0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #500 -: Април 09, 2015, 23:55:23 pm »
Додич, нищо не можеш да направиш с полицията, само ще си изгубиш времето и ще даваш повече обяснения и от тях. Вече не помня по какъв повод нещо се опитваха да ме измамят, много нагло, даже номера не си бяха скрили. Звъних в Полицията и ми казаха, че едва ли не просто ще отразят сигнала, нищо друго.
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #501 -: Април 10, 2015, 00:09:16 am »
Додич, съжалявам само, че твърде късно беше аз да си говоря с тези "сладури". Ама щях да им кажа ОК, да се разберем къде да се видим, но хич нямаше да звъня на полицията и го казвам публично без да ми мигне окото. На едни други хора щях да звънна и тогава тия щяха да са със съвсем реално счупени ръце и крака + да им се наложи пълно зъбно протезиране. Защото полицията и да ги хване, че и да ги осъдим - оп някоя условна, или някаква супер мършава ефективна и аре всичко отначало. Не, благодаря!

Огромен късмет имаме, че баба ми е здрава, няма никакви хронични, "старчески" и пр. заболявания. Повечето хора на нейната възраст обаче кретат все още с по шепа хапчета на ден, най-често имат сериозни сърдечно-съдови проблеми... Тя е от редките изключения. Беше сама с моето дете, ако имаше проблем със сърце - като нищо да я тресне инфаркт и докато някой от нас се усети, че нещо изобщо лошо е станало - моето 4-годишно можеше да откара няколко часа...с труп. Найс а?  :x :x :x Пък плащай после психолози цял живот - все тая. Защото някакви плазмодии решили да изкарат лесно и бързо 12 бона, или колкото там им снесе някой в паниката си, ако не може да събере 12 точно.

Колкото повече го мисля и си давам сметка за възможни кофти развития, повече побеснявам. Изроди!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #502 -: Април 10, 2015, 00:18:47 am »
Джей, желая ти повече да не ти се случват такива неща!

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #503 -: Април 10, 2015, 00:21:53 am »
Жбрул, за съжаление съм съгласна с теб. За съжаление, защото наистина не смятам, че саморазправата е правилния начин. Но когато си имаш работа с такива изчадия, които за минути могат да ти вгорчат живота за години напред, целта оправдава средствата ... пък после да смеят да се оплачат.
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #504 -: Април 10, 2015, 00:47:27 am »
Жбрул, за съжаление съм съгласна с теб. За съжаление, защото наистина не смятам, че саморазправата е правилния начин.

Додич, аз затова нагоре написах, че  го казвам "без да ми мигне окото", защото осъзнавам, че е нередна позиция и по принцип не ми е това позицията. Обаче живеейки тук и не стига, че за всичко ми е зор (не само на мен), а и в добавка ей такива изроди те тормозят и не можеш "по каналния ред" нищо да им направиш реално, ако ще хванати в крачка...Еми не, наистина мога да си прескочи някои принципи, макар и по изключение. И да, считам че би било оправдано и "в полза на обществото"

Щото реално обитаваме "Дивия Запад", ама аз видиш ли трябва на тормоз и насилие да реагирам - все едно обитавам поне Швейцария. Ми пробвала съм - нЕам "швейцарски резултат", в общия случай нямам никакъв, та и ми се карат, че съм постъпила като съвестен гражданин честичко.... Та за конкретния случай  - бой до размазване за тези би било най-уместно решение, че и ресурс на държавата ще спестим. Като полежат в гипсово корито, а не в затвора (глезкани), ако до затвор опрат де...аз пък си мисля че трудно ще посмеят да се върнат пак към занаята. За съжаление - не успях навреме да ги спипам, че да си го отнесат. Колебания дали - нямах, няма и сега пък който ще да ме упреква за мнението ми. Такова е.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #505 -: Април 10, 2015, 06:56:02 am »
Леле, Жбрул, голямо премеждие ви е минало...

Пожелавам ви хубав ден. Днес е разпети петък, много силен ден в нашата религия.

Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #506 -: Април 10, 2015, 07:46:19 am »
Добро утро на Разпети Петък.
Изчетох всичко страница назад,честно казано ядосах се много,това издевателство никога няма да спре!
Дори полицията е безсилна,доста осуетени случаи има,но и не малко пострадали хора,
Наскоро четох статия,че някакъв си,не му помня прякора,от ромски произход,дирижира такава схема от затвора,парите се отчитали на съпругата му!!!
А преди по малко от месец,подобни гадове позвънили на баща ми и женски глас започнал да плаче истерично в слушалката,че е катастрофирала и трябват пари за спешна операция,той обаче грам не се вързал и хладнокръвно казал"Ела по Коледа,тогава са подаръците",след което последвало шумно затваряне отсреща!
Жбрул,не са започнали празниците добре за семейството ти,затова ти пожелавам един спокоен,весел и слънчев Великден и никога повече да не изпитваш този ужас.

Усмихнат ден и само положителни емоции за всички.



*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #507 -: Април 10, 2015, 07:50:04 am »
Спокойни и хубави светли великденски дни !

Да няма премеждия и неприятни случки ,като на Jbrul !


Замириса ми на кафе от джезвето !Благодаря .А аз не мога без закуска  и чакам нещо стабилно :)




*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #508 -: Април 10, 2015, 07:58:56 am »
Добро утро и от мен.
Днес понеже нищо не се работи съм станала още в 6:00 часа.
Жбрул, много неприятна и стресова ситуация. Съжалявам, че навръх празниците сте изживели подобен ужас. И ти благодаря, че го сподели тук и ни предупреди.
А за родната ни полиция дори не ми се отваря устата! 

Една закуска от мен, в тон с кафето на Зай. :)

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #509 -: Април 10, 2015, 08:22:45 am »
Добро утро на Разпети Петък!
Зай, Теди, няма да обидя никоя и си грабвам и от двете предложения  :D

Жбрул, моят Дядо (Мир на праха му) се опитаха да го метнат така преди години. То не беше синът, та внучката...Абе, всички бяхме в кюпа. Ама, той си беше хладнокръвен и здравомислещ. Изслушал ги, покимал по телефона, па ги пратил на ".....". Мисля си обаче, че ако сега се случи това (Баба ми вече е сама), ще се разиграе голям филм. Тя всичко си знае, много пъти родителите ми са й говорили за това, има доста "успешни" случаи на нейни комшии в селото, но тя си е такава - доверчива  и паникьосваща се.
За полицията, също като момичетата, ще се въздържа от коментар. Това нещо продължава вече години, а оттам само оправдания - то били нерегистрирани карти, Булфони, дрън-дрън... А като им ги поднесеш под носа (и на такъв случай съм свидетел), пак нищо, 'щото видиш ли еди к'во си било недоказауемо, бръм-бръм...
Абе, плюй си в пазвата и смело напред. Да ви е светъл Великдена! Да са ти живи и здрави близките и любимите!

Мирен петък!
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #510 -: Април 10, 2015, 08:25:46 am »
Добро утро,момичета!! Зайо,Теди супер са ви предложенията  :lol:.Много са екзотични-от земята на Аладин.Точно на православния ни празник,можем да обявим нашата толерантност към всички вярвания и смятам,че и вашите кафе и закуска, се включват напълно в това  :wink:.
Жбрул,да беше им натрошила кокалите на тия идиоти,ама то в такъв момент въобще не ти е до "схеми" :?. Много пъти,по такива поводи, си казваме,че като големи,разумни и интелигентни хора реда за реакция в такава ситуация е - да запазим самообладание,да задържим измамника по-дълго на телефона ,да....... бла,бла. Когато ни се случи обаче хич не ни е до самообладание е борба с престъпника  :(.А и те са толкова "шлифовани",че много пъти номерът им минава.дано не се случва на никой да го
преживее.
М-и,как така са ти лесни козунаците ,бе :lol:?? Три години ги мъча и все нещо не се получава 8O! тая година сме на магазински,а и виждам ,че са им подобрили качеството,май :wink:.
Имаме си слънце ,ние,като за празник  :D.Ама май си имаме и вятър..... :?Хубав празничен ден.
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #511 -: Април 10, 2015, 08:44:05 am »
Добро утро  :D

много гадна случка, Жбрули,  здрав човек може да си докара болест от такъв стрес


дано вече има по-топло време и да няма проблем със свлачища, че искам да  се ходи  на литийното шествие на Бачково, то ние го посрещаме след обяд пред портите, но за децата е интересно да бягат под иконата

хубав ден!

