0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Откакто се е родила Мария, не е пила друго мляко освен на Хип. В момента сме с двойката.
Дъщеря ми беше на Аптамил. След годинката пробвах да й дам на нестле, ама хич не го хареса и си продължихме с Аптамил. Лактана е много хубаво, но по онова време се намираше много трудно. Синът ми пие Хип. Такова им даваха в Токуда и като спрях да кърмя, взех от него. Знам, че не е хубаво да се сменят млеката.
<br />[link=http:
*
По препоръка на педиатъра ни, Мишо пиеше Хип комбиотик, сега и на Никола започнах да давам вечер. Аргумента беше, че от него не се запичат бебетата и моите наистина не са имали такъв проблем.

Благодаря на всички за пожеланията за Никола.


Ние сме на Лактана Био. Преди това бяхме на Аптамил.
Мисля, че Лактаната е по-добро от гледна точка на коликите, тъй като не образува мехурчета.
*
Ние от начало яхме на Аптамил,един път опитах да сменя още в първите месеци със Селия препоръчано ни от една комшийка много го хвали ,но Виктория не й хареса и до преди 1м. си бяхме на Аптамила.

*
До годинката Лактана Био.
Също зная, че не е хубаво да се сменят млеката.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Нещо не ме свърта. Утре (вече днес) ваксина МРП. Друг път сякаш не ми е било така тегаво.
Стискайте палци.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Авалон,дано мине леко ваксината.А ти защо се притесняваш толкова?
*
Стискаме палци. Няма как!!! Ние вчера се разминахме с ваксинирането. :) Оставихме го за следващия месец. малък бил още,да не бързаме. А и по-добре,нека укрепне още ,макар кантара да отчете 5.050 кг  :D. Нещо обаче,май ,запек ни мъчи и то сериозно  :(. Кърмем се редовно,но не знаме защо така се получава. Може би от храната на майката ли?
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Рачо, запек, или неизхождане?
За кърмените бебета е нормално както акане на всяко хранене, така и веднъж на няколко дни.
При Константин имаше период от 7 дни без изхождане, при Тео 5 дни. Не съм правила нищо, нито съм  давала медикаменти...



*
Неда,малко ме успокои. :) По-скоро е неизхождане! Гъни се,извива се,явно заради коликите,а памперса - слаба работа. :lol: Е,на ден поне я върши един път по-сериозно,ама бях свикнал да е след всяко хранене и за това се притесних. Щом сте минали през това ,значи няма да се шашкам :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Неда,малко ме успокои. :) По-скоро е неизхождане! Гъни се,извива се,явно заради коликите,а памперса - слаба работа. :lol: Е,на ден поне я върши един път по-сериозно,ама бях свикнал да е след всяко хранене и за това се притесних. Щом сте минали през това ,значи няма да се шашкам :wink:
Рачо, аз както се питах кога ще разреди ходенията и като прескочеше ядене и започвах да се чудя да му няма нищо :lol: Сега в повечето случаи е един път на ден по-сериозно и евентуално (ако е ял тиква) още 1-2 пъти да нацапа :lol:
Чудя се тези дни на моменти доста трудно заспива и да не би аз да имам очаквания, че трябва да спи повече и затова да не ни се получава :ask: пък то детето да се опитва да намали съня 8O Ама ако го оставя да не заспи се вкисва и после става двойно по-страшно :? Сега графика ни е: сутрин се буди в 6 и яде, после го слагам в креватчето - будува и спи нещо си се знаимава сам (аз доспивам) до 9, ставаме, играе си и яде в 9:45. После заспива около 11-11:30 до към 12:30-13:00 и яде. Следобяд ако сме навън спи повечко - почти цялото време и яде пак към 16-16:30. Привечер придремва 18:30-19:45, къпане, ядене, игра и окончателно заспива зависи от вечерта и киселостта 21:30-23:00ч. Според вас много ли спи?
*
Рачо, не се притеснявай за изхожданията, ако не са твърди. Ако са като кашичка, няма значение, че вече не пълни памперса след всяко хранене. И Никола разреди ходенето по голяма нужда. Както ходеше след всяко хранене, така сега прескача по 2-3 дни. Не се гърчи, ходи си нормално и кашесто. Това означава, че вече усвоява по-голяма част от кърмата. Като започне да яде и друга храна, тогава отново ще зачести акото.


*
Mousyt,аз мисля ,че много добре си спи детето :D :lol: пу пу

А пък Бобито ака твърдо ,плаче .................После пък кашесто ,но по 2-3 дена прескача .Тия дни и 4 и тъкмо щях да звъня на докторката и се изходи :? :?Сега пак два дена не е ходил както и сестра му :?
 
