0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

sev0402

• **
  • 102
  • Вярата в сбъдването на мечтите ни прави по силни!
Инвитро/ИКСИ-април,май и юни
« -: Март 31, 2015, 19:32:29 pm »
Момичета,мисля че е време да цопнем в новата тема и да я напълним с едни прекрасни и ревящи плюсчета.Ние започваме процедурата след празниците и се надявам да споделяме тук.Пожелавам ви късмет и много радостни новини да изпълнят темата.
Не се отказвайте от мечтите си!
Re: Инвитро/ИКСИ-април,май и юни
« Отговор #1 -: Март 31, 2015, 19:39:53 pm »
Хайде пак  :lol:
В преднта тема не помня дали се разписах , но изкарах една шест седмична бременност до началото на март..
Пожелавам плюсове и девет месечни очаквания:)
« Отговор #2 -: Април 01, 2015, 16:37:14 pm »
Здравейте момичета, чакането след трансфер е трудна работа! Искам да Ви попитам кой се брои за първи ден деня на трансфера или следващия ден? Успех на всички и само положителни резултати с щастлив финал! :)
« Отговор #3 -: Април 01, 2015, 18:22:50 pm »
Здравейте и добре дошли и от мен.Аз от другата тема,та сега и тук.Успешни процедури на всички!
« Последна редакция: Април 01, 2015, 18:27:27 pm от sandra_dp »
*
« Отговор #4 -: Април 02, 2015, 08:51:49 am »
Здравейте момичета, чакането след трансфер е трудна работа! Искам да Ви попитам кой се брои за първи ден деня на трансфера или следващия ден?
Денят на трансфера е нулев.
Успех на всички!
*
« Отговор #5 -: Април 02, 2015, 10:04:42 am »
Здравейте момичета,
С голямо вълнение и радост се записвам най-накрая и аз тук. На 14.04 съм на преглед след блокаж и ще почваме стимулацията.
Пожелавам на всички ни това да е последното ни участие (засега) в тема за процедури, а скоро да се преместим в бебешките (след поне 9 месеца де)  :D ! Успех на всички борещи се!
« Отговор #6 -: Април 02, 2015, 10:30:51 am »
Здравейте и от мен.  Другият месец дай боже всичко да е наред ще правя втори опит.  Много положителни тестчета в новата тема :)
« Отговор #7 -: Април 02, 2015, 11:54:11 am »
аз пък в момента правя първи опит, на естествен цикъл е с клостил само и утре съм на преглед да видим ще има ли фоликули за вадене и дано стигна до трансфер.......
*

Danivan

• *
  • 28
  • Тези, които носят светлина на другите, никога не о
« Отговор #8 -: Април 02, 2015, 15:10:43 pm »
Здравейте! Включвам се и аз в новата тема. Живи и здрави и ние ще започваме след празниците!
Успех на всички. Дано напълним темата с положителни тестове! 
« Отговор #9 -: Април 03, 2015, 10:58:11 am »
Sun4е и на мен вчера така ми обясниха, че денят на трансфера е 0 :) И днес започвам да броя, т.е 1-ви ден след ЕТ.

Късмет и стиснани палчета на всички ни  :bighug:
« Последна редакция: Април 03, 2015, 11:19:33 am от flyinggirl »
« Отговор #10 -: Април 03, 2015, 11:10:29 am »
Благодаря за отговорите cream, flyinggirl.
Flyinggirl успех ти пожелавам, положителен тест до финал. :)
« Отговор #11 -: Април 03, 2015, 11:23:01 am »
Благодаря ти:)

Аз по въпроса ти оставам с впечатление, че и ти броиш след трансферните дни, така ли е? :) Да си чакаме заедно :)
*
« Отговор #12 -: Април 03, 2015, 11:48:20 am »
Здравейте, момичета.Искам да попитам пречи ли че въздържанието при мъжа преди пункция ще е 2,5 дне а не 3 дни.Малко ми е притеснено.
« Отговор #13 -: Април 03, 2015, 12:03:11 pm »
Здравейте, момичета.Искам да попитам пречи ли че въздържанието при мъжа преди пункция ще е 2,5 дне а не 3 дни.Малко ми е притеснено.
2-3 е добре въздържание(и ние толкова имахме преди моята процедура),не се притеснявай.Само ми казаха контакти да нямаме,а той "саморъчно" :oops: заради уголемените яйчници.Успешна процедура :)
*
« Отговор #14 -: Април 03, 2015, 12:16:27 pm »
Благодаря!
« Отговор #15 -: Април 03, 2015, 12:50:55 pm »
И ние бяхме с 2,5 дни :). Мен не ме предупредиха да нямаме контакти, а и аз имах само 5 фоликула, така че се "подготвихме" природно, просто бяхме мноооого внимателни :)

Ако имаш повече фоликули обаче и се притесняваш, по-добре послушай сандра :)
*
« Отговор #16 -: Април 03, 2015, 13:02:21 pm »
Ок, моите фоликули са малко /3,4/.Значи е по добре 2,3 дни отколкото 6 или7 дни.
« Отговор #17 -: Април 03, 2015, 14:10:33 pm »
Ок, моите фоликули са малко /3,4/.Значи е по добре 2,3 дни отколкото 6 или7 дни.
Аз също имах 3  фоликула само.6-7 дни е много за въздържание,изчислете го до 3 дни най-много.
*
« Отговор #18 -: Април 03, 2015, 16:18:03 pm »
Да се запиша и аз в новата тема.   :goodluck: :crossfingers: Аз съм след празниците.  :goodluck:
И ние сме имали дилемата 2.5 или 5 дни въздържание и док ни каза 2.5 по-добре, защото правим ИКСИ.
« Последна редакция: Април 03, 2015, 16:22:30 pm от Giaany »
« Отговор #19 -: Април 03, 2015, 20:30:33 pm »
Giaany  :crossfingers: :)
« Отговор #20 -: Април 04, 2015, 09:49:50 am »
Здравейте момичета, тъй като ми е вече много притеснено какво се случва с мен, девети ден след трансфер съм,  предните опити чувствах напрегнати гърдите си и леко болезнени от утрогестана предполагам  този път не е така?Искам да Ви попитам на какво се дължи болката в гърдите и дали трябва да я има или не?
 Пожелавам Ви един прекрасен почивен ден!
« Отговор #21 -: Април 04, 2015, 10:51:17 am »
Според мен не е задължително да имаш болезнени гърди.Аз имам два опита един с отрицателен тест  и един с положителен и при двата не съм имала болезнени гърди.Успех ти пожелавам.
*

Nianaa

• **
  • 107
  • Sometimes dreams come true!
« Отговор #22 -: Април 04, 2015, 11:39:40 am »
Здравейте и от мен момичета.
Моята процедура беше Януари , но влизам да ви пожелая успех и да ви кажа да не спирате да вярвате. Знам , че понякога е трудно , но не се предавайте.
Пожелавам ви леки , успешни процедури и много положителни тестчета  :bighug:

Sun4е Лично аз винаги съм имала болезнени гърди , но точно около 7-8 ден след трансфера спряха да ме болят. Остана ми само боцкането ниско в корема и страха , че всеки момент ще ми дойде цикъла . Горе главата и стиснати палчета от мен  :D
« Отговор #23 -: Април 04, 2015, 12:18:11 pm »
Благодаря ти GeryCh !
Успех и на теб  :)
« Отговор #24 -: Април 04, 2015, 13:01:20 pm »
Благодаря за отговорите tezoroico и Gerych. :)
*
« Отговор #25 -: Април 04, 2015, 13:04:54 pm »
Здравейте момичета, как сте в това хубаво време. Изгря слънцето и вече съм сигурна, че хубавото ни предстои. Малко не съм по темата, но аз така и така този месец нищо не правя, минах днес да си пусна едни изследвания на щитовидната, че нали съм с хашимото. Резултат ТСХ 1.73, МАТ 85. Какво мислите, под 2 или под 1.5 беше изискването за ТСХ? Хубавото е,че МАТ не ми е много увеличено спрямо такова ТСХ.

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #26 -: Април 04, 2015, 16:15:20 pm »
ТСХ да е под 2.  А защо изследваш МАТ?
*
« Отговор #27 -: Април 04, 2015, 16:38:07 pm »
Ами по принцип след като един път е установено завишаване на антителата се поставя диагнозата и повече не се изследват обаче аз си ги пускам защото искам да видя дали се увеличават. Защото колкото по-силна е агресията на тялото срещу щитовидната жлеза, толкова повече се задълбочава заболяването. Като следя МАТ виждам доколко силно антителата атакуват жлезата и съответно доколко я увреждат.

*
« Отговор #28 -: Април 04, 2015, 23:10:10 pm »
sandra_dp  :bighug: Благодяря ти.

Lilibell пази си гърлото. МАТ много се влияе от съседни инфекции, били те и минимални. Аз нямам завишени ТАТ и МАТ по принцип, но ми се е случвало завишено МАТ заради леко болно гърло. Дори отминаваше. Иначе при мен проблема е само с ТСХ.

