0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Привет, не мога да стигна до тук, работа, малечка малко път и не остава време.

Моника много повръщаше, ама много.И то след ядене, по някое време както си седи, абе повръщаше.Имах едни огромни лигавници дето имат дупка само да се пъхне главата.Тия триъгълните не ми бяха удобни, не хващаха всичкото повърнато, така да се каже.Сега същите лигавници са супер за захранването, че не може да си ги махне :)

Стоека, Моника качваше по кило на месец до 9-ти месец, един месец сме имали 700 гр.Така че няма дебело бебе, моля ви има просто здраво бебе :) Сега откакто проходи да видите как се е закотвила на 11 кила и толкоз.

Аз малката я мажа с Веледа от както се е родила.В началото с олиото, а сега с млякото.Също шампоана и беше Веледа, преди месец го смених с Микса.

*
И ние връщаме  :lol:,което смятам е нормално за бебета/ при други условия,на възрастните също им се случва,но вече на сериозна възраст  :lol: :lol:/. Скоро си поръчахме лигавници и са с найлонова подложка в средата,Не сме ги използвали все още,че са съвсем"пресни" ,но се надявам поне малко да намалят намокрянето :wink:.
/www.mamaibebe.com][/url]
Аз в началото бях купила едни лигавници от Джъмбо, найлонови отдолу, хавлиени отгоре и не ми вършеха работа. Много бързо се мокреха и вмирисваха.
След което и аз минах на лигавниците тип бандана. Продължаваме да ги ползваме и досега заради лигавенето. Имаме около 15 най-различни модели  :lol:

Днес се разхождахме цели 2 пъти  :P
*
Така че няма дебело бебе, моля ви има просто здраво бебе :)
О, маги, не е така. Виждала съм ужасно дебели бебета. Последно преди 2-3 мес. видях наистина много дебело бебе, майката и по-голямата му сестра бяха също много дебели, бебето беше бебе, не дете, под годинка, но размерите ... не е хубаво и няма да описвам, майката го наливаше с някакъв сок от шише с биберон. Не мога да се съглася . Мисля, че навиците се създават буквално от сега. Натрупаните от прехранване мастоцити сега си остават за цял живот. Не знам как да го обясня и до дете си е . Не съм маняк на тази тема, просто внимавам. Няколко пъти споделям че Нора ми е лакома яде "без дъно" и все си представям, че ако давам колкото тя иска как ще стане такава като последното което описах. Толкова много малки деца виждам в градината с наднормено тегло, това за мен е резултат от начин на хранене от бебе. Тези деца няма да растат здрави. Здравословноте проблеми от преяждане се появяват с натрупване, сега още няма как да се проявят. Има слаби,  но жилави и здрави бебета и дежа. Има добре охранени и болнави бебета и деца
А за лигавниците в началото толкова бързаше да суче, че не успяваше да глътне и потичаше. После ... то няма какво да се бърше. Сега се оглеждам за подходящи като започнем да се учим на самостоятелно хранене, че ще е мазало.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
В ДМ видях сладки лигавници с ръкави.
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
моите и двата бяха с рефлукс.При Георги не беше много зле положението,но при Никола беше ужас.То какви лигавници,те изобщо не го пазеха -двамата трябваше да се преобличаме по няколко пъти на ден.Правеше страшни фонтани.Забелязах,че при излизане на зъб,се засилваше рефлукса.Като захраних на 6м. и позатихна,но към годинката се върна пак за малко,после пак спря.      За килограмите - то си е много относително.Никола на 8 м. беше 10 кг. ,сега на 2г. е 15 и изобщо не е дебел,съвсем нормален си е .А Георги ми е толкова слаб ,пък тежи страшно много -явно кокалите му тежат. :lol:
avallon,тази ваксина и при двамата ми даде реакция .Никола беше с Т два дни и лек обрив(10 дни след ваксината,но при нея тогава се проявяват - между 10-14-ти ден).При детето на моята приятелка на 9-тия ден от ваксината вдигна и пак беше 2 дни с Т.Но пък на третата ми приятелка нямаше нищо.
« Последна редакция: Март 06, 2015, 21:50:11 pm от z22 »
<br />
*
Да, z22, имам в предвид до две  седмици след ваксината може да има реакция, жива ваксина е, но все пак се надявам да се разминем. Самата реакция само по себе си е знак за създаване на имунитета, но е притеснително,  защото си представяме страхотии. Ама  то малко ли са напоследък драмите около тези ваксини.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
И ние в тежките дни на повръщане се преобличаме по 1-2-3 пъти...и все пак донякъе се повишава шанса за успеваемост с лигавник :lol:
Малкия след 3 дни става на 7месеца 8O Аз още не съм осъзнала, че съм родила, че ми реве тука, то детето порасна :oops: :D Вчера го мерих 6,800. До към средата на петия месец наваксваше много добре, дори о НГ имаше един страшен скок в растежа, сега обаче този месец е качил само около 300гр, а уж яде. Притесних се дали суче достатъчно, но няколко вечери предлагам биберон след ядене и максимум още 20-30гр изпива и после го изплюва, та едва ли е това. Не е слаб, а и аз споделям възгледите на авалон по темата с теглото (защото с баща му сме с ужасни хранителни навици и е видно!), та гледам да не се филмирам, пък и той нали си е недоносен. Отговаря си на коригираната възраст, но някак тайничко все ми се иска да наваксва вече и да забравя онези ужасни дни и всички тревоги дали ще бъде здрав (не че е възможно и не че килограмите точно са това което ме тревожи, ама пуста глава не слуша...). Та така :) Надявам се с напредване на захранването да започне да качва повечко :)
Днес Мати и котката станах приятели вече официално 8) Те и досега бяха, но малкия посегна и я "погали", а тя седеше кротко и после дори му се надупи (в знак на приятелство). След това той нещо пак се биеше с мен докато го кърмех и тя дойде да ме провери защо го тормозя :lol: Много е сладка милата....не подозира още какво я чака :lol: Преди малко дори се навря под креватчето му да стои :lol:
*
Като ви чета какви килограми обсъждате и ми става весело. Ние на годинка и нещо още нямаме 9 кг :). Но сме си здрави и жизнени. Кръвните изследвания го потвърдиха. Сега тестваме детската кухня. Трудно начало :). Дали е комплимент за моето готвене или просто храната им идва твърде различна... Днес обаче имах изненадващ успех с агнешкото  :D.

