0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ние сме от ходещите по моловете. Там има доста деца, особено когато има детска програма. Днес бяхме един час в Парадайз Мол, определено това е нашето място. А и там детската програма е от 16:30, та не трябва да бързаме да се прибираме за обяд и следобеден сън. Трудно ни е придвижването, понеже аз не съм шофьор и съответно сме с градския транспорт. Днес имаше игра "Вълкът и 7-те козлета", Иво е малък и не взе кой знае какво участие, но се забавляваше да гони балони през цялото време. А после у нас продължихме играта с един балон.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Ние пък днес т.е.вчера :lol: си извикахме баба да гледа малчо,че бяхме на рожден ден на приятел да глътне мама въздух и да се разнообрази наистина времето беше страхотно само дето вече Вера не се интересува от шейни и снежни човеци вече,а Алек не му разбира главата още от това :lol:
Мgstra,на площадката на 18 блок ли ходихте на пързалка? Вера все там я водех толкова мили спомени си имам от там... :)
*
Все се каня да пиша и все не ми остава време - използвахме хубавото време  и бяхме по разходки с прибежки до вкъщи за хранене.
И ние днес ходихме на разходка в Икеа с двете бебета - много забавно, девойката като истинска жена не пожела да си стои в кошницата и я носих през целия магазин. Само въртеше главата насам натам и гледаше, а като се задържах някъде за по-дълго време, проплакваше за да ме подсети да вървя. Иначе времето беше страхотно и съжалявах, че бебоците не са по-големички и подходящи за игра в снега. Догодина ще наваксваме.
Гледам за ядене говорите - аз пък се притеснявам, че моят младеж яде много - хапва 7 пъти на ден по около 150 милилитра. Ако не го спра и повече ще изяде, а е на 3 месеца и няколко дена .... Когато го кърмя е едно щастливо и усмихнато дете - там не мога да засека милилитрите и той си хапва колкото му се иска :-). Но пък педиатърката каза, че 150 му били много и да го възпирам ..... а той пищи милия. Вече не знам кое е по-нормалното ... да давам колкото иска или да гледам препоръките и той да е нервен след това. Той и доста повръща .... не знам дали е заради количествата дето изяжда или заради рефлукса та се чудя кой подход е подходящ за нашия случай.
Много добри идеи за игри давате. На мен не ми остава почти никакво време да се занимавам с тях ... Ще се опитвам за напред да променя това, дано ми се получи. Иначе те се смеят, милите, малко внимание да им обърнеш само. И страшно се кефят на песничката на Сънчо ... хич не им е до спане като я пея.
*
Ех, тия педиатри! И какво препоръчва? Да го държиш гладно ли? Особено пък като повръща ... Синът ми също ядеше доста като бебе и си беше бая дебеличък, на 90-ия перцентил. Като почна да се движи, спря да качва. Сега е по средата и с ръст, и с тегло.

*
Blue, реално нищо не препоръча, каза само "Много са му" като коментирахме колко изяжда. Не мисля, че е дебел, ама не съм гледала и таблиците с нормите. Сравнявам го единствено със сестра му, която яде значително по-малки количества, и препоръките за количества на храната според възрастта. Иначе педиатърката не ми е говорила за махане на нощното хранене и залъгване с чай и вода, само пита колко пъти яде и какво количество изяжда.
Не мисля, че едно дете трябва да се оставя гладно и няма да го оставя. Ако е само на кърма няма и да знам какво изяжда, така че ще давам АМ, пък дано не стане много дебел докато дойде време да се движи повече :)
*
Да ти кажа защо не ми се вижда много! Кара четвърти месец - май трябва да е на по 130 мл по не знам си какви таблички. Ами, не е голяма разликата и както казах, ще спре да качва интензивно или изобщо, когато започне да се движи. Не си го слагай на сърце! Давай му да яде, щом е гладен! То ако наистина иска да яде, с вода и чайчета няма да мине номерът.
Синът ми беше на НАН, дъщеря ми на Хумана. Виж сега табличката на НАН и ми кажи дали детето яде много! Може би имате повече хранения, но не трябва да се подценява, че повръща. Аз не мога да преценя колко. Пие ли някакво АР мляко?

https://www.nestlebaby.com.au/products/infant-formula/nan-pro-gold-1/

За момичетата таблицата на ръст и тегло е друга.
« Последна редакция: Март 08, 2015, 01:52:56 am от blue_sky »

*
Честит 8-ми март, мили момичета. Бъдете много щастливи, желани и обичани.
*
Честит празник, мили мами! Щастието ви отива, носете си го със здраве!

« Последна редакция: Март 08, 2015, 10:05:21 am от lili2011 »
47 Smiles имам спомен, че пълнозърнест хляб не се препоръчва при децата до 3 годишна въззраст. Не помня къде съм го чела, но проучи въпроса. Иначе и аз смятам, че има много дебели бебета и това никак не е красиво. Напълно подкрепям мнението на Авалон по въпроса за начина на хранене, навиците и т.н. Сега се сещам, че бебето в последната реклама на памперс е доста едричко. Ами на мен не ми изглежда нито сладко, нито симпатично, напротив. То наистина е много относително как ти стоят килограмите. Явор на 2 години е 10 кг., но не е болезнено слаб, тялото му е добре сложено. Но ако застане до Никола на Зори, който е почти на същата възраст, а е 15 кг. сигурно ще изгглеждат като с 2 години разлика. Много е относително.
<br />[link=http:
Честит 8-ми март! Бъдете здрави,желани,вдъхновени,прекрасни,обичащи и обичани! Нека има много радост,споделени мигове и магия в дните ви! :balk_7:
*
Пълнозърнест (черен) хляб може от 10-ти месец. Вчера метнах едни пълнозърнести бисквитки на Калинката и после си видях в табличката че и е рано. Е, полигави една все пак. Така въведох глутена :)
*
Бебетата могат да тежат доста, ако са дори и само на кърма или АМ. Не е задължително да се хранят нездравословно. Като започнат да се движат, нещата се променят. Аз пък обичам всякакви бебета - и слаби, и пухкави. Важното е да са ни живи и здрави. :-)
« Последна редакция: Март 08, 2015, 14:47:58 pm от blue_sky »

И аз знам, че може пълнозърнест хляб. Дори имам една каша, която мисля днес да я дам за пръв път. Тя е на Бейби Лав с 3 вида пълнозърнесто брашно - ечемик, овес и спелта.

Малко снимки от нас. Всички са от днес  :P
*
Смайлс, много е сладък!

Смайли много е сладък Дани :)
*
Честит 8-ми март мами,бъдете щастливи и много обичани! :)

Смайлс Дани е прекрасен  :wink:

*
Честит Празник мами!

47Smiles, много е сладък този Дани, направо да го изпапкаш. Да ви е жив и здрав. Колко интелигентно само чете книжка на гърнето.  :lol:


Благодаря ви момичета  :P
Всичките ни дечица са прекрасни. Нека са здравички.
Май на голяма част от нас, това ни е първият празник като майки. Пожелавам още много да се присъединят към нас  :D
Честит празник и от мен на всички!
Смайли,разгледах снимките няколко пъти.Много е готин Дани.Добре си живеете с него :)И на снега си успяла да го изкараш и снимаш.
*
Smiles, Дане е един малък, сладък бонбон, който мога да дъвча постоянно  :lol:

Днес вече имаше деца на пързалката и радостта беше голяма. Най-после дочакахме да има сняг тая зима.