Sun4е при мен при отрицателните тестове ме боляха гърдите след трансфера и 2-3 дни преди теста спираха да ме болят. А при положителния тест, който беше от лимитиран цикъл, нямах никаква болка и симптоми до вечерта преди теста. И понеже бях направила грешката да направя пиклив тест по-рано(отрицателен) и нямах и симптоми....,  изревах много сълзи напразно.
« Отговор #29 -: Април 05, 2015, 10:07:59 am »
Здравейте , с голямо вълнение се записвам и аз най - накрая - все още не сме започнали, но като видях, че темичката е -април, май и юни може да се включа към края :) Ще ви следя с интерес :) И много, много успех на всички!
<br />
« Отговор #30 -: Април 07, 2015, 11:25:14 am »
Ей, Sun4е, как си?  :)

Направи ли тест или още чакаш?  :bighug:
« Последна редакция: Април 07, 2015, 11:27:19 am от flyinggirl »
« Отговор #31 -: Април 07, 2015, 16:26:36 pm »
Flyinggirl утре е моят ден! :) Така ми е притеснено, прокървих преди два дни, но спря, надявам се всичко да е наред. Ти как си? Бавно минават дните знам!:)
 irenaa33 добре дошла и успех ти пожелавам :)
 Стискайте ми палци утре, моля ! :)
« Отговор #32 -: Април 07, 2015, 17:09:37 pm »
Sun4е стискам всички палци утрешният ден да те направи безкрайно щастлива :) :bighug:
Ти на кой ден правиш тест? Моят е на 10 ти, но ти май си на повече и това прокървяване може да е около датата на цикъла, когато на доста бременни момичета им зацапва:)
Много, много ти го пожелавам да си сред тях  :P

Моят Велик ден приближава бавно и сигурно. Независимо, че знам, че не трябва да търся симптоми понеже нищо не означават на този етап, все се вглеждам, по-силно е от мен. Но засега нищо...Аз даже нямам неразположения след стимулацията,пункцията и трансфера. Съвсем съм си нормална :D. Дано това е моят положителен признак :D

Irenaa33 успех и бързо да излизаш от темата, за да отидеш в онези хубавките с бременнните :)
*
« Отговор #33 -: Април 07, 2015, 23:05:46 pm »
Успех момичета  :crossfingers: :bighug:
« Отговор #34 -: Април 08, 2015, 07:04:50 am »
Успех и от мен :crossfingers:
*

Nianaa

• **
  • 107
« Отговор #35 -: Април 08, 2015, 12:48:56 pm »
Момичета успех и от мен  :bighug:
« Отговор #36 -: Април 08, 2015, 13:43:38 pm »
Благодаря ви момичета. Резултатите от теста са ми 13 ден след трансфер - ЧХГ - 672. Не мога да се зарадвам още, може би след 2,3 прегледа и това ще стане. Успех на всички които чакат и се борят. :)
« Отговор #37 -: Април 08, 2015, 13:46:14 pm »
Sun4е страхотна новина  :D
Безкрайно се радвам за теб и ти желая много лека бременност и незабравима среща с бебока/бебоците.

Май като на двечки изглежда :))
 :bighug:
« Отговор #38 -: Април 08, 2015, 13:54:47 pm »
Благодаря ти flyinggirl. Пожелавам ти и на теб същото. Ще ти стискам палци на Великден. :) И на мен ми се струва високичка тази стойност, ще видим какво е станало чак на прегледа. :)
*

sunita_30

• **
  • 64
  • когато вярата срещне надеждата живота намира начин
« Отговор #39 -: Април 08, 2015, 15:52:42 pm »
Sun4е страхотна новина  :D
Безкрайно се радвам за теб и ти желая много лека бременност и незабравима среща с бебока/бебоците.

Май като на двечки изглежда :))
 :bighug:
Благодаря ви момичета. Резултатите от теста са ми 13 ден след трансфер - ЧХГ - 672. Не мога да се зарадвам още, може би след 2,3 прегледа и това ще стане. Успех на всички които чакат и се борят. :)
Честито sun4e!!Много хубава и приятна емоция е това,само късмет и положително мислене ,дано и аз скоро да се похваля с такава хубава новина,и аз като flyinggirl ми предстои покрай великден да направя тест :wink:дано да си оформим хубава групичка за споделяне на тези прекрасни преживявания!!
« Отговор #40 -: Април 08, 2015, 17:50:46 pm »

Честито и от мен:-) и аз съм за близнаци! Моето чхг беше на 10- ти ден 162 и видяхме 2 плодни сакчета,така готви се за двойна радост:) успех на всички който им наближава така чакания тест
« Отговор #41 -: Април 08, 2015, 19:21:36 pm »
Страхотни новини прочетох тук!
Честито на  Sun4е!
flyinggirl ще се моля за теб и ще стискам палци!!!!
Успех и на останалите!
« Отговор #42 -: Април 08, 2015, 20:06:23 pm »
Ох, благодаря ви на всички  :bighug:
Аз хем нямам търпение, хем ме е страх от резултата, че сега, за да съм положителна, почти съм си внушила, че съм бременна и много ми харесва това "състояние":)
6-ти ден след траснфер, а нищичко не усещам, сякаш нищо не сме правили...но пък това се надявам да е моят признак :)
« Последна редакция: Април 08, 2015, 20:10:17 pm от flyinggirl »
*

Nianaa

• **
  • 107
« Отговор #43 -: Април 08, 2015, 21:27:50 pm »
Сънче ,честито и от мен за прекрасния резултат !
И според мен бебчетата са две  :D Моят тезултат на 11-ти ден беше 477 и видяхме две сакчета  :)
« Последна редакция: Април 08, 2015, 21:31:52 pm от GeryCh »
*
« Отговор #44 -: Април 09, 2015, 01:39:52 am »
Sun4e честито.  :bighug: лека бременност и много щастливи моменти :)
« Отговор #45 -: Април 09, 2015, 10:02:01 am »
Благодаря ви много момичета за пожеланията, дано наистина всичко бъде наред до края на бременността. Пожелавам на всички чакащи положителен резултат. :) Стискам ви палци :)
И само положително мислене. :)
« Отговор #46 -: Април 09, 2015, 10:30:52 am »
Честито и от мен.Пожелавам ти  :bori_007: :bori_004:
*
« Отговор #47 -: Април 09, 2015, 13:06:23 pm »
Сънче, тихичко честито и от мен!  :crossfingers:
Пожелавам на всички момичета успешни процедури и здрави бебета на финал!  :babyflips: :bfp:
*
« Отговор #48 -: Април 09, 2015, 19:05:33 pm »
Sun4е честито! Лека бременност и здрави бебоци на финала  :bighug: Аз днес съм с цикъл, ако може да се нарече така и понеделник  съм на преглед. Да видим какъв ще ми е късмета за април.Пожелавам си всички да успеем до лятото  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

« Отговор #49 -: Април 09, 2015, 20:09:34 pm »
Лилибел дано това е твоят месец, искрено и от сърце ти желая,време е вече да напуснеш тези си притеснения и да навлезеш в нови:-):) успеххх вярвай в чудеса ! Може да си споменала но ти в кой град живееш? Ако си близо до Бачковския манастир мисля че беше,одеве даваха по новините че всеки 2- ри ден от Великден т.с в понеделник ще вадят чудотворната икона на Богородица,ако ти е близо иди,аз вярвам че чудо може да стане:-)
« Последна редакция: Април 09, 2015, 20:12:08 pm от Веситаа »
*
« Отговор #50 -: Април 09, 2015, 21:26:19 pm »
Веситаа благодаря, дано да имам късмет най-накрая. Аз съм в София, нямам път към Бачково, но ще се моля тези дни, ще се моля много дано най-накрая да дойде и моя ред.