п.п. Лимонче  :hug2:,   сега видях, че си ударила ключа, интуицията  е най-добрия съветник извън всичко друго,  много късмет в следването  и
« Последна редакция: Април 10, 2015, 08:55:05 am от Тара »
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #512 -: Април 10, 2015, 08:57:27 am »
Олее, влизам да прочета нещичко на по кафенце, а то какви страхотии...
Jbrul, не мога да си представя дори какво ти е било.
Повече работа щяха да ти свършат от Господари на ефира отколкото от полицията. Те нали също призовават да им се обаждат при такива ситуации.
И на бабата на мъжа ми се бяха обадили за сина й (той е в Канада) и тя се беше вързала и едва успяха да я разубедят свекър ми и свекърва ми да не хваща такси за съседен град .... Проблем беше, че не можеха да намерят сина й да й се обади, че точно тогава и той не си вдигаше телефона.

Нас са ни обирали 4 пъти - 3 в Стара Загора и 1 в София в Студ.град. Отивам в полицията и им казвам, че са ни ограбили и към кого мога да се обърна, а полицаят ми вика: "Към Господ Бог" !!!??!!

Свате, да не ти дреме наистина за свекървата. Само тя губи от цялата ситуация!
Браво за яйцата :) Аз сварих само 12 (нямаше пукнати, но и нашите са домашни). Докато Дани спеше следобяд боядисах 4-5 едноцветни. И другите ги оставих за племенницата да ги прави с памук. В събота ще боядисаме повече у майка ми.
Козунакът го намазах с жълтък, захар и филирани бадеми преди печенето и стана много красив (е не е плетен, но пак става). Чувала съм, че някои вадят тестото от хлебопекарната, плетат го и пак го слагат вътре, но това не е за леворъки като мен  :lol:

Блу, ти ме изуми с тази майка с 2 деца и без кола, че и бременна. За България знам, че е възможно поради недоимък основно, но при вас си мислех, че колата си е задължителна просто....

Днес не се работило, но няма как. Имам багаж да събирам. Пуснах и пералня с мръсните пелени на детето, че ще се вмиришат иначе докато се върнем.

Без малко да забравя да благодаря за страхотното кафе и палачинки  :P
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #513 -: Април 10, 2015, 10:03:39 am »
Теди, точно за такава пърленка си мечтая....
Рачо, пробвай по тази рецепта https://www.facebook.com/vivien.veneta/media_set?set=a.349563015151085.83176.100002921683569&type=3 дамата може да ми плаща за реклама като изкара някой лев  :lol: :lol: :lol: Лесно е, ако е топло в къщи отнема максимум 5 часа с печенето. Мисля, че няма подробности по печенето в рецептата, но всякак се получава. Опитвала съм и в студена фурна да сложа и в загрята, на 150 градуса и на 180 :) Няма друг сладкиш, който да позволява такива вариации, то една проста баница може да се стикли от печене само  :lol: затова казвам, че е лесно  :P
Смайл, то не е трудно плетенето, че и печенето във фурна  :lol: само да се осмелиш да опиташ :)
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #514 -: Април 10, 2015, 10:45:18 am »
Добро утро!
Гледам съм отменена с поднасянето на закуската, благодаря на Теди. И на Зайко също за кафето.
Късно се добрах до компа, понеже днес е почивен ден и като така домочадието си е в къщи.
По повод разказа на Жбрул - сетих се как преди мноооого години из нашето село бяха плъзнали едни мургави „майстори“ дето сменяха улуци. То предложили си те услугите на леля ми и калеко ми, нещо не успели да се спазарят и накрая единият от „майсторите“ им казал да не знаят много-много, че са стари хора, сами и не се знае. После те се обадили на сина си (към 12 килограмов „младеж“), обяснили, че „майсторите“ били с тъмна жигула с варненска регистрация. Та тръгнал батко ми към село, да ги успокоява с един приятел от неговия калибър. Видял той тъмна жигула с варненска регистрация, засякъл я, смъкнал шофьора и почнал да му „налива акъл“. Приятелят му се притекъл на помощ и докато „съветвал“ другия, само попитал - „абе човек, кажи поне що ги бием“. Та се изнесли от село, но сигурно са отишли в някое друго и там са мамили и заплашвали старите хора. Гадове с гадовете са си тия и боят им е малко.
Навремето, още като имахме домашен телефон, а нямахме дете и на мен ми звъняха с ревлив глас „мамоооо“, аз уж съм запозната и знам кое и как, но като се сетих, че на мое място можеше да е истинска майка и вместо да си поиграя и да ги поразвъртам, дълго, напоително и от сърце започнах да псувам. Ама като хамалин, сръбски хамалин. Отсреща просто ми затвориха телефона с трясък, а мъжът ми дойде да провери добре ли съм.

