0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Било време за нова тема казаха другарките отговорнички. Ето ви линк към старата http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51122.0

И да се възползвам да се оплача едно хуууубаво. Малката е с Варицела. Вече девети ден. Минахме периодите с висока Т и „сърби, сърбиии“. Но въпреки мазането със спирт и арника, чак вчера ѝ завехна последната пъпчица. Проблемът ми е, че я пазех да не се събира с деца и да не ходим по места с повечко хора. На нея тези разходки ѝ липсват и бавно, но пък сигурно ме побърква. На всичкото отгоре не мога да разчитам, както обикновено на помощ от тати. Даже се старая да я държа надалече от него, което още повече я изнервя, а от там и тя мен. Не съм свикнала да му спестявам грижи по детето, но гадта не е карал шарка и ....
Наоплаквах се  :lol:
На всички пораснали дечица им пожелавам много здраве, безгрижни игри и слънчева ваканция!
*
Пеше, някой хора със слаб имунитет(разбирай аз) хванаха шарка в магазина, братовчед ми пък я хвана без директен контакт, просто е бил в една стая където е влизал болен  :lol: Моят син се спука да ме целува, че и по устата където имах мехур и нищо му няма  :lol: та за мъж ти още нищо не се знае, само може да си се прецакала  :lol: :lol: :lol:
Пожелавам на вас(и на мен) горещ месец и приятни почивки! Омръзна ми от студ... :x
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
То аз, че съм прецакана е ясно :lol:, но наистина много ме е страх от болен мъж в къщи.
*
То аз, че съм прецакана е ясно :lol:, но наистина много ме е страх от болен мъж в къщи.
:good_post: Ох, не се сдържах :lol:
При нас няма опасност за таткото като вземе да боледува малкия (и слава богу по горните причини :lol:), но моя милост не е карала нито една шарка и силно се надявам да е заради добър имунитет, че иначе лошо ми се пише :?
Пеше,не искам да те плаша,но Вера като бе с шарка тъй като аз бях с грип док каза веднага да я заведем при баба ѝ да не лепне и грипа...баща ѝ я натовари и тя две седмици там и тъкмо щях да си я вземам,баща ѝ се тръшна с шарка...ами страшно си беше на тия години,много зле се чувстваше....та дано ви се размине на вас... :lol:
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
и аз знам,че шарката действа много избирателно. Дано само малката да я изкара.
Ние пък с кандидат-баткото сме със сополи, кашлица. Само таткото е ок. 1 месец на градина - втори вирус  :( Дано се оправяме бързо, да не опираме до тежката артилерия- преди по-малко от месец пи АБ. Сега му давам изопринозин, а после ни изписаха имунокинд, че да му засилим малко имунитета. Аз пък се налевам с чай, мед, лимони.


*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Бебе, моята рецепта е мед, орехи и лимони с корите нарязани на ситно. Дози няма - което както си решиш или имаш в момента. Пресичала съм в зародиш разболяване (само за мен де). Казват, че влияело на ... черен дроб май, но аз много по-често пия алкохол, отколкото се „лекувам“ така, та не ми е дерт. Наистина го ползвам като лекрство, понеже много мразя мед.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Мерси, Пеше. Шубе ме е от гадостите, с които пръскат корите, ако намеря домашен лимон може така да пробвам. Иначе вече ми е късно да пресичам тоя бацил - сили не ми останаха да си духам носа. Пък и как ме е страх като се пъна да духам. Дано поне с медеца и лимоните да се преборя по-бързо. Малкия го гледам, че сам си прави диета - иска течности и плодове. Отказва готвено. Явно по ги усещат тези неща от нас децата и хич не го и натискам - няма да заслабне за 4-5 дни ;)


*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Аааа аз лимоните ги жуля с гъбата с веро и топла вода.
*
Пешето е права. Болен мъж е по-зле от болно дете. Повече ти пили нервичките. И докато детето си е дете и има оправдание, мъжете нямат.

*
Пешето е права. Болен мъж е по-зле от болно дете. Повече ти пили нервичките. И докато детето си е дете и има оправдание, мъжете нямат.
Е как да нямат! То веднъж на високосна са намерили такова, че и те да помрънкат  :lol: :lol: :lol:
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Никой не пише тук -месеца наистина е ваканционен   .

Попадна ми тази статия и я споделям , не защото  казва нещо ново , а защото на мен    ми подейства успокояващо  , като я прочетох сега .
 