« Отговор #51 -: Април 15, 2015, 12:11:13 pm »
Как мина прегледа лилибел?
*
« Отговор #52 -: Април 15, 2015, 14:38:29 pm »
Веситаа засега нещата са ОК, задържания фоликул го няма, имам 3 антрални единия от които ми изглежда обещаващ - 6 мм. Пак съм на преглед в петък да видим дали расте и ако се развива добре надявам се да стигна до пункция. Температурата ми засега е добре - първата половина за първи път имам 2 дни с такава ниска Т, дано да се задържи така

« Отговор #53 -: Април 15, 2015, 15:10:44 pm »
Еееее това е много хубаво,все пак има надежда,и това е чудесно:-):-):-)
*
« Отговор #54 -: Април 15, 2015, 15:39:12 pm »
Надежда винаги има  :) много ще се радвам ако мога да се махна от тези теми. Ама усещам, че ще ми е трудно, основното ми притеснение е ендометриозата - страх ме е да не се върне защото нанася големи поражения. Благодаря че ме мислиш  :bighug: нямам търпение да дойде петък

« Отговор #55 -: Април 15, 2015, 16:23:18 pm »
Аз не разбирам много но сега щом всичко е наред неможели да стимулират тези фоликули,че да стигнеш до пункция? И на мен ендометриозата ми беше най-злия кошмар
*
« Отговор #56 -: Април 15, 2015, 16:50:10 pm »
Ами има някакъв вариант за стимулация с клостил защото аз определено не искам пак да си разбутвам хормоните с хормонални препарати. Но клостила не бил хормонален препарат и няколко пъти го обсъждахме, но засега ще видим как ще се развият нещата без стимулация. При ИЯР навсякъде съм чела, че стимулацията не само че не помага ами често вреди на качеството на Я. Затова не ми се иска да рискувам, много са ми малко антралните, за да правя някаква стимулация. Ако имах поне десетина антрални, да ги стимулирам и да извадя 4-5-6 броя яйцеклетки ... мечти  :(

*
« Отговор #57 -: Април 16, 2015, 16:32:21 pm »
Lilibell стискам палци  :crossfingers: Май ще сме заедно. Аз съм в Събота 6ти ден на преглед. Ще имам лека стимулация от 7-8 ден.
Искам да ви попитам за ендометриоза. Аз не съм правила лапароскопия. При мен има постоянно течност в дъгласовото пространство и док все се чуди, но понеже нямам най-главния симптом - болката, не сме търсили по-сериозно. Вие имахте ли болка преди или по време на цикъл?
« Отговор #58 -: Април 16, 2015, 18:21:34 pm »
Lilibell, стискам палци този месец да имате успех, мила. Много чакане е това и всеки месец надежди. Ще стане, няма начин когато е така желано :)

Gianny късмет и на теб!

Желая и на двете най-скоро да се похвалите с прекрасна новина:) :bighug:

« Отговор #59 -: Април 16, 2015, 18:56:57 pm »
Lilibell стискам палци  :crossfingers: Май ще сме заедно. Аз съм в Събота 6ти ден на преглед. Ще имам лека стимулация от 7-8 ден.
Искам да ви попитам за ендометриоза. Аз не съм правила лапароскопия. При мен има постоянно течност в дъгласовото пространство и док все се чуди, но понеже нямам най-главния симптом - болката, не сме търсили по-сериозно. Вие имахте ли болка преди или по време на цикъл?

Здравей:-) искам да ти кажа нещо свързано с ендометриозата-мен 2пъти ме оперираха заради тая ендометриоза,първият път разбрах за нея заради спонтаннен аборт който направих,а втория просто защото я следях ме вече,но аз не съм имала болка никаква,ако не беше хистологията не бих повярвала че ми има нещо,просто много исках да забременея и от там разбрах за това заболяване,никога не съм имала болки,даже лекари са ми казвали че не е задължително да те боли
*
« Отговор #60 -: Април 16, 2015, 20:05:54 pm »
И аз не съм имала болки при цикъл, единствено от първия ми цикъл имам гадене първия ден, но не го свързвам с ендометриоза защото от 13 годишна до сега щях да съм пълна със сраствания. По-скоро при мен е наследствено защото баба ми е имала същите тежки цикли с гадене и повръщане. Обаче болка не и не мисля,че това е задължително за ендометриоза. Точно затова се смята за толкова коварно заболяване - може да си го носиш години без да разбереш и накрая пораженията са отвратителни.
Благодаря ви за стиснатите палци момичета, дано и аз да се наредя до вас, че много изостанах  :D имам някакво хубаво усещане за април, дано не ме излъже шестото ми чувство.
Giaany дано да успеем, макар че при мен ако стане от първия път ще е цяло чудо. Аз досега дори нямам пълен цикъл проследяване на О. Сега ще е малко като стрелба в тъмното защото даже не знаем при каква големина ми се пукат фоликулите. Смятахме го онзи ден с док ама като не сме сигурни ....

*

sev0402

• **
  • 102
« Отговор #61 -: Април 18, 2015, 08:53:32 am »
Здравейте,вчера мина и моя първи преглед.Имам си 9 фоликула,взеха ми кръв за хормони и утре ми е първата инжекция Гонал 175ед.Успех на всички.
« Отговор #62 -: Април 18, 2015, 14:32:46 pm »
Сев, много късмет  :goodluck:
« Отговор #63 -: Април 18, 2015, 14:51:16 pm »
Здравейте,вчера мина и моя първи преглед.Имам си 9 фоликула,взеха ми кръв за хормони и утре ми е първата инжекция Гонал 175ед.Успех на всички.

Успех и от мен:-) и аз започнах с 175 Ед гонал:-) всичко ще мине,бъди спокойна и вярвай в успеха:-):-)
« Отговор #64 -: Април 18, 2015, 18:04:24 pm »
sev0402 желая ти от все сърце успешна процедура и положителен тест :)

Пък аз броя часовете до първия преглед в сряда да видим сакче/та :) :oops: Сякаш времето е спряло толкова бавно минава:)
« Отговор #65 -: Април 18, 2015, 18:08:28 pm »
Sev успех и от мен :)
*

sev0402

• **
  • 102
« Отговор #66 -: Април 18, 2015, 19:09:20 pm »
Момичета,благодаря ви за пожеланията.flyinggirl пожелавам ти резултата да е такъв какъвто го искаш.На всички други успех в начинанията и само щастливи моменти от тук нататък.

« Отговор #67 -: Април 18, 2015, 20:39:32 pm »
sev0402, много късмет ти желая  :bighug:
flyinggirl на теб също много щастие  :bighug:
Успех момичета  :D
<br />
*
« Отговор #68 -: Април 19, 2015, 00:08:00 am »
Sev успех ти желая
Flyingirl аз съм пропуснала новината за положителния тест. Пожелавам ти лека бременост и много приятни изживявания  :bighug:
« Отговор #69 -: Април 19, 2015, 08:39:13 am »
Giaany аз май писах само в темата за инвитро в Щерев :) :oops:

Много ти благодаря и много късмет и успех ти желая и аз :bighug:
« Отговор #70 -: Април 20, 2015, 11:04:01 am »
Здравейте момичета, не съм ви писала че бях на преглед и както повечето познахте се видяха две сакчета. Не смея да се зарадвам до следващия преглед който ми се струва мнооого далеч.

Весита имам един въпрос към теб какви симптоми имаше в началото. Че ми е притеснено  че нямам. И какво ти препоръчаха да правиш да почиваш повече или да се разхождаш.

Flyinggirl малко остана до прегледа :)
« Отговор #71 -: Април 20, 2015, 11:09:24 am »
Здравейте момичета, не съм ви писала че бях на преглед и както повечето познахте се видяха две сакчета. Не смея да се зарадвам до следващия преглед който ми се струва мнооого далеч.

Весита имам един въпрос към теб какви симптоми имаше в началото. Че ми е притеснено  че нямам. И какво ти препоръчаха да правиш да почиваш повече или да се разхождаш.

Flyinggirl малко остана до прегледа :)

В началото нямах кой знае какви усещания,само ниско долу ми придърпваше все едно че ще ми дойде всеки момент но беше за кратко и отминаваше, а след някоя друга седмица почна и гаденето,но още в началото никакви симптоми нямах,след това се появяват. Бъди спокойна и се отпусни и се наслади на момента,всяка бременност е различнa,може и никакви симптоми да нямаш:-)
« Отговор #72 -: Април 20, 2015, 11:16:16 am »
Благодаря ти за бързия отговор Веситта. Успокои ме малко. Ти как си? Коя седмица си вече?
« Отговор #73 -: Април 20, 2015, 12:39:24 pm »
Благодаря ти за бързия отговор Веситта. Успокои ме малко. Ти как си? Коя седмица си вече?

Аз съм в  края на 9 седмица вече:-) даже днес съм на преглед и пътувам натам:-) стискай те палци всичко да е наред с моите бебоци:)
« Отговор #74 -: Април 20, 2015, 14:05:41 pm »
Веситаа успех днес на прегледа и да кажеш как са бебоците :)
Sun4e аз имам само бодежи и разтягания ежедневно долу в матката, било от хормоните и самата матка, а и моята е обърната и повече се разтягала :wink: И се задъхвам на 10 метра ходене, но нямам други симптоми:) И аз ги мисля къде са моите, но съм настроена толкова положително, че не давам и за миг да ме обхващат сериозни тревоги:) Всичко ще е наред, не се тревожи. :bighug:

Пък ние днес няколко дни по-рано от планирания преглед видяхме прекрасна, сладка точица :) Плоден сак 6мм. Безкрайно съм щастлива :D
« Отговор #75 -: Април 20, 2015, 14:20:25 pm »
flyinggirl, много се радвам за теб. Честито! :)
Веситта, стискам палци всичко да е наред и да видиш бебоците. Ще чакаме да пишеш.
*
« Отговор #76 -: Април 20, 2015, 15:03:07 pm »
Честито на всички бременни. Да се наслаждавате на коремите си и след 9 месеца да си прегърнете бебебоците. Някои по едно някои по две   :wink:   :D
Аз почвам днес с лекарствата. Дано да стане
« Последна редакция: Април 20, 2015, 15:06:11 pm от Giaany »
*

Nianaa

• **
  • 107
« Отговор #77 -: Април 20, 2015, 15:33:15 pm »
flyinggirl Прекрасни новини :) Само така и за напред !