Днес на разпети петък се минава под масата, за да ни се опростят греховете. Лек ден и дано наистина са ви светли и топли празниците!
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #515 -: Април 10, 2015, 10:51:23 am »
Добро утро, отново чудесни кафенце и закуска  :)

При нас времето вече е пролетно, слънчево и топличко, и следа няма от снега преди два дни ....
даже чуруликат птички  :)

м-и, мислех да ти кажа тия дни колко хубаво аватарче си имаш, но май забравих  :) ...
много е симпатично  :)

Jbrul, съжалявам за това, което сте преживели ....
ей, много са нагли тия хора, нямат спиране.

Наши приятели скоро имаха подобна случка, но с друга схема, и за съжаление човекът изгоря с десетина хиляди .....
Става въпрос за бащата на наш приятел, възраст около 70-80г., но напълно с акъла си е човека, не знам как се е вързал ....
Пресреща го пред блока някакъв видимо добре изглеждаш човек, който му казва, че е близък на негова позната (казва и името), че имало Европейска програма за социално слаби хора за ремонт на жилището им, обаче!!! .... трябвало кандидатите да нямат влог на свое име. И така успява да го обработи някак, че отиват в банката да изтегли нашият познат наличните си пари, а след това отиват у тях да попълнят документите за кандидатстване по тази програма. Разбира се, когато онзи си тръгва, става ясно, че току-що изтеглените пари са изчезнали.
Умът ми не го побира как човекът се е хванал на въдицата, но факт ...
« Последна редакция: Април 10, 2015, 11:09:55 am от marsi »

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #516 -: Април 10, 2015, 10:53:02 am »
Днес на разпети петък се минава под масата, за да ни се опростят греховете.
Пеше, ако мина под нашата маса, дали ще се брои?? :D
Злате, много хубав нов аватар си имаш! Ах, че сладичко мече.

Утре си заминаваме на село и не знам дали ще мога да се включа. Затова искам да ви пожелая светли Великденски празници!
« Последна редакция: Април 10, 2015, 10:54:34 am от _Теди_ »

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #517 -: Април 10, 2015, 10:55:27 am »
.... да и Златето има много хубав нов аватар  :)

Теди, твоите винаги са голяма красота  :)

Желая на всички много весели празнични дни!

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #518 -: Април 10, 2015, 11:11:40 am »
Смайлс, има и една друга майка от градината. Тя до последно бременна кара колело. На около 5 км живеят и имат едно дете (вече две заедно с бебето). Питах я дали не й е трудно с колелото и този огромен корем. Да ходела пеша било по-трудно.
И в двата случая става въпрос по-скоро за идеология, не толкова за пари. Факт е, че тук има велосипедни алеи, а и да няма, шофьорите много внимават. Ако настина работиш не на другия край и  на града и транспортът не ти е удобен, можеш да се придвижваш с колело. Е, студентите карат колело, за да спестят от карта за транспорта.
Синът ми също има една приятелка, чиито родители са без кола. Градината е точно до тях. Майката си седи вкъщи и си пише доктората. Бащата работи в друг град и му е много по-удобно да пътува с влак. Ако им потрябва кола, хващат такси или взимат рент-а-кар за няколко часа (има такива специализирани, които можеш да ползваш за час-два, за да напазаруваш. Особено за големите градове е супер удобно. Не се налага после да зареждаш бензин, мисля, че можеш да я оставиш навсякъде. Е, и за дни наред може, но там е по-добре класическата кола под наем. Другото излиза много скъпо.).

Весели празници и на вас! И ние ще празнуваме с една огромна българска група. Има една жена, която събира български родители с деца, за да могат децата да не забравят откъде са дошли. Страхотна е и съм й много благодарна, че се нагърбва всеки път.

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #519 -: Април 10, 2015, 11:14:14 am »
Пеше, ако мина под нашата маса, дали ще се брои?? :D


Теди, казано на чист български - тъцъ, ни стаа :lol:. Трябва да се отиде в църква и накрая попа да  те помаже. С това последното Ники имаше проблем преди 2 години - ще я цапа някой ааа-ма ха  :lol:

п.п. Тара, като ще идвате насам, вземи да звъннеш, може да измислим нещо.