
Я да надникна и аз тук :)
Вече три седмици сме с бебка вкъщи.  Засега храненето е пълна програма - кърмене, изцеждане и дохранване с АМ, така че не остава много време. Все пак започвам да намирам пролуки и за интернет :)

Добре дошла, Алекс. Напълно те разбирам, в началото е много напрегнато. Скоро ще се настроите една към друга и ще ти е по-леко. Успех!

За банята - ние у нас сме на конвейер: първо бебето във ваничката, после баткото във ваничката. Удобно е, защото ваничката е на висока стойка и щади кръста. Мисля след някой друг месец да оптимизирам процедурата, като ги пъхам едновременно и двамата в голямата вана



   La vita è bella
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #207 -: Август 27, 2015, 08:15:40 am »
Руми, тогава ще е весело за  децата  :) ние сме от разнасящите ванички, кофи. Постилахме найлон на леглото, като почна повече да шава чавечето. От сега го мисля как ще се организираме с къпане, приспиване...


*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #208 -: Август 27, 2015, 08:38:26 am »
А защо разнасяте вани и кофи, че и найлони? Нямате ли бани?
И аз си ги къпех на мивката, докато започнаха да тежат. После във ваничка със стойка и хавлиена поставка вътре, а като започнаха да седят - двамата едновременно. Всичко това ставаше в банята. Остава с 2 бебета после и мокро да чистя из стаите. Зимата като беше студено, включвах духалка в банята да се постопли.
Към двете годинки вече бяха под душа с мен или с баща си (по често с него, за да мога аз да ги оправям отвън).
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #209 -: Август 27, 2015, 09:10:06 am »
StefiZ,  удоволствие и развитие са 2 различни неща:))
Мими, аз съм къпала зимата в стаята, защото банята ни е ужасно студена и няма начин да я стопля добре  преди къпане, затова в стаята. Когато трябваше да ги къпя и двамата, ползвах втора вана, докато Мия все още се събираше някакси в нея и го правех едновременно. хем си спестявах време, хем и двамата се забавляваха много. А и тя доскоро изпитваше страх да се къпе под душа. Това естествено само в банята. така, че всеки преценява според децата си и според ситуацията. Моите и двамата обичат да се къпят.
<br />[link=http:
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #210 -: Август 27, 2015, 09:11:27 am »
Хладничка си е банята ни. В къщата етажът е почти вкопан и даже в летните жеги рядко съм без чорапи. Откакто сме  я купили, планираме локално парно, ама все не му иде ред  :) баткото отдавна е вече в банята, ама бебето до пролетта ще е в стаята.
От няколко дни сме в някакъв  период на тръшкане и писъци направо. Щом баща му, дето е търпеливо теле, се изнерви. Следя го - здрав е, наспал се, наял се. Освен зъби да са, че нещо бута назад с пръстче.  Ама мислех, че са излезли всичките  вече.


*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #211 -: Август 27, 2015, 14:19:58 pm »
Нашата баня е студена, е не е кучи студ де, ама зимата си пускахме духалка за нас дори, не само за бебето :lol: Обаче малкия от ден 1 се къпе в банята, за ужас на майка ми, която ми разви теорията с носенето на коритото....не можах да си представя вода, бърсане, носене - не благодаря! Сложих си там повивалника на ваната напречно и като го извадя от ваната там на хавлийката загъвам а докато беше малък дори във въздуха направо и гуш и в спалнята. Оцеля детето :lol: До скоро го къпехме така, но все трябваше да сме двамата заради обливането накрая, а и мм да изсипе после коритото, че е тежко. Малкия обаче взе да шава много и да се опитва да се изправя и излиза от коритото (а то високо горе на стойка!) и от около месец вече се къпе в голямата вана. Взела съм анатомична стойка от Джъмбо с вендузки и я лепвам на пода, ама от нея ползата е колкото да не е на пода и да не ми се разхожда - не е като да му е нужна и с душа го къпя. Той много се радва, пълни си кофичка с вода, пляска си и така...така и вече го къпя сама, защото все по-често излизаме вечер и аз го къпя следобеда като стане, за да е готов :)
Днес да се отчета е изял от сутринта една праскова и един банан, а за следобеда съм купила малинки и къпинки. Ето пример, колко е полезен форума - аз докато се начудя как да му давам плодовете и с едно ударено рамо от вас как се организирах :bighug:
Да ви почерпя, че днес съм рожденичка:
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #212 -: Август 27, 2015, 14:22:21 pm »
Бебе, Мони още няма всички зъбчета. Предпоследното излезе тези дни. Сега чакаме последното. И аз, като стане нервен, проверявам за зъбки :)