Веситаа  Успех и от мен на прегледа ! Сигурна съм , че всичко ще е наред :)

Sun4e Прекрасни новини :) За симптомите не го мисли толкова. Като изключим боцканията и бодежите ниско в корема аз съм нямала никакви симптоми . Гърдите ми наедряха , но не са болезнени , гадене съм има 1-2 пъти само, абе като цяло се чувствам супер. Аз в началото гледах предимно да почивам и да върша възможно най малко домакинска работа , но ти си преценяваш.
« Отговор #78 -: Април 20, 2015, 16:38:43 pm »
а как може да се разбере дали имам ендометриоза, досега и на мен никога не ми е правена лапароскопия. имам само една хистероскопия. нямам болки. освен вътре да ме огледат лапароскопски не виждам друг вариант да ми установят имам или нямам.аз съм с два големи миомни възела - един на задна стена и един отпред. някой забременявал ли е успешно с миомни възли при ин витро процедура и износвал ли е без проблем плода???. не са ми предложили досега да ги махна. преди година доктор райков казваше, че възстановяването е близо година, а аз нямам време. на 41 съм.
« Отговор #79 -: Април 20, 2015, 16:47:38 pm »
Giaany успех ти пожелавам и положителен финал. :)
GeryCh благодаря ти много за куража имах нужда!:)
« Отговор #80 -: Април 20, 2015, 22:53:39 pm »
Amelia31 аз също имам ендометриоза,до колкото знам аз ендометриоза се установява само след извършена лапароскопия и взет материал за хистологичен анализ-имам 2 такива операции заради тази коварна болест !
Момичета прегледа мина добре и двете бебчовци са пораснали,отговарят си на седмицата,и си имат главичка,ръчички и крачета:-) живи и здрави другоя месец ни очаква ранния биохимичен скрининг,дано всичко да е наред и там:-)
« Отговор #81 -: Април 21, 2015, 09:26:17 am »
Браво Веситта много хубави новини! :) Все така занапред! :)
*
« Отговор #82 -: Април 21, 2015, 11:11:56 am »
Веситаа много се радвам за теб и бебоците  :bighug: Някой може ли да ми каже морфология 8% ,36 % подвижни, 119 млн/мл предпоставка ли е за ИКСИ? Излезе ни спермограмата - нормална, но е по СЗО.
Също да ви питам вие кога пускате ЛХ и естрадиол? Кога обикновено се изследват - при някаква големина на фоликула, преди пункция, в деня на пункцията, няколко дни преди пункция???
« Последна редакция: Април 21, 2015, 11:48:18 am от lilibell »

*

sev0402

• **
  • 102
« Отговор #83 -: Април 21, 2015, 12:52:42 pm »
Веситаа,браво момиче.Всичко ще е наред не се притеснявай.Наслаждавай се на бременноста си,защото като днес ще минат месеците.Късмет

*
« Отговор #84 -: Април 21, 2015, 15:09:07 pm »
Браво, Весита! Чудесни новини! Лека бременност!  :D
*
« Отговор #85 -: Април 21, 2015, 15:12:56 pm »
Благодаря ти sun4e. При мен гаденето започна 10 дни след теста, но имам приятелка, която разбра че е бременна чак в 12 седмица, т.ч. не търси симптоми. При всеки е различно.
Lilibell при ме изследват естрадиол преди пункцията за да знае дали е зряла яйцеклетката и преди да започна лекарства за да знае дали има смисъл. Предния месец не се качи естрадиола и отменихме. Тоест на 8, на 10 и 12 ден ми изследват естрадиол.
*
« Отговор #86 -: Април 21, 2015, 16:09:52 pm »
Giaany мерси за отговора. Естрадиола ли се изследваше след половин час почивка?

« Отговор #87 -: Април 21, 2015, 17:29:24 pm »
Не е есрадиола, а пролактина. Може да даде фалшиво високи стойности, ако човек не се успокои преди взимането на кръв.
*
« Отговор #88 -: Април 21, 2015, 17:32:45 pm »
Супер, значи мога да си го пусна без проблем след прегледа. Мерси bimbaaa.

« Отговор #89 -: Април 21, 2015, 18:49:56 pm »
lilibell виждам, че вече си получала няколко отговора, но ето и при мен как беше.

Първо да потвърдя както бимба е написала пролактинът е този, който има специални изисквания. Това е стресов хормон, изследва се във всеки един ден на цикъла, трябва да си максимално спокойна, да полежиш преди това (ако те оставят), да не са докосвани гърдите предишната вечер, без секс, храни и напитки също са ми забранявали преди изследването. Аз редовно го изследвам понеже имам микроаденом на хипофизата.

Другите -  Естрадиола при мен изследвахме преди началото на стимулацията. Трябва да е паднал под 50pg/ml. преди цикъла или на първия ден, за да започне стимуалция. Също и ЛХ трябва да е нисък. Пак тогава го изследвах. От там нататък ми ги мериха чак на 11 ден, но при мен потискането на ЛХ не е спирало, понеже бях по дълъг протокол и биех декакпептил още преди цикъла.  Накрая Е преди насрочване на пункцията.

Дано съм обяснила разбираемо :)

Веситааа браво :) много се раддвам, все така да вървите :)
*
« Отговор #90 -: Април 21, 2015, 20:08:06 pm »
flyinggirl  :bighug: аз още не знам какви хормони ще изследвам, но вероятно ЛХ и естрадиол ще са едни от тях. Тъй като съм на ЕЦ, т.е нямам стимулация, вероятно началните стойности на естрадиола не са толкова важни. По-важно ми е да знам естрадиола дали се пуска преди пункция или когато Я достигне определени размери - за да се определи дали е качествена и дали изобщо фоликула има Я. Исках да направя максимално много изследвания преди четвъртък, за да може след това ако фоликула е голям и хубав направо да говорим за пункция. Обаче днес като размислих, по-добре четвъртък да ми мине прегледа и тогава на един път да пусна всички изследвания след като се види дали и колко ми е пораснал фоликула, може пък да се пукне до тогава и да не стигна изобщо до изследвания. Друг вариант и без това нямам. Притеснява ме, че на 15ти ден може да нямам след това достатъчно време да си направя изследванията преди пункцията ама ... каквото стане. Решила съм да не се ядосвам и да оставя всичко в ръцете на съдбата защото тези дни колкото планове си направих толкова планове ми се провалиха.

« Отговор #91 -: Април 21, 2015, 20:22:53 pm »
лилибел аз като гледам фоликула е бил 11мм преди 3 дни и съвсем нормално е нараснал от предишния ти преглед. Защо не отидеш още утре на преглед, за да намалиш риска да се спука? Освен това не ви пречи да си правите опити, аз винаги вярвам в чудеса :)Може и вашето да ви изненада :)
*
« Отговор #92 -: Април 21, 2015, 21:01:35 pm »
За съжаление не можем да правим опити, нали за да се подобри качеството/количеството трябва да има въздържание поне 3 дни. Аз затова днес направих спермограмата, за да може ако се прави оплождане да е почивал пак 3-4 дни. А за прегледа - аз съм готова и всеки ден да ходя, но дали има смисъл. Изчислих,че фоликула ми нараства по 1.25 мм на ден, ако предположим, че нараства равномерно. Значи на 15ти ден трябва да е нарастнал с около 7-8 мм и да е 18-19 мм и да не е късно. Просто ми трябва много късмет, това е

« Отговор #93 -: Април 21, 2015, 21:52:51 pm »
Пожелавам ти от все сърце късмета да е с теб този път!!!!'
*
« Отговор #94 -: Април 22, 2015, 15:31:59 pm »
При мен остана едно фоликулче 15 мм. Другите не се развиват  :(. Утре пак на преглед. Дано се развива добре.
*

Danivan

• *
  • 28
« Отговор #95 -: Април 23, 2015, 10:09:59 am »
Здравейте момичета. Пожелавам лека бременност на всички бременелки и положителни тестчета на чакащите. Днес ми е седми ден от стимулацията. За сега имаме 13 фоликула, дано се запазят всички. Утре 24.04 пак съм на преглед да ги преброим . :)
« Отговор #96 -: Април 23, 2015, 11:38:30 am »
Здравейте, отдавна ви чета и ето, вече съм на стимулация за първа процедура ин-витро, след неуспешна инсеминация. Успех на всички и дано този месец и следващия имаме с какво да се похвалим :D
« Отговор #97 -: Април 23, 2015, 17:20:57 pm »
Момичета, записваме се и ние в темата за май. Честито на успелите и стиснати палци за останалите!

След бури - мир и тишина,
След нощ - безбрежна светлина.  

