0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #180 -: Август 24, 2015, 14:26:26 pm »
Момичета, пак съм аз. Взехме ортопедична ваничка със стойка. Имам един въпрос обаче. Тези от вас, които са с такава, как точно става къпането в ранните месеци, говоря за периода след падането на пъпчето и преди да е започнало да стои изправено?
Аз ползвам шезлонг в коритото на бебка. Първите 15 дни я държах над коритото, а таткото ми поливаше. Пъпчето й падна на осмия ден. Внимавахме много, много да не го мокрим като я поливаме. След 15- я ден, когато натежа запопнахме да ползваме шезлонга, като аз я придържам, а таткото полива. После я изправяме,  като аз я придържам, за да й изплакнем дупето и гръбпчето.
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #181 -: Август 24, 2015, 16:36:31 pm »
Синеочка, ако става въпрос за такава вана, предполагам, че тази подложка ще ти свърши работа http://family-bg.com/prX_7176.htm Аз бях купила анатомична мисля и просто наливахме малко вода, шезлонга нито стоеше добре вътре, нито ми беше удобно да го ползвам, та сигурно на ръка ще ги къпя този път :)
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #182 -: Август 24, 2015, 16:38:12 pm »
на мивката :lol:
няма по удобно от това докато се събират под чучура, не се шегувам.
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #183 -: Август 24, 2015, 16:45:21 pm »
 Много ви благодаря за бързите отговори. Тази подложка, която м-и ми показа е супер и ще се огледам.
Стефи, моята майка и тя това казва. Под чучурчето било най-добре -било за душ, било за дупе.
Ще видим как ще ни е най-удобно. Моята е малко нероден Петко още, ама да питам ..


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #184 -: Август 24, 2015, 16:47:21 pm »
Помоли в болницата да ти покажат, там така ги къпят. Също така препоръчват да се къпят недоносените, а и е по-удобно ако пъпчето не е паднало, слагаш ръка на коремчето и там не се мокри.
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #185 -: Август 24, 2015, 17:00:58 pm »
Руми, аз знам, че ноктите на ръцете могат да се режат на дъга, т.е. крайчетата да се заоблят. С краката не е така и на моят син му се забиват от едната страна на големите пръсти на краката, там не режа и ако е зачервено само освобождавам.

И аз така знам за ръцете - на дъга. И се опитвам така, но те упорито растат нашироко и се забиват. Ще се опитам да не режа изкъсо на проблемните пръстчета. Но Теди сега е във фазата "всичко трябва да се стига, пипа, стиска и мачка с ръце". И, ако има нокти, драска зверски себе си, батко си, мен (особено гърдите по време на кърмене)...



   La vita è bella
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #186 -: Август 24, 2015, 20:55:00 pm »
Синеочка, ползвах тази подложка доста време и съм супер доволна. Става на всякакви размери корита. Може да се закача и само на три места (вместо пет) и пак е сигурна и удобна. От долната страна има силиконови вендузи, които не й позволяват да се приплъзва по коритото. На всичкото отгоре се оказа и много здраво нещо.
Разбира се, най-си е добре под чучура, ако и докато се събира, понякога твърде за кратко. В началото фактор е и добре отоплената баня (идват зимни месеци все пак).
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #187 -: Август 24, 2015, 21:05:25 pm »
Много ви благодаря за бързите отговори. Тази подложка, която м-и ми показа е супер и ще се огледам.
Стефи, моята майка и тя това казва. Под чучурчето било най-добре -било за душ, било за дупе.
Ще видим как ще ни е най-удобно. Моята е малко нероден Петко още, ама да питам ..


Ники пробвахме го на чучура и му треснах главата в чучура. После във ваната и подсушавах с марли и Топоцин след баня.
Тук нищо не слагат на пъпчето, дори клипс и ми каазха да я баням смело, а след баня с клечка за уши да "бъркам" под пъпната връв, да подсушавам и т.н. Изглеждаше ми ужас някакъв, но така правих и пъпчето падна на 5 ден. Всеки ден по два пъти чистих - сутрин и след смяна на пампи. Сутрин обаче слагах и спирт и после пръсках с Неумицинум спрей.
Вечер я киснехме хубаво, после с клечка за уши подсушавахме около и в пъпчето.
[/url][/url]
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #188 -: Август 24, 2015, 21:20:16 pm »
Здравей народе,