По-важното обаче е, че си имам вече ходеща девойка  :D. На нея й се иска направо да започне да тича, но някак трябва още време. Е, често тупва на дупе и все още не може да се изправя, но не се спира. Малчото все още не се пуска и е по-нестабилен, но ще му дойде музата и на него :).

При нас сериозно повръщане не е имало, но като започнаха да седят и да се движат повече, инцидентите почти изчезнаха.

Забавно е това с домашните любимци. Ние едва сега забелязваме в градинката кучетата и гълъбите. Скоро и те ще ни забележат съвсем осезаемо :).

Лигавниците с ръкави са супер удобни. Аз ги тествах при хранене навън. Ще ги ползвам повече, когато започна да им позволявам по-често да се хранят сами. Засега им давам да гризкат по-сухи храни.
 Моусит имай предвид,че в един момент престават да качват много кг.и см.както в първите месеци има известен застой така да се каже.. :lol:
Авалон,спомням си,че навремето и Вера вдигна температура и се обрина от тримовакса и беше гадничко,защото бе посред лятото в жегите...дано мине леко при вас
Смайли браво на вас,че сте се разходили аз не посмях да го изведа днес..
*
Добро утро,при нас е истинска зимна приказка,много сняг натрупало тази нощ  :)
Ние тези дни пак имахме малко проблеми,тъкмо й нямаше нищо  като писах онзи ден и айде пак на ново страшна кашлица 2 дни и 2 нощи ,а единия ден и лека температура.Миналата нощ не сме спали почти, кашлицата беше едно по дуго,ревеше защото се мъчеше горкото и не можеше да спи,но от вчера вече/да чукна на дърво/няма кашлица няма нищо,дано това вече да е последно,че направо....нямам сили :?.