Защото още не мога да се успокоя и се вълнувам за  следното:
Преди дни Калоян се  тръшна - отривисто    на земята , до блока. Аз  го изчаквах ,пасивно наблюдавайки и игнорирайки .Минаха две жени  -заговориха го , разбраха за какво иде реч и ми се усмихнаха. След малко обаче  стана една жена от близък магазин , направо го вдигна , разтърсвайки и побутвайки с думите "Айде  , млъквай и отивай при майка си , че ми наду главата ". Детето моментално спря да плаче, и тръгна , но очевидно и се стресна , каза че го боли ръчичката , където го е стиснала леличката. Аз да ви кажа се разтреперих  и много разстроих. Върнахме с е при жената и й казах , че не  е нейна работа да се занимава и пипа  чужди деца. При което последва отговор : " Две жени ви направиха забележка , вие си оставихте детето без надзор , вие сте за социалните !"

Та освен Боби  може аз да съм следващата привиквана , ако Калоян  се затръшка пак пред нея  :lol: , ама аз за по -сигурно да взема да сменя маршрута ни на  движение  :lol:
Това на шега , но се прибрах  много разстроена , мислейки така ли  изглеждаме отстрани  , много се замислих , а сещайки се  за случката и сега се разтрепервам .
Хора , които имат спокойни  деца , няма да разберат за какво иде реч, sixsens  й е ясно  предполагам и на други -много инат ,много нещо :)

http://purvite7.bg/mama-v-deystvie-za-trshkaneto-detsata-imat-nuzhda-da-znayat-koy-postavya-pravilata/
« Последна редакция: Юли 10, 2015, 12:59:27 pm от nimika »


*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
nimika, какво да ти кажа... това е нож с две остриета и донякъде е въпрос и на характер.

и жената е имала право донякъде, и ти, естествено.

със същия успех си можела и ти да я заплашиш с полиция, задето е причинила болка на детето ти - ако беше по-агресивна по характер.

но пък тази жена наистина не е длъжна да слуша истерии часове наред и не е длъжна да знае всичко за детските поведенчески кризи. възпитание се прави у дома, иначе ние ставаме тормозещите.

не съм сигурна дали и аз нямаше да постъпя като тази жена - без, разбира се, да причинявам болка на детето.

моят син също е правил няколко пъти такива кризи, така че знам за какво става дума.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Това , което мен ме притесни , е дали наистина отстрани погледнато аз и не само аз ,а   всички останали родители в подобна ситуация , изглеждаме като " за  социалните ".

Не се оправдавам , но детето не е ревало  там с часове  , а  и  шума и крясъците на  останалите  по площадките , колите и музиката , успешно  го заглушаваха .
Разбирам жената- според редица  статистики бебешкия плач е сред най-дразнещите шумове , сравним със стържене по стъкло и други подобни  , а дамата съвсем не беше  с интелигентен изказ  и маниери , че да ми е съдник .

jam ,  реакцията на мъжа ми бе,че със същите доводи пък  ние може да извикаме полиция  , което и ти отбелязваш.
Ясно , че съзнателно не е целяла да го  боли или поне предполагам . Макар да има хора с различни реакции , когато са изнервени . В  нервността  си и изблика  й , го стисна силно и  вдигна нагоре , и разтресе .Но да оставим нея настрана.

По-скоро въпроса ми клони  към размисъл върху това кога е допустими външен , непознат човек да се намеси  в комуникацията между родител и дете   и как околните възприемат  подобни ситуации? 

В повечето случаи намесата на непознат  или опит да поговори с детето  , за мен е   неприемлива , защото влошава нещата - имаме си  публика  за изява .
Свидетел съм била  / и при моето дете/, когато се приближава някой и му дава бонбонче , шоколадче или друго лакомство , за да се успокояло .  Е , тогава мога и да избеснея вече  -защото без мое позволение никой няма право .

Говорейки за  гражданска активност и  сигнализиране при проблем , кога и как околните да отсеят , че в отношенията има нужда от намеса на подходящите служби . Наскоро и из фейса имаше подобна анкета -кога бихте подали сигнал  -ако видите майка да крещи , бие , дърпа детето си , при коя ситуация ?
На шега е ясно - ако е  неподходящо облечено за сезона  / Боби !/ , но  на сериозно. 
« Последна редакция: Юли 10, 2015, 15:29:17 pm от nimika »