*
« Отговор #98 -: Април 23, 2015, 21:55:18 pm »
 :balk_64: успех на новодошлите. Дано бързо ви се сбъдне мечтата  :)
Аз съм на пункция в Събота, обаче естрогените ми днес сутринта бяха само 200 (17.5мм фоликул) и не са мръднали от вчера Е2 185 (15мм фоликул) 8O.
На някой случвало ли се е на такива размери да не мърдат естрогените? Това май означава, че яйцеклетката е с лошо качество  :?
*

Danivan

• *
  • 28
« Отговор #99 -: Април 24, 2015, 12:01:03 pm »
Giaany дано не е това което си мислиш. Аз не мога да коментирам тъй като ми е първо инвитро. Днес на прегледа най- големия фоликул беше 17 мм  общо са 14 бр. с различни размери. Относно пункция доки каза вторник евентуално. След обед ще видя резултата от изследванията.
« Отговор #100 -: Април 24, 2015, 12:53:53 pm »
Здравейте на всички в процедура! Пожелавам Ви щастлив финал!:)
Giaany  успех в събота, ще стискам палци всичко да е наред! :)
« Отговор #101 -: Април 24, 2015, 15:36:03 pm »
Lilibell как мина прегледа?

Gianny тази стойност 200 в какви мерни единици е? Ако е pg/ml значи е горе долу добре, освен това ще се покачи още до утре.

Стискам ти много палци! :)

Късмет и успех на всички в най-скоро време :bighug:
*
« Отговор #102 -: Април 24, 2015, 16:13:53 pm »
Ами решихме да не рискуваме и отложихме пак пункцията. Фоликула беше 16 мм, лигавица 6 мм - не е нарастнал много от предишния път и заради това забавяне го канселирахме  :(

*
« Отговор #103 -: Април 24, 2015, 17:49:12 pm »
Мерси много  :bighug:  в pg/ml е но проблема е че не е мръднал естрадиола, а фоликула нарастна с 2,5. И аз не зная защоме така. Но щом съм на пункция се надявам. Дано  :?
*

sev0402

• **
  • 102
« Отговор #104 -: Април 24, 2015, 20:53:32 pm »
Мина и днешния ми преглед,днес ми е 6 ден от стимулацията,фоликулите са се увеличили,но не са нарастнали много.Продължаваме с цитротит и 3×75 мерионал.В.неделя на ултразвук.
« Отговор #105 -: Април 25, 2015, 11:48:21 am »
Момичета, днес бях на преглед, осми ден -Естрадиол 4255 pmol/l, LH- 6.08, десен яйчник- 6х13,5 мм, ляв- 2 х 13,5 и 4х11 мм, лигавица 7 . Как мислите, че се развиват нещата?
*
« Отговор #106 -: Април 25, 2015, 15:25:19 pm »
В края на краищата ниския естрадиол си показваше лошия резултат :(   :cry:. Яйцеклетката не беше добра. Беше с фрагментации и спираме до пункцията.:(
Успех на всички  :bighug: Благодаря за подкрепата. Следващия месец като пробваме пак, вие да сте в страничката на бременните  :bighug:
*
« Отговор #107 -: Април 25, 2015, 15:33:02 pm »
Giaany еееееее кофти работа. Много съжалявам за резултата. Айде ще продължим да си правим компания с теб  :wink: току виж двете ще бутаме колички едновременно

*
« Отговор #108 -: Април 25, 2015, 16:34:42 pm »
Мерси lilibell  :bighug: Дано другия път. Този път го приех по-тежко  :cry:
Явно естрогените наистина показват качеството. Не е логично да паднат. :?
*
« Отговор #109 -: Април 25, 2015, 19:02:31 pm »
Ами показват качеството, но явно може да се влияят от лекарствата и затова лекарите не могат да се ориентират. Пък може и от другите фоликули да се влияят, знае ли човек. Аз точно това си говорих с лекарката последния път - че няма никаква гаранция докато не се извади яйцеклетката. Нито температура, нито хормони, нито нещо друго показва на 100 % вярно какво ще е качеството

*
« Отговор #110 -: Април 25, 2015, 22:38:16 pm »
При мен има някаква закономерност било то и само статистически погледнато. Ляв яйчник - бавно нарастване, лош естроген, лошо качество, но хващаме яйцеклетка. Десен яйчник - по-бързо нарастване, добър естроген, не можем да ги хванем, пукат се по-рано. Само веднъж хванахме от десния и резултата е в подписа ми. Но бях и по-млада тогава  :wink:.
Това от 6 опита на естествен цикъл.
*
« Отговор #111 -: Април 25, 2015, 22:57:08 pm »
Здравейте, мина и моята пункция днес. Извадиха 13 яйцеклетки. Дано са качествени, че нещо естридиолът ми беше малко нисък. Дали са ми "една кофа" лекарства - ка вит, достинекс, естрофем, утрогестан и фолиева к-на. Утре ще чакаме да ни звъннат ембриолозите. Ще ми поставят и лекарство - РВМС преди трансфера. Идея нямам за какво е, само дето ще ни струва 250лв. Пожелавам на всички успешни пршцедури!
*
« Отговор #112 -: Април 25, 2015, 22:58:34 pm »
Miriam пожелавам ти успех!

*
« Отговор #113 -: Април 25, 2015, 23:21:22 pm »
Lilibell, благодаря ти! :D
*
« Отговор #114 -: Април 26, 2015, 09:21:54 am »
Giaany аз така като гледам да не съм същия случай като теб - ляв яйчник - бавни фоликули и лошо качество  8O :( Като си знам късмета, нищо чудно точно качествения яйчник да ми е увредила ендометриозата и сега ако трябва да разчитам на левия ...

*

Nianaa

• **
  • 107
« Отговор #115 -: Април 26, 2015, 11:58:26 am »
Miriam Късмет и от мен ! Имате ли вече новини от клиниката?
*
« Отговор #116 -: Април 26, 2015, 12:08:43 pm »
GeryCh, още не са ми се обадили... Дано ми звъннат скоро с хубави новини! Благодаря за пожеланието!  :D
« Отговор #117 -: Април 26, 2015, 12:18:55 pm »
Miriam, успех и от мен! :)
*
« Отговор #118 -: Април 26, 2015, 12:35:45 pm »
Благодаря, Sun4e!  :D
« Отговор #119 -: Април 26, 2015, 16:20:51 pm »
Успех и от мен Miriam :)
Те се обаждат на другия ден да кажат колко са се оплодили  :wink:
Стискам палци да са всичките :)
*

sev0402

• **
  • 102
« Отговор #120 -: Април 26, 2015, 17:02:12 pm »
Мириам стискам здраво палци да прегърнеш скоро мечтата си.Пиши какво се случва,приемаме само хубани новини :D
*
« Отговор #121 -: Април 26, 2015, 17:30:37 pm »
Flyinggirl, Sev0402, блатодаря ви! Опитах се да копирам поста си от другана тема, но с тази моб. версия...нещо не се справих. Нищо. Важното е че новините са хубави! От 13 яйцеклетки са се оплодили 12 - едната е била незряла. 10 иксии 2 инвитро. :) Засега се развиват много добре нещата. Утре ще ми слагат лекарство и вероятно във вторник ще е трансф. Имате ли идея за какво е това лекарство (РВМС)? Аз нямам имплатационни проблеми, нито проблеми с лигавицата. Все пак имам доверие на лекарите. Нещо от лекарствата съм като "ударен самолет", но дано по-бързо да огпадат едно по едно. Искрено желая успех на всяка една от вас! Благодаря за топлото посрещане!  :bighug:
« Отговор #122 -: Април 26, 2015, 19:44:03 pm »
Здравейте момичета. Скоро и на мен ми предстои икси, но съм доста притеснена, защото на ултразвук 3д се видя образувание, което доктора нарече -хипоехогенна сянка и е под 5мм . Каза, че на този етап няма повод за притеснение и можем да започваме. Но гинеколожката ми е на мнение, че е малък полип и трябва да се махне. Много съм притеснена и не знам какво да правя! Моля споделете мнение... И пожелавам успех на всички ви!
*
« Отговор #123 -: Април 26, 2015, 22:17:15 pm »
карина , една хистероскопия няма да е въобще излишна .
*
« Отговор #124 -: Април 26, 2015, 23:15:14 pm »
Miriam браво!!! Страхотна бройка. Дати върви все така и  :bfp: скоро да се похвалиш  :)
Карина добре дошла  :bighug: успех, каквото и да предприемеш. Аз не мога да те посъветвам, защото нямам информация по въпроса.
« Последна редакция: Април 26, 2015, 23:20:25 pm от Giaany »
« Отговор #125 -: Април 26, 2015, 23:55:43 pm »
Благодаря ви момичета. За мое съжаление,ще бъде най-добре ново отлагане. Дано да е за добро. И отново успех на всички
*

Nianaa

• **
  • 107
« Отговор #126 -: Април 27, 2015, 11:06:05 am »
Мириам страхотна бройка си имате ! Само така да продължавате и за напред :) Ще чакаме след 20-тина дни да развееш едно хубаво , тлъсто ЧХГ :)
Карина Успех и от мен :)
*
« Отговор #127 -: Април 27, 2015, 11:54:37 am »
Благодаря виииии! :)
*
« Отговор #128 -: Април 29, 2015, 14:10:43 pm »
Не знам дали тук му е мястото, но намерих случайно един полезен материал. Слагам линк към него
http://ivfradost.bg/?page_id=2315
Тази клиника пък никога не съм я чувала