Стоека и аз погледнах за тези месеци Виктория е била 7500 кг и 68см,добре си е детето не се притеснявай  :wink:

Mousyt не го мисли с тия кг, добре си е Мати щом яде,има такъв период в който не качават много,а после пак почват.

beata безааварийно ходене на малката  :D

Виктория пък тука от няколко дни се изправя сама от земята както си е седнала подпира се на ръцете,дупето на горе и хоп ето я права и тръгва сама ,трябва да съм до нея, че понякога така се клатуши :) страхме е да не падне.Сега вече и така не мога да я оставя ,че веднага тръгва след мен,а така поне можех до WC-то да отида  докато си играе на земята .
« Последна редакция: Март 07, 2015, 10:03:24 am от amanda »

*
Привет :hello:

Аманда,дано наистина сте вече здравички,че не се издържа :(

За лигавниците и аз слагам,но още не съм нмерила май точните:)
Имам и хавлиени отдолу подплатени да не се мокри и такива тип бандана (малко все още от тях,че тия дето имам аз са тънки и бързо се мокрят и се мокри и блузката),а все гледам онлайн най-вече ,че нямам време по магазините хич(а как обичам и ми липсват обиколките :().
Онлайн не мога да разбера как са от обратната страна ...........абе друго си е да се види на живо:)
То как ми тръгна и като бременна все онлайн пазарувах.............луда работа:)

Mousyt,и аз така ги мисля децата..............Килца,ядат ли не ядат ли,наддават ли ..............Един път като ядат по-малко през деня и ми става смотано такова............
Но все пак като се има в предвид през какво минахме стреса си е в повече:(
То и без човек да е минал оттам си е все тревоги.
Аз също не мога да повярвам още ,че съм майка 8O :lol:
А от време на време много рядко се сещам как живяхме в София и какво ли не ни се случи там и ми е странно едно такова...........


Много се забавлявах с котката и Мати :lol: :lol: :lol:
Ако знае наистина какво я чака  :lol:
Моята няма опашка(по рождение )е има къса ,та може и да избегне дърпането :lol:


Беата,Честити Проходили крачета на девойката :D :cheerleader:
Сигурно е много забавна :lol:
Ние сме адашки с нея :wink: :P
« Последна редакция: Март 07, 2015, 10:43:59 am от mih »
Както казва Аманда, истинска снежна приказка  xmas-smiley-010
Представям си колко сладка е Виктория с навирено дупе  :lol:


Mih-че,
и аз като теб все он-лайн пазарувам. Слава богу, почти не съм имала гафове.

Beata, честита ви ходеща девойка  :P Малчо като види от сестра си и той ще се престраши скоро :)

Mousyt, да направите снимка на Мати с котката. Много обичам такива бебешки снимки с домашни любимци.

Авалон, моят Дани само на пшеницата налита. Вчера изяде около 10 лъжки от манджата и после започна да плюе. Дадох му хляб и изяде сам една филийка. Аз му давам от нашия хляб, който си правим и който е 100% пълнозърнест.
Ей сега сядам да ни готвя и дано да хапне повечко. 

Днес режимът му се обърка отново. Заспа чак в 11 бе 20 вместо към 9 ч., както обичайно. Ще видим как ще е до края на деня.
Здравейте момичета. Относно килограмите, и аз се  притеснявам малко, но при синът ми  е това, че са малко, на 2 год и 9мес. е, а тежи само 12кг и 200 гр.  Не яде много и е много активен, неуморим мога да кажа.  :)
*
Ех, четири дни вече не успявам да изчета темичката и да се запиша. Честито всичко от нас :)
Смайли, толкова игри бях намислила и всичко изпозабравих. Сега ще ми изгасне телефона, както обикновено заиова ще пиша по-късно.
*
Здравейте!
Снежната приказка навън е страхотна. С Мишо се разходихме с шейната, направихме един снежен човек, той се потъркала на воля в чистия сняг и се прибрахме. Тъжно му беше малко, че нямаше други деца. Не знам защо в такова прекрасно, чисто време, родителите си държат децата у дома или ги водят в моловете на разходка.