Ние наистина се позагубихме, благодаря ви че ни мислите. Добре сме, здрави сме - това е най-важно. Последния месец обаче беше истински водовъртеж от събития, включително РД на Матей и едвам смогвах да ви прочета отгоре отгоре и аха да пиша и айде пак... Малкият човек вече на годинка направо ми изпива енергията до последната капка. Вече е доста независим и смел в приключенията си и като го оставя не е ясно къде ще го намеря след малко. От няколко дни започна да "лази" но по дупе :lol: Сяда и започва да се придърпва с единия крак и да влачи дупето, ама ако знаете колко е бърз! 8O Така стига до нещо - стена, стол, маса, уокъра или друга подвижна вещ и тръгва с нея нанякъде. Хваща се за някоя дребна играчка и бутайки я, превит на две с надолу главата се предвижва напред и въобще е голяма фурия! Днес докато го видя къде се кротна и котката остана без храна :lol: Е засега още е жив и здрав, ама се наложи евакуация на паничките ;) Зъбите много вече го мъчат, той и попорасна и вече има характер и е жилав и кризите става все по-сложни и не знам скоро и в раницата дали ще мога да го удържам :? и сме вече не знам на кое флаконче гелчета за зъбки - не е като да не помагат, ама вече си ги имаме за десертна стока. А зъб така и не излиза :x Апетит има за трима, храна види ли и няма спасение, яде се до разполагаемост и така. Иначе ние сме си на кухня, но и на мен взе да ми се струва че всичките ядената имат еднакъв вкус, та може би ще пробвам друга кухня скоро, може дори да се прежаля за държавната (много ми я хвалят тази в нашия квартал, но този обеден час за взимане на храната ми е доста неудобен!).
Смайли, и аз съм мислила да ползвам стола за подстригване, но си ме изпреварила :lol: Аз още не съм го подстригала малкия, той е такова шило, че не мога да си представя как ще стане, а не искам да е с машинката един номер та засега си седим така. Само му кръцнах бритона не твърде успешно, но бива ;)
За ваничката - ние го къпахме от ден 0 в анатомичната ваничка (беше 2200гр) - лягаше си и с малко водичка. На него му беше паднало пъпчето в болницата де, но и аз намирам мивката за номер едно докато е малко детето :wink:
Дайте идея за въвеждането на белтък :) Нали яде кухня и аз все не се организирам, а май само това ми остана и го броя захранен :)
По-нагоре говорехте, че наблягате на плодчетата - вие как/кога ги давате? Аз му слагам в следобедната закуска, но между храненията той рядко яде нещо освен солети за чешене на зъбите като е много нервно а и той яде доста начесто за да му давам между храненията, а ми се иска да хапва повечко плодчета....
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #189 -: Август 25, 2015, 07:13:17 am »
Mousyt, плодове давам сутрин някъде час преди закуската. Той става рано и има достатъчно време до закуска в  градината. После, ако е поогладнял като го вземем, пак давам преди вечеря. Особено ако ходим на гости , давам предварително плод или краставичка - преди да почнат да го черпят с "лакомства".
Като ходим при роднини в София, си хапваме държавна кухня (в Люлин) и е много вкусна, даже и за мен  :wink: може би има разлика по кварталите? Тука имаме само една и не става - малки порции, готвене като възрастен (едро,сухо) и безвкусно. Та в големите градове поне имате избор.


Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #190 -: Август 25, 2015, 07:37:02 am »
Още един глас "ЗА" къпането в мивката :)
Ако имам бебе 2 само ще сменя смесителя с по-висок, за да нямаме такива инциденти с ударена главичка или гръбче като при Вени.
За мен пълненето на коритото беше голяма хамалогия в първите 2-3 месеца. После като започнат да осъзнават и се забавляват във водата, тогава може.

Mousyt, радвам се, че се появихте :) И Дани си беше измислил една техника за влачене и дори още не може да пълзи като хората :)
Плодове давам между всеки две хранения. Или ги давам цели - малини, боровинки, къпини или ги режа на кубчета и той ги яде (къде с вилица, къде с ръце). Праскови, ябълки и круши, които не са размекнати му давам и цели. Той си ги държи с две ръце и ръфа и се разхожда.

Ние сме при майка ми. Тук е малко градче, но има много хубави детски площадки от тези новите. Всеки ден ходим на някоя.

Прясно мляко може да въведеш с домашен тутманик например, в тестото, на който се слага.
Отивам, че малчо се събуди.
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #191 -: Август 25, 2015, 10:36:23 am »
Смайли, питах за белтък от яйце :lol: Иначе прясно мляко му слагам в закуската, че аз всеки ден нов бъркоч му измислям за разнообразие :lol: За пиене си му давам АМ Лактана 12м+ зради желязото и другите добавки :)
Плодчетата и аз так си мислех между храненията, но той още си спи между основните хранения или сме навън някъде и ако му дам се маца и абе нещо трудно се ориентирам :? :lol: Тези дни си му давам повече де, а и мисля да откажа десерта на детската кухня и да наблегна на плодчетата, че нещо много еднообразно ми идват. Ще видим...
Смайли, вие кога тръгвате на ясла? Моето време наближава (е има още поне два месеца де...), но мен вече взе да ме тресе. Последния месец бяхме доста социално активни, постоянно с племенниците и други хора и на детето му беше супер, много се забавляваше и уморяваше и още вчера като се кротнахме се усети, че с мен не може така да се измори (доста е жилав и активен). Затова съм сигурна, че на яслата ще му е добре, но не знам - така ми е сладко да го гушкам, а и той така се е научил да си слага ръчичките около мен, че направо ми призлява при мисълта да се отделя от него. Отделно и баща му е в един преходен етап с работата си и чакаме да видим какво ще стане, ама това чакане е вече трети месец и последните дни съм доста......не знам как да го опиша. Започвам да плача от някакви дребни неща ей така без повод :? Дано се стегна, че не е добре за детето с такава майка :(
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #192 -: Август 25, 2015, 11:18:12 am »
Я да надникна и аз тук :)
Вече три седмици сме с бебка вкъщи.  Засега храненето е пълна програма - кърмене, изцеждане и дохранване с АМ, така че не остава много време. Все пак започвам да намирам пролуки и за интернет :)


