0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Amelia31,сега започва голямото чакане.
Стискам палци след 14 дни да видиш двете най-красиви чертички.
Успех и спокойствие ти пожелавам.

На мен ми предстои следващата седмица на естествен цикъл,утре съм на преглед и ще разберем със сигурност.
Ако е удобно моля те разкажи как мина всичко,пункция,трансфер и изобщо.
Ако прецениш може и на ЛС.

Още веднъж,стискам ти много палци :goodluck:



Amelia31,успех! Стискам палци и аз  :goodluck: :goodluck:
*
Амелия,успех!!!! :D най-добри пожелания за положителен резултат  :D! Тук приемаме само такива,да знаеш  :wink:!
/www.mamaibebe.com][/url]
благодаря момичета , много сте мили аз вече и сти ставам не мога да лежа непрекъснато, вече се чувствам добре.
ДАЛИНДА от ноември вадих на естествен цикъл и оплождахме Я, пункцията ми мина нормално без упойка на 1 фоликул, размразиха 2 и впоследствие имаше комбиниран трансфер. нищо по-специално не мога да кажа при всеки е индивидуално като резултат от стимулацията било с инжекции или клостилбегит. успех ти желая.
Момичета здравейте.При мен има много фоликулчета,започна бая да си ме боли. Днес и утре ще ми вливат калции.... ох много започна да ме хваща шубето,все едно ми е за първи път,ужас. Иначе днес и утре последни инжекции и във вторник пункция. Боже дано всичко е наред!
mimeto29, стискам палци всичко да мине перфектно!

Аз в сряда си взимам заповедта, нямам търпение вече и края на месеца отивам при д-р Персенска да видим кога ще започваме.





Бореща се за една мечта.
Благодаря ти! Определено ми даде.  :bighug:

Мен най-вече ме притесняват прегледите през ден, понеже няма да имам отпуска и ще трябва да "бягам" от работа, но ще го измисля някак, а и най-важно е да станат нещата.


Първият опит винаги е съпроводен с напрежение от липсата на информация. Фрея, силно се надявам при теб да е успешен!

Никога не съм взимала оптуска за стимулациите - като човек е в София, някак си се наместват нещата. Лошото е, че прегледите на хората в стимулация са само сутрин, до обяд, а това означава след пункциите. Само д-р Стаменов преглежда между 7 и 8 ч., но е трудно обикновен човек да се вреди, защото тогава с предимство се гледат донорките. Д-р Персенска пък в същото време гледа момичетата на естествен цикъл, определени за пункции за същия ден, така че също е заета. Пункциите започват в 8, продължават до към 9, в зависимост от броя им. После може би лекарите преглеждат няколко момичета и отиват на операции. От това се натрупват и закъснения - ако са повече пункциите или операциите или продължат повече време. Така в чакане ти се губи половин ден. А, в деня на прегледа трябва да се даде и кръв за хормони. А пък след прегледа минават няколко часа (в зависимост от това дали са готови хормоните), за да определи лекаря дозата на лекарствата. И понякога се чака и пред манипулационната, защото има и други момичета за инжекции. Хубаво е като ти назначат дозата за деня и ти я сложат, да си вземеш  инжекциите за следващия ден (или за колкото е предписано - до следващия преглед) и ти да си ги слагаш, за да спестиш едно отиване до болницата.

Аз успявах с работата, като мрънках за ранните часове на д-р Стаменов (като стоиш пред администраторките и обясняваш, че не можеш да излезеш от работа, някакси намират къде да те вмъкнат, но обикновено не ти влизат в положението), но при другите лекари може би е по-добре да се искат часове за преглед около обяд.
Зайко,благодаря ти за разясненията! Някак ще трябва да го съчетая. Мен не ме притеснява самото излизане от работа, а чакането там... Просто не мога безкрайно да стоя и да чакам. Явно ще трябва да им се примоля да ранни часове...