Avallon е абсолютно права за създаването на хранителните навици у децата. И има дебели бебета за съжаление. Когато бях бременна с Мишо, д-р Сигридов постоянно ме предупреждаваше да внимавам с какво се храня, защото затлъстяването при децата, особено при момчетата, започвало още в утробата на майката. Аз не бях качила килограми, даже родих с 2 кг по-малко, отколкото забременях, но въпреки това се хранех само с плодове, зеленчуци и салати. Тестени и сладки неща не съм яла. С Никола пак не качих нито един кг, но с него като че ли ядях повече хляб и сладкиши.
Мишо ми беше дебело бебе до 6-ти месец, но не се притеснявах, защото беше само на кърма. След като го захраних, всичко се нормализира и започна да отслабва, а се хранеше повече от добре. Сега е 15 кг, а е висок 106 см.
Никола за сега е по-слаб от батко си, в момента е 63 см и 6.240 кг, а Мишо е бил 64 см и 7.400 кг на същите месеци, но ще видим после какво ще се случи :P


Mgstra, къде живееш? Имаше доста дечица с шейни и снежни човеци  :P
Някои се прибираха с колите, но пак с шейните, т.е. бяха ходили някъде другаде да се пързалят и да лудуват.
Ние с Дани също излезнахме за половин час.
Сложих го в раницата. Изчистихме колата на баща му, който го няма. Изтупахме туите пред входа от снега. Изтупахме и оградата на градинката, която се беше наклонила от тежестта на снега.
Наистина страхотно време. Не беше изобщо студено и нямаше студени крайници като се прибрахме, само ни се бяха понамокрили дрехите, че снегът е много мокър.

Аз съм много слаба, но обичам много тестяно. Гледам, че и детето по моя път е тръгнало.

Днес поразместих малко вкъщи да направя терен за ходене  :lol:
*
Смайли, нашите играчки са същите като на Стоека. Също така Калина играе с шишарки, орехи, пипаме клоните и кората на различните дървета. Пипа различни материи, котката, сняг, само пясък още не и разрешавам. Показвам и как се пипат различните неща, много е забавно. Пъхам в чисти чорапи различни неща и завързвам. Чета гумени книжки, променям си гласа и ми се смее. Залъгалки от сорта на 'Буба лази', 'Скъсало се джобчето' и т.н.т. - извадила съм си различни от една тема в бгмамата още през бременността. Може да хвърляте неща в окръжност или да пълните купа с разни неща. Самостоятелно ядене с лъжица. Натискане на копчета. Почукване по различните повърхности. Здрасти и чао. Хмммм, мислех че нищо не забавлявам малката, но май не е точно така. Много често танцуваме заедно или аз се раздавам, а тя си умира да ми се смее. Живея в очакване как някой ден ще стъпва върху моите краци и така ще си денсим :)
Показвам как някакви неща влизат в прозрачна кутия, стоят и тракат там затворени.
Скоро мисля да прегледам тук: http://www.howwemontessori.com/how-we-montessori/otis-10-months/
« Последна редакция: Март 07, 2015, 18:09:17 pm от lili2011 »
Лили, много ти благодаря  :P

Тази идея с тестото от линка много ми харесва. Мисля да пробвам. Само има риск да не си хапне, че е и доста солено :)
*
Смайли, в Дианабад съм. Ние се прибрахме към 12:30 часа, че трябваше да кърмя Никола, но до тогава нямаше никой. В квартала имаме едно място, където става много хубава и голяма пързалка, но и там нямаше никой. Аз нямаше как сама да подготвя терена, така че се возихме с шейната по пътечките, след което направихме снежния човек. Добре, че дойдоха две тийнейджърки, та и те се търкаляха заедно с Мишо и му беше много забавно. На тръгване от площадката дойде едно по-малко детенце и това беше детското присъствие.