« Отговор #129 -: Април 29, 2015, 16:29:16 pm »
Здравейте, момичета, утре съм на пункция. Общо в двата яйчника 10 фоликула (днес бяха между 16,5-18,5 мм). Естрадиол- 11010.0 pmol/l, ЛХ-1.74 IU/l. Ние сме с мъжки фактор.
*
« Отговор #130 -: Април 29, 2015, 19:26:09 pm »
Успех Mega77!  :00001754: :00001754: :bfp1: :D
*
« Отговор #131 -: Април 30, 2015, 00:47:16 am »
Успех mega  :crossfingers:
Lilibell много интересна статия  :) . Аз търсих такива снимки и за оценка на яйцеклетки, но намерих малко и само на английски.
« Отговор #132 -: Април 30, 2015, 07:13:27 am »
mega77, успех и от мен  :bighug: :bighug: :bighug:
<br />
*

Danivan

• *
  • 28
« Отговор #133 -: Април 30, 2015, 12:11:19 pm »
Здравейте момичета ! Miriam успех ти желая мила.
Вчера беше моята пункция. От 15 фоликула изкараха 14 яйцеклетки. Оплодили са хи 50/50 класическо и икси, надявам се днес да ме зарадват с хубави новини.
« Отговор #134 -: Април 30, 2015, 12:23:35 pm »
Здравейте момичета след почти 5 години почивка и един 4 годишен юнак у нас, сега правим последния опит по фонда. Днес ми беше пункцията при 6 фоликула извадиха само 2 яйцеклетки, ще чакаме утре да видим дали са се оплодили. Имам и полип който допълнително според мен отежнява ситуацията. Успех на всички в борбата за дечица. Бях забравила колко са натоварващи емоционално тези моменти. колко яйцеклетки, колко ще се оплодят, дали ще има положителен резултат, дали после всичко ще е наред. Хубав и слънчев ден на всички.
« Отговор #135 -: Април 30, 2015, 14:59:21 pm »
Здравейте, успех на всички!!!   :bighug: :bighug: :bighug: При нас положението е 11 от 11 яйцеклетки, разделени 50/50 инв и икси/имси. Утре ще очакваме обаждане
*
« Отговор #136 -: Април 30, 2015, 17:17:42 pm »
Какви хубави новини момичета, много се радвам за вас. От толкова много яйцеклетки няма начин да не се похвалите с две чертички. Стискам ви палци  :wink:

*
« Отговор #137 -: Април 30, 2015, 22:52:53 pm »
И аз   :crossfingers:  :bfp: Дано да станат много бебоци  :babyflips:
« Последна редакция: Април 30, 2015, 22:54:26 pm от Giaany »
*

Danivan

• *
  • 28
« Отговор #138 -: Май 01, 2015, 09:54:48 am »
Благодаря ви. От 14 са се оплодили на първи ден 9. Дано се задържат така.
« Отговор #139 -: Май 01, 2015, 10:03:12 am »
Успех момичета! Стискам ви палци на всички за положителни тестове и успех до финала :)
« Отговор #140 -: Май 01, 2015, 10:17:05 am »
Здравейте, момичета! На мен пункцията ми беше преди два дни- от 13 извадени яйцеклетки вчера се бяха оплодили нормално 6 броя. Днес ще чакам резултат дали се развиват добре. Късмет на всички които са в очакване.
*
« Отговор #141 -: Май 01, 2015, 12:45:26 pm »
Mega77, danivan, galina_89m, стискам палци от извадените яйцеклетки да станат хубави ембриони и прекрасни бебоци!
Higiasql, и аз бях забравила колко нотоварващ е процеса -и физечески и психически, но си припомних бързо. :)
На мен вчера мибеше трансфера - върнахме едно ембрионче (по наше желание). Казаха ми, че ембриолозите ще звъннат да се разберем за замразяване, но никой не е звъннал досега. Позрави и успех на всички!
« Отговор #142 -: Май 01, 2015, 16:30:12 pm »
Здравейте обадиха ни се че имаме само 1 оплодена яйцеклетка и на 3 ден ще бъде трансфера, при предишните ни опити винаги на 5 ден са ги връщали. Дано да имаме късмет.

« Отговор #143 -: Май 02, 2015, 14:27:54 pm »
Момичета, при нас новините са следните- от 11 оплодени 7. Стискам палци поне 2 да избутат до 5 ден, когато ще е трансфера.

Дайте съвет- 2 дни след пункцията коремът ми продължава да е подут доста, все едно съм преяла, имам и леки болки.Това нормално ли е?  Пия Протеини, млечна диета и антибиотик.
« Отговор #144 -: Май 02, 2015, 17:19:22 pm »
При предишният ми опит моят корем така и не спадна остана си подут и ми тежеше все едно имам много газове, но все пак се консултирай и с лекаря си.
*
« Отговор #145 -: Май 02, 2015, 19:39:46 pm »
Браво mega771 Стискам палци да се развиват добре ембриончетата!  На мен все още ми е подут - пункцията ми беше на 25.04, но все пак наистина е най-добре да се консултираш с доктора си. Успех!
*

Danivan

• *
  • 28
« Отговор #146 -: Май 02, 2015, 21:44:55 pm »
Моята докторка ме посъветва никакви газирани напитки и газообразни храни. Незнап дали това има значение , но при мен е ок. Пункцията беше на 29.04.
« Отговор #147 -: Май 03, 2015, 22:00:30 pm »
Момичета, благодаря на всички, а за вас  :babyflips:  по 2.
На мен ми е за пръв път изминаването на тази процедура, доста стрес насъбрах. Дори не смея да попитам в болницата дали има развитие ( днес е 3 ден от оплождането). Ще чакам деня на трансфера. Уж търся материали, но никой не пише дали звънят, ако няма развитие.

Коремът ми днес  не е толкова подут. Ако не ям- няма проблем :) Просто решение. Иначе съм като балон, дори след пункцията се издух повече. Явно трябва време и търпение.
*

sev0402

• **
  • 102
« Отговор #148 -: Май 04, 2015, 12:44:50 pm »
Вчера мина и моята пункция,извадихме 8 яйцеклетки,а сега чакам да звъннат да кажат има ли оплождане.Момичета с вас съм за всички прегръдки.
« Отговор #149 -: Май 04, 2015, 14:32:15 pm »
sev0402 ,успех! чакаме да кажеш как се развиват нещата. Момичета, от клиниката звънят ли ако нещо се обърка с ембрионите? Вече започнах да си втълпявам какви ли не глупости...
« Отговор #150 -: Май 04, 2015, 14:50:55 pm »
Аз предполагам че Званят, било за хубаво или лошо би трябвало да званнат все пак знаят че хората са в очакване!!! Защо не по званиш ти и не пожелаеш да говориш с ембриолог който да ти обясни какво се случва с ембрионите? Защото когато аз бях в очакване от самата болница ми бяха казали че ще Званят към обяд и наистина няколко дена дена званяха почти по едно и също време,но за да не мислиш глупости позвани ти,така или иначе нищо не губиш:-) успех дано всичко е наред
*

sev0402

• **
  • 102
« Отговор #151 -: Май 04, 2015, 15:49:02 pm »
Момичета имаме 3 оплодени,което за нашата глобозооспермия е повече от идеално.Яйцеклетките са били 7 качествени.Продължавам да се моля да се развиват добре и в сряда да си ги прибера на топло.Молете се момичета,Господ много помага.
« Отговор #152 -: Май 04, 2015, 16:12:16 pm »
sev, стискаме всички видове палци  osi_9

Веситаа, никой не е звънял от деня след пункцията, когато казаха, че трансферът ще е на 5 ден, в еди колко си часа. Днес вече няма на кого да звънна, а и си признавам- достраша ме да ги търся аз...  Реших, че ако има нещо ще ми звъннат или извикат на ранен трансфер.