Бореща се за една мечта.
*
Pepssi, би ли ми обяснила по какъв начин си поиска епикризата. Достатъчно подробно ли са описани проведените изследвания и процедури, както и резултатиъе от тях. Дадоха ли ти отделно резултати от проведени изследвания, протоколи от развитието на ембрионите и т.н. Ако искаш пиши ми на лични, защото и аз искам да направя консултация в друга клиника, а нямам нищо, което да представя. Благодаря предварително.
*
Pepssi, би ли ми обяснила по какъв начин си поиска епикризата. Достатъчно подробно ли са описани проведените изследвания и процедури, както и резултатиъе от тях. Дадоха ли ти отделно резултати от проведени изследвания, протоколи от развитието на ембрионите и т.н. Ако искаш пиши ми на лични, защото и аз искам да направя консултация в друга клиника, а нямам нищо, което да представя. Благодаря предварително.
Здравей disi22! Звъннах на телефона, на който отговарят за административните въпроси и им казах да ми изпратят всичко, което сме правили. Питаха ме епикриза ли искам, казах че това ми трябва като си мислих,че ще опишат с подробности. Да, ама не. В нея беше описано само опитите,които съм правила т.е. дата на започване, лекарствата, пунктираните Я бройка,как са оплодени и колко са трансферирани. Може да се каже почти нищо. Нито дозите на лекарствата,нито качеството на ембрионите..... Правила съм в клиниката цветни снимки, незнам си колко биопсии и резултати от тях, преди трансферите ми е поставяно PBMS, правили сме и спермограми......а не бяха описани тези неща. Не са ми давали нищо друго. Нищо подробно. Незнам...може би когато се обадиш трябва да наблегнеш на това,че искаш всичко.
*
Благодаря за бързия отговор Pepssi!
Мисля, когато отида следващия път на преглед, да разговарям с девойката от Информация и дано ми обърне небходимото внимание... Опитвала съм да си искам биопсиите, но не ми дават резултат, а ме насочват към коментар с док. Лошо няма, но аз нямам нищо черно на бяло, а и си плащам за тези изследвания. Да не говорим за правата на пациентите....
Как ще обясняваш в Турция какво сте правили? Желая ти успех!
Да допълня, пациентка съм на Др Шевкетова/Цветков. На 39 г, с един яйчник, последният път, който изследват АМХ беше 0.3 и много лошо реагирам на стимулация
« Последна редакция: Септември 13, 2015, 04:09:07 am от Anna76 »
Здравейте момичета, чета ви от доста време но сега се престраших да се включа и аз.
Аз съм 9 ти ден след трансфер на два ембриона на 3 ден. За момента симптоми никакви, но понеже съм нетърпелива, днес направих уринен тест, който беше отрицателен и това много ме психяса...
Някоя от вас правила ли е ЕРА теста в Надежда и знаете ли каква е цената му? На едно място в интернет прочетох, че е около 1000 лв.
« Последна редакция: Септември 13, 2015, 03:22:48 am от Anna76 »
Май не ми стигна мястото в предишния пост. Някоя от вас ползвала ли е Embyogen? Никъде не го намерих в продажба, а пишат хубави неща за него...
Здравейте момичета, чета ви от доста време но сега се престраших да се включа и аз.
Аз съм 9 ти ден след трансфер на два ембриона на 3 ден. За момента симптоми никакви, но понеже съм нетърпелива, днес направих уринен тест, който беше отрицателен и това много ме психяса...
Някоя от вас правила ли е ЕРА теста в Надежда и знаете ли каква е цената му? На едно място в интернет прочетох, че е около 1000 лв.

Ани, не уринен, няма смисъл. След ден-два пусни кръвен тест.
Стискам палци за положителен резултат!!!
*
Май не ми стигна мястото в предишния пост  ....
Ани, до два часа след публикуване може да правиш промени в текста. Вътре в полето (след текста вдясно) има малка иконка, като маркираш с мишката върху нея, се изписва  Редактиране на публикация -> клик -> правиш корекцията -> след това Запази.

А малко по-долу има друга функция  Информирай модератор, явно си маркирала и нея. Тя е, за да сигнализираш, ако има нещо смущаващо в нечия публикация.

Желая ти положителен резултат  :), много е рано за уринен, и да има бременност нивата на ЧХГ са все още ниски и уринният може да не ги отчете.
Успех!  :)

Благодаря за куража момичета, желая късмет на всички и дай Боже да се похвалим скоро с положителни резултати.
А някой да сподели за ера теста? Никоя ли не го е правила?
Мен не ме притеснява самото излизане от работа, а чакането там... Просто не мога безкрайно да стоя и да чакам.
[/quote
Здравей, да споделя аз как процедирам за с тимулацията. По кодекс на труда имаш право да излизаш в работно време за прегледи и работодателя не може да ти го откаже. Денят се брои за платен отпуск и се плаща като такъв. Единственото което ти трябва е служебна бележка от администраторите зА съответният ден с печат от регистратура и подпис от лекаря, че си била на преглед. Не се филмирайте момичета, право ви е по кодекса. Ако имате въпроси, пишете и на лични. Аз преди се притеснявах и все с такси ходех; ранни часове исках и тн. Сега съм ок, всеки втори ден бях в отпуск. HR никога нищо не са ми казали.
По кодекс на труда имаш право да излизаш в работно време за прегледи и работодателя не може да ти го откаже. Денят се брои за платен отпуск и се плаща като такъв. Единственото което ти трябва е служебна бележка от администраторите зА съответният ден с печат от регистратура и подпис от лекаря, че си била на преглед. Не се филмирайте момичета, право ви е по кодекса. Сега съм ок, всеки втори ден бях в отпуск
Моля те, би ли дала подробности, къде го пише това в Кодекса на труда (КТ), понеже не съм юрист? Дали е в новите промени на КТ, които приеха тази година?
« Последна редакция: Септември 14, 2015, 00:16:56 am от mammita2012 »
Ще публикувам отговорите на юристите на КТ "Подкрепа" на зададените по-горе въпроси:

     Този вид отпуск е отделен и е в главата от КТ за отделните видове отпуски за
изпълнение на граждански, обществени и други задължения и се заплаща от работодателя. 
    Съгласно РАЗЯСНЕНИЕ НА МТСП ОТ 5.05.2011 Г. ВЪВ ВРЪЗКА С ЧЛ. 157,
АЛ. 2 ОТ КОДЕКСА НА ТРУДА на МИНИСТЕРСТВО НА ТРУДА:Относно това, служителка, която е в напреднал етап на ин-витро, колко пъти през годината може да ползва отпуск по чл. 157, ал. 2 КТ  и в какъв размер? Отговора на МТСП е:
„Съгласно чл. 157, ал. 2 от КТ от Кодекса на труда работодателят е длъжен да освобождава от работа бременна работничка или служителка, както и работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро за медицински прегледи, когато е необходимо те да се извършват през работно време. За това време на бременната работничка или служителка, както и на работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро, се изплаща възнаграждение от работодателя в размера по чл. 177 от КТ.
Разпоредбата не предвижда ограничения нито в рамките на календарната година, нито в друг период. Единственото, което е необходимо, е всеки път да се представя документ, издаден от компетентните органи - чл. 313 от КТ”
Съгласно чл.313а от КТ Бременната работничка или служителка както и работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро ползва права по чл. 140, ал. 4, т. 2/забрана на нощния труд/, чл. 147, ал. 1, т. 2/забрана на извънредния труд/, чл. 157, ал. 2/платен отпуск за мед.прегледи/, чл. 307/забрана за възлагане на опасни работи/, 309/трудоустрояване/, 310/забрана за командироване без съгласие на работника/ и чл. 333, ал. 5/закрила при уволнение/, след удостоверяване на състоянието си пред работодателя с надлежен документ, издаден от компетентните здравни органи.
 Документът, който следва да се представи е такъв, който удостоверява състоянието на лице, че подлежи на ин-витро лечение и е в напреднал етап на лечение на същото. Относно ползване правата по чл.157,ал.2 от КТ съгласно разяснението на МТСП за всеки преглед следва да се издава, съответно представя и документ от здравните органи, че лицето подлежи на медицински преглед през работното време на съответния ден/дни.
В случай, че се отказва освобождаване от работа на основание чл.157, ал.2 от
КТ при наличие на основанията по същия текст, същото представлява нарушение на трудовото законодателство и подлежи на административно наказване от органите на ИА”Главна Инспекция по труда”.
    Относно разяснението на израза „работничи и служителки в напреднал етап на лечение ин-витро” в §1,т.13 от КТ няма грешка или противоречие с чл.157,ал.2 от КТ, а се има впредвид етапа на лечението от фоликуларната пункция до ембриотрансфера, но не повече от 20 дни, т.е. в чл.157,ал.2 от КТ се има впредвид този именно период, когато следва да се освобождава незабавно само при представяне на документа от здравните власти работничката или служителката за медицински прегледи в периода от фоликуларната пункция до ембриотрансфера.
    Промените в КТ, които вече са извършени, касаещи ин-витро лечението, се отнасят към приравняване на правата, които се ползват от работничките в напредналия етап, с тези,  които по КТ се ползват от бременните-т.е. чл.157, ал.2 от КТ дава права за този вид отделен отпуск за медицински прегледи, необходими поради особеното състояние на бременната работничка и служителка, като приравнява на нейното състояние, това на работничката и служителката в напреденал стадии на лечение ин-витро, като законодателят е приел, че преди стадия на фуликуларната пункция, не следва да се възприема подобно приравняване.
   Правата на служителката ще се уредят по чл.162 от КТ, като при необходимост ще следва да ползва отново  отпуск, разрешен от здравните власти за "належащ медицински преглед или изследване" или "лечение". За хормоналната стимулация, която отнема време, следва да се издаде болничен лист от здравните власти.