Mousyt, честит рожден ден. Много здраве и щастие :)



   La vita è bella
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #213 -: Август 27, 2015, 14:30:41 pm »
Честит рожден ден, Моусит! Сладък живот и шарен, като тортата ти!
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #214 -: Август 27, 2015, 14:45:16 pm »
Честит рожден д2н Моузи! Много здраве, щастие и усмивки! Виж как си се поправила и тортата и плодова  :lol:
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #215 -: Август 27, 2015, 15:47:43 pm »
Mousyt, Честит Рожден Ден! Желая ти много здраве, щастие и успехи във всяко начинание! :balk_19: :balk_12:
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #216 -: Август 27, 2015, 16:16:07 pm »
Честит рожден ден, Мишленце, пожелавам ти много здраве, щастие и в най-скоро време да направите Матейчо батко на една принцеса.  :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1:


Всеки миг е още един шанс...
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #217 -: Август 27, 2015, 16:29:12 pm »
Mousyt,  Честит рожден ден! Бъди здрава, щастлива и много обичана!
Да разкажа как ме изненада приятно вчера Яворчо.
Казах му да се облича за разходка и за моя изненада, той пристигна след малко и каза, че е готов. Беше си извадил сам панталонки от шкафа, обул ги съвсем правилно, беше си обул и гуменките. Пораства момчето. Заяви ми много сериозно, че имал план. на въпроса ми какъв план, отговорът беше: Ами голям план. :)

<br />[link=http:
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #218 -: Август 27, 2015, 17:13:19 pm »
Mousyt, бъди здрава и много щастлива! Нека късмета да е постоянен спътник в живота ти!

Все още понякога къпя бебо под чучура на душа, когато съм сама и времето ми е кът. Когато баба му е с нас, тя го къпе и му доставя удоволствие в коритото. Но той вече е голям и се забавлява наистина. Ако банята ми се стори хладна, пускам гореща вода за малко и се затопля бързо.

С Мишо ползвах държавната детска кухня и бях много доволна - готвеха разнообразно и вкусно. От септември мисля и Никола да го записвам, въпреки че още не е захранен с всичко. Каквото не хапва той, ще давам на баткото.  :D



*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #219 -: Август 27, 2015, 23:28:01 pm »
Mousyt, честит рожден ден и от мен, здрава и много щастлива, хубави емоции и много късмет. Тортичката е супер, вземам си.

Ние днес бяхме на ваксина (последна доза от пневмококовата) и сега дебна дребните да не вдигнат температура, че на тази ваксина обикновено го правят, че и Панадол давам. Още час и мисля да ги оставям. Все някой гладник ще ме събуди за да проверя и другия. Ей, нямат милост тези деца, 9 месеца ще станат вдругиден, а си стават нощем през 3 (или по-малко) часа за кърмене.

Ние още се къпем под чучура на душа, поне аз така ги къпя като ми се налага. Ваничката не съм я вадила никога, макар сравнително често да се налага аз да ги къпя. Иначе баща им ги къпе във ваничката с всичките му игри и пляскане. Едва ги изкарвам от банята, такъв кеф е за всички участници. Ама мама време няма и затова набързо под душа, нищо че Марти е вече 9 килограма. Радват се и на двата вида къпане и не мисля, че ги лишавам от нещо.

Завърнахме се в София след дълго гостуване на баба и още се нагаждаме, но ужасно много ми липсва спокойствието и пешеходната зона на провинциалния град. Тук в квартала се разхождаме заедно с колите по улиците, една сянка няма да седне човек, камо ли кафенце със сенчица и фонтан .... Размечтах се ... Дано ни се отвори парашута за още някоя седмица през септември, а и времето да се позадържи хубаво. И да не пропусна да похваля Вършец като добро място за деца. Не бях ходила 1-2 години и с изненада установих, че са понаправили детски площадки по разни европроекти. Даже до единия от хотелите има много симпатично паркче с площадки и без хора. Редовно някой от дребните заспиваше на люлката на бебешката площадка, толкова нямаше кой да се люлее на тях. Е, бая време търсих от къде да купя пюре, но поне разходките нямат конкуренция.

Момичета, как се оправяте сами с две деца? Ние все по-често сме само тримата и направо полудявам. То е един рев, едно протягане на ръчички да ги вземам и двамата .... Не искат да седят сами да си играят, все и аз да съм там. Доспива им се по едно и също време и не може просто да заспят, трябва да ги нося и приспивам и двамата. А като има още някой вкъщи и може да не се сетят за мен часове. Защо ли .....

Хайде .... имам си будно човече, дано утре остане малко повече време за писане.