*
Честно казано аз щях да съм благодарна на бабата, никога не ми се е случвало някой да се намеси ефективно в тия истерии(иначе са ми предлагали и захарче да му дам, и са ме питали какво смятам да направя :) ). Забравят се децата и ако ти го сдрусаш няма да е същият ефекта, а сега с месеци можеш да му припомняш, че чуждото търпение не е безгранично :) Можеш да обясняваш, че трябва да не притеснява хората и т.н. Никога не пропускам да покажа някое тръшкащо се дете и да го питам харесва ли му и добре ли му изглежда. На мен поне идеята ми е детето ми да спре с истериите, не другите да ги приемат. А това дали си за социалните, щото не си му опънала два шамара мисля изобщо не може да се коментира  :lol: виж да е било в някакъв час, в който тя да претендира за нарушаване на обществения ред и спокойствието и` :)
Аз пък не бих допуснала някой чужд човек да постъпи така с детето ми .Направо лошо му се пиши , ако посмее. Аз мога да й се карам, и ударя през дупето , но някой да дойде и сдруса детето ми ,дето хич не му е работа ... а , НЕ . Достатъчно й се карам и опитвам в такива случай да спра истерията , та някоя си баба видиш ли да се намесва .
От скоро Ния доста грубо брани интересите си , демек играчките на площадката . Малко детенце постоянно върви след нея и опитва да й вземе нещо от ръцете й и тя го бута . Няколко пъти даже шамари отнесе по дупето тя , при което след няколко минути виждам как майката на по -малкото дете я е стиснала за ръката и нещо й се кара . Еми , побеснях... Имайки предвид, че не спирах да й се карам и то доста лошо , от къде на къде я питам ти ми държиш детето и  й четеш морал .Била съм в същата ситуация , когато и тя беше малка и ходеше след по -големите , та до болка позната история колко пъти е удряна , но просто не я допусках да ходи до въпросното дете . 
*
Не ми харесва някой да се намесва в комуникацията с детето ми.
Но от както съм в Кюстендил постоянно ставам свидетел на скандали от възрастни хора към деца/чужди/. Веднъж дори спасих едно невинно дете от бабата на друго. Казвам спасих, защото бабата беше готова да свали чуждото дете от колелото и да го напердаши. Не беше видяла ситуацията и се поддаде на лъжата на внука си. От доста хора станали свидетели на случката само аз взех отношение.

Аз имам друг проблем в момента. София е на село, там има един хора със стадо овце и две огромни овчарски кучета. Сутрин тези кучета обикалят в селото, разкъсаха три по-малки кучета в рамките на месец. Едни родители се опитали да говорят със собственика на кучетата, казаха му да ги връзва, че има малки деца. Отговор от негова страна: Пазете си децата.
Пуснахме жалба в полицията, но на нея не разчитам да го стресне. Ходих да говоря с него, намерих баба му. Говорих, говорих, уж се разбрахме.Оня ден майка ми ми се обажда: Кучетата са точно пред нашата ограда. Днес заминавам на село, ще го търся пак да поговорим. Но не знам до колко ще има ефект. Не знам какво да правя.

*
Ники, имам сходен проблем с кучета, но са 4. Пусках жалба в общината, идваха, глобиха ги и им дадоха предписание, после са идвали на проверка(при която нямам представа какво са установили). Това за глобата и предписанието го научих в последствие от полицая, който ги е придружавал. Не знам дали са си платили глобата, не ме и вълнува, но кучетата още са си пуснати. И освен да пускам жалби до безкрай или да търся кой да ги гръмне (което ми се струва по-ефективен вариант) друго не ми остава. Просто не пускам детето на улицата, реално сме затворници за да живеят кучетата, защото те не са виновни, че имат такива собственици.

За намесата на бабата не че съм съгласна, но поне е била ефективна, за разлика от повечето, които още повече те нервират, че са се намесили. Все пак не винаги имаш час-два налични за да изчакаш детето ти да се натръшка.
*
Преди 2 седмици станах свидетел на следната случка на плажа:

Момченце и момиченце на видима възраст 4-5 години си играят и се пръскат с пистолети.
В един момент момиченцето напръска момченцето в очите, естествено случайно, защото я бяха помолили вече да не го пръска в очите.
Та като стана тоя ми ти татко на момчето, като викна заплашително на момичето: "Аз казах ли ти да не го пръскаш в очите? Искаш ли сега да ти взема пистолета и да го хвърля?"
И още един такъв куп такива. Малката не се стресна много. Беше много сладка калпазанка. Майка й даже май не видя ситуацията. Но този човек здравата се изложи. Чак и жена му направи забележка.

А за тръшкането - всички деца се тръшкат и реват в даден етап. И естествено, това дразни околните. Моята, например, изпадаше в дива истерия, когато аз натисна копчето на асансьора. Искаше да се връщаме, да влезем обратно във входа, пак да извикаме асансьора и този път тя да натиска всички копчета. Веднъж една възрастна съседка се появи да види какво става, що се дере това дете, но вместо да й се скара, я покани вкъщи да си вземе бонбонче и естествено детето млъкна. :lol:
Та подходът и възпитанието на възрастните е ключово в такива ситуации. :)
*
Чета ви с голям интерес въпреки, че ние сме още малки. Затова пък вече се тръшкаме супер успешно ей така за да се пробва и ми писна хората да ме гледат и питат какво му е, защото видиш ли той е малък и сигурно аз нещо съм(не съм) направила. Одобрявам метода да не се отстъпва на детето, а и наистина вие не седите 2ч някъде че толкова да не изтърпят другите, но това е засега на теория....на практика ме е страх да го мисля как ще е :?