За кърмените бебешоци и аз знам,че ккто след всяко хранене така и на няколко дни и си е нормално:)
*
Mousyt, вероятно малкия през деня спи според това колко е спал през нощта. Ако е заспал към 23, то на следващия ден ще наваксва с повече и по-дълги дрямки. В нета има доста инфо колко приблизително трябва да спят бебетата. Всяко дете е различно, това е само ориентир. Моята спеше доста 3, понякога и 4 пъти за около час през деня, макар, че нощем още от края на втория месец й е спокоен съня. Може би след 8мия месец станаха 2 малко по дълги, а вече към 12тия се ориентира постепенно към двучасов следобеден сън . Сега спи 11 часа без будене нощем и от 1 до 3 след обед, ако спим двете на спалнята и повече.
Хоуп, не че се притеснявам толкова, до сега не е имало проблеми, просто сякаш прегорях с тези ваксини и понеже ги броя, айде тази, после онази и понеже им се вижда края. и все в очакване на реакция - знаете .... власите накрая на Дунава ... Днес мина без да разбере даже, че я боцнаха. В ръката беше. Предния път ми казаха и аз да държа, че вече по-голяма и силна, та малко повечко и мен ме заболя като писна. Преди отивах в съседната стая за секунди  да не гледам писъка с боцкането и си запушвах ушите. Отделно, че имах неблагоразумието снощи да чета за ваксините, хем се ядосах много на простотии, хем мо претрепера - и така. 
Няма теглене на тази консултация, но я посъблякох и си я изтеглих - към 200 гр отгоре. Педи пак "попарка, супа с хляб....", пак клатя главата. Няма да бързам, да си пее.
Рачо не бързай да се  притесняваш, особено ако няма търкалящи се "неща", един път на ден не е проблем. Пък и расте детето, вече е нормално да не е на всяко ядене. Искам да попитам дали бих могла да разчитам само АКО се наложи на вашия педиатър или препоръка за друг - идните дни ще съм в Бургас, име само, тел. ще изровя от нета. Обичам да се застраховам.
От 4те горни зъба само един се е показал, на моменти не се трае с това "ъъъъъ".
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Mousyt,беше казала,че Мати повръща,Ивончето и тя почна(преди само връщаше много малко ,леко излизаше от устата),но сега при оригване,а и не само повечко :?От скоро това.
Ние уж от Бобито ,той така го изписаха и с препоръка за антирефлуксно мляко, той за сега добре пу пу.
Нещо казвали ли са ви докторите?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Рачо, запек, или неизхождане?
За кърмените бебета е нормално както акане на всяко хранене, така и веднъж на няколко дни.
При Константин имаше период от 7 дни без изхождане, при Тео 5 дни. Не съм правила нищо, нито съм  давала медикаменти...

д-р Бърди казваше, че до 7 дни липса е нормално.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Мешко, беше ме питала защо така съм решила за Лактана-та.
Дани и без това напоследък не яде зеленчуци и месо. Ако му давам сладки неща съвсем няма да ги иска. За мен е по-добре, по-късно да опознае вкуса на соленото и особено на сладкото. Плодовете са друго нещо. Аз отдавна спрях да давам дори плодови пюрета, защото са безмислени за мен. Давам само чист плод.

Авалон, а ти защо избягваш даването на пшеница?

Mousyt, мисля, че последният сън за деня идва късничко и може затова да е крив после (само предположение разбира се).

Не знам как ще издържим 3 дни без разходки с тези снежни виелици :( Ако не валеше на една страна, можеше за малко поне да излезнем ....


 
*
mih, докторите казаха, че е проблем ако повръщането му пречи да наддава. Иначе се брои за проблем на пералнята и се чака да го израсте... Той в началото повръщаше така след ядене или по-коректно казано връщаше мляко. След това понамаля и преди около месец и половина започна да връща вече около два часа след хранене и то го изстрелва едно такова воднисто и понякога и съсирено. Напоследък връща и при уригване, гъсто и мазно - това вече са киселини. И това също се чака а мине...единствено по някое време от това му се раздразни гърлото и хранопровода, което е проблема на повръщането, и се наложи да даваме сиропче Гастротус след хранене, защото пищеше от болка :(. но мина бързо...

47 Smiles, и мен това ме тревожи, че му идва късничко, но опитвах и без него и да го оставя да не спи и не мога да намеря връзката - по някой път заспива добре, други пъти се вкисва от неспането и после става още по-трудно да го приспя...и аз не знам. Ще го чакам да си покаже :) Вчера например излизаха с количката с майка ми следобяда и не беше мигнал - през цялото време е бил кисел и е мрънкал и задряма чак като се заприбираха...привечер само придрема 30мин и вечерта заспа като пън 8O Други дни наопаки....
А ти като казваш, че вече не даваш плодови пюрета а само плод - цяло хранене само с плод ли заместваш или плода е между храненията :ask: Той вече на обяд си хапва стабилно и мисля да измествам следобедното хранене та мислех да е с плодово пюре евентуално и с каша и затова ми е интересно :)
А ти като казваш, че вече не даваш плодови пюрета а само плод - цяло хранене само с плод ли заместваш или плода е между храненията :ask: Той вече на обяд си хапва стабилно и мисля да измествам следобедното хранене та мислех да е с плодово пюре евентуално и с каша и затова ми е интересно :)
Давам плод между храненията.
Дани кашите с плодово пюре не ги яде. Той освен оризовата, харесва пшеничената каша само. А ние така и не направихме тази следобедна закуска. При нас часовете за ядене са тотално объркани. Имаме закуска и обяд, но в малко изместени часове.  Пшеничената я давам на закуска с масло и сирене. Но на вас ви е още рано за тях.
Иначе елда, киноа, царевичен грис слагам в обедното ядене.