*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #193 -: Август 25, 2015, 12:15:22 pm »
Смайли, питах за белтък от яйце :lol: Иначе прясно мляко му слагам в закуската, че аз всеки ден нов бъркоч му измислям за разнообразие :lol: За пиене си му давам АМ Лактана 12м+ зради желязото и другите добавки :)

Абе пак във баница, тутманик или палачинки, като сложиш цяло яйце и готов захранен :)
За плодовете-аз солети, бисквити, гризки не съм давала, давам и давах плод 2 пъти дневно като междинни хранения, ако нещо има проблеми със закуската съм заменяла с банан.
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #194 -: Август 25, 2015, 12:42:36 pm »
Ох, да.....  :oops:
Точно както м-и казва съм процедирала и аз с белтъка  :D

За яслата хич още не е ясно. Аз искам от октомври да тръгва, но не съм направила нищо по въпроса с работата  :oops:
И според мен има нужда да се вижда с повече деца и да гледа и да се учи от тях.
Нооо е станал такова мамино синче.... Иска само при мен. Много рядко отива при някой друг и то отива за малко и веднага пак при мен. Сега сме при майка ми и сестра ми е тук и не иска да ходи при тях. Та мисля, че самото тръгване на ясла ще е голям проблем.
Наскоро го оставих в един детски кът. Той се заигра и аз изчезнах. След 20 мин отивам и той ту плаче, ту играе. Какичката се беше посветила изцяло на него и не й бяха останали ръце да го качва и пуска по пързалката, но въпреки това като се присети за мен и почва да плаче.

AlexN, добре дошли с бебка. Много спокойно, ядящо и добре спящо бебче ти пожелавам!

Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #195 -: Август 25, 2015, 15:22:28 pm »
Писах в "Борсата", но да питам и тук:
Някой не продава ли кошара за игра от най-обикновените /с мрежата/, че нашата нова бавачка има претенции за такава като оставала сама с близнаците. А те са вече големи и ние мислехме да ги изгледаме без такава придобивка, та никак не ми се инвестира в нова и скъпа.
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #196 -: Август 25, 2015, 16:14:09 pm »
Здрявейте, момичета!

Малко връщам темата към козметиката, но да отговоря за къпането със сапун. Да, къпех (а и досега къпя) бебетата изцяло със сапун, включително главата, но нея 2 пъти седмично.

И аз подкрепям миенето на чешмата. Иначе и ние имаме взета назаем анатомична ваничка и в началото я ползвахме от полегатата страна. Постилах хавлиена подложка, за да не се хлъзгат бебетата. Аз обаче не ги къпя сама, така че може би не съм подходящ пример. Сега вече минаваме към къпане с подвижния душ.

Аз мисля да ги пусна на ясла след 20 септември. ПРеди това нали имаме да правим изследвания, та докато се оправим, ще мине малко време. Опитвам се да не гадая как ще тръгне. Дано е успешно.

Бързо оздравяване на болните дечица! Добре дошли на новите мами! Слънчеви поздрави от морето  :D!
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #197 -: Август 25, 2015, 16:24:09 pm »
Беата, правилна нагласа - да не го мислиш много-много предварително. От опита си с баткото се на,чих
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #198 -: Август 25, 2015, 18:51:07 pm »
Всяко дете плаче при тръгването на ясла. Според моя опит - синът ми плака повече, дъщеря ми - само 2 дена. Абсолютно нормално е. Подгответе се психически, че без рев няма да стане.  :lol:

*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #199 -: Август 25, 2015, 21:06:33 pm »
47 Smiles, и Матей е станал мамино синче напоследък. Особено около рождения си ден беше станал направо ад, не приемаше никой и нищо и дори не даваше да го закачат 8O Слава богу попремина. Сега приема и татко си (освен ако не е много крив) и ако го забаламосаш нещо и не ме вижда има добри шансове да не се сети за мен и по-дълго време. В събота бяхме на едно кръщене и аз така усърдно се опитвах да убедя една баба, че ако го хване за ръчички да върви ще се разреве за мен, а той замина с нея на площадката (не я е виждал досега!) и докато аз не отидох при него изобщо не му и мигна окото. А като ме видя по никакъв начин не реагира по-специално, че виждаш ли аз се появявам... но ключовия фактор беше площадка с много деца :wink: Аз се тревожа за себе си и неговото тръгване на ясла, а не за него, че ще плаче :lol: Звучи смешно, ама си е така...той ще свикне - стига да има деца и лелките да са внимателни. Аз как ще свикна :oops:
Днес е изял един банан и 2/3 нектарина като пресни плодове. Ще се опитам да вкарвам още - държа да се научи на плодове, защото аз не съм и го намирам за грешка :(