Утре е денят Х , явно ще си живуркам до тогава в неведение.
« Отговор #153 -: Май 04, 2015, 16:16:07 pm »
Мн странно? Ти в коя клиника си? Аз бях в щерев,там след пункцията ми званяха 2 дена подред на обяд да ме информират какво се случва,колко се оплождат колко се развиват,и тогава по телефона ми казаха че трансфера ще е на 3-ти ден,мн странно при теб как са решили предварително да е на 5- ти ден, без да знаят как ще се развият нещата?
« Отговор #154 -: Май 04, 2015, 16:30:41 pm »
mega77, и мен никой не ме потърси два дни, аз също не се обадих. Трансфера ми беше насрочен за днес, но когато отидох в клиниката ме отложиха за утре, което е 6ти ден, искали да отсеят най-доброто и да ми върнат 2. Успех и на теб.
*

Danivan

• *
  • 28
« Отговор #155 -: Май 04, 2015, 18:53:33 pm »
Здравейте момичета. Днес беше трансфера на 2 петдневни ембриона. Успех на всички .
« Отговор #156 -: Май 04, 2015, 22:05:12 pm »
Успех момичета"вълнувам се с вас!
« Отговор #157 -: Май 04, 2015, 22:11:16 pm »
Сандра как си? Къде се изгуби ?:-) какво се случва с теб?
*

sev0402

• **
  • 102
« Отговор #158 -: Май 06, 2015, 20:58:07 pm »
Днес мина мечтания ми трансфер.Върнаха ми две красиви ембриончета.Свети Георги сили да им даде да се запазят и скоро да ги държа в ръце.
« Отговор #159 -: Май 06, 2015, 21:40:05 pm »
sev0402, желая ти късмет. Моя трансфер беше вчера също на двечки мъничета.Сега ще чакаме с нетърпение 14 дни за тестовете.
*
« Отговор #160 -: Май 06, 2015, 22:33:32 pm »
Успех на всички, мили момичета!  :bighug: :bighug:

« Отговор #161 -: Май 06, 2015, 23:26:34 pm »
Успех и от мен на всички  :crossfingers:
*
« Отговор #162 -: Май 06, 2015, 23:57:04 pm »
Успех и от мен   :crossfingers: :bfp:
« Отговор #163 -: Май 07, 2015, 07:00:31 am »
Чудесни новини , момичета. Вълнувам се и аз  и много щастие ви желая :)
<br />
« Отговор #164 -: Май 07, 2015, 10:10:30 am »
Момичета, при нас нещата се развиха така- от всички уж много човечета (7-9 броя ), до 5-ти ден добута едно единствено. Всички останали са спрели развитие. Кое на 4-ти, кое на 5-ти ден. Тъпото е, че това го научих в деня на трансефа.

Почетох малко вчера и в някои клиники практикуват трансфер на 3 ден, като виждат че се скапват оплодените яйцеклетки. Мен си ме транферираха на 5-ти ден, като никой междувременно не ми звънна, за да ми даде инфо дали и как се делят. Просто оитидох и ми казаха, че е едничко.

Да, уж било супер, ала бала, но като се има предвид, че всички останали не са се развили, според мен и това ще спре развитие (дори и в мен).

С две думи, доста се разочаровах. За напред ще си имам обица на ухото и няма да се доверявам сляпо на лекарите. Все пак това е моето тяло и моят живот.

Съжалявам за леко негативната нотка, но явно хормоните са ми на макс, а това не помага хич за душевното ми състояние  :D Успех на всички!
*

sev0402

• **
  • 102
« Отговор #165 -: Май 07, 2015, 12:09:54 pm »
Мила mega77,моля те напусни омагьосания кръг на лошите мисли.Абе момичета,защо все виждате лошата страна на нещата? В момента трябва да мислиш положително и да си спокойна,трябва да се радваш,че е останало едничко,защото можеше и него да го няма.Защо отписваш всичко още рано,рано-може в него да е скрито твоето съкровище,все пак се иска един ембрион за бебе?Горе главата!
А,що се отнася за доверието в лекарите,наистина трябва да разчиташ на сто процента на лекуващия.Ако това чувство отсъства,значи това не е правилния човек.
И друго нещо,аз никога не бих издържала 5 дни без да знам какво се случва с ембриончетата.Защо не звънна или не отиде направо в клиниката?Аз мисля,че са длъжни всеки ден да звънят и да дават информация на всеки един етап.
Поздрави и помни,че винаги има надежда,до като не я пуснеш да си тръгне сама.

« Отговор #166 -: Май 07, 2015, 12:12:13 pm »
mega77, не страдай за останалите ембриони, не са имали потенциал. Виж ТУк

Успех!
« Последна редакция: Май 07, 2015, 12:13:50 pm от little_rabbit »
« Отговор #167 -: Май 07, 2015, 12:34:13 pm »
Момичета, благодаря за успокоителните думи :) Не съм черногледа, просто разсъждавам върху ситуацията.

sev0402 - пункцията ми се падна преди празниците. Всъщност аз направих опит да говоря с тях- 3 пъти . Първият - нямало никой (звънях следобяд). Вторият- да си оставя тел и име- щели да ми звъннат- НЪЦ. Третия настоях да ме свържат с отделението, където ми вдигна Главната и ми каза- не се притеснявай,тук си ми стои твоя трансфер, ако имаше нещо щяха да ти звъннат, т.е. нещата се развиват по план и трансфер ще има на 5 ден.

И така дойде денят на трансфера- следобяд. При срещата с ембриолога се оказа, че има само 1 оцеляло хайванче  :D Самият той обясни,че някои са спрели развитие същия,т.е 5 ден. Което като се замисля малко- на 3 ден е имало повече 1 от потенциални.

Попитах лекаря- каква е причината да спрат развитие такова голямо количество ембриони- разбира се, отговорът беше-еми не знаем със сигурност, най-борбените оцеляват, еми може и да е в качеството на яйцеклетките (а стартирахме процедура с мъжки фактор). Единственото оцеляло и трансферирано- оплодено IVF, т.е. само се е оплодило.

Относно доверието - аз на себе си не вярвам на 100 %, камо ли на друг човек. Това е вторият специалист, първият ме оперира с грешна диагноза.

Най-много ме трови липсата на информация и това, че ме поставят пред свършен факт. Трябва повече да се обяснява, ние не сме се родили със знания по репродуктивни процедури:D

Какво пречеше да се обсъдят опциите- дали на 3-ти или 5-ти ден. Реално аз след това четох много статии какви са разликите и че се предпочита 5 ден, като по-сигурен. Да, но тогава шанса да няма пък трансфер е огромен. Просто средата не е същата както в моя организъм. Мисля, че това решение трябва да се взима с нас, пациентите.

Разбира се, наясно съм с процента успеваемост и др. Не твърдя, че те не са прави, просто искам да знам. Това е травмиращ процес, особено за нас жените и ние трябва да имаме отговори на въпросите си!

Такива неща ми се въртят в главата, а междувремено си седя и си чакам кротко  :D
*
« Отговор #168 -: Май 09, 2015, 00:04:38 am »
Mega77 успех  :crossfingers: :bighug:
Аз от едно такова супер ембрионче забременях предните ми опити преди 2 години. Така че има надежда  :)
*
« Отговор #169 -: Май 09, 2015, 09:36:55 am »
Мили момичета, не пиша често, но когато мога ви чета и искрено желая на всяка една от вас скоро да прегърне мечтата си!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Каквото и да се случва, важното е да не губите надежда и да мислите положително!  :bighug:
« Отговор #170 -: Май 09, 2015, 11:01:48 am »
Здравейте борбени девойки  :D
Успешни трансфери на тези,които са имали или им предстои !
На другите търпение и кураж желая,както и на себе си.Аз започнах опит на ЕЦ,но вчера 11 ден от цикъла док реши да спрем,само един мижав фоликул беше се понапънал.Другият месец пак на ново.
*
« Отговор #171 -: Май 11, 2015, 15:42:40 pm »
Sandra съжалявам  :(   :bighug:  Нямаме късмет пролетта. На мен последните месеци хич не ми върви  :(
« Отговор #172 -: Май 12, 2015, 00:18:49 am »
Късмет и на вас!А пролетта е чудесен месец,но не и за нас....
« Отговор #173 -: Май 12, 2015, 11:43:30 am »
 mega77 не ти трябват 5, а един едничък. Аз това бих го приела, че е този, който трябва да е!!! Успех.
« Отговор #174 -: Май 12, 2015, 13:32:06 pm »
mega77 не ти трябват 5, а един едничък. Аз това бих го приела, че е този, който трябва да е!!! Успех.

Момичета, наминавам да кажа, че остават 2 дни до теста. Симтоми- никакви, дори се чувствам все едно не е било нищо. Успех на всички, с вяра и упоритост ще успеем  yahoo_33
« Отговор #175 -: Май 12, 2015, 13:45:24 pm »
mega77 толкова рано симптоми не знам дали ще имаш. Пък и ако си е една нормална хубава бременност може и да нямаш симптоми :) Сподели малко повече инфо за екипа в Токуда и как минават нещата тъй като и аз почнах стимулация там вчера.
« Отговор #176 -: Май 12, 2015, 13:46:56 pm »
mega77, успокоява ме това, че нямаш симптоми, аз съм по същия начин нищо не усещам. Само че имам още седем дни за теста. Късмет на всички чакащи
« Отговор #177 -: Май 12, 2015, 16:18:37 pm »
mega77 толкова рано симптоми не знам дали ще имаш. Пък и ако си е една нормална хубава бременност може и да нямаш симптоми :) Сподели малко повече инфо за екипа в Токуда и как минават нещата тъй като и аз почнах стимулация там вчера.

Аз съм в Щерев :) за симптомите- не знам и аз, като боли човек мисли, че се случва нещо... При мен- нищо
« Отговор #178 -: Май 12, 2015, 16:29:37 pm »
mega77 извинявай - не знам защо реших, че си в Токуда :) Имах пред вид, че при първата си бременност разбрах чак втория месец тъй като имах цветна бременност и единственият ми симптом ( и то след като разбрах и върнах лентата назад) беше, че съм леко изморена и не ми се ходеше много много на спорт. Изтрай още 1 ден и дано е станало.  :D
*
« Отговор #179 -: Май 12, 2015, 17:06:27 pm »
Мега  :crossfingers: :bfp:
Не се вглеждай за симптоми. При мен дори пикливия тест бше отрицателен 10 дни след трансфер. И що за рев изревах напразно. После ми се появи лека болка в гърдите  но чак вечерта преди теста. И теста беше положителен.  :)
« Отговор #180 -: Май 12, 2015, 23:05:52 pm »

Момичета, наминавам да кажа, че остават 2 дни до теста. Симтоми- никакви, дори се чувствам все едно не е било нищо. Успех на всички, с вяра и упоритост ще успеем  yahoo_33
успех и хубав резултат
« Отговор #181 -: Май 13, 2015, 10:37:34 am »
Момичета, не издържах. Заради липсата на симптоми реших, че няма смисъл още 2 дни да съм напрегната:

На 8 ден от трансфер на бластоцист- Total b-HCG -2,9 mIU/ml (реф отриц под 5,0 за Жени; 3-4седм. 9-130;)

Едно голямо нищо.

Успех на всички
*

sev0402

• **
  • 102
« Отговор #182 -: Май 13, 2015, 15:27:12 pm »
mega77,миличка прегръщам те силно,но ми се върти в главата,че си избързала с теста.Изчакай няколко  дни и пак повтори теста,като през това време не спирай лекарствата.Пожелавам ти нищото да се превърне в голямо нещо.

« Отговор #183 -: Май 13, 2015, 17:50:24 pm »
Благодаря, Сев, няма да спирам лекартсвата, още повече, че приемам кортикостероиди, които май се спират по схема .

Мисля обаче, че 8 ден на 5 дневен бластоцист не е рано хич :(

Наесен с песен поправителен
« Отговор #184 -: Май 13, 2015, 20:35:04 pm »
Много съжалявам,дано като повториш резултата,да е станало чудооо,искрено ти го пожелавам :-) не че има значение но ти при кой лекар си в щерев?
*
« Отговор #185 -: Май 13, 2015, 22:36:11 pm »
Mega много съжалявам  :(  :hug2:  дано наистина стане чудо утре  :crossfingers:
*

Danivan

• *
  • 28
« Отговор #186 -: Май 14, 2015, 10:46:13 am »
Mega77  съжалявам мила. На мен днес ми е 10 ден след трансфер на 2   5 дневни ембриончета и пуснах един тест , дано след обед се усмихне съдбата и на мен!
« Отговор #187 -: Май 14, 2015, 10:52:33 am »
Пожелавам късмет и очакваме новини. И аз да си кажа, че вчера ми беше 8 ден от трансфера и не издържах, пуснах един уринен тест и излезе бледа втора черта. Днес сутринта повторих- също излезе втора бледа чертичка. Иначе датата на теста,която ми определиха е 19.05, ама пусто му търпение..... Кръвен не съм пускала, защото в моя град няма къде, а и от клиниката ми казаха да си пусна само уринен на 14ти ден от трансфера. Късмет на всички, които  са в очакване.
« Отговор #188 -: Май 14, 2015, 12:33:31 pm »
момичета в понеделник 18.05 трябва да ми е теста, трансфер на 3 ден на 1 ембрион. в чудене съм дали да направя утре един уринен тест, но прочетох че реагира при 25mlU а аз имах 3 хориомона от 5 хил.на 3, 6 и 9 май. може би ще даде пложителен резултат от тях. утре ще е 12 ден от трансфера. Стискам палци всички да се похвалим с положителни резултати.
*

Danivan

• *
  • 28
« Отговор #189 -: Май 14, 2015, 17:30:49 pm »
Давам и моя отчет за процедурата. За съжаление теста на 10 ден  при трансфер на 5 дневни ембриони е под 0,1- отрицателен. Дано другите чакащи нямат моя късмет. Пожелавам ви положителни резултати. А пък аз живи и здрави ще се включа по- нататък със ЗЕТ.
« Отговор #190 -: Май 15, 2015, 16:45:19 pm »
Давам и моя отчет за процедурата. За съжаление теста на 10 ден  при трансфер на 5 дневни ембриони е под 0,1- отрицателен. Дано другите чакащи нямат моя късмет. Пожелавам ви положителни резултати. А пък аз живи и здрави ще се включа по- нататък със ЗЕТ.

Danivan, съжалявам  :? Твърдо вярвам, че ще успеем! Ти поне си имаш снежинки, аз съм на старта- след пункция от 11 и 9 оплодени- сега нищо
« Отговор #191 -: Май 16, 2015, 22:08:43 pm »
Съжалявам за резултатите ви момичета,отново на старта и така....
galina_89m в теб ни е надеждата да побутнеш темата с положителен резултат,успех!
*
« Отговор #192 -: Май 17, 2015, 01:13:51 am »
Съжелявам момичета за отрицателните тестове  :(. Galina  :crossfingers: :bfp: стискам палци. Ако не си на Прегнил мисля че ще ти е положителен теста.
Аз днес бях на преглед и имам доста голям фоликул за 7 ден - 16 мм, но док каза че хормоните са добре и ще продължим. Иначе аз бях готова да се откажа.
« Отговор #193 -: Май 17, 2015, 07:35:00 am »
Нямам слаган прегнил, след трансфера съм само на утрогестан и естрофем,  отново правох тест и си излязоха 2 черти. Успех наа всички.
*
« Отговор #194 -: Юни 02, 2015, 21:51:59 pm »
 :goodluck:
*
« Отговор #195 -: Юни 03, 2015, 09:45:31 am »
Нямам слаган прегнил, след трансфера съм само на утрогестан и естрофем,  отново правох тест и си излязоха 2 черти. Успех наа всички.
Галинка -тихичко честито!Утрогестана пиеш ли го или го слагаш вагинално?Имаше ли чувствителност на гърдите до датата на теста?

« Отговор #196 -: Юни 03, 2015, 20:06:26 pm »
За съжаление моя опит завърши с биохимична бременност. Иначе утрогестана беше вагинално, и да гърдите ме боляха докато не направих кръвоизлива.
« Отговор #197 -: Юни 03, 2015, 21:18:12 pm »
Оффф милата:-( мн съжалявам! По плачи си и вдигни глава и напред към целта!!!!! Прегръщам те
*
« Отговор #198 -: Юни 08, 2015, 14:58:45 pm »
Galina  :hug2: много неприятно миличка. Много съжалявам. Дано бързо да се възстановиш  :bighug:
*
« Отговор #199 -: Юни 17, 2015, 19:41:12 pm »
Здравейте,днес започна да ми зацапва по малко кафяво-има и кафеви нишки от време на време.Снощи вечерта много ме заболя главата от 1брой но шпа(през деня бях пила също едно)-пия го вече 11 дни след трансфер понякока 2х1 или 3х1 или само 1-има ли опасност да се пие месец примрно,з-то в листовката прочетох ,че се пие 7 дни.Днес пък започна да ми зацапва кафеникаво -днес май ми трябва най-много от всичките дни до сега ,ще е лошо ли ако не го пия(или да пия)-имам и болки ниско долу,кръвното ми е мн.ниско 60/90.Може ли но шпа да ми е докарало това кафеникаво зацапване?Ох много съм уплашена.Иначи си слагам 3х 3 утрогестан от днес заради зацапването и 2х1 естрофем.
« Последна редакция: Юни 17, 2015, 19:56:55 pm от zyza »

« Отговор #200 -: Юни 18, 2015, 14:52:08 pm »
 :hello2: Предстои ми ЗЕТ този месец(евентуално). Другата седмица съм на преглед на 10 ден и ако докторът одобри лигавицата ще действаме.
Zyza, стискам ти палци!
« Отговор #201 -: Август 25, 2015, 17:31:49 pm »
Извинете, но има ли нова тема или аз не мога да я открия?
« Отговор #202 -: Август 25, 2015, 17:42:10 pm »
Да ти кажа май и аз преди време търсих? Може би трябва да открием новата тема -септември, октомври, ноември :)
<br />
« Отговор #203 -: Август 25, 2015, 18:10:47 pm »
Да ти кажа май и аз преди време търсих? Може би трябва да открием новата тема -септември, октомври, ноември :)

Кой открива нова тема - обикновен потребител или модератор на сайта?
« Отговор #204 -: Август 25, 2015, 18:34:20 pm »
Мисля, че  обикновен потребител!
<br />
*
« Отговор #205 -: Август 25, 2015, 19:37:31 pm »
Момичета, която иска нека пусне нова тема  :).
Би трябвало да е  юли, август и септември, за да си вървят на тримесечия до края на годината.

« Отговор #206 -: Август 25, 2015, 20:53:26 pm »
Би трябвало да е  юли, август и септември, за да си вървят на тримесечия до края на годината.

Извинявам се, но не знам как да пусна нова тема.  :oops:
« Отговор #207 -: Август 25, 2015, 21:02:58 pm »

Извинявам се, но не знам как да пусна нова тема.  :oops:

Явно успях и сама  :wink:
Това е линкът: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51230.0